#meikkimielenterveydelle

Törmäsin Instagramissa kauneusvaikuttajien haasteeseen, jossa kerätään varoja Mieli Ry:n mielenterveystyöhön. Haasteessa vaikuttajat tekevät vihreän meikin, jonka myötä he jakavat tietoisuutta kampanjasta ja mielenterveystyön tärkeydestä. Keräykseen voi osallistua täällä.

Minä en tehnyt vihreää meikkiä, mutta osallistun silti. Tärkeä asia.

Minun haastemeikkini on oma tavallinen arkimeikkini. Tämä olen minä, kun ajattelen itseäni. Tältä minä näytän ja kaikkien värikkäiden meikkivuosien jälkeen tällaisessa meikissä minulla on hyvä olla. Olen yhä värikäs, nyt vain eniten sisällä päin. 💜💛🧡

Värit merkitsevät minulle paljon. Vaikka olen ehkä aina ollut räväkkä ja siinä mielessä toisten silmissä värikäs persoona, värit laajempine sävyineen tulivat elämääni vasta kun päälle 2-kymppisenä toivuin vaikeasta masennuksesta. Muistan aina tunteen, kun yhtäkkiä harmauden keskellä aloin nähdä taas värejä, ja lopulta päävärien keskellä hienovaraisia nyansseja. Elämäni värittyi, kirkastui ja onnellistui. Värit tarkoittivat myös itsensä arvostusta ja parempaa tuntemista.

3-kymppisenä värit tulivat myös kasvoilleni. Meikkasin monta vuotta todella värikkäästi, enkä voinut kuvitellakaan mitään beigeen tai ruskeaan vivahtavia sävyjä. Minäkö pliisu beige… Sitten värikäs kausi rauhoittui iän tai silkan laiskistumisen myötä, ja palasin hiljalleen hillittyjen värien ja yhden sävyn harmonioiden äärelle. Nyt silmämeikissäni vaihtelevat kuparin, kullan, korallin, toffeen ja hehkuvan beigen sävyt. Teen meikin usein yhdellä ainoalla sävyllä, jota levitän koko luomelle ja luomivakoon. Vain kulmaluulla on aina oma, nudevaalea sävynsä.

Tässä on esimerkki yhden sävyn meikistä. Silmäluomilla on hohtavaa taupe-beigeä Laveran Lovely Nude 01 -luomiväripaletista.

Muut meikin tuotteet:

 • Silmänrajaus: Lavera Liquid Eyeliner sävyssä 02 Brown
 • Kulmakarvat: Kjaer Weis -kulmageeli sävyssä Medium Brown
 • Ripset: Lavera Endless Lashes Mascara
 • Poskipuna: Lavera Velvet Matt -huulipuna sävyssä 01 Berry Nude (olen nyt todella tykästynyt käyttämään huulipunaa poskilla)
 • Huulet: Lavera Tinted Lip Balm sävyssä 01 Fresh Peach

(Meikkipohjaa minulla ei itse asiassa ole lainkaan, kasvoilla on erään uuden sarjan sävyttävä, suojakertoimellinen seerumi (!), josta pääsen kirjoittelemaan ensi viikolla.)

Jotkin hohtavat luomivärisävyt näyttävät meikissä multi-sävyisiltä, riippuen siitä missä kulmassa valo niihin osuu. Myös silmän luusto varjoineen vahvistaa efektiä. Minun silmissäni hyvin monet hohtavat beigen ja taupen sävyt saavat luomivaossa punertavan sävyn. Tässäkin meikissä näyttää siltä, kuin luomilla olisi kahta eri rusehtavaa sävyä, viileämpää ja punertavampaa. Mukava efekti ja tekee meikistä vivahteikkaamman.

Harvoin jaksan enää tehdä erillisiä varjostuksia. Suosin ylipäänsä hyvin helppoja ”wash of colour” -tyyppisiä meikkejä joissa yksi sävy dominoi.

