Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mi casa

Tervetuloa meille! :) Uuden vuoden kunniaksi esittelyssä Casa Karkkipäivä.

Kotini on pieni ja persoonallinen kaksio, jota mieheni kutsuu hellästi ”kopiksi”. Neliöitä on 47 + 13 neliön parvi, joka toimii harrastetilana. Se on lempipaikkani ”kopissa”!

Muutimme asuntoon kaksi vuotta sitten, ja vanhat lukijat saattavat muistaakin nämä kuvat ennen remonttia:

Saamattomia kun olemme miehekkeen kanssa, niin paljon on vielä tekemättä, mutta pintaremontilla kotiin saatiin jo ihan uusi ilme.

Mr Karkkipäivä ei pidä kasveista, mutta minä haluan itsepintaisesti kotiin jotain vihreää.

Pienet ja kapeat kierreportaat parvelle arveluttavat monia Casa Karkkipäivässä ensimmäistä kertaa vierailevia… Pidämme muuten kovasti kirjoista! Portaikon taakse jäävä seinä saatiin hyödynnettyä loistavasti kirjahyllyllä.

Huonekorkeus on muistaakseni viisi metriä.

Kierreportaita pääsee ensin pieneen käytävään, joka johtaa parven ”eteiseen”.

Täällä on meidän datailunurkka. Huone on pieni ja söpö, kuin joku hobittila! :) Lyhyet ihmiset kuten minä mahtuvat seisomaan. :P Mappihyllyn toivoisin olevan siistimpi, haluaisin piilottaa kaikki eriväriset mapinpäädyt yhdenväristen ”kuorien” alle, mutta en ole toistaiseksi löytänyt sopivia.

Mappihyllyn vieressä on myös viinihylly. Olemme molemmat miehen kanssa varsinaisia viiniherkkusuita..!

My Little Pony Filestä löytyy tiedot kaikista kokoelmani poneista sekä muutamia lapsena kirjoittamiani ponitarinoita! :)

Pienen hobittioven takaa paljastuu varsinainen parvi, josta löytyy Sannin meikkinurkkaus ja Miehen musanurkkaus. Tila on vielä hyvinkin keskeneräinen miehen musiikki-cornerin osalta. Kaksi vuotta on tässä asuttu ja levyhyllyt loistavat edelleen poissaolollaan. ^_^

En. Pidä. Tuosta. Fatboy. Säkkituolista. Olkoon mikä tahansa merkkituoli, niin säkkituoli on aina säkkituoli. Ja se on vaan ruma. Mies halusi ehdottomasti hankkia sen musiikin kuuntelua varten.

Tämä nurkkaus onkin jo teille tuttu! Täällä on hyvä meikata talven pimeydessä. Luonnonvalon puutteessa kuvaan pöydän ääressä myös monet meikki- ja tuotekuvat talven aikana.

Kuva antaa täysin valheellisen vaikutelman meikkipöydästäni, sillä täällä ei ole koskaan näin siistiä. :) Meikit peittävät puolet pöydästä ja niitä on vielä tuolillakin. Kaikki eivät mitenkään mahdu vetolaatikkoon tai pöydän alla olevaan pakkiin.

Musamaailma. Mr Karkkipäivä ei kuulu Spotify-ihmisiin, vaan ostaa kaikki levynsä kaupasta.

Parvelta kurkatessa näkee makuuhuoneeseen. Joka myöskin on totaalisen lavastettu siistiksi. Huomatkaa säälittävät viherkasviviritykset ikkunalaudalla.

 

Pienessä asunnossa on aina säilytystiloihin liittyviä ongelmia. Kun tavara ei meinaa mahtua mihinkään, sitä sikiää mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ja kun tila on pieni, aiheuttavat pienetkin tavarakertymät välittömästi epäsiistin vaikutelman.

Sauna on vielä oma lukunsa. Lauteilta löytyy säilöttynä mm. kosmetiikkaa, pakkausmateriaalia, siivoustarvikkeita, tyhjiä pulloja, kierrätykseen meneviä lasi- & metallijätteitä sekä kenkiä. Saunomme aika harvoin, sillä lauteiden tyhjentäminen on masentavaa.

 

Rakastan silti kotiani, vaikka tavararöykkiöitä vastaan taisteleminen on kuluttavaa. Ponejani en ikävä kyllä ole saanut täällä esille, mutta toisaalta tämä on ensimmäinen koti, jossa minulla on kunnollinen, meikeille omistettu nurkkaus! :)

Kommentit (118)

 1. Jenni

  Ihana asunto! Tuosta ripustusongelmasta tuli mieleen ainakin Ikeassa myytävät ripustuskoukut oviin. Jos kylppäri on eteisen vieressä niin siihen oveen saisi kätevästi kiinnitettyä koukut. Tosin jännästi sitä säilytystilaa tarvitsisi aina vaan lisää vaikka sitä olisi jo kuinka paljon. Tai ehkä ongelmana on se, että säilytystila on eri paikassa kuin sen tarve. Kattilat makuuhuoneessa ei ole se kätevin vaihtoehto.

 2. Sara

  Onpa mukavan näköistä! Erityisesti ihastuin tuossa ekassa kuvassa näkyvään pöytäliinaan, mikähän merkki mahtaa olla kyseessä? :)

  • Sanni

   Marimekon Lumimarja. :)

 3. Anne

  Voi elämän kevät, miten ihana koti!! Aaaaaah, asuntokuumeeni lähti taas aivan uusiin svääreihin, olin jo luopunut kokonaan tämän tyyppisen asunnon haaveilusta.

 4. adrian79

  Hei mistä olet hankkinut nuo meikkinurkkauksen peilin sivuilla olevat valot? Olen yrittänyt tuollaisia etsiä, mutta en ole vielä löytänyt…

  • Sanni

   Paikallisesta sähköliikkeestä.

   • adrian79

    Kiitokset vinkistä :) Ja kiitokset ihanasta blogista!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.