Karkkipäivä
Karkkipäivä

Metallista utua à la Urban Decay Smoky

Nopea ja helppo metallisen hohtoinen iltameikki Urban Decayn Naked Smoky -paletilla.

Näyttävä, mutta samalla ”kiltti” meikki kiitos voimakkaasti valoaheijastavien sävyjen. Meikkiin käytettiin yhtä mattaista ja kolmea hohtavaa sävyä.

MariannaUDSmoky_before_after

Marianna ennen ja jälkeen meikin.

Ennen-kuva on aika sähäkkä sekin, kiitos Urban Decayn Matte Revolution Bittersweet-huulipunan, jota Marianna on käyttänyt päivittäin saatuaan Urban Decay -paketin. Neito rakastui punaan sen verran lujaa että annoin hänen pitää sen – sopii Mariannalle ehdottomasti paremmin kuin minulle :)

MariannaUDSmoky_savyt

Käytin meikkiin sävyjä Whiskey (matta tummanruskea), Radar (hohtava kaakaonsävyinen keskiruskea), Dirtysweet (pronssinen toffee) ja High (hohtava shampanja).

Marianna oli oikeassa – Smoky-paletin sävyt häivyttyvät toisiinsa kuin itsestään. Uskon, että jopa vasta-alkaja saa näillä sävyillä kauniin tuloksen aikaiseksi. :) Ainakin kun pysyttelee hohtavissa sävyissä joiden kanssa ei juuri ole vaaraa liian terävistä varjojen kulmista.

Mistä tunnistaa laadukkaan luomivärin? 1. Se on pigmenttinen. 2. Sen koostumus levittyy kauniisti. 3. Se tarttuu ihoon. (On tosiaan olemassa huippupigmenttisiä sävyjä, jotka eivät kuitenkaan kunnolla tartu kiinni ihoon, jolloin luomiväri lähtee kävelemään siveltimen mukana kun yrität häivyttää. Erittäin turhauttavaa.)

Koostumuksen ”fiilis” on makuasia, mutta itseäni miellyttävät eniten lähes voidemaisilta tuntuvat, erittäin pehmeästi levittyvät laadut. Urban Decaylla on paljon tällaisia luomivärejä, ja tähän mennessä testaamistani Smoky-paletin sävyistä valtaosa kuuluu tähän kategoriaan ja täyttää kaikki laadukkaan luomivärin kriteerit. On niin fantastista, kun alat huiskia luomiväriä iholle, ja se vain pysyy siinä, häivyttyen kauniin utuiseksi, kuin sulaen naapurisävyyn…

MariannaUDSmoky_1_IMG_7689

Mariannalla oli pohjustuksena MACin voidemainen Paint Pot -luomiväri sävyssä Bare Study.

Levitin luomivakoon banaanivarjostuksen Smoky-paletin mattaisella tummanruskealla Whiskey-sävyllä. Se näyttää hieman hohtavalta johtuen hohtavasta Bare Study -pohjustuksesta.

MariannaUDSmoky_2_IMG_7692

Seuraavaksi levitin luomen ulkonurkkaan viistovarjon keskiruskealla, kimalteisella Radar-sävyllä.Sipaisin sävyä myös kevyesti luomivakoon Whiskeyn päälle.

Yleensä teen toisinpäin, eli levitän keskitumman sävyn luomivakoon ja tummimman sävyn luomen ulkonurkkaan. Nyt halusin kuitenkin piirtää Mariannan luomivaon selkeästi esiin, ja mattainen (tummempi) sävy toimii tehtävässä paremmin kuin valoaheijastava.

MariannaUDSmoky_3_IMG_7701

Kolmantena vaiheena levitin lopulle liikkuvalle luomelle pronssista Dirtysweet-sävyä. Sävy näyttää luomella vaaleammalta kuin paletissa, tai ehkä se johtuu vain kontrastista Mariannan syvänruskeisiin silmiin.

Dirtysweet on erittäin hohtava, metallinen sävy. Mariannan suosikki. Ei ihme, juuri tällaisia sävyjä on niin helppo vain sipaista koko luomelle ja ne näyttävät upeilta yksinään ilman mitään varjostuksia. ”Meikkitumpelon” luottosävyjä :)

MariannaUDSmoky_4_IMG_7704

Seuraavaksi sipaisin ihan luomen sisänurkkaan aavistuksen shampanjan sävyistä High-sävyä, joka on toiseksi vaalein paletin sävyistä.

Tykkään lähes kaikissa meikeissä lisätä vaalean korostuksen luomen sisänurkkaan. Smoky-paletin vaalein sävy Thirteen on mattainen, eikä olisi sopinut tähän meikkiin. Mattainen korostus muuten hohtavassa meikissä näyttäisi oudolta eikä oikein toimisi.

MariannaUDSmoky_5_IMG_7707

Seuraavaksi häivytin varjostuksen reunat. Parhaiten tähän olisi sopinut lähes ihonvärinen, vain kevyesti valoaheijastava sävy, mutta sellaista ei Smoky-paletissa ole. Niinpä sekoitin High’ta ja Dirtysweetia ja häivytin niillä. Jälleen, Thirteen olisi toiminut huonosti sen ollessa mattainen. Se olisi ”katkaissut” meikin metallisen hohtavan kokonaisuuden.

MariannaUDSmoky_6_IMG_7713

Nyt meikki näytti tältä.

MariannaUDSmoky_colorchart

Sävykartta.

MariannaUDSmoky_8_IMG_7730

Joo tuo mun geelikynnen kasvuraja on karsee! :D Mä niin tiedän. No, nyt se on fiksattu ;)

Taivuttelin kädellä Mariannan päätä oikeaan kulmaan katoavan valon suhteen – meikkasimme ja kuvasimme kilpaa laskevan auringon kanssa :).

Jännästi, viileä Bittersweet-huulipuna näyttää kuvissa sopivan lämpimän silmämeikin pariksi. Livenä ne näyttivät aika kamalalta yhdistelmältä.

Seuraavaksi Marianna putsasi huulimeikin ja tein hänelle superpikaisen meikkipohjan (aurinkolaskeeaurinkolaskee-täytyy-vielä-ehtiä-ottaa-luonnonvalossa-kuva-koko-meikistä-apuaaa).

Meikkipohjaan käytin jotain Mariannan meikkipuuteria (olisiko ollut Clarinsin) ja poskipunaa (Avonin?), jota Marianna ei kuulema itse osaa koskaan käyttää koska pitää sävyä outona. Minusta se sopii hänelle aivan mahtavasti! Kuten alta voi todeta :)

MariannaUDSmoky_9_IMG_7735

Huulipuna on sekin Avonin.

Halusin meikkiin jonkun nuden punan, mutta sellaista ei tullut Urban Decayn lähetyksen mukana. Kummatkin Smokyn mukana tulleet punat ovat kirkkaita ja räväköitä.

  idMariannaUDSmoky_IMG_7743

MariannaUDSmoky_10_IMG_7744

Sellainen meikki siitä tuli :)

.

Kuinkas moni on jo leikkinyt kotona omalla Naked Smokyllaan? :)

.

* * Minun palettini on saatu blogin kautta * *

Kommentit (23)

 1. Arlene

  Hmh, alan päivä päivältä vahvistua siinä päätöksessä et on pakko hommata joku noista Urban Decayn-luomiväripaleteista… Ihania ^_^
  Itse meikatessani käytän erittäin kirkkaita värejä, melkein voisi verrata varhais-Karkkipäivämeikkauksiin :D Ja koska annan piupaut yleisille meikkaussäännöille, yhdistän värikkään papukaijasilmämeikin eirttäin räväköihin huuliin, hyi minua :D Mutta en arkisin meikkaa yhtään, pelkästään juhliin ja tunnen oloni kaikkein kotoisimmaksi värikkäässä silmämeikissä ja kirkkaassa, melkeinpä räiskyvässä huulipunassa :)
  Ehkä nää Naked-paletit sais mut innostumaan vähän rauhallisemmasta silmämeikistä, mitä vois käyttää arkisinkin. Eteenkin jos ne on helposti häivyttyviä :)
  Kaunis meikki muuten :)

  • Sanni

   Ja koska annan piupaut yleisille meikkaussäännöille, yhdistän värikkään papukaijasilmämeikin eirttäin räväköihin huuliin, hyi minua :D

   Ei kun just noin :D Oman persoonan mukaan! ^_^

 2. Laura

  Toiseks alin kuva: ihan ku Kristen Stewart! :D

  Smoky on niiiiin ihanan näköinen mut uskoisin että jäisi käyttämättä niinkuin melkein kaikki luomivärit mun hyllyssä :/ pitäisi opetella käyttämään! Aina sitä optimistisesti ostaa ”tämän ja tuon paletin ja siveltimen ja sitten kyllä treenaan” mutta aina lopputulos muistuttaa turpasaunaa, oli tavoitteena sitten luonnollinen päivämeikki tai näyttävä iltameikki. Ainoat ”onnistuneet” silmämeikit on mulla olleet halloween-/zombiewalk-/muita kauhumaskeerauksia, niistä tulee yleensä tosi hienoja ja niistä saan kehuja. Ehkä pitäis alkaa soveltaa niitä arkikäyttöön :D

  • Sanni

   Toiseks alin kuva: ihan ku Kristen Stewart! :D

   Niinpäs muuten onkin :)

   Ainoat ”onnistuneet” silmämeikit on mulla olleet halloween-/zombiewalk-/muita kauhumaskeerauksia, niistä tulee yleensä tosi hienoja ja niistä saan kehuja. Ehkä pitäis alkaa soveltaa niitä arkikäyttöön :D

   Ajatusta ;)

 3. Roosa

  Vitsit miten kaunis Marianna ja onnistunut meikki :)

  • Sanni

   Kiitos Roosa :)

 4. Karoliina

  Näistä kuvista taas huomaa mitä ihmeitä meikillä saa aikaan, kun niitä osaa käyttää (ja hiuksien avaamisella). Aivan erinäköinen nainen ekoissa ja vikoissa kuvissa, vaikka kaunis silti molemmissa :)

 5. ScandinavianLife

  Todella hyvännäköinen meikki. Sopivan utuisa ja ylellinen. Pyörittelin just viikonloppuna Urban Decayn Naked-palettia Helsingin Sokoksella, mutta oli pakko tunnustaa tosiasiat. Käytän nykyään todella harvoin luomiväriä ja tuntuu, etten koskaan saa kulutetuksi mitään palettia loppuun ajoissa.

  PS: Onnittelut uusista korkkareista!

 6. Charming Nails

  Toisipa pukki minulle Smokyn :D ihanaa jälkeä ja varmasti on monipuolinen paletti :)

  • Sanni

   Tuolla saa tosiaan niin lämpimiä kuin kylmiäkin meikkejä, harmaata tai ruskeaa :) Yleensä smoky-paletit on joko/tai, siis joko ruskeaa tai harmaa/musta-sävymaailmaa.

   Itseä vähän harmittaa kun olen alkanut jotenkin vierastaa harmaita sävyjä… Eihän ne ole koskaan mulle parhaiten sopineet, mutta nyt ne tuntuu jotenkin todella vierailta ja epäpukevilta. Harmaa/musta on mielestäni kuitenkin se kaikkein klassisin ja kaunein smoky eye -sävy. Aion silti tehdä blogiin joku päivä myös harmaan smokyn UD:n paletilla ;) Täytyy mennä mukavuusrajojensa ulkopuolelle :D

 7. milipili

  Ihana meikki, pitää matkia. Oon tykänny tästä paletista , Whiskey ja Armor on suosikit.

  • Sanni

   Hahah, Armor taas on Mariannan inhokkisävy kun on niin glitterinen! :) Mä en ole sitä vielä kokeillut.

   • milipili

    Mietinkin oliko se Armor minkä mainitsit , mut mää oon tämmönen glitter-lover =D

 8. Elli

  Nyt en oikein lämmennyt tälle meikille, enkä ihan osaa edes sanoa miksi en. Tuo räikeämpi huulipuna kyllä riitelee mielestäni mutta neutraalimmankin kanssa silmämeikki jotenkin näyttää oudolta. Ehkä se on tuo banaanivarjostus. En siis tarkoita että olisi ruma meikki missään nimessä ja malli etenkin on erittäin kaunis.

  UD:n paletit ovat minulla himotuslistalla. Mulla on alkuperäinen Naked jonka ostin itselleni väitöslahjaksi :D Nyt vähän mietin naked 2:n ja tän smokyn välillä että mahtaisko olla tarvetta jommalle kummalle. UDPP on myös rutiinikäytössä, kerrassaan mahtava tuote.

  • Sanni

   Nyt en oikein lämmennyt tälle meikille, enkä ihan osaa edes sanoa miksi en.

   Itse asiassa Mariannakaan ei pitänyt meikkiä parhaiten itseään pukevana, tai ei itse meikkiä vaan sen sävyjä. Marianna on sitä mieltä, että näyttää aina väsyneeltä ruskean sävyisessä meikissä, ja halusi juuri siksi että teen meikin nimenomaan ruskean sävyisenä, nähdäkseen onnistuisinko minä paremmin. Loppujen lopuksi hän piti paletin rusehtavista sävyistä vain Dirtysweetista, se näyttääkin hänen ihollaan melkein vaalealta kultabeigeltä.

   Itse pidin meikistä enkä näe että se tekisi Mariannaa väsyneen näköiseksi. Mutta meikkijutut ovat tietysti aina subjektiivisia kokemuksia. :)

   • Elli A

    Olen edelleen samaa mieltä, eli nuo sävyt näyttävä hieman tunkkaisilta. Malli on kyllä kaunis, mutta noissa sävyissä on jotain ei-imartelevaa. Vaikea määritellä tarkemmin. Huulipunasta tykkään! :-)

    • Sanni

     Johtuisikohan kokemasi tunkkaisuus sävyjen lämpimyydestä..?

     • Elli A

      Suattaapi olla.. :-) Tai sitten se on vaan joku mystinen sävyjuttu, joka on päällä juuri nyt. Mulla vaihtelee joskus jopa viikoittain ne sävyt, jotka miellyttää.

 9. Elle

  Hei Sanni! :) Ihana meikki ja malli! Harmittaa, kun oon ehkä oikeasti maailman huonoin käyttämään luomivärejä. En edes jaksa opetella, kun en tiedä yhtään, mitkä sävyt sopisivat. Poikkean normisuomalaisesta värityksestä paljonkin, joten kohtalotovereita on vaikeaa löytää.. Multa löytyy siis oliivipohjainen iho (aika tumma suomalaiseksi), tummanruskeat silmät ja kulmat, sekä keskiruskeat hiukset. Himottaisi ostaa joku UD:n paletti, mutta en todellakaan tiedä mikä sopisi sävyiltään parhaiten. :( Olisiko ideoita? Tämä paletti on kyllä ihana, mutta luulen, että näyttäisin tällä vain turpaan saaneelta olemattomien meikkaustaitojen vuoksi. :D

  • Sanni

   Hei Elle! Oh, lucky you – oliivin sävyinen iho on niin kaunis…! Kun sinulla vielä on tummanruskeat silmät, niin sinulle sopii lähes koko värien spektri..!

   Kuitenkin, oliivin sävyinenkin iho voi olla pohjasävyltään lämmin, viileä tai neutraali. Käytä tätä ”ohjaimena” meikkisävyjen etsinnässä, etenkin meikkipohjan suhteen. Useimmat oliivi-ihot ovat lämpimiä tai neutraaleja, mutta voit varmistaa asian esimerkiksi klassisella verisuoni- tai korutestillä. Jos verisuonet ranteessasi ovat vihertävät, olet lämmin. Jos ne ovat sinertävät, olet viileä. Jos taas siltä väliltä = neutraali. Koruista; pukevatko sinua paremmin kultaiset vai hopeiset korut? Kulta = lämmin, hopea = viileä. Jos kummatkin sopivat = neutraali. :)

   Naked-paleteista on todella vaikea sanoa, mikä sopisi sinulle parhaiten. Kun iho on tumma ja silmätkin tummat, lähes kaikki sävyt tosiaankin sopivat. Imartelevimpia ovat tietysti luonnolliset sävyt kuten kulta ja ruskea, mutta myös roosat, luumut ja violetit sopivat ihosi pohjasävystä riippuen upeasti, korostaen silmiesi sävyä paremmin.

   Naked-paleteista #1 ja #2 sisältävät kummatkin sekä viileitä että lämpimiä ruskean, shampanjan ja pronssin sävyjä (ykkösessä myös harmaata, kakkosessa musta), kakkosen ollessa hitusen viileämpi kokonaisuudeltaan, kun taas #3 on roosan sävyinen. Kolmonen on ehkä helpoin sävymaailmansa puolesta ja koska sen sävyissä on vähiten kontrastia. Ruudun takaa on hurjan vaikea antaa kunnon vinkkejä kun ei näe ihoa, joten suosittelen ehdottomasti käymään UD:n pisteellä niin saat varmasti ammattitaitoista apua :)

   • Elle

    Juu kiitos! :) Aina ei tunnu kauhean onnekkaalta omistaa oliivipohjaista ihoa, meikkivoiteen löytäminen varsinkin Suomesta on erittäin hankalaa. Täytyy joku päivä käydä UD:n pisteellä katsomassa paletteja livenä. Olen sinne menoa ehtinyt jo hetken vastustaa, sillä tiedän lompakon kevenevän ihan kiitettävästi reissun aikana.. :D

 10. Valpuri

  Hei olisko mahdollista että tekisit jossain kohtaa jonkun meikki postauksen liittyen Wanhojentansseihin esim. miten saisi meikin pysymään hyvänä pitkän päivän ja minkälaisia värejä kannattaisi suosia. Ja muutenkin tuollaisia yleishyviä ohjeita varsinkin niille henkilöille jotka taiteilee oman meikkinsä. :) Ja muutenkin jotkut ohjeet hyvään juhlameikkiin. (tällein on varmasti monia jotka miettii jo näitä asioita, kuten minä ja haluaa varata aikaa meikin harjoittelemiseen, jolloin kaikki ohjeet ovat hyvästä tulivat ne kuinka aikaisin tahansa) :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.