Tyytyväinen mies iloitsee pehmenneestä ihostaan :)

Tämä hauska ihonhoitoilostus on pakko jakaa :) Tietenkin kyseisen kaverin luvalla, hän jopa suostui lähettämään kuvan tähän juttuun ^_^

Tapasin joululomalla yhden sisareni parhaista miespuolisista kavereista. Sisareni oli kertonut, että kaveri halusi mielellään tavata varta vasten minut, sillä hän kaipasi – ahhh!! – ihonhoitovinkkejä! <3 Aika harvoin pääsee osaksi sellaista nannaa, että joku miespuolinen kyselisi apua ihonhoitoon, joten olin ilman muuta paikalla tapaamassa kyseistä kaveria :)

Kaveri, Mika nimeltään, oli todennut ihonsa kuivuneen ja se tuntui kireältä ja ikävältä. Ennen kaikkea Mika oli kuitenkin innostunut ihonhoidosta ylipäänsä (wow!), ja osoitti perushoidon lisäksi kiinnostusta jopa pieneen hifistelyyn…! Mitään kovin kallista Mika ei halunnut lähteä testaamaan ja toivoi suosituksia edullisista ja keskihintaisista sarjoista joita on helposti saatavilla tavallisissa kaupoissa.

Mies kun on kyseessä, lähden mielelläni suosittelemaan hajusteettomia tuotteita, harva mies oletettavasti tykkää käyttää naisellista tuoksua tihkuvia voiteita. Varsinaisiin miehille kehitettyihin sarjoihin en näe tarvetta rajoittua, niissähän on erona käytännössä vain pakkausten väri – ja se tuoksu.

Käpälöin (luvallisesti! ;)) Mikan kasvojen ihoa ja niin sensorisen havainnon kuin Mikan kertomankin perusteella oli todettavissa, että iho oli varsin pintakuiva mutta ei ihotyypiltään kuiva. Mikan iho on normaali/sekaiho jonka tilanne oli tyypillinen; talvella (ja vailla kosteuttavaa hoitoa) normaalikin iho vetää herkästi todella pintakuivaksi.

Mikalla oli jo käytössään apteekin perusvoide (Aqualan L), mutta hän ei ollut kokenut saavansa siitä hyötyä. Kerroin, että Aqualan L:ssä ei ole kuin yksi ainoa kosteutta sitova aine, joten ei se tosiaan hääppöinen kosteuttaja olekaan, vaikutus on enemmän okklusiivinen. Jos okklusiivisen voiteen levittää kuivalle iho, voide ei paljon auta, iholle täytyy ensin sitoa kosteutta humektanteilla.

Mikan toiveiden ja ihon tarpeen pohjalta suosittelin hänelle humektanttipitoista, kosteuttavaa voidetta (L300 Hyaluronic Renewal Day Cream) sekä kuorintaan ja satunnaisten epäpuhtauksien ja parranajon jälkeisen punoituksen ja ärtyneen ihon hoitoon BHA-hoitonestettä (Paula’s Choice BHA 2% Liquid Exfoliant). Selitin, kuinka säännöllinen kuorinta myös auttaa kosteuttavia aineita imeytymään ihoon paremmin ja pitää ihon pehmeämpänä.

Mika oli vielä kiinnostunut lisäämään hoitorutiiniinsa seerumin, ja suosittelin hänelle kosteuttavaa, hajusteetonta seerumia samasta sarjasta kuin kasvovoidettakin: L300 Hyaluronic Renewal Face Serum. Mielestäni koostumukseltaan todella kiva ja helppo tuote myös miehelle.

Mika ja sisareni lähtivät konsultaatiosession jälkeen tyytyväisinä ostoksille. Parin viikon kuluttua sisareni kertoi Mikan olevan uusista tuotteista ihan innoissaan, iho on nyt kuulema ”ihan eri tuntuinen”, pehmeä ja sileä eikä enää kiristele ^_^ :)

BHA-kuorintaa hän ei ollut vielä ostanut koska nettitilaaminen (Skincity –> Paula’s Choice) asettaa heti kynnyksen verrattuna lähikaupassa shoppailuun. Olin Mikaa tavatessa autuaasti unohtanut The Ordinaryn juuri saapuneen Stockmannille, ja nyt laitoinkin hänelle vinkin helpommin saatavilla olevasta ja Paula’s Choicea halvemmasta BHA-hoitotuotteesta (esitelty eilisessä postauksessa). ”Tää on Turun Stockalta lopussa”, tuli jo vastaus. Kasvovoiteena myös The Ordinaryn Natural Moisturizing Factors sopisi Mikalle.

Minusta tämä oli jotenkin niin hyvän mielen ihonhoitojuttu että se oli kiva jakaa :) Kuva Mikasta pulloineen kertoo kaiken :D Joskus kosteusvoide voi saada miehenkin hymyilemään :D

P.S. Huvittaa, sillä nyt sisarenikin innostui tilaamaan minulta ihonhoito-ohjelman ^_^ ”Minuakin saattaisi kiinnostaa sellainen seerumi”… :) <3

 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (27)
  1. Olipas ihana hyvän mielen kirjoitus! Onnittelut söpöliini-Mikalle hyvinvoivasta ihosta!

  2. Ihana kuva :) Tästä jutusta tuli hyvä mieli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *