Arvostelussa Medik8

Tein aiemmin tässä kuussa heräteostoksen kun silmiini osui Ego-myymälässä Medik8-sarjan tutustumispakkauksia hyvään tarjoushintaan. Medik8-sarjan tuotteissa käytetään tehokkaita, tutkittuja ainesosia ja aiempi pintapuolinen tutustumiseni sarjaan oli jo antanut minulle oikein myönteisen ja uskottavan kuvan sarjan reseptiikasta.

Sarjan ulkoasu on juuri uudistumassa, tältä näyttää uusi look

Medik8:n anti-age-hoidon ydinfilosofia tiivistyy kolmeen kirjaimeen; CSA. ”Vitamin C and Sunscreen by Day, Vitamin A at night. C-vitamiini, aurinkosuoja ja A-vitamiini. Erittäin toimiva filosofia kaikessa yksinkertaisuudessaan, tässä on kolme ehkä eniten tutkittua ja ihonhoidollisen hyötynsä todistanutta kosmetiikan keinoa ennaltaehkäistä, hoitaa ja hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Tutustumispakkauksen tuotteissa vanha look

Se mistä taas en pidä on termi ’cosmeceuticals’, jonka alle Medik8’kin itsensä lukee. Sanoista ’cosmetic’ ja ’pharmaceutical’ johdettu termi viittaa lääkeaineenomaisia vaikutuksia sisältävään kosmetiikkaan, mutta kuten useimmat tavis-kuluttajatkin jo tietävät, reseptivapaa kosmetiikka ei saa sisältää lääkeaineen kaltaisia, verenkierrossa saakka vaikuttavia ainesosia. Nimike on siis puhtaasti markkinoinnillinen ja sen käyttö ärsyttää minua. Nimikettä käyttävät sarjat saattavat kyllä sisältää tehokkaampia ainesosia kuin lähikaupan Pirkka-voide, mutta se ei tee niistä ”lääkkeenomaisia”.

Kuva: Medik8

Olen ollut kiinnostunut etenkin Medik8’n retinolituotteista (kiitos bloggaajakollega Jusun), ja pyörittelinkin pitkään kädessä merkin eri vahvuisia retinoliseerumeita. Niitä on kokonaista kuusi erilaista, alkaen 0,1 prosentista 1 prosenttiin. Miedoin, 01%, on tarkoitettu silmienympärysiholle. Viimeisin tulokas sarjassa on uuden sukupolven retinoiditeknologiaan perustuva R-retinoate-seerumi, joka houkuttaa eniten mutta hintansa (166€) puolesta jätin sen vielä hautumaan.

Kun sitten bongasin yhdestä korista alehintaisia tutustumispakkauksia, oli sellainen ilman muuta järkevämpää ostaa kuin täyden koon retinoliseerumi; 6 näytekokoista tuotetta kera 5 millin retinoliseerumin maksoi 41,30€, kun seerumi täysikokoisena (15 ml) maksaa 49 euroa. Viisi milliäkin riittää minulla varmasti useaksi kuukaudeksi päivittäin käytettynä.

PoreCleanse Gel 31€ / 150 ml

Tuotekuvaus: ihohuokosia puhdistava ja supistava, kemiallisesti kuoriva puhdistusaine seka- ja rasvaiselle iholle. Ehkäisee mustapäitä ja epäpuhtauksia. Sisältää teepuuöljyä, BHA- ja AHA-happoja, joista 3% mantelihappoa.

Sanni sanoo: arkisen tuntuinen ohut geeli miellyttävällä sitruksen tuoksulla, vaahtoaa erittäin miedosti ja huuhtoutuu iholta kiitettävästi. Miellyttävä perusputsari vailla ylellisyyksiä. Ainesosat tukevat tuotteen lupausta, mutta koska tuote huuhdotaan iholta eikä se ehdi vaikuttaa kovin kauaa, en usko että hapot juurikaan ehtivät kuoria ihoa. Lisäksi tuotteen pH (oman mittaukseni mukaan 5-6 välillä) ei ole tarpeeksi alhainen mahdollistaakseen kunnolla kuorivan vaikutuksen. (Lisää hydroksihappojen vaikutusten optimoinnista täällä.)

Kuva: Medik8 (seerumin uusi look)

 

Hydr8 B5 Rehydration Serum 57€ / 30 ml

Tuotekuvaus: kevyt, öljytön kosteusseerumi jättää iholle silkin pehmeän, kuulakkaan ja kosteutetun tunteen. Sisältää 4 % hyaluronihappoa ja 5 % B5-vitamiinia eli pantoteenihappoa.  Iho pysyy kosteutettuna jopa 24 tuntia.

Sanni sanoo: koostumukseltaan hyvin tyypillisen ihotunnun omaava hyaluronihapposeerumi; ohutta kirkasta geeliä joka ensin tuntuu superliukkaalta ja ikäänkuin pyörii iholla hetken, kunnes imeytyy humauksessa. Kuten muidenkin tämän tyyppisten, öljyttömien hyaluronihapposeerumien yhteydessä, iho jää seerumin jäljiltä kiristävämmäksi mitä se oli ennen seerumia, ja päälle pitää lyödä nopeasti kosteusvoide.

Yksinkertaisen incin seerumissa on vain yhden tyyppistä hyaluronihappoa mutta kuitenkin sitä syvemmälle imeytyväää, pienemmän molekyylikoon natriumhyaluronaattia. B5-vitamiinia on kahdessa muodossa, puhtaana ja pantenoli-johdannaisena. (Ainesosat: aqua, panthenol, sodium hyaluronate, calcium pantothenate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, citric acid.)

Mielestäni Hydr8 B5 on hyvä kosteutta sitova perusseerumi, mutta vähän turhan korkealla hintalapulla, vastaavan tehon seerumeita saa halvemmallakin, esimerkkeinä Lumene, L300 ja Evolve joissa kaikissa on käytetty natriumhyaluronaattia. Toki Medik8:n eduksi voi laskea sen että he kertovat hyaluronihapon pitoisuuden, joka on korkea, mutta hyaluronihappo toimii humektanttina jo alle yhden prosentin pitoisuudella.

Kuva: Medik8

Eyelift Age-Defying Eye Gel 57€ / 15 ml

Tuotekuvaus: ikääntymisen merkkejä häivyttävä seerumigeeli. Kiinteyttää välittömästi, kosteuttaa, silottaa ryppyjä, poistaa tummuutta ja laskee turvotusta. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti iholle ja se soveltuu käytettäväksi myös meikin alla.

Sanni sanoo: koostumukseltaan lähes nestemäinen, kirkas geeli sisältää vakuuttavan kattauksen peptidejä ja tehokkaita antioksidantteja mutta myös korkeahkon pitoisuuden denaturoitua alkoholia. Alkoholin pitoisuutta ei kerrota, mutta Medik8:n Eyeliftissä sitä on sen verran että sen tuoksu ihan tuntuu ja ainesosa on toiseksi ylimpänä veden jälkeen. Tämä yksinään verottaa heti tuotteen arvoa silmissäni. Alkoholin ainoa hyvä ominaisuus kosmetiikassa minun näkökulmastani on sen kyky vähentää rasvaisuuden tuntua runsasrasvaisissa ja tahmeissa tuotteissa, ja säilyvyyden parantaminen. Hoidollisesti sillä ei ole ihoon myönteisiä vaikutuksia.

Eyelift-geeli sisältää mm. viittä eri peptidiä sisältäen kiinteyttävän Matrixyl 3000-peptidiyhdisteen, riisi- ja soijapapuproteiineja sekä erinomaisena antioksidanttina tunnettua superoksididismutaasia. Sinällään oikein hyviä ainesosia ikääntyneen ihon hoitoon mutta näin alkoholipitoista tuotetta en itse halua käyttää enkä ylipäänsä ole tällaisen lähes nestemäisen silmänympärystuotteen ystävä. Haen omalta sy-hoitotuotteeltani myös pehmentävyyttä. Toki tällaista napakoittavaa seerumia voi hyvin käyttää lisähoitona pehmentävän silmänympärysvoiteen alla, mutta valitsen siihen tarkoitukseen mieluummin alkoholittoman, miellyttävämmän tuntuisen tuotteen kuten Clarinsin Extra Firming -seerumin. Makuasioita.

Retinol 3 TR Advanced Night Serum 49€ / 15 ml

Tuotekuvaus: kapseloitua All-trans-retinolia sisältävä yöaikaan käytettävä öljy- ja silikonipohjainen seerumi. Kiinteyttää veltostunutta ihoa, silottaa ryppyjä ja karheutta sekä vaalentaa hyperpigmentaatiota. Retinolipitoisuus 0,3%.

Sanni sanoo: vaikuttaa formulansa perusteella oikein pätevältä a-vitamiinihoitotuotteelta. Retinoli on vedettömässä pohjassa jolloin se pysyy paremmin stabiilina ja pitoisuus ilmoitetaan, kuten kaikissa Medik8:n retinolituotteissa. 0,3% pitoisuus tekee seerumista keskivahvan ja sopii hyvin minulle kun olen käyttänyt viimeiset kuukaudet 0,1% vahvuutta (Paula’s Choice). A-vitamiinituotteita, etenkin retinolia käytettäessä suositellaan etenemistä portaittain miedommasta vahvempaan niin että iho tottuu retinoliin. Kovasti tekisi mieli hypätä jo 1% vahvuuteen mutta käytän tässä välissä vielä pari kuukautta tätä 0,3:a.

Vähän noottia pipettipullosta, joka päästää happea sisään joka kerta kun avaat pullon. Pumppupullo olisi ilman muuta parempi herkästi hapettuvia aktiiviaineita sisältävälle tuotteelle, mutta pipetti mahdollistaa tarkemman annostelun ja on tietysti monen kuluttajan mielestä ”luksuksempi” kuin pumppunokka.

Seerumin pohjaöljynä on jojobaöljy ja lisäksi mukana on pari levittyvyyttä parantavaa haihtuvaa silikoniyhdistettä, e-vitamiinia, lesitiiniä ja hapettumisenestoaine. Mikä ainesosissa vastaa tuotteen ns. time-release-teknologiasta olisi kiinnostavaa tietää, en ole toistaiseksi tutustunut kosmetiikan ainesosien kapselointiin.

Olen käyttänyt 3 TR -seerumia vasta kolme viikkoa joten vaikutuksia ei voi vielä odottaa näkevänsä. Seerumi on täyteläistä enkä voi annostella sitä ohjeen mukaista neljää tippaa sillä sellainen määrä ei imeydy (kesä)ihooni. Annostelen 1-2 tippaa keskittyen silmänympäryksiin.

Ihoni vaikuttaa sietävän retinolia erittäin hyvin, tai sitten todella miedosta (0,01%) pitoisuudesta aloittaminen totutti ihoni juuri niinkuin on tarkoituskin. En ole saanut minkäänlaisia oireita retinolista. Retinolihan tunnetaan ihoa helposti ärsyttävänä aineena, ja sen käyttöä ei pitäisi aloittaa suoraan vahvalla pitoisuudella.

 

C-Tetra Vitamin C Day Cream 50€ / 50 ml

Tuotekuvaus: kevyt C-vitamiinipäivävoide suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa ja vähentää hienoja ryppyjä ja juonteita. Sisältää C-vitamiinia tetraheksyyli-askorbaattimuodossa.

Sanni sanoo: C-Tetran sisältämä tertraheksyyli-askorbaattia pidetään stabiilina ja yhtä tehokkaana c-vitamiinin muotona kuin puhdasta askorbiinihappoa (lähde). Kuulostaa siis hyvältä, sillä c-vitamiini on a-vitamiinin ohella ihonhoidon tutkituimpia ja tehokkkaimmiksi todistettuja ainesosia. MUTTA, jälleen täytyy huokaista pakkausvalinnan edessä, sillä Medik8 on valinnut pakata c-vitamiinipomminsa purkkiin.

Oli kemikaali kuinka stabiiliksi väitetty hyvänsä, mikään kosmetiikan ainesosa tai seos ei hyödy pakkauksesta johon pääsee jatkuvasti happea ja valoa ja aineen tehokkuus kärsii vääjäämättä. Purkki on lisäksi aina epähygieeninen, siitä ei pääse mihinkään.

(Purkkipakkauksen epäkäytännöllisyyttä julistivat viimeksi kaikki asiantuntijat Teknokemian yhdistyksen kosmetiikan säilyvyyttä käsittelevässä tilaisuudessa.)

Starter-pakkauksen mukana tullut 15 millin näytekoko sentään on pakattu tuubiin.

C-Tetra-voiteessa on kevyt ja luonnollinen sitruksen tuoksu ja koostumus on ihanan raikas ja erittäin miellyttävä. Pidän koostumuksesta kovasti, ja käyttäisin tätä voidetta oikein mielelläni. Pakkaus on tosiaan ainoa kritiikin kohde.

Medik8:lla on myös C-Tetra-seerumi, jonka valitsisin ennemmin jos haluaisin Medik8:lta jonkun C-vitamiinituotteen hankkia. Siinä on sama öljy- ja silikonipohja kuin 3 TR -retinoliseerumissa.

C-vitamiini-tuotetta on muuten hyvä käyttää nimenomaan päiväaikaan, sillä C-vitamiinilla on kyky suojata ihoa aurinkovaurioilta (lähde). C-vitamiini ei herkistä ihoa auringolle, toisin kuin retinoli, ja siksi retinolia on parempi käyttää yötä vasten.

 

Kuva: Medik8

 

Physical Sunscreen SPF 30 69€ / 90 ml

Tuotekuvaus: laajakirjoinen UVA ja UVB- aurinkosuoja, joka myös rauhoittaa ihoa. Sisältää runsaasti luonnollisia antioksidantteja ja vähentää auringon ikäännyttävää vaikutusta. Sisältää 100% fysikaalisen UV-suojan koostuen titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Silkkinen, helposti levittyvä ja imeytyvä koostumus joka ei jätä ihoon vaaleaa pintaa.

Sanni sanoo: koostumus on ihan mukava, mutta kyllä tämä minun iholleni jättää ihan selkeän vaalean pinnan – ellen levitä tätä iholle joka on vielä selvästi kostea kasvoveden tai seerumin jäljiltä. Kun voidettaa alkaa levittää, se tuntuu ensin lupaavan notkealta, mutta mineraalifiltterin mukanaan tuoma nihkeys tulee pian esiin. Mitenkään raskaalta Medik8:n aurinkosuoja ei tunnu, mutta ei silkkisen kevyeltäkään. Ihon kostea pinta on täysin ratkaiseva tämän voiteen käyttöelämyksen kannalta (ainakin minulla), suosittelen levittämään voiteen vielä kostealle iholle niin se imeytyy ja levittyy paremmin.

Voiteessa on miellyttävä, tuskin havaittava kookoksen tuoksu.

Medik8:n sivulla sekä videossa neuvotaan laittamaan voidetta ”a small amount”, mikä on sangen erikoista koska tällöinhän voiteen suojakerroin ei toteudu. Suurin osa valmistajista neuvoo päinvastoin levittämään aurinkosuojaa ”liberally”, runsaasti. Medik8:lla on myös kemialliseen UV-suojaan perustuvia aurinkovoiteita. Fysikaalinen on siedetyin, ja tämän tyyppinen voide saattaa sopia niille joiden iho esimerkiksi saa näppyjä kemiallisista UV-suodattimista.

Yleisarvio?

Medik8 vaikuttaa ainesosiltaan ja lähestymistavaltaan erittäin hyvältä ja laadukkaalta sarjalta, ja voisin ehdottomasti nähdä itseni ostamassa esimerkiksi heidän a- tai c-vitamiiniseerumeitaan. R-retinoate on aika potentiaalinen lisäys Sannin kylppärin kaappiin tulevaisuudessa. Sarja nojaa tutkittuihin ja teholtaan tunnettuihin aktiiviainesosiin kuten retinoliin, stabiiliin c-vitamiiniin, hydroksihappoihin, niasiiniamidiin, hyaluronihappoon ja peptideihin, eikä mihinkään eksoottisilta kuulostaviin uutteisiin joista ei löydy vertaistutkittua dataa.

Epätarkoituksenmukaiset pakkausvalinnat muutamien tuotteiden kohdalla hieman laskevat sarjan pisteitä ja joistain tuotteista voi kyllä löytää edullisemman version, mutta jos raha ei ratkaise eikä ulkomaisissa nettikaupoissa seikkailu kiinnosta, tältä merkiltä kyllä saa tehokkaisiin ainesosiin perustuvia ihonhoitotuotteita.

Medik8:n tuotteita myyvät Medik8-hoitolat, Ego-myymälät ja Medik8:n oma verkkokauppa. Kannattaa tsekata tutustumispakkaukset. Tuotevalikoimassa on tuotteita ikääntyneestä ihosta herkkään, punoittavaan ja akneihoon. Merkin kotisivu: medik8.fi

kauneus ihonhoito
Kommentit (5)
 1. Enpä tiedä, jotenkin eivät noin kalliit tuotteet houkuttele, kun The Ordinaryltä saa samoja vaikuttavia aineita samantyyppisisissä pipettipulloissa niin paljon halvemmalla.

  1. Näinhän se on, tehokkaista ainesosista ei ole välttämätöntä maksaa isoja euroja kun tuntee vaihtoehdot :)

  2. toinen sanni
   27.7.2018, 13:54

   Toisaalta pakko sanoa, että viime aikojen toilailujen jälkeen The Ordinarysta on jäänyt vähän paha maku suuhun. En sinänsä tuomitse ihmisiä, jotka erottavat tuotteet niiden takana toimivista ihmisistä, mutta itsestäni ei tunnu hyvältä rahoittaa sellaista toimintaa.

   1. Voi ymmärtää… En kyllä itsekään tiedä mitä h*mmettiä Brandon Truaxesta pitäisi ajatella.

    1. Samaa tietysti voi sanoa monen muun firman nerokkaasta johdosta. Kaikki ei vain näy aina päälle, ja jutut suodattuvat julkisuuteen pikkuhiljaa… Edesmennyt Applen pääjohtaja Jobbs kuului olleen aivan pyskopaattinen joissain asioissa, sai raivareita jos jokin ei mennyt hänen mukaiseensa putkeen ja muuta.. Nerokkaat ihmiset ovat joskus todella tunneherkkiä, mikä ei koskaan oikeuta törkeää kanssaihmisten kohtelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *