Meikin häivytys

Moni on pyytänyt minua selittämään miten häivytän meikkini ja saan sävyt sulautumaan toisiinsa. Tässä yritys esitellä perushäivytys kuvien muodossa.

Halusin kokeilla yhdistää Ben Nyen siniharmaan vihreisiin. Greystone osoittautuikin varsinaiseksi kameleonttiväriksi kun se näytti itsekin muuttuvan vihreäksi..!
Aluksi pohjustan luomen, ja taputtelen sitten värit paikoilleen häivyttämättä niitä mitenkään. Sisänurkassa Cabana ja keskellä Big Money.
Tässä joukon jatkoksi on liittynyt vielä Greystone ulkonurkkaan. Kuten näette, sen liittymäkohta Big Moneyn kanssa ei näytä mitenkään pahalta, vaikken ole vielä häivyttänytkään. Toiset luomivärit häivyttyvät helpommin, melkein kuin itsestään, ja toiset taas huonommin.

Tässä vaiheessa päätän lisäänkö luomivakoon vielä neljännen sävyn. Sinne voisi hyvin laittaa jonkun neljännen kivan vihreän tai turkoosin, mutta päätän pitää sävyt tällä kertaa matalalla sillä olen menossa vielä kuntosalille enkä halua huomiotaherättävää meikkiä. Mitä ylemmäs luomivakoon sävyt nostat, sitä näyttävämmän meikin saat.

Sitten alan häivyttämään. Otan pienen siveltimen (MAC 228) ja vedän sillä varovasti vaaleinta sävyä sisänurkasta keskimmäisen sävyn päälle. Taputtelen sävyjen liittymäkohtaa.

Seuraavaksi häivytän keskimmäisen sävyn tummimpaan samalla tekniikalla. Sävyt kannattaa vetää toisiinsa vaaleasta tummempaan päin. Jos olisin tekemässä smoky-meikkiä, häivyttäisin ihan eri tavalla; vetäisin kerralla koko luomen isolla, pullealla siveltimellä. Nyt kun kuitenkin halutaan, että meikin kaikki sävyt erottuvat toisistaan, teen tällä tyylillä.

Kas niin. Sävyt ovat suhteellisen mukavasti liukuneet toisiinsa.

Seuraavaksi häivytetään luomivaon raja. Tähän voi käyttää saman sävyperheen hyvin vaaleaa sävyä (esim. tässä tapauksessa kalpeaa vihreää), tai sitten neutraalia, ihon omaa väriä lähellä olevaa sävyä. Valkoistakin voi käyttää, mutta se on vähän turhan ”voimakas” häivytyssävy minun makuuni. Tai ainakin tähän meikkiin. :)
Valitsen Estee Lauderin norsunluun värisen Ivory Boxin. Minulla on aikeissa hankkia MACin Shroom joka on monen suosikki nimenomaan häivytykseen.
Levitän neutraalia vaaleaa vihreiden sävyjen reunaa pitkin ja ylös kohti kulmaluuta. Tähän hommaan voi käyttää isompaa, pyöreämpääkin siveltä, mutta mä tykkään käyttää MACin 239:iä melkein mihin vaan. Nyt kun ei ole tarkoitus saada ”sumuista” häivytystä vaan ainoastaan pehmentää liikkuvan luomen sävyjen rajaa, sopii 239 tehtävään erittäin hyvin.

Annan vaalean sävyn mennä osittain kevyesti häivytettävien sävyjen päälle.

Nyt koko luomi on häivytetty.

Viimeistelen meikin vielä rajauksilla…

…ja ripsarilla, ja valmista tuli.

Edit. Hahaa, olisin voinut vaikka lyödä vetoa että joku tarttuu tuohon mun kuntosalikommenttiin! ^_^ Odotin siitä jo jotain vinoilua kommenttiboksiin, mutta vain Kantapöytä-blogi jaksoi huomioida asian. :) Lisättäneen sitten tännekin, että en tosiaan tee tarkoituksella monivärisiä meikkejä kuntosalille. Meikki tehtiin tätä häivytyspostausta varten, ja jumppa vain sattui olemaan seuraavana päiväjärjestyksessä. :p
Kommentit (25)
  1. Wau, ihana meikki ja todella hyvät ohjeet, kiitos!

  2. Erinomainen tutoriaali, kiitos siitä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *