Karkkipäivä
Karkkipäivä

Menossa juhliin? – Ei kun Lidliin

Päivän meikki:

Aamulla211014

Ai että mä saan kicksejä näistä ennen-jälkeen -kuvapareista… Kyllä vaan meikillä saa niin paljon aikaan.

Mutta en sano, että jälkeen-tilanne on aina välttämättä parempi… ;)

Meikki2110_tuotteet

Meikin avaintuotteita.

Meikki2110_silmat

Silmämeikkiin käytetty:

(tässä kuvassa olin unohtanut lisätä ripsaria – ripsissä jäljellä huomaamaton ”kuntosalimaskara” aamun salikäynnin jäljiltä)

* Maybelline Color Tattoo -voidemainen luomiväri, sävy On And On Bronze (pohjustus) #

* Urban Decay Hustle (ulkonurkan varjostus, alaluomi)

* MAC Satin Taupe (luomivaon varjostus, alaluomi)

* MAC Deep Fixation (häivähdys luomen keskellä ripsirajan tuntumassa) #

* MAC Brule (kulmaluu, ”pohjustus”)

* Urban Decay Virgin (kulmaluu, toin aavistuksen valoa)

* Indelible Gel Eyeliner, sävy Chocolate Mousse (yläluomen rajaus ja alaluomen sisärajaus)

* Lavera Soft Eyeliner, sävy Golden Brown (alaluomen rajaus ripsien alta) #

* Urban Decay Sidecar (alaluomen sisänurkka)

* IsaDora Precision Mascara (ei vielä tässä kuvassa :D)

* Dermosil-kulmakynä, sävy Medium #

# = tuote saatu blogin kautta

Meikki2110_ennen

Meikki2110_silmat2

Meikki2110_silmat3

IsaDora Precision Mascara <3

idAamulla211014_2

Kasvo- ja huulimeikkiin käytetty:

* Lavera Natural Liquid Foundation (se uudistunut), sävy 03 Honey Sand #

* Estee Lauder Double Wear -peiteaine, sävy Light Medium (silmien alla)

* Benecosin irtopuuteri, sävy Sand #

* Dr. Hauschkan poskipuna vuoden 2009 Natural Pastels -kokoelmasta #

* Poskipäillä kevyesti Lily Lolon Ivory Tower -luomiväriä #

* Dr. Hauschka Natural Pastels -huulipuna, sävy Soft Rose #

* Lavera Glossy Lips -huulikiilto, sävy Rosy Sorbet #

# = tuote saatu blogin kautta

Meikki2110_silmat_kiinni

Meikki2110_colorchart

Kuvasta jäi näköjään MAC Satin Taupe (luomivaossa) merkitsemättä…

Meikki2110_silmat_ripsari

Aamulla2110_

Aamulla2110_2

Testasin tänään ensimmäistä kertaa Laveran uudistunutta meikkivoidetta. Tummin minulle lähetetty sävy on 03 Honey Sand, ja peilin edessä näytti siltä, kuin se sulautuisi oikein hyvin ihoni tämänhetkiseen päivettyneeseen sävyyn. Normaalistihan minulle sopii Laveralta se ihan vaalein meikkivoidesävy. Kuvat kuitenkin paljastavat eron kaulaan ja rintaan… Tai sitten tuo kasvojen vaaleus johtuu vain salaman + meikkivoiteen sisältämän titaanidioksidin yhteisvaikutuksesta. (Olen lukenut jostain että titaanidioksidi tuo iholle kalpean sävyn salaman vaikutuksesta, johtuu jostain heijastuksesta.)

Uudistunut Natural Liquid Foundation tuntui juuri niin hyvältä kuin vanhakin! :) Jess! Levittyy todella vaivattomasti, sulautuu ihoon kauniisti ja jättää ihastuttavan, kuulaan kasteisen pinnan. Lavera säilyy siis koostumukseltaan parhaana luonnonkosmetiikan meikkivoiteena jonka tunnen!

.

Entäs tuo otsikko…? Joo, päivän pääohjelmanumero tänään oli Lidlissä käynti. (Ja mun pitää kertoa teille kohta Lidlin raejuustosta..! :D) Meikki kenties näyttää johonkin toisenlaiseen tilaisuuteen sopivalta. ;)

Kommentit (52)

 1. AsphaltRose

  Itse kanssa yhtenä päivänä päätin käyttää pikkasen enemmän aikaa laittautumiseen kun sen perus 15 min ja heti tuli mieheltä kettuilua että ”kenes kanssa sä oot treffeille menossa?” vaikka olin juurikin ruokakauppaan menossa. :D Pfff, heti kun vähän yrittää panostaa. :D

  • Sanni

   ^_^ :D Miehille on turha selittää miksi ruokakauppaankin voi joskus laittaa täydet maskit naamaan… :)

 2. Laura

  Ihana meikki! :) Tykkään silmämeikistä :) Mutta silti, olet kyllä todella kaunis meikittäkin :)

  Ja aah tuo rusketus..!

  PS. Mitäs Lidlin raejuustosta?? Ainakin se oli nyt tarjouksessa, terkuin Litukan myyjätär… :D

  • Sanni

   Ai on tarjouksessa? Ei mun ostama ollut.. Sun tarkoittama on varmaan sitä saksalaista, Goldessan? Mä tarkoitan Pohjolan Juustolan, sehän on myös teidän ”private label”. :)

   • Laura

    Joo siis se Goldessa oli tarjouksessa. Luulin että tarkoitit sitä :) En tykkää kyllä itse siitä Goldessasta yhtään, Pohjolan Juustolan on parasta. Ja tulee tuosta naapurikunnasta, Suonenjoelta..

    • Sanni

     Joo, Goldessa on vähän liian suolaista… :P Vaikka tykkään kyllä kun se on yli 4-prosenttista, kermaisin raejuusto koko Suomen markkinoilla as far as I know. :) Mutta tuo Pohjolan Juustola on oikein hyvää, kiitos Lidl! :)

     • NG

      Muistaakseni EuroShopperilla on myös 5%- raejuusto. Ainakin on joskus ollut… Muistan näin, koska kiljahdin riemusta löytäessäni S-marketista täysrasvaista tavaraa :)

      • Sanni

       Muistaakseni EuroShopperilla on myös 5%- raejuusto.

       En ole koskaan nähnyt…! Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö olisi joskus ollut olemassa, tai vieläkin… ;) Mutta ei ole osunut mun silmiin. Vain se nollaprossainen Euroshopper.

       • NG

        Sorry, kultaseni – annoin harhaanjohtavaa tietoa! Kyse on tietysti X-tra rajeuustosta, se on se S-marketien halpismerkki..

        • Sanni

         Aaa, okei :)

         Mä läysin tällaisen jossa on 4,6% rasvaa, ei muuten oikeastikaan ole osunut koskaan silmiin:

         http://www.rainbow.fi/tuotteet/x-tra/elintarvikkeet/juustot-ja-ravintorasvat/x-tra-raejuusto-46-200-g/

         Onpa muuten hassua että heillä on myös 3,5% raejuusto – onko tarpeen pitää Suomen X-tra-valikoimassa kahta maamme standardeissa rasvaiseksi luokiteltavaa raejuustoa? Tuskin noilla on maullisesti ihan hurjaa eroa. :) Täytyy kyllä yrittää pitää silmät auki ja testata tuo joskus jos löydän, ihan uteliaisuudesta.

 3. maria

  onko susta ok lisätä ripsaria ”vanhan ripsarin” päälle? usein esim lähtiessä johonkin ja halutessani ripsistä näyttävämmät lisään ripsaria aiemmin laitetun kerroksen päälle ja mietin usein oonko ainoa joka tekee näin? :D

  • Sanni

   onko susta ok lisätä ripsaria “vanhan ripsarin” päälle?

   Riippuu ihan alla olevasta ripsarista ja sen määrästä. Jos laitan jo aamulla reilusti paksut kerrokset, niin en enää lisäisi päivän aikana päälle, tuloksena olisi vain kauhea klimppi. Mutta jos laitan aamulla vain ”salimeikin” eli muutaman kevyen vedon, ja kyseisen maskaran koostumus on joustavaa (toisethan jättää ripset jo ohuellakin kerroksella tönkön koviksi), niin toki vedän päälle uudet kerrokset jos on myöhemmin päivällä tarvetta näyttävämpään meikkiin. :) Eli mun mielestä ihan ok, mutta ei toimi kaikilla ripsareilla.

 4. rilla

  Huokailen täällä vaan sun taitavuutta. Pitäisköhän mun lauantaina ottaa tää sun postaus peilin viereen hotellihuoneessa ja yrittää samaa? :D VOI olla, etten onnistu.

  • Sanni

   Kiitos rilla :) Olen kyllä sinullakin nähnyt todella kauniita meikkejä eli ei auta vähätellä taitojasi… ;)

   • Maria

    Kiitos Sanni tästä(kin) postauksesta, just täällä tuskailen youtuben meikkitutoriaalien kanssa. Tämä päihitti ne mennen tullen :)

    Hei ja Rilla, sitten kun olet meikannut itsesi, niin tulehan koputtamaan meidän huoneen ovelle ja saat meikata mutkin…kuohuviinilasipalkalla :D

    • Sanni

     Ole hyvä vain Maria! :) Vaikka nyt täytyy vähän ihmetellä miten mun kömpelösti piirtämät luomiväriasettelut voi mitenkään hakata YouTuben videolla demonstroidut tutorialit…! :D

 5. R

  Vitsit, miten onnistutkin saamaan silmämeikillä silmät täydellisesti esiin!

  Oletko kokeillut muuten Zuiin meikkivoidetta? Se on ainut joka on minulle tuttu luonnonkosmetiikan meikkivoiteista ja olisi mielenkiintoista kuulla, mitä eroa sillä ja Laveralla on.

  • Sanni

   Oletko kokeillut muuten Zuiin meikkivoidetta?

   En ole (ainakaan toistaiseksi). Muita tuotteita olen saanut Zuiilta testiin mutta en juuri meikkivoidetta.

 6. Camilla

  Ihana meikki! Itse en osaa tummia värejä vielä(kään) oikein käyttää, tuntuu että näyttää aina vaan hakatulta ja suttuiselta! Mikä voisi auttaa tähän?
  Millaista neutraalia nudepalettia suosittelisit arkikäyttöön, sellaista josta löytyisi perussilmämeikin kaikkki kulmakivet niin että sen voisi ottaa esimerkiksi matkoille mukaan? :)
  Oletko kokenut, että käyttämäsi huulirasvat ovat parempia kuin esim. paksu bebanthen kerros yöksi? Huuleni kuivuvat talvisin todella paljon, ja haluaisin tänä talvena pelastaa ne! Laitatko huulirasvaa huulipunan/kiillon alle? Jos et, miten saat kuivat ja karheat kohdat peittymään?

  Kiitos jos jaksat vastata :)

  • Sanni

   en osaa tummia värejä vielä(kään) oikein käyttää, tuntuu että näyttää aina vaan hakatulta ja suttuiselta! Mikä voisi auttaa tähän?

   Oikeiden (eli nimenomaan sinun väreihisi sopivien) sävyjen löytäminen, toisille esimerkiksi mustat, tummat munakoisot ja tummanharmaat ovat liian jyrkkiä sävyjä ja tummaan meikkiin voi valita keskitummia sävyjä niin, että lopputulos silti näyttää tummalta :) Myös huolellinen pohjatyö on tärkeää, eli varsinaisen primer-tuotteen lisäksi puuteroi silmäluomi siltä alueelta, johon tumman varjostuksen rajat asettuvat (tai levitä tälle alueelle ihonsävyistä luomiväriä, kuten minä tein tässä meikissä MACin Brule-sävyllä). Tumman luomivärin rajat häivyttyvät helpommin, kun alla on jo toinen puuterimainen tuote.

   Millaista neutraalia nudepalettia suosittelisit arkikäyttöön, sellaista josta löytyisi perussilmämeikin kaikkki kulmakivet niin että sen voisi ottaa esimerkiksi matkoille mukaan? :)

   Riippuu tietysti sävytyksestäsi, mutta tuo postauksessakin näkyvä Urban Decayn Naked on aika täydellinen. Jos 12 sävyä tuntuu överimäärältä, niin paletista löytyy myös kaksi pienempää kuuden sävyn Basics-versiota, Naked Basics ja Naked Basics 2.

   Jos et jaksa/halua alkaa tilailemaan (UD:ta kun ei Suomesta saa), niin esimerkiksi IsaDoralla on toimivia peruspaletteja. Viiden sävyn Matte Chocolates on tosi hyvä, neljän sävyn paleteista Cappuccino on loistava erityisen hillityn meikin käyttäjälle (sillä ei saa aikaan suuria kontrasteja). Viiden sävyn paleteissa on useimmin vahvempi pigmentti kuin noissa neljän sävyn.

   Oletko kokenut, että käyttämäsi huulirasvat ovat parempia kuin esim. paksu bebanthen kerros yöksi?

   Jos huuleni ovat oikein megarohtuneet, niin käytän Bepanthenia. Se korjaa limakalvon vaurioita toisin kuin tavalliset huulirasvat, mutta kyllä mun huulille silti jää miellyttävämpi ja pidempään kosteutettu tunne sillä rakkaalla Blistexilläni :)

   Laitatko huulirasvaa huulipunan/kiillon alle?

   Tottakai, en voi mitenkään olla ilman huulirasvaa. Mutta kun tiedän laittavani huulipunaa, laitan huulirasvaa jo hyvissä ajoin niin että se on saanut imeytyä vähintään puoli tuntia ennen huulimeikin tekoa.

   Jos et, miten saat kuivat ja karheat kohdat peittymään?

   Jos huuleni ovat todella kuivat ja rohtuneet (eli pinta rikki ja rosoinen), en laita huulimeikkiä lainkaan.

 7. Tiia

  Sellainen sinisävyinen pakkaus?! En tiedä oliko pakkaus uusi vai koko tuote uusi, mun mielestä koko tuote. Ostin joku aika sitten ekaa kertaa. Oli muuten sairaan hyvää.

  Näytät ihan siltä kuin olisit ollut viimeiset 3kk auringossa. Ei kun, wait a minute…:D

  • Sanni

   Sellainen sinisävyinen pakkaus?! En tiedä oliko pakkaus uusi vai koko tuote uusi, mun mielestä koko tuote. Ostin joku aika sitten ekaa kertaa. Oli muuten sairaan hyvää.

   Mihin tämä liittyy? :D Raejuustoon? Joo, sinisävyinen pakkaus, valmistaja Pohjolan Juustola.

   • Tiia

    Niin sori. Siis raejuustoon tietenkin! Mitäs sitä nyt muutakaan kosmetiikkablogiin kommentoimaan:D

    Olipa taas harvinaisen informatiivisesti ilmaistu, tyhmä minä.

    • Sanni

     Mitäs sitä nyt muutakaan kosmetiikkablogiin kommentoimaan:D

     ^_^ :)

     • Tiia

      (tykkäsin kyllä meikistäkin;))

 8. anonymous

  ahh, tätä (l. silmämeikkipostausta) olen odottanut ja kauan! huikean kaunis meikki. hihkuin kans kun näin että on tehty nakella, mutta olisihan se pitänyt arvata, että on siinä muitakin luomivärejä (terveisin hän, joka osti valtavan hypetyksen innostamana netistä oman nakkensa ja on vieläkin, kaikkien näiden vuosien jälkeen, pettynyt ja kyvytön keksimään niitä tsiljoonia yhdistelytapoja jotka sillä piti olla..)

  • Sanni

   kyvytön keksimään niitä tsiljoonia yhdistelytapoja jotka sillä piti olla..

   Häh? :D Mun mielestä paletin kaikkia sävyjä voi sekoitella suvereenisti keskenään, hyvä jos tarvitsee katsoa mihin sävyyn sivellin osuu kun kaikki menee keskenään, niin lämpimät kuin viileät :D Ainakin mun luomilla.

   • anonymous

    Mielenkiintoista! Voi olla, että nakke ei vaan soinnu omiin sävyihini niin nätisti, siksi yhdistelykin tuntuu vaikealta. Paletin kylmät ja viileät sävyt näyttävät melko pöhköiltä yhdisteltynä luomillani. Youtube ja googlehakukin heittävät tutoriaaleja lähinnä naked 2 ja 3:lle..

 9. Charming nails

  Kiva meikkipostaus vaihteeksi :) nätit ruskeat sävyt ja ihanan päivettynyt kesäinen ilme näin pakkasen keskelle.

 10. Sanna

  Kiva silmämeikkipostaus! Hieman erilainen mihin olen tottunut, seuraan nimittäin lähinnä jenkkien ja UK:n blogeja, mitä tulee meikkijuttuihin.

  UD on tuttu ja Naked ja Naked 2 löytyy kotoa. Naked Basics 1 ei ollut mieleinen ja 2:sen olen päättänyt jättää hankkimatta ainakin vielä, koska paletteja on ihan hirveästi jo ja juuri viimeisin hankinta oli Lorac Pro 2, mikä taitaa ollakin oma lemppari tällä hetkellä .Ihanat sävyt ja hyvälaatuiset luomivärit Loracilla.

  No tottahan sitä kauppaan voi lähteä kunnon smokey eyessa! :D

  Mukavaa päivää! :)

 11. Vilma

  Vitsit sä olet ihan tajuttoman kaunis ilman meikkiä! :)) Ja oon aina ihaillut sun vartaloa, niin upean treenattu :))

  • Sanni

   *punastuu* Voi kiitoksia Vilma..! *on opetellut ottamaan kohteliaisuuksia vastaan :D*

 12. Mirja

  Sanni, olet tosi kaunis niin meikittömänä kuin tuossa hienossa kauppameikissäsi! :)

  Kun olin vielä parikymppinen niin meikkasin ruokakauppaa varten mutta nykyään kolmikymppisenä laitan meikkiä vain kun menen töihin. Jännä miten tuo on muuttunut koska näytin 10 vuotta sitten aika paljon paremmalta ilman meikkiä kuin nykyään. :D

  Sitten vielä kysäisisin vinkkiä. Käytin ennen Madaran pumppupuhdistusainetta ja kesällä kun olin Suomessa lomalla (asun Englannissa) ostin Lumenen pumppuputsarin. Tykkäsin siitä tosi paljon koska se oli liukuvampaa kuin Madara ja tietysti edullisempaakin. Harmi vaan ettei täältä saa tuota Lumenen putsaria mistään. Olisiko sulla jotain ehdotuksia mitä voisin kokeilla? Eli en toivo muuta kuin että putsari on pumppukäyttöinen ja se ei kuivata ihoa liikaa. :)

  • Sanni

   Jätän kysymyksen hautumaan päähän yön ajaksi… :) Pumppuputsareitahan on markkinoilla vaikka kuinka, mutta ei-luonnonkosmetiikan sellaiset kuivattavat ihoa aina enemmän, koska pesevät ainesosat ovat erilaiset. Mieleen tuli Favoran, mutta eihän sitäkään saa Englannista…

   • Mirja

    Toivotaan että mieleesi tulee jotain kivaa. :D Menen nuuskimaan esim Bootsiin joku hetki mutta eipä tule nykyään käytyä ulkona muuten kuin töissä ja ruokakaupassa. :D

    • Sanni

     Ei mulle lopulta tullut mieleen kuin Laveran pumppuvaahto, mutta sehän ei tietenkään ole niin liukas kuin Lumenen – mikään luonnonkosmetiikan pumppuvaahto ei pärjää liukkaudessa synteettisille. :/ Mutta tuo Laveran on mun mielestä kuitenkin vähän liukkaampi ja kermaisempi kuin Mádaran.

     • Katja

      Ite käytän Nuxen hunajaputsaria, se ei kylläkään vaahtoa, vaan on geelimäinen. Mun herkkä ja pintakuiva iho tykkää:)

 13. Ariana

  Tosi kivaa saada pitkästä aikaa meikkipostausta, vaikka matkapostauksiakin on mukava lukea : ) Mitä mieltä olet, olisiko Viva La Vidan Naked paletista hyväksi arkimeikkipaletiksi, kuin myös paletiksi josta saisi väännettyä juhliinkin jotain? Yritän etsiä talven vanhojen tanssit mielessä hyvää lämpimän ruskean/pronssin yms. sävyjen palettia, jota voisi käyttää muutenkin? Tietysti silmämeikinpohjustaja vaikuttaa sävyjen toistumiseen hirvittävästi, enkä tiedä mikä olisi suomen markkinoilla oleva paras pohjustaja tähän tarkoitukseen :/

  • Sanni

   Mitä mieltä olet, olisiko Viva La Vidan Naked paletista hyväksi arkimeikkipaletiksi, kuin myös paletiksi josta saisi väännettyä juhliinkin jotain?

   Kyllä mun mielestä, ehdottomasti. VLD:n Nudiessa on myös lämpimiä pronssin sävyjä. Olet ehkä nähnyt nämä meikkikuvat…? :

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/12/23/oh-nudie/

   Mitä pohjustajaan tulee, paras Suomen kaupoista saatava on mielestäni Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer. :)

 14. Jenspa

  Oi, miten upea meikki! Ihanat ruskeat sävyt ja silmät tulevat kauniisti esille. Itse vierastan tuota sisäluomen rajausta, jotenkin tuntuu että se pienentää silmiä, mutta ei kai se välttämättä niin tee…?

  • Sanni

   Kyllä sisärajaus aina pienentää silmää. Siksi, mikäli omaa pienet silmät, silmän laajennus vahvoilla varjostuksilla ulospäin on tarpeen, mikäli ei halua tehdä silmistä ”pieniä pippureita”. :)

 15. milipili

  Ihana metallinen hehku luomiväreissä!

  • Sanni

   Vähän niinkuin kynsille pari! :)

 16. j

  goldessa ei meinaa mulle oikein upota, se suolasuus on liian härskiä, mutta munakkaan kylkeen esim kurkunviipaleiden kera se sopii ihan täydellisesti. todellista herkkua.

 17. Emilia / Uusi Kuu

  Mä yritän nyt tavata tätä ja ymmärtää lukemaani ja näkemääni, sillä mä niin halusin just tuollaisen silmämeikin.
  No, lauantaina saat sitten nähdä sellaisen pahasti pieleen menneen version tästä! :D Tää on niin taidetta!!!!

  • Sanni

   Aaaw, kiitos Emilia :)

 18. Pau

  Olen lukenut blogiasi nyt n. 3 vkoa ja minulle se on pitkä aika. En ole koskaan aiemmin oikein päässyt sisään tähän blogien maailmaan, koska kaikki lukemani blogit ovat tuntuneet jollain tavalla ulkokultaisilta, sievisteleviltä, eikä täysin riippumattomilta. No, sinun tapasi kirjoittaa, ottaa kantaa, nostaa asioita esiin ja myös tapasi laittaa itsesi alttiiksi jotenkin todella rehelliseltä tuntuvalla tavalla on puhuttelevaa. Oma lukunsa on tietysti myös asiantuntemuksesi kosmetiikasta ja se, että myönnät myös sen rajat rehellisesti. Uskallat myös nauraa itsellesi ja julkaista kuvia jotka eivät välttämättä ole niitä parhaita hetkiä tai tilanteita, joissa olet hehkeimmilläsi. Tykkään ja arvostan! :) Tai ehkä täällä sanotaankin ^_^

  Olen jo kommentoinut muutamaa postaustasi ja kysynyt neuvoa paljastamatta, että olen uusi lukija. No, nyt minulla olisi taas kysymys, johon kaipaisin apuasi… Ihoni on aina ollut herkän ja kuivan puoleinen, mutta riittävällä rasvauksella hallittavissa (TBS:n voiteilla olen ollut teinistä asti, aluksi Jojoba ja (vanha) porkkana, viime vuosina E-vitamiini päivä- ja yövoiteet). Ilmojen kylmeneminen on aina ollut hankalaa aikaa ja silloin ihoni kuivuu erityisesti. Niin myös nyt. Koska hurahdin sen 3 vkoa sitten luonnonkosmetiikkaan, olen nyt yrittänyt hoitaa ihoani arganöljyllä, manteliöljyllä ja Nafhan Moisturizing Day Cream:illa. Öljyt eivät tunnu imeytyvän, mutta rasvan iho imee hujahduksessa, ja etenkin posket (nenänpielistä) ja otsa (hiusrajaa lukuun ottamatta) tuntuvat melkein heti siltä ettei niitä olisi rasvannutkaan. Lisäksi molempien kanssa iho tuntuu todella kiristävältä, ei pelkästään pinnasta vaan jostain syvemmältä. Osaatko sanoa mistä tämä johtuu ja mitä sille voisi tehdä? Kuorin ihoani harvoin, mutta tein sen juuri viikko sitten kun iho alkoi hilseilemään. Kuorinta ehkä auttoi vähän, mutta ei ratkaissut ongelmaa. Olen nyt ollut ilman meikkiä ja lisäillyt rasvaa tai öljyä monta kertaa päivässä, mutta kiristys ja kuivuus ei vain katoa. Olen myös sekoittanut öljyjä voiteen joukkoon, jos saisin ne siten imeytymään paremmin, tai lisännyt voidetta öljyn jälkeen, mutta nämäkään konstit eivät ole poistaneet kiristystä. Suurilla rasvausmäärillä ja eri tempuilla iho voi olla pinnalta sileä, kimmoisa ja hyvinvoivan oloinen, mutta syvältä vain kiristää. Teenkö jotain väärin?

  Olisi todella ihanaa jos viitsisit/ehtisit vastaamaan. Neuvosi kynsiöljyn käytöstä katkeileviin kynsiin on ainakin auttanut tähän mennessä loistavasti – kiitos siitä!

  • Sanni

   Hei Pau!

   Ja kovasti kiitoksia imartelevasta palautteesta :) Olenpa otettu että olet jäänyt lukemaan juuri minun blogiani, wau..! :)

   Öljyt eivät tunnu imeytyvän, mutta rasvan iho imee hujahduksessa, ja etenkin posket (nenänpielistä) ja otsa (hiusrajaa lukuun ottamatta) tuntuvat melkein heti siltä ettei niitä olisi rasvannutkaan. Lisäksi molempien kanssa iho tuntuu todella kiristävältä, ei pelkästään pinnasta vaan jostain syvemmältä. Osaatko sanoa mistä tämä johtuu ja mitä sille voisi tehdä?

   Ongelmasi kuulostaa tutulta kuivan ihon ongelmalta. Niin hullua kuin se onkin, kun iho on tarpeeksi kuiva, eivät rasvaiset tuotteet imeydy kunnolla – vaikka iho nimenomaan kaipaa rasvaa.

   Avun tähän tuo pienimolekyylinen, vesipitoinen kosteustuote, joko kasvovesi tai seerumi, joka ”esikäsittelee” ihon niin, että se vastaanottaa suurempimolekyyliset rasvat. Ilmiötä on vaikea selittää, en itsekään tunne sen kemiallista selitystä, mutta ”palikkakielellä” ilmaistuna ohutkoostumuksinen, seerumimainen tuote ikäänkuin ”avaa” ihohuokoset niin, että seuraavaksi iholle levitetty tuote imeytyy paremmin. Kun iho on oikein kuiva, ihohuokoset eivät jostain syystä päästä rasvoja hyvin läpi; ne täytyy ensin ”avata”.

   Yksi keino on myös ihon höyryttäminen ennen voiteen levitystä, eli jos jaksaa tämän vaivan nähdä, niin keittää kattilallisen vettä ja laittaa kasvot höyryyn muutamaksi minuutiksi (ei tietenkään kiehuvan kuumaan höyryyn :D), kuivaa ihon ja sitten vain voidettä perään. Myös kuorinta voi auttaa, kuten olit huomannutkin.

   Ihosi tuntuu kiristävältä rasvan levityksen jälkeen siksi, että voide ei ole päässyt imeytymään tarpeeksi syvälle ja/tai käyttämäsi rasva on liian kevyttä ihosi tarpeisiin. En tunne Nafhan tuotteita, joten en osaa sanoa käyttämäsi voiteen rasvaisuusasteesta mitään.

   Suosittelisin sinulle kosteuttavan seerumin lisäämistä ihonhoitorutiiniisi, tai vähintään erittäin kosteuttavan, täyteläisen kasvovoiteen. Yksi tällainen luonnonkosmetiikan puolelta on Melvitan Extraordinary Water. Minulla on käytössä Orange Blossom Extraordinary Water, jonka esittelin muutaman muun Melvitan tuotteen kanssa tässä postauksessa. Kosteusseerumiksi puolestaan suosittelen Estelle & Thildin Rose Otto -seerumia tai Super Bioactive -seerumia (löydät näistäkin tietoa blogin Estelle & Thild -tägin alta), tai edullisemmista luonnonkosmetiikan seerumeista The Body Shopin Nutriganics Smoothing -seerumia.

   Laita seerumi tai kosteuttava kasvovesi alimmaksi iholle, ja lisää heti perään öljy kun iho on vielä hieman kostea. Ja viimeiseksi voide. (Tai öljy-voidesekoitus yhdessä.)

   Jos seerumin lisäys ei tunnu auttavan, lisää rutiinin alkuun vielä höyrytys – ja/tai vaihda voide rasvaisempaan.

   Toivottavasti nämä kikat tepsivät! :) Mukavaa talven odotusta!

   • Pau

    Kehut olet kyllä täysin ansainnut!

    Mahtavaa, kiitos kun jaksoit kommentoida pitkää kysymystäni ja antaa näin seikkaperäisiä ohjeita! Kokeilen niitä varmasti. Tuo höyrytys erityisesti kiinnostaa. Seeruminkin hankkisin mielelläni, ja mieluumin jonkun sieltä edullisemmasta päästä ^_^ Siitäkin pidän blogissasi, että tuot esiin niitä edullisempiakin vaihtoehtoja – niitä kalliita tuotteita kun puffataan mielestäni muutenkin tarpeeksi.

    Onnea huomiseen Blog Awards gaalaan, toivottavasti suurin osa kauneusblogien äänestäjistä on ymmärtänyt hyvän päälle! ^_^

    • Sanni

     Kiitos Pau :)

     Annanpa muuten vinkin vielä yhteen edulliseen seerumiin, joka tosin ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta pohjautuu pääosin luonnon ainesosiin:

     http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Serum-1-fl-oz-30-ml/4720

     Se tosin pitää tilata netistä.

     Sain itse tähän alkujaan vinkin blogin lukijalta. Tämä on vähän täyteläisempi seerumi, ja juuri siksi mietin että se saattaisi sopia sinulle (jos edullista etsit) paremmin kuin tuo TBS:n. Minulla oli tämä NutriBioticin seerumi käytössä Kreikan matkalla, aivan loistava. Ainoana miinuksena haju, jota tosiaan ei miellyttäväksi voi väittää.

 19. eveleen

  Laveran meikkivoiteesta tulikin mieleeni osaisitko sanoa mikä uusista sävyistä vastaisi parhaiten entistä 01 Porcelain sävyä?

  • Sanni

   En valitettavasti vielä, sillä olen vasta testannut tuon sävyn 03.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.