Karkkipäivä
Karkkipäivä

Messsssmerize!

Isadoran toinen joulupaletti – Mesmerize (saatu maahantuojalta).

IsaDoraMesmerize_paletti

Paletti on juuri niin upea kuin saatoin sen ulkonäön ja aikaisemman ID-viisikko-kokemuksen perusteella odottaa. Ainoa pieni pettymys oli reunimmainen vaalea sävy – se on nimittäin voidemainen ja pelkkää hileistä kimallusta. Mutta muut sävyt – aiiivan törkeän hyvää laatua. Sokkona et erottaisi MACista tai Diorista. (Jos alatte väsyä tähän vertaukseen niin koettakaa kestää ;) Markkinoilla on toki huimasti muitakin fantastisen hyvälaatuisia merkkejä, mutta minulle MAC ja Dior edustavat sitä kaikkein parasta, luotettavinta mahdollista laatua – perustuen hyvien ja huonojen luomivärien suhteeseen valikoimassa.)

Pigmenttiä Mesmerize-paletin kahdessa tummassa sävyssä on niin paljon että ”kiltille” perusmeikkailijalle en tätä palettia edes tarjoaisi. Pienellä hipaisulla tulee mielettömän voimakasta jälkeä. Tummin ruskea on täysin matta, toiseksi tummin hyvin miedosti hohtava kaakaonruskea. Kaksi puuterimaista vaaleaa ovat nougat-beige ja punertava kultabeige, kummatkin voimakkaasti hohtavia. Ei näytä kovin punertavalta hylsyssä, mutta minun ihollani sävy veti selvästi punaiseen.

IsaDoraMesmerize2

Luomen sisänurkassa hipaisu voidemaista hilesävyä, luomen sisäpuolikkaalla nougatbeige, luomivaon ulkokaaressa punertava kultabeige ja luomen ulkopuolikkaalla kaakaonruskea. Siipimäisen rajauksen tein matalla tummanruskealla. Kulmaluulla MACin Shroom.

Yläluomella myös tummanruskea rajaus nestemäisellä eyelinerilla, alaluomen sisärajaus IsaDoran nude-kajalilla.

IsaDoraMesmerize3

.

IsadoraMesmerize_meikki2

En meinannut ensin jaksaa ottaa kasvokuvia koko meikistä ollenkaan, mutta sitten räpsin muutamat keltaiset vessan peilin kautta. Ei nämä mitään hyviä ole mutta näkyypä vähän tuo silmämeikin yleisvaikutelma.

Meikki näyttää näissä jotenkin paljon vaaleammalta kuin oikeasti.

idIsaDoraMesmerize_meikki

Huulimeikin ja poskipunan sävyt haalistuvat kokonaan vessan valoissa… Turha siis edes kertoa mitä kasvoilla on :P Tai voinhan mainita että olen aika lailla hullaantunut Laveran uutuuksiin kuuluvaan Rosy Sorbet -huulikiiltoon ja käytän sitä melkein joka päivä, ja sitä on kuvassakin, mutta sävy ei näy ;)

IsaDoraMesmerize1

*

Voi että kun on ollut taas viime päivät mukavaa olla bloggaaja…! Olen ollut ihan harvinaisen fiiliksissä! :) Mulla on niin paljon juttuja mistä haluan kirjoittaa että tekisi mieli istua suunnilleen aamusta iltaan naputtelemassa. (Mutta onneksi sentään älyän olla tekemättä niin – ettei homma johda taas tammikuun tilanteeseen.)

