Karkkipäivä
Karkkipäivä

Merkit esittelyssä: MAC

MAC eli MakeUp Art Cosmetics on yksi maailman suosituimpia ammattimeikkisarjoja. MACin perustivat meikkitaiteilija Frank Toskan ja kampaamoketjun omistaja Frank Angelo Kanadassa vuonna 1984. Sarja oli alunperin suunnattu muotialan ammattilaisten tarpeisiin, mutta vuosien varrella merkki on saavuttanut kulttistatuksen tavallisten kuluttajienkin keskuudessa. MACin menestyksen takana on jatkuva ajan hermolla oleminen ja trendien luominen, näkyvä yhteistyö julkisuuden henkilöiden kanssa ja uskollisten asiakkaiden suusta-suuhun -mainonta. MACillä on myös yksi kosmetiikkateollisuuden nopeimmista kokoelmasykleistä, mikä pitää merkin jatkuvasti tuoreena ja kiinnostavana. Uusia tuotekokoelmia lanseerataan joka kuukausi, kun monilla suurilla merkeillä kokoelmia ilmestyy vain noin neljä vuodessa.
MACin filosofian avainsanoja ovat taiteellisuus ja itsensä toteuttaminen, ei niinkään perinteinen kaunistautuminen. MACin myyjät ovat kaikki meikkitaiteilijoita, joiden tehtävänä on toimia asiakkaan värikonsultteina ja meikkiopastajina.


MAC on kuulunut kokonaan Estee Lauder -konserniin vuodesta 1998 lähtien. Suomeen MAC saapui vasta vuonna 2007, ja Helsingin Stockmann oli merkin ainoa myyntipiste ensimmäiset kaksi vuotta. Tänä syksynä MAC avasi vihdoin toisenkin myyntipisteen, Turun Stockmannille. Jäämme odottelemaan koska muut Stockmannit saavat omat MAC-tiskinsä. Jos kotipaikkakunnallasi on Stockmann Beauty, voit tilata liikkeen kautta MACin kosmetiikkaa ilman erillisiä käsittelykuluja.

MACin tuotevalikoimassa on yli 150 eri luomivärisävyä ja vähintään saman verran huulipunasävyjä. Huulipunat ja luomivärit ovatkin MACin suosituimpia tuotteita. Myös poskipunat ja erilaiset ”skin finisherit” eli viimeistelevät hohto- tai värituotteet ovat suosittuja. Eri kokoelmissa ilmestyvät limited edition -meikit kuuluvat halutuimpiin MAC-”karkkeihin”. Kokoelmat kuten Barbie Loves MAC ja Hello Kitty kuuluvat MACin historian menestyneimpiin lanseerauksiin.
Karkkipäivä? You bet!

Onko MAC sitten loppujen lopuksi niin mielettömän paljon parempi kuin muut vastaavanlaiset sarjat? Todennäköisesti ei, mutta MACin markkinointistrategiat ovat ylivertaisia kipailijoihin nähden. Lähes yhtä laajoja väriskaaloja löytyy mm. sellaisilta ammattimerkeiltä kuin Make Up Forever ja Ben Nye, ja tyylillisesti MACiä muistuttavat myös sellaiset monelle tutut merkit kuin Make Up Store ja MSCHIC.

Minuun MAC-huuma ei ole purrut ihan niin pahasti kuin moniin tuntemiini MAC-friikkeihin, jotka seuraavat uusien kokoelmien julkaisuja lähes hullunkiilto silmissä. ^_^ MACin luomvärit ovat kyllä tehneet minuun vaikutuksen, mutta ihan yhtä hyvin voisin varmaan käyttää Make Up Foreveria, jos vain MUFEn meikkejä olisi saatavilla yhtä helposti ja halvalla.

Tähän loppuun ajattelin esitellä omat MAC-luomivärini, joita minulla on aika maltillinen määrä. Joka ikisen kuvaus venyttäisi postauksen ihan liian pitkäksi, joten poimin joukosta vain suurimmat suosikkini. Huomaankin muuten nyt että unohdin kuvata kaksi Mineralize-luomiväriäni, d’ough!Shimmermoss – Upea, kauniisti (muttei liikaa!) hohtava vihreäturkoosi jolla on helppo saada hyvännäköinen meikki. Selkeän vihreä muttei yhtään räikeä, hyvä aloitteluväri turkooseja arasteleville.

Amber Lights – Oranssihtava metallinen ruskea, meripihkan väri. Sinisilmäisen must! Tämä sävy kuuluu MACin suosituimpiin, eikä ihme. Sävy on uskomattoman pehmeä ja pigmenttinen ja levittyy kuin unelma. Ehdotonta luomivärien aatelia, voi kun kaikki sävyt voisivat olla tätä laatua.

Coppering – Toinen sinisilmäisen upeustuote, mutta vaatii vähän rohkeutta käyttää koko luomella. Coppering on erittäin intensiivinen hohtava kuparinpunainen, tällä saa todella tulisen meikin!

Copperplate – Nimi viittaa myös kupariin, mutta tämä sävy on edellisen luomivärin täysi vastakohta. Copperplate on neutraali, harmaanruskea sävy pehmeällä mattakoostumuksella. Kun tämän värin näkee hylsyssä, se näyttää maailman tylsimmältä luomiväriltä. Mutta luomelle levitettynä tuloksena on todella kauniisti sinisiä silmiä korostava meikki, ja koostumus on yksi parhaista.

Expensive Pink – Kevyesti vaaleanpunaisella maustettu kultainen oranssipersikka. Jälleen yksi sinisilmäisen loistosävyistä. Helppo arkisävy jolla saa nopeasti freesin ilmeen koko luomelle levitettynä.

Seedy Pearl – Haalean huurteinen vaaleanpunalaventeli. Tämän sävyn koostumus on itse asiassa yksi huonoimpia, sillä se on kova ja sävyä irtoaa kunnolla vain vaahtomuoviapplikaattoriin. Silti Seedy Pearlista on tullut yksi vakiotuotteeni, sillä se on mainio violettien sävyjen häivytyksessä ja kulmaluulla.

Naked Lunch – Voimakkaasti helmiäinen vaalea beige, jossa häivähdys vaaleanpunaista ja persikkaa. Hyvin suosittu koko luomen perusvaalea sävy, ja jos minä olisin vielä beige-linjalla niin tätä tulisi varmasti käytettyä päivittäin. Aika täydellinen omassa kategoriassaan.

Beautiful Iris – Uskomattoman kaunis, kuulas laventelivioletti joka shiftaa vaaleanpunaiseen. Kertakaikkiaan aivan ihana. Pehmeä ja silkkinen koostumus.

Trax – Pronssisella kullalla sävytetty likainen violetti. Sävy, joka sai minut kiinnostumaan MACistä. Trax oli rakkautta ensi silmäyksellä. (Myöhemmin selvisi että Diorin Amber Plum on täysin identtinen s
ävy. ;))

Mitä ovat teidän suosikki-MAC-tuotteenne? Vai eikö MAC voisi vähempää kiinnostaa? Millaisia ajatuksia merkki teissä herättää? Olisi kiva kuulla kaikenlaisia kommentteja.

Kommentit (10)

 1. Charming Nails:

  Tuosta Beautiful iriksestä. MAC artist suositteli sitä minulle, onkin oikeastaan ainuita liiloja Mäkkejä joita en omista.
  Onko se koko luomen väri vai yhdessä toisen kanssa? En oikein osaa päättää tarvitseko sitä.

  Meinaan keskittää kokoelman pelkästään Mäkkiin ja Dioriin. Ne on vaan parhaita. Samaten Ben Nye.
  MACissä ärsyttää se heikko saatavuus etenkin kokoelmien osalta. Beautyn kautta homma toimii huonosti välillä, et voi luottaa siihen saatko tilaamaasi tuotetta. Samaten tuotteita tulee Suomeen liian vähän.

  Silti olen koukussa ja en voi lopettaa keräilyä vaikk käytän jotain luomiväriä kerran vuodessa. Huulipunissa on sävyjä joita en oikein käytä mutta pakkaukset ovat niin hienoja ja tuotteet LE niin en voi myydä :D

 2. Anonymous

  MAC kyllä kolahtaa tälle tytölle hyvin. Tykkään siitä, että luomiväreissä on paljon valinnan varaa ja tähän mennessä melkein kaikki ostamani luomivärit ovat olleet hyviä. Suosikkejani ovat Digit, Graphology, Nylon, Strike a pose ja Star violet. Tykkään kovasti myös Style snobista, mutta se on laadultaan huonoin mun MAC-luomiväreistä. Kimalteet karisevat poskille.

  Luomivärien lisäksi pidän kovasti Blitz & Glitz fluidlinesta ja Redhead mineralized skin finishistä.

  t: Lapanen

 3. Eve-ning

  Oih, haluaisin niiin MAC:ia! Ongelma vaan on se, että en asu Helsingin tai Turun lähelläkään, en ole täysi-ikäinen, ei ole visakorttia tms. ja rahaakin on vähän :( Olis kyllä mielenkiintoista kokeilla, varsinkin luomivärit vaikuttaa hyviltä!

 4. milipili

  Mulla ei ole oikeastaan kuin LE-paletteja ja soloja. Yksittäisistä sävyistä tykkään paljon Queen's Jewelista ja Shadowy Ladysta, Vanillasta ja uusi Maira's Magic on ihania myös.

  Himotuslistalla Stars 'n Rockets, Parfait Amour ja Sketch. Ja joku persikkainen poskipuna, ehkä Melba.

  Minä innostuin Macista Heatheretten myötä, niin upea kokoelma pakkauksineen kaikkineen. Heatherettestä onkin kaksi palettia, huulipuna ja kaksi kiiltoa, eniten kaikista muista sen jälkeisistä. Kovasti puhuin myös etten solo-luomareita viitsi ostaa, mutta on ne vaan niin hyviä että ainakin jotkut sävyt kannattaa hankkia.

  Hello Kitty oli myös ihana kokoelma ja lisää tollaisia kaipailisin kovasti. Kokoelmia tulee kyllä aivan liikaa, joskus ne ovatkin vähän hätäisen oloisia.

  Stokkan ei oo-myynti tympii myös, kun tietää ettei ne ole maailmasta loppu, tänne ei vaan jostain syystä saada enempää tavaraa ja kun kysymys on meikeistä eikä 400 000 taalan luxus-autoista kummastuttaa pientä kulkijaa.

 5. Inkivääri

  CN – Beautiful Iris on aika vaalea, joten sopii koko luomen väriksi tai sisänurkkaan tummempien violettien seurana. Koska BI taittaa siniseen, se on ihan täydellinen sisänurkan kaveri Parfait Amourille!

 6. Anonymous

  Hei, mun ehdottama postausaihe on päässyt toteutukseen! Hienoa :)

  MAC on merkkinä kiinnostava ja pidän koko konseptista, mutta tuotteita en juuri omista. Omalle opiskelijakukkarolleni niillä on liikaa hintaa.. harmi. Siveltimiä hankin MACilta jos satun sopuhintaan netistä löytämään, mutta niidenkin ostaminen aina hiukan arveluttaa koska feikkejä on niin paljon liikenteessä. MACilta on vähän vaikea lähteä ostamaan yhtä-kahta tuotetta, kun valikoimaa on niin paljon ja tekisi samalla mieli hankkia kaikkea muutakin..! En myöskään pidä LE-tuotteista, koska aikanaan nekin loppuvat ja sitten harmittaa kun uutta ei ole saatavilla.
  Kuitenkin MAC on yksi mielenkiintoisimmista ja innovatiivisimmista merkeistä mitä kosmetiikkapuolelta löytyy. Tykkään myös seurata MACin videoita YouTubesta, mielestäni on hienoa että merkki on erittäin kuluttajaläheinen.

 7. Nea/ Fashioned in Finland

  Itse tykkään eniten MACin siveltimistä ja niitä onkin jo melkoisesti. Meikkejäkin tulee hiukan hankittua mutta käytän niitä ihan liian harvoin… Flidlinet ovat kyllä ihanat, ruskea Dipdown on suosikkini.

 8. Charming Nails:

  Kiitos Inkivääriseni, sinetöit ostopäätökseni :)

 9. Anonymous

  Rakastan MACia. Omistan paint potin, huulipunia, kulmakarvageelin, concealerin, ym siveltimiä, joita jenkeistä on tullut ostettua kun on paljon halvempi siellä kun suomessa =)

 10. Anonymous

  hankipa vielä sävyt woodwinked ja blanc type – äärettömän hyviä sävyjä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.