Kun jutun teemana on mielenterveys, kytkeytyy Laverakin siihen löyhästi minun elämässäni. Uskokaa tai älkää… :D En liittäisi tarinaa tähän, jos se ei todella olisi itselleni merkityksellinen.

Lavera oli ensimmäinen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka kanssa aloin tehdä säännöllistä yhteistyötä blogini kautta. Puhutaan vuodesta 2009. Tämä tekee Laverasta ylipäänsä merkin, jonka kanssa minulla on pitkäaikaisin työsuhde. Lavera ei ollut pelkästään kiinnostava luonnonkosmetiikan brändi, vaan sen taustalla oleva maahantuoja oli nuorekas ja sympaattinen perheyritys, jonka kanssa lähennyin melkein kuin itsestään. Ihmiset siellä olivat poikkeuksellisen välittömiä, helpostilähestyttäviä ja myöskin innostuneita. Ehkä meitä yhdisti jokin ”etäisen asialliset työsuhteet” ylittävä, jopa lapsenomainen into asiaan. Luonnonkosmetiikka oli juuri tekemässä suurta breikkiään..! En tuntenut yrityksestä ennestään ketään, ja silti minua, tuoretta meikkibloggaajaa vailla mitään statusta, kohdeltiin erityisellä lämmöllä kuin olisin vanha tuttu.

Vuosien varrella minusta tuli osa Lavera-tiimiä. Olin kuin ulkojäsen joka kuului perheeseen vailla virallista työsuhdetta. Tein Laveralle messu- ja tavaratalokeikkoja ja kirjoittelin tuotteista blogiin. Perehdyin kuin huomaamatta sarjaan läpikotaisin.

Vuosi 2019. Kymmenen vuotta minun ja Laveran ensikohtaamisesta. Olen eronnut, yksinäinen ja suurten elämänfilosofisten kysymysten äärellä. Kriiseillä on kyky hajottaa, mutta pirstaleista voi myös syntyä uusi, paremmin koottu kokonaisuus. Olin hajonnut ja mietin vaihtoehtoja rikkoutuneen elämäni korjaamiseen. Jos jotain tiesin niin sen, että en enää halunnut tehdä töitä yksin. En enää halunnut olla tiimini ainoa jäsen ja itseni ainoa työkaveri. Jos jatkaisin niin, en koskaan eheytyisi. Yksityisyrittäjyys oli oppi, jonka karvaan läksyn opin pitkän kaavan kautta.

Minä halusin takaisin työyhteisöön. Olin jopa valmis luopumaan blogista kokonaan. Halusin vain muiden luokse, pois pomon nimeltä Sanni alta.

Otin yhteyttä Laveran maahantuojaan. ”Hei. Olisiko teillä minulle töitä? Sellaisia oikeita, pysyviä töitä?”

Ja heillä oli. ❤️

Se oli yksi parhaita polunhaaroja elämässäni.

(Blogikaan ei lopulta kuollut vaan vahvistui kirjoittajansa välikuoleman seurauksena. Ja minä olen nykyään Suomen mitä-ilmeisimmin perehtynein Lavera-asiantuntija ja kouluttaja. Ja kaikki on lähtenyt siitä, että pyysin 13 vuotta sitten Laveran meikkejä testiin blogiini, jota luki 300 ihmistä. 💕)

Voin myös paljon paremmin kuin vuonna 2019. 🥰

Vielä tämä. #meikkimielenterveydelle voi myös olla meikittömyyttä.

Meikki on ollut minulle vahva osa identiteettiä ja nuorempana osa itsetuntoa, jotain aivan ehdotonta, jota ilman en ollut yksinkertaisesti minä. Vanhempanakin tuntui todella riisutulta näyttäytyä julkisesti ilman meikkiä. Se oli vähän kuin olisi unohtanut paidan päältään.

Edelleen rakastan meikkaamista ja pidän vilpittömästi meikatusta versiosta itsestäni. Meikattu Sanni on se Sanni jonka näen mielessäni. Mutta – yhtä usein viihdyn myös täysin meikittä. Nykyään meikitön minä on minulle myös ihan rakas minä. Ehkä se tosiaan on valjumpi ja mietopiirteisempi kuin meikattu, mutta yhtä kaikki, kyllä sekin olen minä. Ja voin ihan mielelläni lähteä kauppaan ja ihmisten ilmoille ilman meikkiä ilman että tuntuu, että pusero jäi kokonaan pois päältä.

Saattaa todella olla niin, että mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä syvemmin hän itsensä hyväksyy ja itsestään tykkää. Suhde itseen pehmenee. Omalla kohdalla tunnen niin ja toivon kovin, että moni muukin kokee näin.

Meikkaajat mielenterveyden hyväksi -keräykseen voi osallistua 22.3. saakka. Potin löydät täältä.

Aiemman kirjoitukseni mielenterveydestä sekä omasta terapiamatkastani löydät täältä.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
 1. En oikein löydä sanoja kommentoidakseni itse aiheesta enempää. Mutta ymmärrän vähän liiankin hyvin.

  Onneksi sinä kuitenkin löysit tiesi oikealle polulle ja saamme yhä lukea tätä mahtavaa blogia. 🧡

  Hyödynnän samalla Lavera-asiantuntemustasi: olen hieman huolestuneena seurannut, kun monista kaupoista on brändin uudistuksen myötä myyty vanhat tuotteet pois eikä uusia huulipunia ole tullut tilalle kuin muutama hassu mattasävyinen. Ei kai nuo ”vanhan mallin” huulipunat poistu kokonaan Laveran tuotevalikoimista?! Pitäisikö varautua hamstraamaan? 😟

  1. Onneksi sinä kuitenkin löysit tiesi oikealle polulle ja saamme yhä lukea tätä mahtavaa blogia. 🧡

   ❤️

   olen hieman huolestuneena seurannut, kun monista kaupoista on brändin uudistuksen myötä myyty vanhat tuotteet pois eikä uusia huulipunia ole tullut tilalle kuin muutama hassu mattasävyinen. Ei kai nuo ”vanhan mallin” huulipunat poistu kokonaan Laveran tuotevalikoimista?!

   Eivät poistu, mutta valitettavasti kivijalka-jälleenmyyjien Lavera-meikkiteline on uudistuksen myötä supistunut siten, ettei sinne enää mahdu kuin murto-osa huulipunista. (Aikaisemminkaan sinne ei käsittääkseni mahtuneet kaikki huulipunien sävyt). Jälleenmyyjät varmaan nyt priorisoivat uusia matta-sävyjä ja ”perus” Beautiful Lips -huulipunat ovat vastaisuudessa ainoastaan saatavilla verkkokaupoissa. Tiedän, tosi tylsää. Nämä telinemuutokset tulevat päämieheltä Saksasta ja me emme voi kuin ottaa uudistukset ja muutokset vastaan. (Välillä ihmetellen….)

   Kun miettii, että Beautiful Lips Color Intense -sävyjä on kokonaista 20, voi ymmärtää, miksi ne eivät ole koskaan kaikki mahtuneet kivijalka-jälleenmyyjien telineisiin. Niitä on tosi paljon. Mutta olen kyllä kanssasi samaa mieltä siinä, että saisi niitä kyllä yhä olla edes jokunen esillä kivijaloissa.

   Laajimman valikoiman Laveran huulipunia löytää meidän (maahantuojan) omasta verkkokaupasta:

   https://naturalgoodscompany.com/tuote/lavera-beautiful-lips-colour-intense-huulipuna-45g/

 2. Ihana kirjoitus. Olet kaunis meikittäkin, mutta tuo meikki tosiaan sopii sinulle täydellisesti ❤️.

  1. Kiitos Eija ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *