Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Meikitön” meikki 14-vuotiaalle

Tässä vielä yksi postaus viikonlopun kuvasadosta. Meikkasin tuttavaperheen tytön äitienpäivän illallista varten. F on urheilullinen ja freesi 14-vuotias, jolle ei missään nimessä sovi mikään tumma tai näkyvä meikki. Hänellä on myöskin jo luonnonlahjana niin kauniit silmät ja tuuheat ripset, että niitä korostaa parhaiten mahdollisimman luonnollinen, maskarapainotteinen meikki.


F_meikki1

F:llä on suhteellisen hyväkuntoinen ja hitusen punaläikikäs iho. Tasoitin sävyn meikkivoiteella, joka ikävä kyllä tässä tapauksessa ei ollut se paras sävy F:lle. Mulla oli nimittäin viikonloppuna mukana ainoastaan se L:nkin meikissä käytetty näyte Diorin Foreveristä, ja kun oma mineraalipohjanikin olisi ollut F:lle liian tumma, niin käytin sitten Foreveriä. Toin kasvoille kevyesti lämpöä Cliniquen Almost Bronzer -aurinkopuuterilla, ja laitoin poskille IsaDoran hohdepuuterin vaaleanpunaista hohdetta. Poskipunakin olisi ollut mun mielestä liikaa F:n tyyliin.

F_meikki3

Luomille levitin MACin vaaleanviolettia Beautiful Iris -sävyä, ja luomivakoon MACin punertavan violettia Lotusland-sävyä. En tehnyt lainkaan rajauksia, ja alaluomen ulkonurkkaan levitin hieman MACin siniviolettia Parfait Amour -sävyä.

F_silmat

F:n tuuhea ripsistö reunustaa silmät kauttaaltaan. (Mulla on alaluomilla ehkä kolmasosa F:n ripsistä.) Kulmakarvat jätettiin luonnontilaan.

 

Olisi muuten kiva kuulla kommentteja blogia lukevilta 13-14-vuotiailta (tai nuoremmiltakin) koskien meikkausta. Miten te meikkaatte? Onko kuudennella tai seiskaluokalla ihan tavallista tulla kouluun vahvasti meikattuna, vai pidetäänkö näyttävästi meikattuja tyttöjä jonain ”meikkibimboina”? Itse aloitin meikkauksen vasta seitsemännellä luokalla, mun ala-asteella ei meikannut kukaan. Kun olin 14, oli tavallista että tytöillä oli sähkönsinistä rajauskynää ja samanväristä ripsiväriä, tai sama kombo mustana. Luomiväriä aloin käyttää kun kaverini meikkasi minut kerran violetilla ja vaaleanpunaisella ja se näytti minusta niin hienolle! ^_^ Mutta mitään todella voimakkaita meikkejä ei ollut koulussa juuri kellään, meikkaus ei tuntunut olevan silloin mitenkään ”must”. Poskipunaa tai jotain varjostus/korostusvärejä ei käyttänyt kukaan.

Lisäys; postaus saikin aikaan tosi mielenkiintoista keskustelua kommenttiboksiin! Nuorten, ja etenkin ala-asteikäisten meikkaus onkin mielenkiintoinen aihe joka varmaan herättää tuntemuksia suuntaan ja toiseen.

Kommentit (103)

 1. Nimetön

  Olen 13v. tyttö ja meikkaan lähes päivittäin.ihoni on suht. hyvä kuntoinen joten en käytä meikkivoidetta enkä peitepuikkoa.kulmata teen joka päivä.eli siis laitan kulmapaletista hieman tasoitusta kulmilleni ja lisään väriä vielä kulmakynällä.lopuksi laitan kulmageeliä.käytän myös ihan normaalia ripsiväriä.

 2. Nimetön

  Olen 13v, eli 7 luokalla. Meikkaan melkein joka päivä. Ihoni kunto vaihtelee vähän väliä, mutta en käytä meikkivoidetta vaan peitepuikkoa. Teen myös kulmat ja laitan ripsiväriä. Joihinkin juhliin tai ns. hienompiin tilausuuksiin laitan vähän luomiväriä ja ”luonnolliset” rajaukset.

 3. Nimetön

  Aloitin meikkaamisen neljännellä luokalla. Meikkasin hyvin harvoin tähän vuoteen asti, jolloin olis tarkoitus alkaa meikata ihan säännöllisesti. Olen nyt siis seiskalla.

  Ketään ei oikeastaan kiinnosta koulussamme (700 oppilasta + lukio), meikkaako joku vai ei. Se ei siis herätä minkäänlaista huomiota.

  Ja voisin huvikseni listata, mitä kaikkia virheitä teen meikkaamisessa.
  Ylihäivytän poskipunan ja luomivärin, eikä niitä ole naamassa enää silloin kun alkaa poistaa kyseisiä tuotteita. Lisäksi en pohjusta meikkejäni mitenkään (taatusti syy leviämiseen) ja pandarajaukset on rakkautta. Eipä mulla kai muuta, kunhan kommentoin vanhaa postausta iltani iloksi.

  Blogissasi on kivaa sisältöä ja kommentoin varmasti vastakin. :-)

  • Sanni

   Kiva kun kävit kommentoimassa :) Jotenkin hauskaa kun tämä tosi vanha postaus kerää joka vuosi edelleen uusia kommentteja ^_^ Mitenkähän ihmiset edes löytää tämän…? Kun ei tässä tavallaan ole mitään sellaista minkä voisin kuvitella nostavan sen esiin esim. Google-hauissa. Jännä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.