Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mies hoitoon!

Ihonhoitohaastattelussa Mr Karkkipäivä.

Mies_hoidossa2

Mitä ihonhoito sinulle merkitsee?

Parranajoa. Ja sitten jonkun balsamin käyttöä.

Onko ihon puhdistus ja kosteutus turhaa hössötystä?

No yleensä kyllä.

Miten niin?

Se on miehille varsin pinnallinen tapa osoittaa itselleen huolenpitoa.

Ettei ole kyse vain laiskuudesta?

Ei. En koe mitään tarvetta ihon hoitamiseen. Tosin voin myöntää käyttäneeni joskus jääpalaa silmäpusseihin krapula-aamuna. Lasketaanko se ihonhoidoksi?

Ei. Olet ihan toivoton. Ostin sinulle kerran Lumenen kasvojenkuorinnan ja se on edelleen lähes käyttämättömänä kylppärin kaapissa. Tästä on joku kolme vuotta.

No näin taisi päästä käymään. Mun iho meni siitä vaan huonoon kuntoon, tuli näppylöitä. Ihan niinkuin kosteusvoiteista.

Huokaus.

Käydäänkö teilläkin joskus vastaavia keskusteluita? Miksi miesten on niin vaikea omaksua yksinkertaista kasvojen pesua ja kosteutusta osaksi päivittäistä rutiinia? No, jos iho ei ole yhtään kuiva niin voin ehkä ymmärtää, ettei mies koe tarvitsevansa siihen mitään voidetta, mutta puhdistus olisi kyllä erittäin tärkeää. Etenkin kun miesten iho on yleensä öljyisempi kuin naisten. Olen jo luovuttanut oman mieheni suhteen ja lohduttaudun ajatuksella, että kai se naama kuitenkin puhdistuu päivittäin suihkussa.

Miehen_ihonhoito

Mr Karkkipäivän ihonhoitotuotteet. Lumenen kuorinta joutaisi varmaan jo roskiin, mutta Biothermin High Recharge -voiteen (sekin lahja minulta) mies oli peräti ottanut mukaan kesän vuoristoreissulle . ”Ettei iho menisi ihan riekaleiksi ankarissa olosuhteissa.” Tuubia oli kuitenkin muistettu käyttää ehkä kolme kertaa.

Tiedän, että miehekkeeni tykkää kuitenkin hemmottelusta, joten ostin hänelle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kosmetologille…!! Kyllä! Tällä viikolla mies vihdoin varasi käsittelyn, ja minä olin mukana hetken verran napsimassa kuvia ja kyselemässä fiiliksiä. Ymmärrettävistä syistä mies protestoi sitä vastaan, että hänestä julkaistaan jotain kauneushoitolakuvia kosmetiikkablogissa, joten käsittelin kuvat tunnistamattomiksi.

Laite

Miehen ”vuosihuoltoon” kuului ihon puhdistus, timanttihionta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, naamio ja hoitovoide. Timanttihionta kuulosti jännältä ja kiinnosti minua eniten. Kuvittelin, että kyseessä on joku tosi stydi menetelmä, mutta itse asiassa timantti kuoriikin ihoa vain hyvin kevyesti. Toimenpide näytti hauskalta. Iho käydään läpi kuin pienellä imurin suuttimella, jonka suulla on timanttirengas. Samalla kun timantti kuorii, alipaine imee mukanaan kuolleet ihosolut. Miehen mukaan hionta tuntui siltä, kuin joku imuroisi kasvoja. Se ei ollut rentouttavaa, muttei epämiellyttävääkään.

Mies_hoidossa3

Poistuin siinä vaiheessa kun ihoa alettiin höyryttää. Haastattelin miestä illalla hoidon kulusta, ja olin vähän pettynyt kun hän sanoi ettei hoito sinänsä tuntunut kovin rentouttavalta. Mustapäiden puristelu oli kuulema kamalan kivuliasta! ^_^ Ja sen jälkeen naamio sai ihon kirvelemään. Kysyin, tuntuiko iho miehen mielestä nyt jotenkin erilaiselta, ja mies myönsi että se oli sileämpi. Ja kyllä mun sormiin ainakin tuntui huomattavasti sileämmältä! Eli jotain vaikutusta toimenpiteellä sentään oli, vaikken ilmeisesti edelleenkään onnistunut sytyttämään miehessä kipinää ihonhoitoon.

Mies_hoidossa

Ehkä yritän pikkuhiljaa ujuttaa saunailtoihin jotain mutanaamiorutiinia. Miehet eivät vain tajua, että ihonhoito voi olla kivaa…!

Mites teidän miehet? Löytyykö putsaria, naamarasvaa tai peräti silmänympärysvoidetta?

Kommentit (76)

 1. Pipsa

  Mun miehellä on sen verran kuiva iho talvisin, että rasvaa saan sille laittaa.. välillä se käy mun estee lauder-purkillakin. Kaikkien muitten aineitten kanssa on ehdoton ei. Naaman se kyllä taitaa pestä joka ilta.

 2. Chatte

  Meidän taloudesta löytyy miehellekin kyllä vaikka mitä tuotetta, mutta ei hän tajua vaan käyttää niitä! Kerran tehtiin oikein kunnon inventaario, ja kerroin, että ”käytä tätä aamulla ja tätä illalla”, ”tämä on kuorinta, käytä sitä kerran viikossa” ja niin edelleen, mutta ei.. :D Olisi ehkä pitänyt tehdä joku kirjallinen ohje, että olisi jäänyt päähän. Mutta eipä sitä voi toista pakottaa, mutta olisi se kiva jos toinenkin viitisisi pitää huolta ihostaan. :)

 3. kissa

  Meillä mies on käynyt pari kertaa kosmetologilla – minä en koskaan. Mutta silti naamanpuhdistus aamuin illoin on pelkkä haave :D

 4. henna

  Meillä mies on kiinnostunut kyllä ihonhoidosta putsauksen ja ajottaisen rasvaamisen verran. Kaikissa puteleissa pitää vain lukea ”FOR MEN” eli ei edes mitkään neutraalit apteekin tuotteet käy…

  Ostelen sille ihan markettituotteita (viimeisin Nivea) tai sitten välillä lahjaksi kalliimpaakin, mm. Shiseidon voidemaisen putsarin ja kosteusemulsion ostin yksi joulu. Niistä ukko tykkäsi tosi paljon, vaikkakin emulsio on vieläkin kaapissa, kun ”ei sitä raaski käyttää, kun on niin kallista ja hyvää” :D Hän on siis huomannut, ettei tarvitse olla tosi tujuja tuotteita, ne vaan kuivattaa ihoa(!!!) Tää on jo erävoitto miehen kanssa, joka käytti Clearasilin tapaisia tuotteita kun tavattiin, vaikkei sillä ole mitään ongelmaihoa, vaan sellainen perus miesiho, mikä ei ole ihan priimakunnossa kuitenkaan. Jos pukkaa finniä, niin se käyttelee Herbinan Clearline-kasvovettä ja Sebamedin finnipuikkoa.

  Tuotteiden käytöstä: toivoisin, että käyttäisi niitä aamuin illoin, mutta tekee pesun ja mahdollisen kosteutuksen vain suihkun yhteydessä.

  Joskus mäkin kyllä ostan sille lahjaksi kosmetolgilahjakortin kasvohoitoon tai vaikka selänpuhdistukseen, kun sen selkä on ajoittain ihan kamalassa kunnossa 0_o Sitä ei kuulema tartte hoitaa, kun eihän hän sitä näe. No, minä näen ja joudun koskemaankin… Siihenkin ongelmaan olen yrittänyt pureutua, mutta toistaiseksi koulutus on vielä kesken ;)

 5. Lucy S

  Meillä miehen ihonhoito onnistuu oikein hyvin. Kuorinta onnistuu, kun teen yllätyshyökkäyksen suihkussa kuorintavoiteen kanssa ja kasvovoiteen saa sujuvasti levitettyä kun mies on naulittuna Xboxin tai tietokoneen ääreen. :D No, täytyy kyllä sen verran pisteitä antaa että sitä kasvorasvaa tullaan joskus jopa pyytämään.

  En jaksa ottaa mitään erityisstressiä miehen komeudenhoidosta, omassakin naamassa on jo tarpeeksi puuhaa. ;)

 6. Milka

  Meillä avopuolisoni käyttää päivittäin kasvonpesuainetta ja rasvaa humektanilla. Sheivauksen jälkeen käyttää lumenen aftersheiviä ja kuorii ihoaan tasaisin väliajoin body shopin teatreescurb jutulla. Kuulemma voisi mennä myös hyvillä mielin kosmetologillekin ^^ Kaapissa vai moderni suomalainen mies?

 7. Niina

  Käyttää putsaria, voidetta, silmänympäryspuikkoa, after shave-balsamia sekä kerran viikossa kuorii ja laitetaan naamio. Alussa ei käyttänyt mitään, mutta olen saanut kymmenen vuoden aikana ylipuhuttua käyttämään. :) Saunassa kerran viikkoon käsken kuoria ja lätkin naamion kasvoille. Varsin tyytyväinen on kun iho pysyy pehmeänä ja jopa valittaa ellen ole täyttänyt hyllyä lempivoiteella tai pesurilla. =D Kosmetologilla ei käy, mutta ei ole tarvettakaan. Jos veisin, niin suostuisi kyllä.

