Metsäpölyä ihollesi – Luonkos ja Moi Forest

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Hyvää likaa ihollesi. Metsästä.

Wow – en ole pitkään aikaan innostunut mistään kosmetiikkauutuudesta tai -ilmiöstä näin paljon! 😍 On virkistävää, kun alalla tapahtuu vihdoin jotain erilaista ja oikeasti uutta.

Osa teistä on varmaan jo kuullutkin ”metsäkosmetiikasta” – ensimmäiset tuotteet lanseerattiin viime syksynä. Vaikka tuotteissa on metsäpölyä, juttu ei suinkaan ole hölyn pölyä, vaikka niin voisi olla houkutus ajatella.

Kevään uudet metsätuotteet tulevat Moi Forestilta, ja ne ovat juuri rantautuneet Biodellyyn. Syksyllä ilmestyneet metsäkosmetiikat ovat Luonkosin käsialaa.

HYVIS-LIKAA

Tässä meillä on kosmetiikkaa, jonka kautta iholle tuodaan käytännössä likaa – mutta hyvää sellaista. ”Lika” on metsämikrobiuutetta, joka on kehitetty Helsingin ja Tamperen yliopistojen ADELE-hankkeessa.

(Mikä ADELE? ”Autoimmune Defense and Living Environment” -projektissa kehitetään materiaaleja ja tapoja, joilla ehkäistään immuunivälitteisten sairauksien syntyä.)

Metsämikrobiuute eli Reconnecting Nature koostuu yhdistelmästä erilaisia maa-aineksia kuten humushappopitoista multaa ja mineraaleja. Raaka-aine kuivataan ja jauhetaan ja käsitellään autoklaavilla, tuloksena hienojakoinen biodiversiteettipulveri, jota voidaan yhdistää monenlaisiin kuluttajatuotteisiin. Ei vain kosmetiikkaan, vaan myös esimerkiksi tekstiileihin. Kunhan vain valmiste pääsee tuotteessa kosketuksiin ihon kanssa.

Luontoaltistus on hyväksi, ei pelkästään henkisten arvojensa, vaan immuunipuolustuksemme kannalta. Metsän maaperän hyvät mikrobit vahvistavat kehomme mikrobistoa.

Tutkimusten mukaan 15 minuutin päivittäinen metsävisiitti ylläpitäisi ja vahvistaisi vastustuskykyämme, mutta urbaanissa elämäntyylissä harva piipahtelee metsässä joka päivä. Lisäksi ylihygieeninen elämäntapamme on ylipäänsä vähentänyt kontaktiamme kaikenlaisiin bakteereihin – niihin hyviinkin, mikä näkyy monenlaisten autoimmuunisairauksien kuten allergioiden, astman ja tulehduksellisten suolistosairauksien yleistymisenä.

JOS ET PÄÄSE METSÄÄN, TUO METSÄ IHOLLESI

Aivan. Tämä on metsäkosmetiikan ideana. Tuotteiden kautta iholle luodaan altistus metsän hyville mikrobeille, ja immuunipuolustuksemme vahvistuu.

Miten tämä tapahtuu? Kerron hyvin lyhyesti, sillä arvelen, että näin syvälle tieteeseen meno ei ehkä kiinnosta kaikkia lukijoita (ja mieluummin kuulette itse TUOTTEISTA ❤️. Eikä nämä jutut kyllä itsellenikään ole heppoa ”kauraa”, solubiologiaa kun en ole opiskellut.)

Kun mikrobiuutetta levitetään iholle, se käynnistää kehossamme immuunisysteemiharjoituksen. Solukalvojen reseptorit tunnistavat mikrobien sisältämiä proteiineja, mikä aikaansaa signaaliketjun: solujen reseptorit alkavat lähettää viestiä kehomme immuunipuolustusjärjestelmälle, ja viesti on tämä, ”Älkääs käynnistäkö tulehdusreaktiota”. Signaalien seurauksena tulehdusreaktiot vaimenevat.

Kun olemme eristyksissä luontoyhteydestä, immuunisysteemimme ei saa harjoitusta eikä osaa toimia oikein. Metsätuotteet auttavat treenaamaan immuunipuolustustamme, joka signaaliharjoitusten kautta oppii reagoimaan oikein erilaisiin tekijöihin –> emme sairastu yhtä herkästi autoimmuunisairauksiin.

Metsäkosmetiikalla saadaan aikaan immuunipuolustusta vahvistava vaikutus, kun niitä käytetään päivittäin 10 x 20 cm kokoisella ihoalueella. 

Mennään sitten itse tuotteisiin. 😍

Metsämikrobiuutetta on tällä hetkellä kahden kosmetiikkasarjan tuotteissa; Luonkosin kiinteissä kakku-ihonhoitotuotteissa sekä Moi Forestin voidemaisissa tuotteissa. Ei muuta kuin valitsemaan mieleinen koostumus! :) Minkä tahansa tuotteen valitsetkin, viet ihosi sen avulla metsään.

Luonkosin metsäkakut ovat nimeltään Vitality ja Infinity. Vitality on vartalolle, Infinity kasvoille.

LUONKOS VITALITY -VARTALOÖLJYKAKKU 32,90€ / 60 ml

Vartalokakku on kuin kiinteä vartalovoide. Vitality-kakku sisältää kaakaovoita, viinirypäleensiemenöljyä, jojobavahaa, skvalaania, kauraöljyä, auringonkukansiemenöljyä ja ohratärkkelystä – sekä tietysti metsämikrobiuutetta. Tunnistat metsäuutteen incistä nimellä ’humus extract’.

Vitality on hajusteeton, eli sopii myös tuoksuherkille ja -allergisille.

Kakkua lämmitetään hetki kädessä, ja lämmön vaikutuksesta sulava öljy hierotaan ihoon. Kakku-tyyppiset vartalovoiteet sopivat kaikkein parhaiten kuivalle iholle, mutta metsäaltistus-mielessä ihotyypin voi nähdä toissijaisena asiana :) Luonkosin vartalokakussa on helposti sulava koostumus, ja vapautuva öljy-rasvaseos on helppo levittää iholle. Esimerkiksi Flow Cosmeticsin vartalokakkupalat eivät sula läheskään yhtä nopeasti, siinä mielessä Luonkos on mukavampi käyttää.

Sanni sanoo: tykkään..! Ja olisin kaivannut tähän vielä tuoksuakin..! (Mutta ymmärrän, että hajusteherkillekin on hyvä olla vaihtoehtoja 🙏🏻)

LUONKOS INFINITY -ÖLJYPUHDISTUSKAKKU KASVOILLE 39,90€ / 60 ml

Ahh, niin ihana..! Tähänkään kakkuun ei ole lisätty hajusteita, mutta siinä on raaka-aineiden tuoma mieto, pehmeä ja miellyttävä tuoksu. Arvatenkin kookosöljy tuo ainakin oman osansa tuoksuun. :)

Infinity-kakussa on kaakaovoita, kookosöljyä, viinirypäleensiemenöljyä, skvalaania, tyrnimarjaöljyä, risiiniöljyä (hyvä lisä puhdistustuotteeseen! Risiinillä on erityisen hyvin likaa irrottava ominaisuus), auringonkukansiemenöljyä sekä camelina-öljyä.

Infinity-öljypuhdistus sopii parhaiten kuivalle (tai normaalille) iholle. Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle parempia ovat Luonkosin Healing- tai Complete-kakut, niistä tosin ei saa metsämikrobi-hyötyä.

Sanni sanoo: ai että tykkään tästä, mieto tuoksu tekee Infinity-kakun käytöstä vielä miellyttävämpää, kuin Vitality-kakun. Olen todella tykästynyt hieromaan ihoa öljypuhdistuksen aikana, se on ihanan rentouttava hetki päivän päätteeksi, ja tällainen hieman täyteläisempi öljyputsari sopii hierontaan mielestäni vielä ohutta ja juoksevaa paremmin. Öljyä on nautinnollista työstää kasvoilla, kun tietää, että öljyjen sisältämät rasvahapot ja vitamiinit samalla imeytyvät ihoon ja hoitavat ihoa.

Huom: Luonkosin öljypuhdistuskakut eivät emulgoidu veden kanssa, vaan ne tulee poistaa kasvoliinan tai -sienen avulla.

Plussaa: iho jää ei-emulgoituvan öljypuhdistuksen jälkeen valtavan paljon pehmeämmäksi kuin emulgoituvan.  

Moi Forest -tuotteet sopivat sinulle, joka otat kosmeettisen metsäaltistuksesi mieluiten voiteen muodossa :)

Voiteissa on todella korkea pitoisuus Reconnecting Nature -uutetta, silmämääräisesti paljon enemmän, kuin Luonkosin tuotteissa.

Harmaa väri tulee metsämikrobijauheesta. Iholla voide ei kuitenkaan näytä harmaalta, kuva alempana.

MOI FOREST METSÄPÖLY MULTIPURPOSE CREAM 31,90€ / 50 ml

Aloitan suoraan sanomalla: tämä voide on minulle rakkautta. En olisi todellakaan osannut odottaa ihastuvani ”multaa” sisältävään voiteeseen, jonka nimi on vielä ’multipurpose’ (en lähtökohtaisesti ole paksuiksi tahnoiksi luokittelemieni multi-voiteiden kohderyhmää), mutta metsäpölyvoide yllätti täysin ja hurmasi minut saman tien.

Ensinnäkin: voiteen nimi johtaa koostumuksen suhteen harhaan; Moi Forestin voide ei ole lainkaan paksua ja rasvaista, vaan hyvinkin kevyttä emulsiota, tai sanotaanko medium-light-täyteläisyyden emulsiota. Se on kosmeettisesti todella miellyttävän tuntuinen; levittyy notkeasti, imeytyy hyvin ja jättää ihon äärimmäisen mukavan ja kosteutetun tuntuiseksi. Koostumus on mielestäni niin hienostunut, että tuntuu enemmän kasvo- kuin vartalovoiteelta.

’Multipurpose’-nimi tulee siitä, että voidetta voi käyttää esimerkiksi naamiona tai halutessaan vartalolla tai käsivoiteena – jos kokee, ettei jostain syystä halua multa-hippusia sisältävää voidetta kasvoillensa.

Ennen / jälkeen metsäpölyvoiteen

Moi Forest -voiteiden sisältämä metsäpöly ei värjää ihoa. Jauhepartikkeleita jää jonkin verran näkyviin, mutta käyttäessä voidetta yövoiteena, kuten minä teen, partikkelit eivät haittaa iholla.

Käytin voidetta ensin käsivoiteena, mutta totesin, että se on arvokkaan ja ihanan tuntuisen voiteen haaskausta, ja käytän sitä mieluummin kasvoilla.

Ja entäs tämän tuoksu..? 😍Niiiin ihana..! Vihreä ja kevyesti metsäinen tuoksu on raikas ja samalla mieto, pehmeäkin. Hienovarainen. Tätä on niin ihana vain nuuhkia… Tunkkaista yrttisyyttä tai eteeristen öljyjen vivahdetta tuoksussa ei ole, se on vihreä hyvin miellyttävällä ja pehmeällä tavalla.

Aijoo, pitäisikö hoitavista ainesosistakin sanoa jotain… :) Ne ovat kohdallaan tässä voiteessa. Ainesosalistaus kertoo samaa, mitä ihonkin kokemus; tuubissa on hyvin kosteuttavaa ja ravitsevaa voidetta. Metsäpöly Multipurpose Cream sisältää luomukoivunmahlaa, manteliöljyä, luomusheavoita, luomukauraöljyä, luomujojobaöljyä, skvalaania, mustikansiemenöljyä, auringonkukansiemenöljyä.

Koivunmahla, hiilidioksidiuutettu kauraöljy sekä kylmäpuristettu mustikansiemenöljy ovat Suomesta, korkeinta mahdollista laatua. (Mikä näkyy myös tuotteen hinnassa.)

MOI FOREST METSÄPÖLY BABY CREAM 26,90€ / 50 ml

Baby-voiteessa on samoja ainesosia kuin Multipurpose-voiteessa, mutta tuoksu on hypoallergeeninen ja koostumus hieman kevyempi, eli siinä on vähemmän öljyjä. ”Aikuisten” voiteen tavoin Baby Cream tuntuu iholla erittäin miellyttävältä.

PAKKAUKSISTA: Moi Forest -voiteiden tuubit eivät ole mitä tahansa tuubeja, ne ovat kierrätettäviä kartonkisia tuubeja. Moi Forest on ensimmäinen brändi Suomessa, joka käyttää näitä pakkauksia. Tuubien korkit on valmistettu kierrätettävästä muovista.

Mitä muuta Moi Forest -tuotteista?

Ne ovat vegaanisia, Ecocert Cosmos Organic -sertifioituja ja Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja.

Lopuksi

”Miksi kokeilisin metsäkosmetiikkaa..? En ole sairas tai allerginen, onko niistä minulle hyötyä?”

Metsämikrobituotteet ovat erityisen hyviä herkälle iholle, ja vähentävät tutkitusti ihon herkkyysreaktioita. Tuotteista hyötyy ennaltaehkäisevästi myös normaali iho sekä lapsen iho, joka on vasta kehittämässä immuunipuolustustaan.

Metsämikrobituotteet vahvistavat ihoa, ja tuovat mille tahansa ihotyypille metsäpulverin hyötyjen lisäksi myös vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja korkealaatuisten kasviöljyjen muodossa.

Ja viimeinen hyöty: tuet suomalaista innovaatiota :) 🤗

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (21)
  1. Olipas kiva lukea tällaisista, myös mukavan näköiset pakkaukset tuotteilla. Ollaan naapurin rouvan kanssa puhuttu ’puhtaasta liasta’ täällä maalla, mutta ei vielä kosmetiikan vaan juurikin tuon lapsen immuunisuojan suhteen. Toivottavasti näistä on hyötyä ihmisille!

  2. Sopiiko tuotteet iholle, jossa on aknea, epäpuhtauksia, rasvoittumista eli tukkiiko ihohuokosia?

    1. Välitin kysymyksesi Moi Forestille, ja yrityksen raaka-aineasiantuntija Maria Varon vastasi näin:

      ”Öljyjen puolesta ei pitäisi tukkia ja periaatteessa metsämikrobiuutteen avulla voidaan rauhoittaa aknea, kun mikrobitasapaino palautuu. Myös voiteen pH on mikrobiomia tasapainottava. Omegarasvahapoilla on kuitenkin sellainen vaikutus ihoon, että voivat lähteä puhdistamaan tukkeumia ihosta. Eli iho voi hetkellisesti työntää tukkeumia ulos. Emme ole kuitenkaan vielä testanneet voiteitamme aknen hoidossa, joten en uskalla vielä luvata varmoja hoitotuloksia aknen suhteen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *