Meikkipussini – ja miten se liittyy stressinhallintaan

Mun elämässä on tapahtunut viimeisen 2-3 vuoden aikana yksi erittäin radikaali muutos.

Se muutos on tässä:

Mun meikkipussi. Tässä pussissa on kaikki meikit, joita käytän päivittäin.

Entisessä elämässä mulla oli meikkipöytä ja sadoittain meikkejä.

Näistä aineksista on alkanut Karkkipäivä. Olinhan ehta meikkifriikki.

Kyllä mä välillä yhä kaipaan meikkipöytääni. Vaikka se oli niin överi ja aina sotkussa. Jalatkaan ei välillä meinanneet mahtua sen alle kun pöydän alunenkin oli täynnään meikkinyssyköitä ja -laatikoita.

Se on nyt kuitenkin mennyttä, ja tilalla on yksi pieni pussi jonka avaan joka aamu ja joka kulkee mukanani kaikkialle.

(Missä mun meikkiröykkiöt nyt sitten ovat..?
Ne asuvat mun työhuoneella. Vein ne sinne enkä ole koskenutkaan moniin laatikoista ja kasseista kolmeen vuoteen. Jonain päivänä tulen tekemään sieltä kiinnostavia löytöjä.)


Jonkin aikaa surin meikkipöytääni ja mietin keinoja luoda uusi sellainen uuteen kotiini. Mutta ei se vain mahtunut. Ymmärsin myös, etten enää halunnut pieneen tilaan moista meikkikaaosta.

Täytin kylppärin laatikot suosikkimeikeilläni ja hetken aikaa meikkasin kylpyhuoneessa. Ei toiminut – sen verran meikkifriikkiä minussa yhä on, että meikkaus pitää saada tehdä kunnon pöydän äärellä ja mieluiten tietysti luonnonvalossa. (Edellisen elämäni meikkipöydälle olin varta vasten hankkinut luonnonvalolamput. 👌) 

Siirsin ahkerimmin käytössä olevat meikit meikkipussiin ja aloin meikata olohuoneessa. Toimi. 

Kului pari vuotta ja ikävä oli vaihtunut rauhalliseen tyytyväisyyteen. Yhtäkkiä tajusin, että yksi pieni meikkipussi toikin minulle paljon enemmän hyvää mieltä kuin satojen luomivärien laatikostot. Mitä ihmettä… miksi?

Siksi, että ei enää tarvinnut valita. Ei enää tarvinnut päättää, millä meikkaa.

Runsaus stressaa, mukavakin runsaus. Kun joka aamu istuu arpomassa täyteen ahdetun meikkilipaston ääressä, millä värillä tänään haluaisi silmänsä maalata – se itse asiassa kuormittaa.

Tämä saattaa kuulostaa normaalivoimilla varustetulle ihmiselle kummalliselta, mutta meikkipussin syntyessä minulla oli taustalla loppuunpalaminen ja elämäni pahin kriisi. Pääni oli lopussa. Siinä tilanteessa pienikin stressiä vähentävä tekijä oli/on merkittävä.

Jokainen pienikin päätös kuormittaa aivoja, kirjoitti suuresti ihannoimani stressitohtori Sanna Leino kirjoituksessaan, joka aikoinaan avasi silmiäni omalle kroonistuneelle stressilleni. Vähänpä tuolloin tulin ajatelleeksi, että kohdallani jopa päätös ripsiväristä tai poskipunasta – tai tämän valinnan poisjääminen, tulisi myöhemmin helpottamaan oloani ihmeellisesti. :)

Kyllä mä edelleen koen olevani meikkifriikki. Mutta pieni meikkipussini vapautti minut jostain, joka oli minulle siinä elämänvaiheessa väärä asia ja vääränlainen ilon lähde.

Nyt nautin meikkauksesta rauhallisesti ja ehkä tylsästikin – mutta pääasia, että todella nautin siitä. ❤️

– Tiedättekö, miten ihanaa on, kun pitkästä aikaa luomiväreissä ja poskipunissakin paistaa pohja…? 

Kurkistetaan tänään mun hyvän mielen pussiin. :)

Pussin sisältö on ollut kutakuinkin sama melkein kolme vuotta. Sävyt vain vaihtuivat violetista ja roosasta persikkaan ja kupariin kun hiusvärini talvella 2020 muuttui. Toki tässä ajassa on pari ripsariakin ehtinyt kulua loppuun. Mutta ei ne kyllä nekään nopeasti kulu, kuten tässä kirjoituksessa tunnustin… 😁

LUOMIVÄRIT

Käytän persikkaisia, kuparisia ja kultaisia sävyjä. Kaikki meikkipussini luomiväreistä ovat vanhoja, puhutaan ainakin viidestä vuodesta ja sitä vanhemmista! 😁 Kun värjäsin hiukset koralliksi, kävin valkkaamassa työhuoneeni jemmoista muutamat kivat hiusten väriin sopivat luomivärit ja tässä ne ovat.

H&M:n ikivanha Hot Sand -duo on suosikki! 🔥 Siinä on mielettömän kaunis, runsaspigmenttinen kuparin sävy sekä vaalea kulta. Saa silmät näyttämään todella sinisiltä!

Viime aikoina eniten on ollut käytössä Yves Rocherin punertava toffeen sävy Brun Giroflée.

Estee Lauderin Sizzling Copper on metallinen ja todella vahva rusehtava kultakupari.

L’Orealin Natural Peach on klassinen baby-persikka ja sitä tulee nykyään käytettyä eniten häivyttämään tummempien ja kirkkaampien sävyjen reunoja, kuten H&M:n ja Estee Lauderin kupareita.

Yves Rocherin Melon Nature on lähes ihon sävyinen, hyvin vaalea persikka. Sitä käytän kulmaluulla ja luomen sisänurkassa.

RIPSIVÄRI JA KULMAGEELI

Ripsivärejä kulkee mukana yleensä vain yksi, nyt mukaan on sujahtanut myös toinen.

Maybellinen Lash Sensational on yksi luottomaskaroistani. Toimii aina. Ihan sikahyvä.

Rimmelin Extra Super Lash on yksi blogin lukijoiden suosittelemista ”parhaista halpismaskaroista”, jonka ostin viime talvena testiin. Yhä näköjään testiradalla…! :D Olen mä tästä jo mielipiteen muodostanut, mutta en vain ole vielä saanut kirjoitettua juttua blogiin asti. Ostin myös neljä neljä muuta teidän suosittelemaa hyvää halpismaskaraa.

NYXin Control Freak -kulmageelin olen saanut muinoin blogin kautta. Se ei ole mikään maailmaa mullistava kulmageeli, mutta käytän pois kun löysin sen varastoista ja kyllä se joten kuten kulmat kiinnittää.

SILMÄN RAJAUS

Rajaus on silmämeikkini tärkein osa, ja siksi tämän kategorian tuotteitakin on meikkipussissa eniten. Nestemäisiä periaatteessa riittäisi vain yksi, ja paras tuntemani sellainen on tällä hetkellä Sephoran Colourful Eyeliner Waterproof sävyssä No. 3 (hyviä ruskeita sävyjä on tosi hankala löytää..!). Mutta Sephoraa ei saa Suomesta ja edellinen Prahasta ostamani alkaa jo yskiä loppuaan, siksi pussiin on päätynyt muitakin.

Kynämäisistä rajaustuotteista tämän hetken suosikkini on Chanelin Stylo Yeux Waterproof, käytössä sävy 887 joka on tyylikäs hieman violettiin taittava ruskea. Tämä on parhaiten kestävä ja parhaiten levittyvä kynärajaus jonka omistan. Iho silmieni ympärillä on muuttunut iän myötä niin, että nykyään lähes kaikki rajaukset, niin kynämäiset kuin nestemäiset, leviävät (mitä ei koskaan sattunut nuorempana!). Käytän nykyään lähes pelkästään waterproof-laatua, muilla ei ole mitään mahdollisuutta kestää.

Kuvassa on näköjään myös kulmakynä – Dermosilin kulmakynä sävyssä Medium, joka on THE kestosuosikkini.

Erityismaininta vielä markkinoiden parhaalle nuden sävyiselle rajauskynälle, IsaDoran Inliner Kajal -kynälle sävyssä Blonde. Tätä käytän aina alasisäluomella.

Tässä pari tänä vuonna testiin ostamaani ruskeaa eyelineria joista toivoin korvaajaa Sephoran loppuaan lähestyvälle eyelinerille.

Kicksin nimikkosarjan One Stroke Liquid Ink Eyeliner olisi muuten oikein hyvä ohuen ja napakan siveltimensä sekä kestonsa puolesta, mutta koostumus on hitusen liian nestemäinen ja sävy makuuni vähän liian tummanruskea. Kun eyeliner on liian nestemäinen, se karkaa helposti silmäluomen mikrovekkeihin ja poimuihin. Paksumpi neste, kuten Sephoran eyelinerissa, on helpompi hallita ja tekee siistimmän rajan.

IsaDoran Glossy Eyeliner Waterproof sävyssä Vintaga Gold on kiva, kimaltava kullanruskea, mutta applikaattorin töppö pää on ihan kamala ja koostumus liian nestemäinen. Tällä ei saa millään siistiä jälkeä. Kai se on vain tilattava uusi Sephora jossain vaiheessa.

MEIKKIPOHJA

Meikkipussissa kulkee vuoroin Korennon, vuoroin Alima Puren mineraalipohja, jotka ovat suosikkejani. Nyt vuoroon on päässyt Korento. Tunnustus: käytän yhä Korennon vanhaa muovirasiaa, vaikka brändi on päivittänyt rasian ekologisempaan kartonkiversioon. Kartonkisessa purkissa ei ole ”shifteriä” ja puuteri pääsee valumaan rei’istä ja sotkee meikkipussia.

Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion on luottotuotteeni silmämeikin pohjustukseen. Nyt käytössä sävytetty versio Eden.

Lumenen Blur-peiteaine yllätti vuoden alussa syrjäyttämällä meikkipussista viime vuosien lempparini Maybellinen Fit Me -peiteaineen. Fit Me on edelleen tosi hyvä, mutta Blur-peiteaineesta löytyi minulle parempi ja ilmettä raikastavampi sävy (Medium).

POSKIPUNA JA HIGHLIGHTER

Essencen Mosaic Blush on päätynyt minulle blogin kautta, ja vaikka tuote ei ole mitenkään erityinen poskipunana, rakastan sen vaaleaa nude-sävyä jota käytän silmämeikissä.

Laveran pinkkipersikkainen Charming Rose -poskipuna on minulle täydellinen sävy. Yksinkertaisesti täydellinen. Jos pitäisi käyttää vain yhtä poskipunaa koko loppuelämä, se olisi tämä. (Paitsi jossain vaiheessa haluaisin varmaan vaihtaa voidemaiseen, koska voidemainen on parempi ikääntyneellä iholla…)

Korennon Rose Quartz -highlighter on ihastuttava kuultovoide. Rakastan kuultotuotteita ja olen nykyisellään siirtynyt niiden suhteen voidemaiseen koostumukseen.

VÄLINEET

Kabuki mineraalipohjan levitykseen on vaihdellen joko Uoga Uogan (kuvassa) tai Idun Mineralsin. Idun on parempi, mutta leveämpi ja vie pussissa vähän enemmän tilaa :D Kummastakin, sekä Uogasta että Idunista, on varsi irronnut aikaa sitten. (Mutta ei haittaa, koska säästää tilaa!)

Poskipunasiveltimenä toimii Ecotoolsin pikkuinen matkasivellin.

Ja luomiväriapplikaattorit…? Ette usko tätä, mutta mä en ole vieläkään löytänyt uusia hyviä sellaisia, ja käytän yhä näitä Sephoran ilmais-applikaattoreita, joista kirjoitin täällä. Kun en löytänyt teidän vinkkienkään avulla yhtä hyvää laatua (ja ennen kaikkea muotoa) Suomen kaupoista, päädyin sitten liimaamaan Sephora-applikaattorien irronneet päät kiinni ja jatkoin niiden käyttöä…. Nää vain kestää ja kestää, ihan käsittämätöntä. 🙏🏻

P.S. Käytän toki myös luomivärisiveltimiä ;) Ilman muuta. Mutta ne eivät mahdu meikkipussiin ja asuvat omassa sivellinpenaalissaan. Pärjään hätätapauksessa myös pelkillä applikaattoreilla mutta kyllä sivellinpenaali kulkee yleensä aina mukana reissuissakin.