 8. Kara

  Omaa miespuoliskoa ei löydy, mutta tulee mieleen yhden miespuolisen kaverin kommentti: ”Tosimies ei käytä kosteusvoidetta” :D (Tätä ei ehkä kannata näyttää Mr.Karkkipäivälle…)

 9. Sis

  En ihan tajua, MIKSI tervettä ihoa pitäisi hoitaa, jos ei siitä pidä eikä sitä koe tarvitsevansa… Mitä sitten, jos on joskus finni tai pari, jos ne eiät miestä itseään haittaa? Vähän sama, kuin jos mies yrittäisi saada naisensa ajamaan partaansa (on naisillakin kasvoissa karvoitusta!) ihan vaan siksi, kun se on miehestä itsestään niin mukavaa ja tarpeellista.

  Ei kosmetiikan käytön pitäisi olla mikään itseisarvo – se on tosi mukavaa ja kivaa, toki, mutta oikeasti aika turhaa. Ja kuluttaa vielä luonnonvarojakin ihan perkeleesti. Parempi vaan, ettei mies juuri käytä.

  • Sanni

   Postausta ei kannata ottaa ihan niin vakavasti…! ;)

 10. Nekku

  Hehe, meillä mies saa aina kosmetiikkamyyjä siskoltaan ihonhoitoon liittyviä tuotteita ja tuoksuja.. Vaan missä ne ovat? About 10 tuoksua ehkä muutaman kerran käytettynä odottavat kaapissa käyttäjäänsä.. Ja vaikka kuinka jankkaisi, että käytä nyt pois tai heitä menemään, niin ei.

  Silmänympärysvoide löytyy, ja sitä käyttääkin aina silloin harvoin, kun viitsii pestä naamansa. Eli kasvojenpesu on täälläpäin ihan täysin tarpeetonta ajanhukkaa useimmiten.. Ja sitten ihmetellään parin viikon päästä, kun mustapäitä suorastaan työntyy ulos.. Yök.

  Mies on käynyt kosmetologillakin muutaman kerran, mutta kuvittelee, ettei sen jälkeen ihoa tarvitse lainkaan hoitaa.. :P

 11. Cherrie

  Siis yhden ainoan tuoksun olen puoliksi mieheni pakottanut ostamaan. Se oli kuulemma älyttömän turhaa ja maksoikin vielä ihan liikaa…. Minun purnukoille pyöritellään aina silmiä ja vain puoliväkisin saan levitettyä mieheni naamaan kosteusvoidetta, kun se näyttää kuivalta. Mutta ei puhettakaan, että voisi itse käyttää putsaria tai kosteusvoidetta… Että hyvin tutulta kuulosti tuo alku tästä postauksesta :D

 12. Tiina

  Oli nyt tultava kertomaan, että joskus mennään toisinpäin; täällä päässä minä opin mieheltä puhdistustuotteiden käytön :D Yhdessä on sitten etsitty kummankin iholle sopivat tuotteet + sain miehen käyttämään kuorintavoidetta, tykkää kovasti :)

  Isällenikin ostin myös viime jouluna puhdistustuotteita + siihen kuuluvan rasvan. Aiemmin huuhteli korkeintaan vedellä, mutta kovasti tykästy noihin tuotteisiin, jotka ostin. Olikohan ne jotain L’orealin miehille tarkoitettuja, joilla alkaa olla väsymyksen ja ikääntymisen merkkejä. Vanhakin voi oppia ;)

  • Sanni

   Haha, hauska! ^_^

 13. Blancheflour

  Voi mun pää varmaan halkeis jos oma mieheke ei ois yhtään kiinnostunut ihonhoidosta. : D Kauttani hän on alkanut käyttämään laadukkaampia hoitolasarjoja ihonhoidossa ja tuote kuin tuote kiinnostaa, harmi vaan ei ole varaa ostaa kuin ne pakollisimmat (puhdistustuotteet, kuorinta, kosteutustuotteet, naamiot….)

  Haaveissa toki olisi ihotyypin mukaisia hoitotuotteita (rasvoittuvalle, akneiholle), silmänympärystuotteita, vartalotuotteita… Jopa sokeroidaan kotona ukkelin kanssa! :)
  Ihonhoito on mukava rituaali, tuntuu hyvältä jälkeenpäin kun iho kiittää ja tulokset on nähtävissä.
  Tämä on taas se ikuinen kysymys, että kuka ei voisi vastustaa ihonhoitoa ja hyvältä näyttävää ja tuntuvaa ihoa? : D Miehet on sitten kummia. Ja ihonhoito ei ole tippaakaan pinnallista puuhaa. ^^

 14. Loonika

  ”…voin myöntää käyttäneeni joskus jääpalaa silmäpusseihin krapula-aamuna. Lasketaanko se ihonhoidoksi?” hahah tämä kyllä pelasti päiväni!

 15. Laaura

  Minun miehestä ihonhoito on hauskaa! Kaksi kertaa päivässä se pesee kasvot aineella ja laittaa kosteusvoidetta. Viikonloppuisin saan laittaa ihonkuorintamömmöt ja naamiot ^^ Hemmottelu tuntuu kuulemma aika ihanalta (vaikka aineet välillä vähän kirveleekin). Jopa mustapäälappuja se suostuu käyttämään :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.