Minulle kyllä sopii bloggaus kuin nenä päähän! :) Olen aina ollut tosi puhelias ihminen ja tykkään jakaa mielipiteitä ja kokemuksia muiden kanssa. Ylipäänsä intoilla asioista muille…! :D Jos mä olen iloinen, innoissani tai ihmeissäni jostain, mun on ollut aina vaikea pitää sitä sisälläni. Se täytyy päästä jakamaan…!  Muistatteko mun teini-iän kirjevihot…? Tiedättekö mitä – blogi on minulle tavallaan kuin noiden kirjevihkojen jatkumo. :) 14-vuotias Sanni intoili kavereilleen ihanista meikeistä ja fiilisteli uusia shampoohankintoja, tai kommentoi jotain populaarikulttuurin ilmiöitä. Nythän minä teen itse asiassa ihan samaa – mutta pälätän parin kaverin tai vihkon sivujen sijaan netissä tuhansille ihmisille…! :) Jotenkin ihan hullua…! ^_^

Kiitos teille kun käytte lukemassa mitä mun pää kulloinkin keksii tänne valuttaa. Se on mulle päivittäin ihan huima ajatus, vaikka olen jo blogannut kohta 6 vuotta.

Kai jotkut ihmiset ovat luontaisia bloggaajia. :)

.

P.S. ….ja eilisiin kommentteihin vastaus jatkuu…. Aikaa on niellyt tänään yksi kiva juttu jota puuhaan teille… ;)

Kommentit (40)

 1. Kati

  Juttujasi on tosi mukavaa lukea! Into ja hyväntuulisuus sekä tietynlainen aitous välittyvät myös ruudun tälle puolelle. :)

  Minun mielestäni myös vessakuvat olivat ihan hyviä, itse saan aina paremman kuvan meikistä kun näen koko kasvot. Tosi kaunis meikki ja erityisesti tuo siipirajaus! Aina ei tarvitse olla väri-iloittelua ollakseen inspiroiva tai kiinnostava.

  • Sanni

   Juttujasi on tosi mukavaa lukea! Into ja hyväntuulisuus sekä tietynlainen aitous välittyvät myös ruudun tälle puolelle. :)

   :) Kiwaa :)

 2. maawo

  Koitappa ihan huvikseen, miten tolla voidemaisella värillä syntyy cut crease ja pysyykö se suttaamatta. Tässähän on vielä pikkujoulukautta jäljellä, olis kimalluksineen ajankohtainen ;)

  • Sanni

   Koitappa ihan huvikseen, miten tolla voidemaisella värillä syntyy cut crease

   En tiedä ymmärsinkö ihan mitä tarkoitit… :) Tai tarkoitat ilmeisesti jotain muuta voidemaista kuin tuo Mesmerize-paletin…? :D En hirveästi itse harrasta cut crease -tyyppisiä varjostuksia, mutta käyttäisin kuitenkin sellaiseen jotain muuta kuin vaaleaa sävyä. :)

 3. Tiltu

  Isadoran Matte Chocolates on maailman paras paletti. <3 Se on edelleenkin ainoa luomiväri, jota olen ostanut toisen samanlaisen eniten käytettyjen sävyjen loputtua.

  • Sanni

   Isadoran Matte Chocolates on maailman paras paletti. <3

   Se on kyllä loistava. :) Ei tule ihan heti mieleen toista yhtä hyvää matta-ruskeaa palettia.

 4. M

  Krääh.. Et ois kyllä nyt saanut tehdä tätä postausta! :( Oon jo aiemmin katellu tota palettia sillä silmällä ja nyt on niin mielettömän suuri houkutus ostaa toi.. Osaatko yhtään sanoa, että kuinka kauan tää on valikoimissa suunnilleen? Katoin että se Isadoran syyslook poistuu parhaillaan suurimmasta osasta kauppoja ja on ollu siellä varmaan jo pari kuukautta, mutta tää ei varmaan yhtä pitkään ole?

  Ja pakko sanoa, sen kyllä huomaa että tykkäät tästä. Ei tuu ikinä semmosta oloo kun sun tekstejä lukee että oisit jotenkin kyllästynyt tähän!

  • Sanni

   Osaatko yhtään sanoa, että kuinka kauan tää on valikoimissa suunnilleen?

   Kysyn Berneriltä :) Oletan, että lähtökohtaisesti kokoelmat ovat kaupoissa siihen saakka kunnes ne myydään loppuun, jäljelle jääneet LE-tuotteet myydään sitten viimeistään pois seuraavassa alessa. :)

 5. Cerp

  Noi molemmat paletit ovat niiin ihania! Isadora on mulle melko vieras meikkimerkki, oon tutustunut siihen tasan huulikiillon ja ripsarin verran. Se violetimpi paletti kyllä houkuttaisi kotiuttaa, en oo uskaltanu mennä Anttilaan hipelöimään :D Ollaan lähdössä perjantaina Tukholmaan ja oon henkisesti valmistautunut ostamaan ensimmäisen täysikokoisen viisikkoni laivalta. Mutta kun niitä ihania on niin monta…!

  • Sanni

   en oo uskaltanu mennä Anttilaan hipelöimään :D

   :D ^_^

   Ollaan lähdössä perjantaina Tukholmaan ja oon henkisesti valmistautunut ostamaan ensimmäisen täysikokoisen viisikkoni laivalta.

   Siis Diorin…? Jos menette Viikkarilla, niin joudut pettymään…. Kun itse menin Viikkarilla viime viikolla, ei heillä vieläkään (!!!) ollut Diorin uusia paletteja. Diorin luomivärihyllyt ammottivat tyhjyyttään, pari vanhaa palettia oli vielä jäljellä. Kun kysyin, että mitäs ihmettä (paletit tuli myyntiin jo kesällä..!!), niin myyjä näytti erittäin nololta ja sanoi että uudet viisikot ovat kyllä tulossa, mutta hän ei osaa sanoa milloin, ja mistä monen kuukauden viivästys johtuu.

   Todella outo juttu, if you ask me.

   • Cerp

    Diorinpa hyvinkin :) Aika ihmeellistä, kun ei löytynyt Viikkarilta. Me mennään Siljalla, vieläpä sillä just uusitulla symphonyllä ni toivottavasti olis vähä parempi tuuri…

    • Sanni

     Pidän peukkuja :)

 6. Charming Nails

  Mullekin bloggaaminen on mieluinen harrastus koska siinä pääse jakamaan sitä intoa ja kertoa uusista ihanista jutuista :) minusta se välittyy lukijalle kun sitä tekee omasta innosta ja aidosta mielenkiinnosta. Kiva paletti mutta Matte chocolate on enemmän mun juttu :)

  • Sanni

   Kiva paletti mutta Matte chocolate on enemmän mun juttu :)

   Aivan varmasti :)

 7. Laura

  On kyllä vähän liian hyvännäköinen paletti! :’D

  • Sanni

   Niinpä ^_^

 8. Alisa

  Tuo paletti on kyllä älyttömän hieno!Jotenkin niin yksinkertanen, mutta silti tosi kaunis. Tosta meikistä, jonka loit tulee kyllä heti aika jouluinen fiilis. Näyttää tosi upealta!
  Sun blogisi on ihanan persoonallinen ja postauksia on kyllä aina yhtä kiva lukea!:) Itsellä on pyöriny päässä meikkiblogin alottaminen ihan hirmu kauan ja nyt vihdoin sen uskalsin perustaa. Koko ajan päähän juolahtelee erilaisia ideoita, ja niin kuin aiemmin mainitsit, tekisi mieli taukoomatta väsätä erilaisia postauksia!

  • Sanni

   Onpa nätti tuo sinun ensimmäinen meikki blogissasi! :) Ja voiii tuota silmän muotoa – täällä eräs kulmaluukateellinen :D Niin paljon tilaa liikkuvan luomen ja kulmaluun välillä ^_^

   Ei muuta kuin iloa blogin pariin, bloggaus on kyllä kivaa – ja koukuttavaa :)

 9. -m-

  Hehee, mä samaistun tuohon intoiluun. Tykkään paasata millon mistäkin asiasta. Yleensä tulee kyllä mesottua fb:ssä, blogissa vähän vähemmän mutta on sitä sielläkin nähty. Mä en välttämättä ole sorttia intoilija, vaan meson asioista mitkä on väärin tai varsinkin epäoikeudenmukaista tai vois tehdä/suunnitella paremmin tai…

  Mut hei, otapa yhteyttä ens kerralla kun meinaat vaihtaa lamppua vessaan. Mulla on hyvin vahvoja näkemyksiä aiheesta, sanoisinko että jopa yksi lempi-paasausaiheistani! ;D

  • Sanni

   Mut hei, otapa yhteyttä ens kerralla kun meinaat vaihtaa lamppua vessaan.

   Mitäsmitäs? :D Heti heräsi uteliaisuus :) Suosittelet mulle ilmeisesti viileämmän värilämpötilan lamppua? :)

   • Henni

    Minunkin mielenkiinto heräsi. Onko hyviä vinkkejä vessan lampuksi?

   • -m-

    ”Viileydellä” tai ”lämpimyydellä” ei itsessään ole taivaat aukaisevaa merkitystä. Värintoistoindeksi on se olennainen sana valonlähteessä, ja siihen yhdistettynä riittävä valoteho, valonjako jne jne. Varmasti vääriä vaihtoehtoja tuntuu olevan tarjolla enemmän kuin hyviä.

    • Sanni

     Värintoistoindeksi on se olennainen sana valonlähteessä

     Ok. :) Onko tämä eri asia kuin lumen-arvo…? Varmaankin. Etsiessäni sopivan sävyisiä lamppuja meikkauspöydälleni, sähköliikkeen myyjä puhui tuosta lumen-arvosta ja kuinka se liittyisi siihen, miten ”luonnollista” valo on, tai siis miten luonnonmukaisina valo toistaa sävyt. Selitin siis myyjälle, että haluan valon joka muistuttaa mahdollisimman paljon luonnon valoa. Johon sain vastauksen, että luonnon valo on normaalin kodin perussisävalaistukseen verrattuna todella sinistä ja tulee näyttämään sisätiloissa ihan hullulta ja epäkodikkaalta. Niinpä tein jonkun kompromissiratkaisun ja otin vähän vähemmän sinisen valon. Kuitenkin valkoista verrattuna kylppärin lamppuihin :)

     • -m-

      Voi apua mitä se sähköliikkeen myyjä on sulle selittänyt… ei ole ymmärtänyt asiaa itsekään. (No en mä ihmettele, sellanen murros on alalla käynnissä ettei tosiaan pysy moni perässä.)

      Lumen viittaa valon määrään. Värilämpötila (kelvin) valon väriin ja värintoistoindeksi kertoo siitä kuinka luonnollisilta värit kyseisessä valossa näyttää (ilmoitettu koodeilla joko Ra tai CRI, ja meikkihommissa sais arvo olla yli 90, normikotiolosuhteissa yli 80 ok). Kaikki kuitenkin vaikuttaa kaikkeen eikä yksi oikea arvo tee vielä kesää: vähäisessä valotehossa (mieti kynttilää tai tunnelmallisempaa valoa) toimii kellertävämpi valo, päivänvaloa haluttaesaa valotehoa pitää olla merkittävästi enemmän – sama värilämpötila näyttää helposti siniseltä ja kelmeältä liian vähällä valoteholla.

      Sama homma kotiympyröissä muutenkin – päivänvalovalaistus ei ehkä oo se ykkösjuttu vaikka olkkariin, mutta työhuoneeseen ja kylppäriin (tai missä nyt kukakin meikkaa) se on täydellinen, eikä todellakaan luonnoton, kunhan valoo tulee tarpeeksi, oikealla tavalla ja oikeasta suunnasta. Ja mikä toimii jossain tilassa päivällä, ei ehkä oo kiva iltamyöhään. Parashan ois, että joka valaisimessa ois pari eri lamppua ja tilanteen mukaan vois vaihdella ominaisuuksia. Maailma ei oo tän suhteen vielä ihan valmis! :D

      Sekin on ärsyttävää, että logiikka mikä toimii yhdellä lampputyypillä ei päde toisella – hehkulampun värintoisto oli hyvä ja keltaisuus niissä oli siksi toimivaa, mut joku 2700-3000 k energiansäästölampulla luo suorastaan valaistuksellista oksennusta. Halogeenissä on taas hyvä värintoisto ja sen ”lämmin valo” on luontevaa mut se häikäisee ja poistumassahan se on sekin. Vanhoista tekniikoista loisteputkella ja energiansäästölampulla saa kyllä laadukasta päivänvaloa, mutta ne lamput on kalliita eikä niitä löydä marketista, ei monesta sähköliikkeestäkään kunnollisia. Ja just kun oli ymmärtänyt tän, ledit heittää koko hommalla häränpyllyä, ja vaikka ymmärtäisit speksejäkin, voi olla ettei tiedä yhtään mitä saat, ellet näe sitä valoa livenä ensin… :D Terv.nimim. vähän on virheitä tullut tehtyä.

      Oho, noni, mä vähän innostuin paasaamaan. Kohta joku varmaan sanoo, että mitä sä tuut tänne kosmetiikkablogiin pätemään. :)

      Niin, opettelua vielä itselläkin ja oma koti on ollut ja on yks koelaboratrio näiltä tiimoilta. Kaikkee löytyy tarkoituksellisista inhokkivaloista väliaikaisratkaisuiden kautta jopa johonkin onnistuneeseen valintaan (joka siis koskee sitä päivänvaloa siellä kylppärissä).

      Itsellä siis kylppärissä: Opaalikuvun läpi diffusoituva loisteputki, 5500 kelviniä, Ra > 90. Ihanteellisin olis tietysti valo peilin molemmilla puolin, mutta kun se valo jokatapuksessa diffusoituu, niin hyvin toimii tuo oma peilin yläpuolella oleva vaakasuuntainenkin. Varmasti on jo mahdollista toteuttaa sama ledinäkin, mutta mainitsemistani syistä en uskaltais sellaisille speksejä antaa kenellekään – täysin järkevillä spekseillä ostettu tyotason valaistus vanhempieni keittiöön osoittautui livenä… violetiksi! Oh joy…

      • Sanni

       En ehdi nyt kommentoimaan pidemmän kaavan mukaan mutta KIITOS infopläjäyksestä! :) Ja sain myös meilisi :)

 10. Mousse

  Kiva kuulla, että bloggaaminen tuntuu taas mukavalta. Itsekin aloitin blogin samasta syystä, koska haluan jakaa omia kosmetiikkakokemuksia. Niin ja tuo Isadoran paletti on yllättävän luonnollinen sävyiltään, vaikka ennen pikkujoulukautta ilmestyikin.

  • Sanni

   tuo Isadoran paletti on yllättävän luonnollinen sävyiltään

   Niin on. Se violetti versio on paljon ”blingimpi” :)

 11. Hennakoo

  Kiitos ihan mielettömän ihanasta blogista!
  Musta on kiva että aihepiirejä on useampi, se on jotenkin kiinnostavampaa ja hauskaa kun ei tiedä mitä seuraavaks tulee ;D

  • Sanni

   on jotenkin kiinnostavampaa ja hauskaa kun ei tiedä mitä seuraavaks tulee ;D

   Mukava kuulla :) Itselläkin pysyy mielenkiinto yllä kun kirjoittelee muustakin kuin kosmetiikasta. Se tuli huomattua että intohimoaan voi alkaa vetää hengiltä aika tehokkaasti ympäröimällä itsensä siihen 24-7….

 12. Ann

  Oot vaan niin ihanan hyvantuulinen ja symppis aina, sun juttuja on tosi mukava lukea. Nain aiheesta taysin poiketen, tein muuten sun ohjeella tonnikalapullia, tuli aikas hyvia ;D

  • Sanni

   Hihii, tonnikalapullat jatkavat voittokulkuaan…! ^_^

 13. Henni

  Todella kaunis paletti, täytyy käydä ihan livenä katsomassa kaupassa. Jotenkin kyllä kaipaan tuohon jotain perus vaaleaa sävyä johon noita tummia ja kimaltavia voisi yhdistellä ja joka toimisi pohjavärinä. Itselleni se ei ole kylläkään ongelma koska valikoimaa löytyy, mutta jos ostan tuon kaverille joululahjaksi pitää melkein ostaa joku perusvaalea yksittäinen luomiväri lisäksi.

  Iltalenkki kulkee siis anttilan kautta:).

  Ai niin, ja siihen sun retkeilypostaukseen liittyen. Ne kuvat oli jotenkin tosi jouluisia, melkein etsin siitä mökkikuvasta tonttua jonkin puun takaa.

  • Sanni

   Joo, sen voidemaisen kimallenapin tilalla olisi saanut olla ”normaali” vaalea highlighter. :)

   siihen sun retkeilypostaukseen liittyen. Ne kuvat oli jotenkin tosi jouluisia, melkein etsin siitä mökkikuvasta tonttua jonkin puun takaa.

   Ihana..! :) Taisi mullakin itse asiassa alkaa joulukausi siitä postauksesta…. kummasti alkoi joulumusiikki soida seuraavina päivinä. Tälläkin hetkellä :)

 14. Mirri

  Olen lähdössä pian reissuun ja pääsen käymään Sephorassa. Olisiko Sannilla tai muilla lukijoilla mielipidettä mikä olisi erinomainen nude-luomiväripaletti sieltä kotiutettavaksi?

  Tuo Isadoran matte chocolates on tosi kaunis mutta vähän liian ruskea ja kellertävä itselleni, tykkäisin että olisi myös harmahtavia sävyjä. Olen googailllut Urban Decayn Nakedia ja Benefitin paletteja, kivoja kummatkin. Olisiko jotain muita merkkejä jotka kannattaa tsekata? Olen viileäsävyinen kalpeanaama jolla vihertävät silmät.

  • Sanni

   Olisiko Sannilla tai muilla lukijoilla mielipidettä mikä olisi erinomainen nude-luomiväripaletti sieltä kotiutettavaksi?

   Urban Decayn Naked tulee kyllä ensimmäisenä mieleen ilman mitään kilpailua :D

   • Henni

    Jos menet sellaiseen sephoraan joka myy Marc Jakobsin meikkejä niin sillä on aivan upea ja laadukas paletti. Siinä taisi olla seitsemän väriä, ja paletteja on useita erilaisia. Mun lemppari on paletti nimeltä dreamer( toivottavasti muistin nimen oikein). Jos tykkäät harmaaseen vivahtavista sävyistä niin varmaan naked 2 olisi toinen huippu vaihtoehto. Tai Narsin Narsisst- paletti.

 15. Reetta

  Oikeaa silmänruokaa koko postaus, meikkipaletti alkupalat ja tekemäsi meikki pääruoka! Jälkkäriksi vielä vähän muiden kommentteja niin avot :)

  • Sanni

   Kiitos Reetta :)

 16. Sanna V.

  Oijoi, tuo näyttää juuri tuollaiselta pakkosaada-all-in-one -luomiväripaletilta! Näyttää täydelliseltä ihan jokapäiväiseen arkimeikkiinkin, saa vaihtoehtoisesti vain vaaleaa tai sitten tummempaakin lookia. Tästä viesti joulupukille! ;)

 17. Myy

  Tämä on niiin nätti! Vitsin kun tuon hilekökön tilalla olisi joku perusvaalea, niin olisin jo juossut ostamaan. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.