Karkkipäivä
Karkkipäivä

Meikki-idoleita

Netistä löytyy tätä nykyä pilvin pimein meikkiin ja kosmetiikkaan erikoistuneita blogeja ja sivustoja ja toinen toistaan taitavampia meikkitaiteilijoita. Toisille meikkaus on myös ammatti, toiset meikkaavat kotona omaksi ilokseen. Osasta tulee jopa pienimuotoisia julkkiksia (kuten EnKore ja panacea81).
Esittelen teille nyt kolme meikki-idoliani jotka ovat vaikuttaneet eniten meikkaustyyliini ja joiden tasolle haaveilen jonain päivänä pääseväni. Netin hengästyttävän laajan meikkiblogi- ja YouTube-kanavatarjonnan keskellä meinaa alkaa jo heikottaa kun mielenkiintoisia persoonallisuuksia riittäisi vaikka vuoden jokaiselle päivälle, mutta nämä kolme ihastuttavaa neitokaista ovat pysyneet suosikeinani alusta saakka ja heidän sivuilleen jaksan aina palata.

Purity

Purity-blogia kirjoittava ruotsalainen Sanna on hurahtanut meikkeihin vasta kaksi vuotta sitten, mutta meikkaa jo kuin täysi ammattilainen. Sanna on töissä hampurilaisravintolassa ja voi vain toivoa että hänen asiakkaansa jaksavat arvostaa hänen uskomattoman hienoja meikkitaiteiluitaan.

Purityn meikkikuvat ovat minun silmääni internetin parhaimmistoa ja niistä näkee että Sannalla on meikkisiveltimen lisäksi kameran ja Photarin käyttö hallussa; värit loistavat hehkuvina ja kuvat ovat äärimmäisen selkeitä niin että niistä saa loistavan kokonaiskuvan meikin toimivuudesta. Sanna on vielä niin mielettömän söpökin että mikäs on tuollaista naamaa esitellessä!

Kuvat courtesy of Purity.


RocketQueen

Ruotsalaisen Linnin pitämä RocketQueen on ihan ensimmäisiä meikkiblogeja joita aloin seurata. Alun alkaen Linn loihti meikkejä lähinnä mineraalimerkeillä, mutta siirtyi pikkuhiljaa fanittamaan MACiä ja pääsi lopulta unelma-ammattiinsa MACille meikkiartistiksi. Linnillä ei ole mitään virallista meikkitaiteilijan koulutusta, mutta kun portfoliona on RocketQueen-blogi niin en usko että hänellä on ollut suurempia vaikeuksia tehdä vaikutusta MACin väkeen. :)
Linn vaihtelee tyyliään suvereenisti ja koordinoi aina vaatteet, asusteet, korut ja hiukset meikkiin sopiviksi. Linn ei näytä överiltä vahvassakaan meikissä ja yhdistää usein kirkkaat huulet ja dramaattisen silmämeikin. Linnin kuvia katsellessa mulle tulee usein voimakas halu värjätä hiukset mustiksi ja opetella käyttämään punaistakin punaisempaa huulipunaa…

Kuvat courtesy of RocketQueen.
MakeUpGeek-sivustoa ylläpitää valloittava amerikkalainen Marlena, joka on tehnyt meikkinörttien sivustaan kunnon bisneksen ja kiertää jo Jenkeissä pitämässä MakeUpGeek-seminaareja ja workshoppeja. Sivulle on myös ilmestynyt kauppa josta voi ostaa mm. NYXin luomivärejä ja näytteitä MACin pigmenteistä – ja jopa paint poteista!
Marlena on freelance-meikkitaiteilija ja siis alan ammattilainen, mikä myös näkyy hänen tutorialeissaan. MakeUpGeek-sivun parasta antia ovat Marlenan yksityiskohtaiset videotutorialit joista oppii todella paljon. (Pienisilmäisenä tosin kiristelen hampaitani sille kun en voi käyttää siveltimiä samoin kuin Marlena.. näyttää ruudulla niin helpolta ja vaivattomalta, mutta ei toimi lainkaan mun simmuissa..) Marlenan luomat meikit ovat useimmiten minun makuuni hieman liikaa ja kokonaisuus näyttää helposti ylimeikatulta vaikka kyseessä olisi arkinenkin look, mutta upeita taidonnäytteitä ne ovat joka tapauksessa. Marlenan videoissa viehättää hänen lämmin iloisuutensa ja tarttuva innostuksensa. Hän vaikuttaa kaikenkaikkiaan ihmiseltä johon olisi todella mukava tutustua!

Kuvat courtesy of MakeUpGeek.

Onko teillä meikki-idoleita? Katsotteko paljon tutorialeja YouTubessa tai ihailetteko jonkun tietyn nettipersoonallisuuden tai julkisuuden henkilön meikkityyliä?


Footnote: Kuvien käyttöön on asianomaisten lupa.

Kommentit (9)

 1. Nea/ Fashioned in Finland

  No Inkivääri on suosikkini :D Ja tykkään kyllä Puritystäkin! Tuollaisia bambisilmiä ei vain itseltä löydy, ei… MakeupGeekin tutorialeja tulee myös välillä katsottua mutten jatkuvasti seuraa enää.

 2. milipili

  Makeup Geekiä katson aina, siis kaikki uudet videot. Enkore ja fafinettex3 ovat myös suosikkeja. Xsparkage on välillä hyvä, joskus menee liian överiksi.

  Panacea81:sen suosiota en tajua siinä mielessä, että kuvaus ei aina ole paras mahdollinen, lisäksi hänellä on ärsyttävä aksentti. Meikit ovat kyllä hienoja. Songbirfdiva4life on myös suosikki, tajuttoman ihana ääni! Sitä jaksaisi kuunnella 4-ever!

 3. Nea/ Fashioned in Finland

  Ai niin ja Violan ihan unohdin: http://killercolours.blogg.se/ Häneltä yritän ottaa mallia, kuten tosiaan sinultakin!

 4. Anonymous

  Mä seuraan RocketQueenia, Puritya, Makeupgeekia, Pursebuzzia ja silloin tällöin fafinettexia ja MakeupbytiffanyD:tä.

  Tykkään Makeupgeekin Marlenan ja Pursebuzzin tyylistä, molemmat ovat iloisia ja herttaisen oloisia. Ja meikit ovat hienoja! Marlenan suuret silmät herättävät pientä kateutta täälläkin. :)

  Purityn meikit ovat upeita, hän osaa yhdistää upeasti kirkkaitakin värejä keskenään ja aina ne näyttää yhtä toimivilta. :) Myös RocketQueenilla on kivoja värikkäitä meikkejä. Mun silmään Purityn silmissä on vihreää ja ruskeaa, omat silmäni ovat ruskeammat, mutta katselen meikkejä usein myös sillä silmällä, jos saisin itelleni jonkun hyvän vinkin. Tosin oon muuten väritykseltäni erisävyinen.

  Fafinettexin ja MakeupByTiffanyD:n tutoriaalit ovat kivoja, mutta molempien tyylissä on jotain, mikä mua vähän tökkii. Siksi kumpikaan ei oo ihan suosikkien joukossa.

  Suomalaisista blogeista katson päivittäin Karkkipäivän, Charming nailsin, Ostolakon ja JustBlushingin.

  T: Lapanen

 5. Inkivääri

  Nea – krhm ja tsihii, kiitos..! ^_^ En tosiaan kerjännyt tuolla kysymykselläni tällaista vastausta…. Mutta kiitos mielettömästi tuosta Killer Colours -linkistä, ihanan näköinen blogi ja upeita kuvia! Kyllä ne ruotsalaiset osaa, damn it!

 6. Charming Nails:

  Anteeksi mutta oletko ajatustenlukija? Meinasin itsekin lähiaikoina esitellä meikki-idolini :D

  No sitten näet kenen meikkejä fanitan ;D

 7. Inkivääri

  Hihhih, mä ilmeisesti imuroin ideoita CN:n päästä…. Älä ajattele niin kovaa! ^_^

 8. Rocketqueen

  Ojojoj… I'm so happy you like my blog! Thank you so much for the sweet words :D

 9. Inkivääri

  ^ Tack själv för inspirationen! Förstår du finska eller har du nån som kunde tolka åt dig? :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.