Karkkipäivä
Karkkipäivä

Meikkaatko kaupan testereillä?

Eilisen NYX-postauksen kommenteissa nousi pari kommenttia, joiden pohjalta intouduin tekemään aiheesta oman postauksensa;

”Meikkaako joku oikeasti itseään  kaupan testereillä?”

Muutama lukija kommentoi semi-järkyttyneenä, että a) miten itse kehtasin ”sotkea testerit” silmäbakteereillani ja b) kokeileeko joku muka oikeasti kaupan meikkitestereitä silmiinsä, naamalle ja huuliin.

Vastaus: kyllä, totta kai.

Tester_IMG_7973

Olin hämmästynyt lukiessani kommentit, sillä minulle on aina ollut ihan selviö että ihmiset meikkaavat itseään kaupan testereillä. Onhan se tottakai ällöä, mutta näin nyt kuitenkin tapahtuu. Olen kuvitellut olevan kaikille ihan tuttu ja yleinen näky meikkitelineillä, kun joukko tyttöjä harjaa testerimaskaraa ripsiinsä ja vetää sormella luomiväriä luomeensa. Eikä tämä käytös rajoitu teineihin, kyllä meikkejä kokeilevat kaiken ikäiset. Selektiiviseltä hyllyltä voi usein bongata keski-ikäisen rouvan laittamassa huulipunaa – kyllä, suoraan testeristä.

Tester_IMG_7975

Lainaan tähän suoraan poiminnat nimimerkki RainDropin kommentista ja hänelle kirjoittamani vastauksen (ehkä jollekulle muullekin tulee uutena tietona esimerkiksi tuo liikkeiden asiakasmeikkauksia koskeva asia):

Mua kiinnostaisi kyllä nyt kuulla, etta meikkaako joku oikeasti noilla kaupan testereilla? Siis ihan oikeasti kokeilee luomivareja silmiin, poskipunaa naamalle, huulipunaa huuliin?

Oltuani kolme ja puoli vuotta töissä kosmetiikkamyymälässä uskallan sanoa, että minulla on vankka silmin havaittu tieto asiasta. :D Ja asia on kyllä havaittu elämän aikana jo aiemminkin.

Kyllä, ihmiset meikkaavat surutta itseään testereillä. “Hienompien” merkkien valvotuissa, miehitetyissä pisteissä asiakkaita toki ohjataan käyttämään testerien kokeiluun topsipuikkoja ja onpahan paremmilla merkeillä tarjota ihan siveltimiä ja kertakäyttöisiä vaahtomuoviapplikaattoreita meikkien testaamiseen. Mutta miehittämättömät markettimeikkitelineet ja selektiivisten merkkien hyllyt ovat tietenkin ihan “Villiä länttä” ja asiakkaat tekevät testereillä mitä tykkäävät. Kyllä minä sen ymmärrän oikein hyvin. :) Suuri osa asiakkaista näkee testerit juuri siinä tarkoituksessa – että voi kokeilla, miltä sävy itsellä käytännössä näyttää.

enpä tiennyt tuotakaan, että kosmetiikkamyymälöiden asiakasopastukset tehdaan asiakkaiden käytössä olevilla testereilla(!), tietääpähän välttää niitäkin.

Tämä on kieltämättä “mielenkiintoinen” asia, ja juuri tämän vuoksi osa todellakin välttelee näitä opastuksia tai ylipäänsä meikkauksia kosmetiikkamyymälöissä. Jos asiaa miettii perusteellisemmin, niin tajuaa, että näinhän opastusten/muiden meikkausten tietysti täytyy liikkeissä toimia. Millä muilla meikeillä opastukset voitaisiin tehdä..? Ei kosmetiikkamyymälöissä ole erillisiä “vain asiakasmeikkauksiin” varattuja meikkivarastoja, toisin kuin esimerkiksi kosmetologeilla joiden meikkiteline luonnollisestikin on olemassa vain ja ainoastaan asiakasmeikkauksia varten. Ainoat meikkaukseen käytettävät tuotteet joita myymälät saavat ovat testereitä.

Voi toki olla mahdollista, että myymälä esimerkiksi omatoimisesti laittaa sivuun valitun joukon testereitä joita käytetään vain asiakasmeikkauksiin, ja sehän olisi hyvä idea. Ehkäpä joku liike noudattaakin tällaista käytäntöä..? MUTTA. Kaikista merkeistä ei tietenkään voi laittaa kaikkien tuotteiden testereitä sivuun tätä tarkoitusta varten, ja tällöin esimerkiksi opastuksissa, joissa asiakas usein nimenomaan on kiinnostunut jonkun tietyn merkin tuotteista/väreistä, jää ainoaksi mahdollisuudeksi käyttää yleisessä asiakaskäytössä olevia testereitä.

Tämä on realiteetti.

Ei myymälöiden henkilökuntakaan saa omia, erillisiä näytekappaleita joista kokeilla uutuustuotteita (poislukien koulutuslahjat, mutta esimerkiksi uusien meikkilookkien tuotteita ei tosiaankaan jaella koulutuksissa), joten myös heidän ainoa mahdollisuutensa tutustua tuotteisiin ovat testerit. Näin ollen on ihan vakiokuvio, että uusien lookkien/tuotesarjojen testereiden saapuessa henkilökunta kokeilee meikkejä ennen kuin ne laitetaan esille telineisiin. Kosmetiikkaliikkeiden henkilökunnan työhön kuuluu valikoiman tuotteiden testaus – millä muulla tavalla he pystyisivät tämän  osan työstä toteuttamaan…?

Tester_IMG_7874

Tein testereiden käytöstä kyselyn blogin sivupalkkiin! Vastaa ja kerro, oletko sinä meikannut itseäsi kaupan testereillä.

Sana on vapaa! Kertokaa; mitä mieltä testereillä meikkauksesta?

Kiitokset nimimerkeille Sara ja RainDrop kiinnostavasta keskustelun avauksesta! :)

Kommentit (113)

 1. Reetta

  Mun mielestä on outoa, että joillekin tulee ihan täysin uutena ja yllättävänä asiana tämä. Mitäköhän varten testerit olisivat myymälöissä, jos niitä ei saisi testailla – ja koska kukaan tuskin kantaa meikkisiveltimiä, puhdistusaineita yms. käsilaukussaan, lienee päivänselvää, että sitä napataan sormilla. Se, mihin sitä tuhraa, on jokaisen oma ongelma. Ja kun puhutaa niin kovasti ”silmäbakteereista”, niin ilman limakalvojen koskettelua ei kyllä oikein leviä pöpöjä. Ei tietysti koskaan voi ns. liian varovainen olla, jos haluaa varman päälle pelata, mutta suurta eroa ei ole, sipaisitko luomelle, poskelle vai kämmenselälle (itseasiassa, uskaltaisin väittää kämmenselän olevan kasvoja likaisempi paikka).

  Mutta oma mielipiteeni: testailen itse tällaisena ”varman päälle” ihmisenä lähinnä kämmenselälle. Toisaalta, olen aina meikkijuttuja ostellessa ollut maskit naamalla jo valmiiksi, ettenpä olisi voinutkaan testailla luomivärejä suoraan silmille. :-) Mutta se, että joku muu sitä tekee, ei mun päivääni haittaa.

 2. Serafia

  Huulipunan kokeileminen kämmenselkään ei välttämättä näytä samalta kuin huulilla, mutta jos kokeilee testeriä sormenpäähän on huulipunan väri huomattavasti realistisempi. Ja onhan sormea nyt helpompi pitää huulien edessä peilistä katsoessa kuin yrittää vääntää kättä oikeaan asentoon, jotta huulipunaswatch näkyisi kasvoja vasten.

 3. Epätietoinen

  En ymmärrä, että tarkoitetaanko tällä siis meikkausta meikkauksen vuoksi (siis tyyliin säästetään kotimeikkejä ja laitetaan kaupassa tjsp…) vai meikkausta testimielessä? Testaan meikkejä kaupassa tarpeen mukaan muutenkin kuin kämmenselkään, tosin hygieenisesti tai esimerkiksi siten että olen menossa kotiin pesemään kasvot kauppareissun jälkeen.

  • Sanni

   En ymmärrä, että tarkoitetaanko tällä siis meikkausta meikkauksen vuoksi (siis tyyliin säästetään kotimeikkejä ja laitetaan kaupassa tjsp…) vai meikkausta testimielessä?

   Meikkausta testimielessä.

  • Sanni

   Kyllä. Laitoin viestiä ja pyysin lisäämään kuvan lähteen.

 4. Mary

  Mistä nämä jutun kuvat ovat peräisin? missä myydään Nyxiä?? :)

 5. Teresa

  Itse myös komsetiikkmyyjänä pakko tulla oma mielipiteensä mainitsen;
  Meillä testerit vaihdetaan väh. Kerran vuodessa + jos testerit näyttävät käytetyiltä tai huonoilta. Harmi vaan moni merkki ei lähde turhaan lähettelen usein uusia testereitä ja usein saa selepuolelta kitumalla minua uudet testerit. Kevään aikana tullut jo valitusta useammalta merkiltä,että me vaihdamme testereitä liian usein (niin kosmetiikassa,ihonhoidossa kuin tuoksuista).
  Asiakasmeikit teemme normi testereillä,kuka milläkin haluaa. Jotkut pyrkii tekeen meikit käyttämättömillä testereillä (usein testereitä tulee suoraan kaksi kappaletta).
  Itse pyrin myyjänä tekemään kaikkeni,jotta tuote olisi mahdollisimman ”puhdas” asiakkaan käyttöön,mutta en just voi pitää testereitä ja niiden väärinkäyttäjiä 24/7 silmällä.
  Itse en ole niin nuuka kokeilemaan testereitä,mutta käyn aina ohjeistanassa asiakkaita,jotka suoraan putilosta vääntävät punaa huuliinsa,että herppeksen tai muun taudin riski on olemassa ja ehdotan apuani huulipunan kokeilussa spaalletin ja huulisiveltimen kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.