💄💋

P.P.S. Huulipunat ja huulikiillot? Huulikiillon paikka on lompakossa, koska lompakko on aina mukana ja huulikiilto on ainoa meikkituote, jota lisään myös päivän mittaan. Huulipunaa en käytä säännöllisesti, joten sen sujautan meikkipussiin vain, kun odotettavissa on tilanne, jossa haluan huulipunaa käyttää. :) Muuten huulipunat (ne muutamat käytössä olevat) asuvat pienessä pussukassa mun vaatehuoneessa.

Niin usein… less is more. :)

kauneus meikki
Kommentit (26)
 1. Missä huulipunat? :) Vai onnistuinko mut silmät vaan skippaamaan ne jotenkin.

  1. Huulipunat asuvat vaatehuoneessa ja sujautan sellaisen meikkipussiin vain silloin, kun reissuolosuhteissa on odotettavissa ”huulipunatilanne” ☺️ En käytä huulipunaa päivittäin, ja nyt koronan aikana huulipunan käyttö on tietysti lähestulkoon hyytynyt kokonaan. Huulikiiltoa sen sijaan käytän päivittäin, koska se toimii minulla myös huulirasvan roolissa :) Huulikiillot asuvat eteisessä huulikiltotelineessä (!) jossa ne ovat helposti käden ulottuvilla, ja yksi kulkee mukana aina lompakossa.

   1. Ihan kuuloinen tuo huulikiiltoteline. <3

    Mulla oli vuosia reissuilla ja arjessa (lähes) all-in-one vakiomeikkinä Clarins Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette. Sinä oli kolme ruskeaa / harmaata sävyä (joista tummaa harmaata käytin kulmiin ja keskiruskeaa rajauksiin) sekä kulmavaha ja ihan vaalea yleissävy, jota käytin luomilla ja kulmien alle. Setti sisältää pinsetit, pienen viistoharjan (rajauksiin ja kulmiin) sekä luomivärilevittimen. Setti oli ihan täydellinen. Mutta sitten se mentiin ”uudistamaan”. Koko pieneni, mutta hinta pysyi samana. Samalla sävyjä muutettiin hieman huonompaan suuntaan ja pigmentin määrää pienennettiin roimasti. Koko tuotteesta tuli ihan susi. Harmittaa aina välillä kun ajatteleekin tuota. :)

    Parhaimmillaan reissasin niin, että meikkinä oli mukana meikkivoide, ripsiväri, huulikiilto ja tuo setti.

    1. Tunnen hyvin tuon setin myyjäajoilta, se oli ihan kulttituote..! Onpas harmi kuulla että sitä on menty noin pahasti muuttamaan… :/ Muistini mukaan sitä päivitettiin jollain lailla jo mun myyjävuosien aikana, mutta en enää muista miten…

     Välillä ei voi kuin vilpittömästi ihmetellä, miksi yritykset päätyvät muuttamaan jotain todella rakastettua ja monet vuodet valikoimassa ollutta tuotetta. Pyörää ei todellakaan tarvitse aina keksiä uudestaan, jos erinomainen pyörä on jo kehitetty.

 2. Eve/Pinkkiäpiiperrystä
  13.9.2021, 20:36

  Mie meikkaan valtavista meikkivarastoista huolimatta aina samalla tavalla arkisin. Ei vaan jaksa aamuisin miettiä ja meikkipöydällä on se sama setti levällään aina. Työreissuissa on sitten pussissa toinen vastaava setti, ettei tarvitse arpoa pakatessa onko kaikki mukana. Arkivaatepäätöksistäkin yritän päästä eroon ja käyttää töissä samoja viikosta toiseen.

  1. 👍👍

   Mä käytän myös samoja vaatteita joka päivä (omistan saman perustrikoopaidat ja hameet lukuisina eri kappaleina), onnekseni en ole ollut koskaan vaatteista kiinnostunut niin se päätös on jäänyt luontaisesti pois kuormittamasta. (Ja silloin kun olin vielä myyjän töissä niin työpaikka päätti vaatteet puolestani 🙏🏻 Ah, mikä helpotus…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *