Karkkipäivä
Karkkipäivä

Meni hermot.

Okei. Korfun saari ei ole sieltä pienimmästä päästä Kreikan saaristossa. Asukkaita saarella on 110 000 joista n. 40 000 asuu pääkaupungissa Corfu Townissa (tai kreikaksi Kerkyrassa). Korfu on myös yksi Kreikan suurimpia turistimagneetteja. Voisikin siis hyvin perustein odottaa, että täällä on erinomaiset ja monipuoliset matkailupalvelut.

Korfulta on päivittäiset laivayhteydet Albaniaan vuoden ympäri. Albania on niin lähellä että sinne näkee täältä. Haluan päästä Albaniaan. Luulin että se olisi  yhtä helppoa kuin juustopiirakan osto leipomosta.

Vaan ei.

 • En löytänyt koko viikonlopun aikana yhtäkään auki olevaa turisti-infoa.
 • Myöskään yksikään matkatoimisto tai laivalippukioski ei ollut auki.
 • En saanut mistään käsiini edes kaupungin karttaa.
 • Kukaan, ei kukaan paikallinen keltä kysyin, tiennyt mitään laivayhteyksistä Albaniaan.
 • Edes satamassa, josta Albanian laivat lähtevät, ei osattu auttaa minua (!!!)
 • Kukaan ei  näytä pystyvän käsittämään, miksi ylipäänsä edes haluan Albaniaan. En ole tavannut täällä ketään joka olisi siellä käynyt, vaikka matkaa on nopeimmalla yhteydellä vain 30 minuuttia.
 • Koko saarella on ilmeisesti yksi ainoa toimisto joka myy Albanian lippuja. Myös se toimisto on luonnollisestikin ollut kiinni koko viikonlopun.
 • Jos ylipäänsä onnistun huomenna löytämään jonkun Albaniaan menevän paatin, niin myrskyn takia laivat eivät kuulema todennäköisesti  kulje.

SYVÄ HUOKAUS.

Jopas meni vaikeaksi jättää Kreikka.

Haluan mainita, että jokaisella aiemmin vierailemallani saarella on ollut seitsemänä päivänä viikossa aamusta iltaan auki olevia laivalippumyymälöitä ja matkailuinfopisteitä. Niillä pienimmilläkin. Olen hämmentynyt.

Kommentit (7)

 1. Nimetön

  Jos aiot Albaniaan vai päiväretkelle, ei kannata nähdä vaivaa. Muutenkin Korfu on Kreikan saarista suurin pettymys. Sekä Korfu että Albanian päiväretki nähny tänä kesänä. Dodekanesian saariryhmän saaret paljon kivempia kuin nämä saaret täällä länsipuolella mannerta.

  • Sanni

   En aio vain päiväretkelle vaan matka jatkuu Albaniaan. Siis jos nyt Korfu suostuu päästämään mut pois täältä… :P

 2. pualu

  Luulisi että toimii silleen, että menee vaan jonkin verran ennen laivan lähtöä sinne satamaan. Netistähän noita aikatauluja löytyy.

  • Sanni

   Ei toiminut… :/ Lippu piti ostaa siitä yhdestä ainoasta toimistosta. Kreikan sisäisen laivaliikenteen lippuja pystyi kyllä ostamaan satamastakin mutta ei Albaniaan….

 3. Jatta

  Kreikkalaiset tunnetusti lähinnä inhoavat albaaneja :(

 4. Hanni

  Albania on suljettu maa, eikä sinne ole tarkoituskaan päästä helposti, ymmärrän miksi kreikkalaiset eivät tiedä mitään yhteyksistä, sinne ei haluta mennä sen sulkujen takia, eikä se varsinaisesti ole kovinkaan haukuttava paikka. Itse liftasin Tiranaan montenegron/albanian rajalta. Pois pääsin marsun kyydissä. Sinne ei siis mene juurikaan julkisia yhteyksiä, tosin ajat ovat varmasti muuttuneetkin sitten vuoden 2007… Mutta Tirana on upea kaikissa erivärisissä taloissaan, kyllä on pormestarilla ollut säädöksineen hauskaa :D

  • Sanni

   Eikös Albania ole ollut ”avoinna” jo pitempään…? Muistan kyllä että vuonna 1996 kun kävin Korfulla niin Albaniaan ei olisi ollut mitään asiaa, mutta nythän tänne pääsee Aurinkomatkoillakin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.