Meikki vihreille silmille

Greeneyes_all

Vihreitä silmiä korostavat parhaiten violetin sävyiset meikit, etenkin punertavat violetit. Hyviä sävyjä arkeen ovat kanerva, harmaanvioletti ja malva (kiitos suomennoksesta Katjamaria! :)). Juhla- tai iltameikkiin sopivat voimakkaat luumut, viininpunainen ja fuksia. Luonnollisestikin vihreille silmille sopivat myös neutraalit perussävyt kuten ruskea ja beige (nämähän sopivat kaikille silmille), sekä okran ja kullan sävyt. Myös vihreät sävyt sopivat, mutta ne eivät tuo esiin silmien omaa sävyä. Kannattaa muistaa, että kontrastit korostavat.

Greeneye_nude

Tein siskolleni violetin ja vihreän sävyiset meikit. Kumpikin meikki sopii silmien väriin, mutta violetissa meikissä silmä näyttää entistä vihreämmältä. Meikeistä puuttuvat rajaukset ja ripsari, sillä siskoni inhoaa meikattavana olemista ja etenkin rajausten laittoa.

Greeneye_purplemakeup

Punertavaa, sinertävää ja luumuista violettia Manly 120-paletista. Sisänurkassa ja kulmaluulla haaleaa vaaleanpunaista.

Greeneye_purplemakeup3.

Greeneye_purplemakeup2

.

Greeneye_purplemakeup4

Neutraalimpi violetti meikki L’orealin Persian Opulence (nykyään Golden Plum) -paletilla, jossa punertavaa luumua, harmaanviolettia ja kultaa.

Greeneye_purplemakeup5

Tuossa L’oreal-meikissä oli tosi huono valaistus, sävyt näkyy ihan harmahtavina… :p

Greeneye_greenmakeup

Vihreä meikki Manly 120-paletin sävyillä. Käytin varmaan viittä eri vihreää, mutta ne ovat sulautuneet luomella lähes yhdeksi. Sisänurkassa ja kulmaluulla kellertävää vaaleaa.

Greeneye_greenmakeup3.

Greeneye_greenmakeup2

Olisin halunnut tehdä vielä neutraalin vihreänkin meikin, mutta siinä vaiheessa siskolla oli jo maltti lopussa.

Kommentit (26)
  1. Yllättävän paljon vaikuttaa silmien väri siihen miltä pigmenttisävy näyttää luomella. Tuntuu, että oma ruskea silmäni ”syö” monet neutraalit värit ja kaikkea pitää laittaa tummemmin ja reilummin. Nykyisin monet violetitkin tuntuvat kovin neutreilta!

    Mauve (ainakin ranskasta) suomeksi taitaa olla malva.

  2. Täytyy tähän kommentoida että siihen minkävärinen meikki parhaiten sopii vaikuttaa enemmän ihon sävy kuin silmien väri. Mulla on tosi samanväriset silmät kun sun siskolla, mutta jos laittaisin tuon värisen violetin meikin, se näyttää mun keltapohjaista/lämminsävyistä ihoa vasten likaiselta ja siltä että olisi jotain allergiaa/mustelmia. Samoin jopa perus neutraali beige saattaa näyttää oudolta, ruskean pitää olla selkeästi lämmin ja kultaiseen tai kupariin taittava jotta se sopii.

    Jos on lämminsävyinen iho niin paras korostusväri vihreäsilmäiselle on oranssin/kuparin sävyiset meikit, punainen kun on vihreän vastaväri niin nuo myös korostavat vihreitä silmiä tosi hienosti :)

    1. Hyvä pointti, Kuuku! Aivan totta mitä kirjoitit. Aloittelijalle tällaiset ”nyrkkisäännöt” (vihreille violettia, sinisille ruskeaa & oranssia ja ruskeille sinertäviä sävyjä) ovat kuitenkin varmasti hyödyllisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *