Karkkipäivä
Karkkipäivä

Meikkitaiteilijan käsittelyssä

Mun työkavereista useampikin on koulutukseltaan meikkitaiteilijoita, ja aina välillä utelen heiltä näkemyksiä ja vinkkejä ammattilaisen näkökulmasta. (No, pidän kyllä itseänikin jonkun asteen ammattilaisena, vaikkei meikkitaidoista mitään virallista paperia olekaan. ^_^) Olen myös pitkään hautonut ideaa, että pyytäisin jokaista heitä meikkaamaan mut, koska on älyttömän mielenkiintoista nähdä miten muut ”näkevät” mun kasvot ja korostavat piirteitäni. Esim. varjostuksissa on jokaisella vähän oma tyyli tehdä.

Tänään oli töissä sen verran hiljaista, että tuli sopiva tilaisuus pyytää työkaveria loihtimaan mulle joku meikki.

Tässä tulos. Huomaatteko eroa mun tyyliin varjostaa?

MakeUpArtist_meikki

MakeUpArtist_meikki2

MakeUpArtist_meikki3

MakeUpArtist_meikki4

Meikki on tehty Make Up Storella, mutta sävyistä en muista muuta kuin Cybershadow Buzzerin.

Työkaveri muuten kommentoi silmieni muodosta ihan samaa asiaa mitä itsekin aina tuskastelen, eli jyrkkää kulmaluuta joka muodostaa varjostusten kannalta ikävän kulman. :( Hän sanoi, että etenkin ulkonurkka on vaikea laittaa nätisti mun kaltaisissa silmissä. *nyyh* Tämä nyt on varmaan maailman pateettisin ja triviaalein murhe, mutta kyllä mua meikkifriikkinä harmittaa ihan älyttömästi että silmäni ovat tällaiset. Oi luoja mitkä mahdollisuudet mulla olisikaan meikkailun saralla jos omistaisin vaikka Sheilan kaltaiset simmukat…….

Kommentit (23)

 1. Nimetön

  Moi! Ajattelin aikaisemmin että miten tylsiä meikkiblogit varmaan ovatkaan! Mutta aloin seuraamaan blogiasi kun tulit Indielle ja täytyy todeta että kaikkea mielenkiintoista sitä meikkauksestakin saa aikaan! Tai siis sinä olet saanut aikaan! :) Tämän blogin innostamana haluaisin myös käydä joskus meikkaajalla. En yhtään osaa käyttää luomivärejä niin olisi hauska nähdä lopputulos. ps. Mikä haaleahko luomivärisävy sopisi tummahiuksisille, vihreäsilmäiselle (tumman vihreät) ja hyvin vaaleaihoiselle? Kiitos jos viitsit vinkata!

  • Sanni

   Etsit siis viileähköä koko luomen perusvaaleaa? Mieleen tulee esim. Max Factorin Modernist Pink, se on tosi nätti sävy.

 2. Nimetön

  Tuo meikki ja sen värit sopii sulle älyttömän hyvin, ja silmäluomesi näyttävät näin meikattuna jotenkin pulleammilta tai jotain (näyttäisivät siis olevan enemmän näkyvissä) :—-D

 3. Nimetön

  Näin maallikon silmin katsottuna tuo meikki näyttäisi jotenkin kaipaavan alarajauksia…

 4. Nimetön

  Omasta mielestäni sinä itse häivytät luomivärien sävyt paremmin toisiinsa :)

 5. K

  Jos suoraan saa sanoa, niin kyllä sinä Sanni meikkaat itse paljon paremmin kuin tämä ns. taiteilija. Ei sovi tuo meikkityyli sinun silmiesi muotoon ja häivytykset ovat melko kehnot, kuten jo todettiinkin. :) Äläkä yhtään sure silmiesi muotoa, minä kiinalaisluominen taas ottaisin sinun syvällä sijaitsevat silmäsi milloin tahansa vaihdossa! Sitä kun ei koskaan osaa olla tyytyväinen siihen mitä itsellä on, vaan aina kaihoilee sinne naapurin puolelle.

 6. Ulpu

  Niin no, murheensa kullakin, parempi kuitenkin jyrkkä kulmaluu kuin raskaat luomet. ;) nimim. lurppuluomi

 7. Chatte

  Todella suloisia värejä on käytetty, mutta lähempää katsottuna värien sulautuminen ei ole hirveän hyvää. Tästä voimmekin päätellä sen, että olet ihan yhtä hyvä kuin meikkitaiteilijat, ellet parempikin!

  Itselläni on vähän samaa vikaa silmien kanssa, mutta siihen pitää vain tottua. Sinun tekemät silmämeikit näyttävät anyway aina hyvältä, joten ei tarvitse turhia tuskailla. :)

 8. Charming Nails

  Mitä itse tykkäsit meikistä ja etenkin varjostuksista?

  Mun mielestä tuo ei ole huonosti häivytetty ollenkaan. Mun mielestä meikki on kaunis. Eikä nyt sen takia mutta varjostukset näyttää samanlaisilta kuin itse teen :D

  Mä haluisin että sä meikkaisit minut :)

  • Sanni

   Minä jatkan itse varjostuksia paljon pidemmälle ulkonurkissa, ja mun mielestä tämän meikin varjostukset loppuu vähän niinkuin ”seinään”. Etenkin oikean silmän, josta on lähikuva, ulkonurkka on oudon näköinen. Mutta työkaverini tosin sanoi itsekin että hänellä oli vaikeuksia sen kanssa. :)

   • Charming Nails

    Niin kyllä sun varjostukset jatkuu pidemmälle. Tuntuu että itsekin välillä jatkaa ja välillä tekee lyhemmän, sellaisen kuin tässä meikissä.
    Mutta nätti silti ja sun tekemät on kanssa aina taitavia, sinä kyllä olet ihan pro :)

 9. Belinda

  Minäkin olen sitä mieltä, että meikkaat itse silmäsi paremmin. Ei tämäkään kyllä huono ole.

 10. Saila

  Liityn siihen kuoroon, jonka mielestä meikkaat ja häivytät itse paremmin. Värit ovat ihan ookoot, mutta häivytys on todella jyrkkä ja epätasainen tässä lookissa.

 11. Henski

  Kyllä olen minäkin sitä mieltä, että itse tekemäsi meikit on ehdottomasti paremman näköisiä.=)

 12. mie

  Yritin kyllä kaikkeni, mutta en siltikään nähnyt sitä eroa, mitä muut kommentoijat niin hehkuttavat. Mielestäni varjostus on ihan onnistunut eikä eroa paljoakaan sun tekemistä. Ainut miinus tulee käytetyistä väreistä: en nyt jaksanut varmistaa vertaamalla aikaisempiin meikkeihisi, mutta näin äkkiseltään katsottuna tuo sininen näyttää vähän syövän tuota sun omien silmien väriä. Oli yllättävän harmaat silmät. Tai sitten värimuisti pettää. :)

  • Sanni

   Munkaan mielestä häivytyksessä ei ole mitään moittimista, mutta ulkonurkan varjostus on tehty eri tavalla kuin itse teen. Esimerkiksi tästä kuvasta näkyy hyvin, miten itse teen varjostuksen:
   http://i74.photobucket.com/albums/i249/Supervixen79/Meikit/CabanaBMoneyGreystone5.jpg

   Työkaverini teki ns. pyöreän varjostuksen, ja jätti sen pelkästään liikkuvan luomen alueelle. Itse suosin hieman kolmiomaista varjostusta joka jatkuu liikkuvan luomen ulkonurkan yli, pidentäen näin silmäni muotoa.

 13. maria

  Mä en ryhdy vertaileen, tuskin tän postauksen pointti on se että kumpi meikkaa paremmin… :D Mun mielestä hieno silmämeikki, varjostukset näyttää hyviltä. Toki isoissa kuvissa näkyy helpommin jos häivytys on esimerkiksi ollut vähän kiireellä tehty, mutta luonnossa tuo silmämeikki pääsee varmasti paremmin oikeuksiinsa.

 14. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihan hyvä on tämäkin, itse toki saa tehtyä yleensä meikin ”siistimmin”.

  Minullakin usein meikkaajat tekevät tuollaisen pyöreän varjostuksen, josta en niin tykkää. Tekee silmän pyöreämmäksi, kun taas hieman vino miellyttää henk. koht. enemmän :)

 15. Rinsessa 14v

  Hei!! Voisitko kertoa blogissasi,että paljonko sulla oikein on meikkejä ja kuinka paljon sitä kuluu?Rakastan sun blogia!!!Tykkään sun blogissa varsinkin kynsi ja normaali meikki jutuista!! Itsellänikin on blogi,joten saan hyviä vinkkejä sun blogista. Suuri kiitos!!! <3

  • Sanni

   Moikka Rinsessa! Kaikki meikkini löytyvät tästä postauksesta:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/01/06/kaikki-meikkini/

   Meikkejä kuluu erittäin vähän, loppuun asti kuluvat käytännössä vain ripsivärit ja meikkipohjatuotteet. Edellisen kerran olen saanut luomivärin loppuun joku 7 vuotta sitten.

 16. Nausku

  moi! sulla on oikein kiva blogi, tykkään! mulla ois kysymys, laitoit tässä hetki sitten postausta noista silmän muodosta ja miten niitä meikataan ym. mutta en ole saanut kyseistä postausta auki ollenkaan monien yrityksienkään jälkeen:( olisin ollut super iloinen jos olisin saanut luettua sen koska mulla on pienoinen silmä ongelma. ostin ensimmäistä kertaa mustan rajauskynän ja kun laitoin sitä kevyesti yläluomelle näytin siltä kun olisin saanut turpaani tai sotkenut vain silmään jotain mustaa :D no ajattelin että ehkä en osannut laittaa sitä oikein ja pyysin ystävääni kokeilemaan rajauksia minulle, tulos taas kerran sama:( ongelma taitaa olla se että liikkuva yläluomen osa on minulla kovin kapea, ja ohutkin rajaus näyttää paksulta. tykkäisin kovin käyttää rajauksia tai luomivärejä mutta en oikeen tiedä mitä pitäis tehdä:/ joten osaatko yhtään antaa mitään neuvoja? :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.