Mielilomalle

Viime talvena opettelin rauhoittumaan ja kuuntelemaan itseäni herkemmin, reagoimaan niihin merkkeihin kun alkaa tuntua että nyt on liikaa kierroksia koneessa. Lupasin, etten enää päästä itseäni väsymään.

Olen tehnytkin edistystä ja elän nyt hitaampaa elämää kuin kaksi vuotta sitten. Olen myötätuntoisempi ja armollisempi itseäni kohtaan.

Silti, on vaikea antaa itselleen lupaa olla tekemättä yhtään mitään. Jättää aivot tyhjäkäynnille.

Fyysistä tekemistä on helpompaa rajoittaa, mutta pää ei tunnu koskaan lepäävän. Mielen lepuuttaminen on hämmentävän vaikeaa. Valveillakin pitäisi pystyä olemaan miettimättä koko ajan odotuksia, haasteita ja vaatimuksia. Niitä olemassaolevia ja kuviteltuja.

Miten pyytää mieltään lepäämään?

Nykyelämän ärsyketulva ei ainakaan helpota tehtävää. Jos et ole miettimässä seuraavan viikon työprojektia olet vastaamassa johonkin viidestätoista eri viestiapplikaatiosta. Luulet rentoutuvasi mutta pääsi reagoi koko ajan erilaisiin ärsykkeisiin ja käsittelee asioita. Jos laitat viihdelaitteet pois päältä, huomaat pian kuitenkin ajattelevasi niitä.

Tiedän yhden paikan jossa saatan rauhoittua kokonaan, ja se on metsä. Ja vuoret. Metsän maadoittavuus ja vuorten kyky kohottaa mieli korkealle huolten yläpuolelle toimivat paremmin kuin yksikään joogaretriitti tai elämäntapavalmentajan räätälöimä mindfulness-harjoitus. Metsä ja vuoristo ovat mielen detox-systeemi vailla vertaa.

Arki ei kuitenkaan toimi vetäytymällä päivittäin metsän suojiin. Pitäisikin löytää keino tuoda metsä ja vuoret luokseen, sinne omalle kotisohvalle tai työpöydän ääreen. Rauhoittamaan lepattavaa mieltä ja tuomaan viisautta silloin kun se on tarpeen.

Aion pitää mielilomaa ja harjoitella metsä-mielentilan löytämistä.

Muistetaan pitää itsestämme huolta <3

 

 

Kommentit (28)
 1. Ai, että. Mä just aloitin osittaisen hoitovapaan muutamaksi kuukaudeksi. Teen 4 vuoroa viikossa sen viiden sijaan. Olen ollut nonstoppina töissä (paitsi äitiyslomat ja lomat tietty..) 17-vuotiaasta asti. Kohta 20 vuotta! Vaikka tää ny ei mikään ihan hullu irtiotto ole, olen asiasta aivan mielettömän innoissani! Kokonainen päivä vapaata! Aika on niin kortilla ollut ja nyt haaveilen (mahdottomia 😂) vaikka mistä!
  Olen vähän semmoinen hömelö, että minun on varmaan kirjoitettava ihan paperille mitä kivaa (ja pakollistakin…) keksin itseni ja perheeni kanssa, muuten saattaa mennä aika jotain kännyä räplätessä.
  Btw… Osaisitko suositella mitään hyvää hiuksiinjätettävää hoitoainetta kuiville latvoille?
  Mulla on monenlaista vaa tuntuu, että mikään ei auta. Useat öljyt on liian paksuja koostumukseltaan ja käytän niitä vain ennen pesua. Heeelp.

  1. Osaisitko suositella mitään hyvää hiuksiinjätettävää hoitoainetta kuiville latvoille?

   Suosin silikoniyhdisteiden ja öljyjen sekoituksia, edullinen ja oikein hyvä sellainen on Garnier Respons Marvellous Nectar Oil:
   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/testattua-pari-loytoa-tuttua-huulinirsoilua/

   Ihanaa keventynyttä työviikkoa sinulle :) Yksi kokonainen lisäpäivä vapaata on mahtava juttu :)

 2. Hyvää mielilomaa! Sellainen tulee kyllä aika ajoin tarpeeseen itse kullekin!

  Jos et ole jo lukenut, kirjasuosituksena Läsnäolon voima by E. Tolle. Luen just ite parhaillaan ja on kyllä hyvä!

  1. Kiitos vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *