Maybelline Dream Pure BB Cream

Esittelyssä kesäkuussa kauppoihin ilmestynyt, rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettu Maybellinen Dream Pure BB Cream. Sain voiteen testiin kahdessa sävyssä L’orealilta.

(Heheh, kaikki varmaan odottaa vain sitä ”Neiti 75F” -postausta ja huokaa syvään kun tuleekin kosmetiikkaa… :D Noo, ehkä laitan ”tissiystävän” eetteriin sitten illalla! ;))

MaybellineDreamPureBB

Dream Pure BB-voide sisältää peräti 2% salisyylihappoa, mikä on sallittu maksimipitoisuus BHA:ta iholle jätettävissä kosmetiikkatuotteissa. Salisyylihappo vaikuttaa alkaen 0,5% pitoisuudella, joten Dream Puren aktiiviainemäärä kuulostaa lupaavalta! Jotenkin aika yllättävääkin, että halpaan markettituotteeseen todella laitetaan oikeasti vaikuttava määrä mainostettua aktiiviainetta.

Kertauksena salisyylihaposta (eli BHA:sta eli beetahydroksihaposta): se on tehokas keratolyytti eli kuorii ihoa kemiallisesti, pääsee myös ihohuokosten sisään toisin kuin AHA-happo, vähentää tulehdusta ja toimii anti-mikrobisesti. Kaiken kaikkiaan siis erinomainen raaka-aine rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle – mutta myös kaikille ihotyypeille.

MaybellineDreamPureBB_swatches

Dream Pure BB:tä on saatavilla kahta sävyä: hieman pinkkiin taittava Light ja harmaan-beige Medium.

Minun ruskettuneelle iholleni Medium’kin on hitusen liian vaalea, mutta kyllä se sinne uppoaa eikä näytä toivottoman epäluonnolliselta. :)

Dream Puren kokoonpanosta löytyy rasvoittuvan ihon tyypillisenä ainesosana myös kaoliinia eli savea, joka imee iholta ylimääräistä kiiltoa. Muuten Dream Puren inci näyttääkin hyvin tyypilliseltä meikkipohjan ainesosacocktaililta; silikoneja ja mineraaliöljyä tuomassa liukuvuutta ja hyvää levittyvyyttä, glyserolia tuomassa kosteutta ja peruspaksuntajia tuomassa voiteeseen sopivaa koostumusta. Ja tietysti väripigmenttejä.

Ehkäpä hieman yllätyin siitä, että epäpuhtaalle iholle tarkoitettuun tuotteeseen laitetaan yhdeksi voidepohjan pääraaka-aineiksi mineraaliöljyä (isododecane), joka kuitenkin tunnetaan (siis ihan tutkitustikin) potentiaalisena ihon tukkijana. Sarahin makeover -postauksen kommenteissa muutama teistä jo kertoikin ihon menneen Dream Pure BB:stä näpyille. Hyvää palautetta Maybellinelle, kun kyseessä on kuitenkin tuote jonka pitäisi päinvastoin puhdistaa ihoa…! Ja salisyylihapon pitoisuudenkin pitäisi tukea sitä.

MaybellineDreamPureBB_beforeafter

Dream Pure BB on koostumukseltaan ohutta ja peittävyydeltään aika läpikuultavaa. Maybellinen ”normi”-BB:tä en ole kokeillut, joten siihen en osaa Pure-versiota verrata.

Odotin pinnan jäävän mattaisemmaksi, kun kyseessä on rasvoittuvan ihon tuote, mutta kyllä tämä jää sen verran kostean näköiseksi että koen tarvitsevani puuterin päälle. Myös sormilla koskettaessa pinta on kostean tuntuinen minuuttienkin kuluttua levityksestä. Kokeilin yksi päivä testinomaisesti olla ilman puuteria, ja iltapäivän kuntosalisessioon mennessä koko meikkipohja tuntui haihtuneen. Puuteria tarvitaan siis myös kiinnittämään Dream Pure.

Sellaisen huomion tein, että Dream Pure kannattaa ehdottomasti levittää sormilla siveltimen sijaan: käytin Sarahin meikkauksessa sivellintä (laitoin hänelle Dream Pure Lightin pohjaksi), ja voide vain pyöri ja pyöri enkä meinannut millään saada siveltimen jälkiä häivytetyksi. Ihon pinta jäi myös aivan erityisen kosteaksi, kun osa voiteesta ei päässyt imeytymään sormiin.

Sormilla levittäessä jälki on kuitenkin kaunista ja ihon pinta jää luonnollisen, ei-meikatun näköiseksi. Kun pinnan puuteroi, pohja kestää nättinä ja siistinä koko päivän. Minun ihoni ei myöskään ole reagoinut tukkeutumilla tai muutenkaan.

MaybellineDreamPureBB_kokomeikki

Tässä vielä kuvia eilispäivän meikistä jossa pohjana Dream Pure BB Medium.

(Grrr – hymyile, tyttö, hymyile kuvissa…! :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin silmiin Yves Rocherin kesämeikkilookin värejä.

Tein meikin Sleek Original -paletin sävyillä, paitsi sisänurkkaan käytin Yves Rocherin omenanvihreää kynää.

Silmameikki27082013

Kuvavertailua: Canon…..

Silmameikki27082013_2

…ja aina punertavampi Olympus. :)

. . .

Summa summarum:

Maybellinen Dream Pure BB Cream on kevyt, läpikuultava ja miellyttävän – mutta samalla myös hyvin tavallisen ja ei-erityisiä-tunteita-herättävän – tuntuinen meikkivoide. En sano ”sävytetty kosteusvoide”, mihin kategoriaan BB-voiteet kuuluvat, sillä minusta tässä voiteessa ei ole tarpeeksi kosteustehoja että se riittäisi kosteusvoiteen asemasta muille kuin rasvoittuvalle ihotyypille. (Tai kesällä menee kyllä minunkin normaalilla ihollani, mutta talvella alle olisi varmasti pakko laittaa kosteusvoide).

Salisyylihappopitoisuuden kannalta Dream Purella on oikeasti potentiaalia hoitaa ihon epäpuhtauksia ja tehdä ihosta säännöllisesti käytettynä kirkkaampi ja puhtaampi. Yksilölliseksi muuttujaksi jää sitten se, kenen iho reagoi negatiivisesti mineraaliöljyyn tai mahdollisesti silikoniin, jolloin salisyylihapon hyvät vaikutukset saattavat kumoutua.

Vielä kertauksena sekin, että silikoninhan pitäisi olla täysin ihoneutraali ainesosa, kun taas mineraaliöljyn on tutkitustikin havaittu aiheuttavan huokosten tukkeutumista yli 5% pitoisuuksilla. Siis niillä, joiden iho on herkästi tukkeutumaan taipuvainen. Mitään ei kannata koskaan yleistää – toisten iho voi hyvin vaikka sille levittäisi joka ilta lusikallisen voita! ;)

Kommentit (27)
 1. Oon itse tosikauan miettinyt BB-voiteita et mitä ne oikein on :D Tää postaus kyllä selvensi paljon :) Itse en välttämättä kuitenkaan silti uskalla ostaa BB-voiteta koska eivät ilmeisesti peitä paljookaan.. Vai peittävätkö jos laittaa useamman kerroksen? :)

  http://cashmerecosmo.blogspot.com/

  1. Moi M!

   Tässä postauksessa selvennetään vielä tarkemmin, mitä BB-voiteet ovat, kannattaa lukea myös se. :)

   Kyllä jotkut BB-voiteet peittävät runsaastikin jo yhdellä kerroksella, etenkin aasialaisten merkkien joukosta löytyy todella peittäviä. Suomessa myytävistä esim. Lumenen Vitamin C+ BB-voide on yllättävän peittävä. Useimmat BB-voiteet ovat kuitenkin läpikuultavia, johtuen siitä että koska ne ovat myös kosteusvoiteita, vievät kosteuttavat ainesosat luonnollisestikin tilaa väripigmenteiltä.

 2. Moi Sanni, käytän juuri tätä tuotetta ajoittain tyytyväisenä, mutta arjessa en ole vielä uskaltanut sitä käyttää. Kertaisitko vielä siis bb-voiteen käyttöä tälle dummylle eli laitetaanko bb-voiteen alle kasvovoidetta tai primeria vai pitäisikö periaatteessa bb-voiteen riittää? Itsekin huomasin, että tämä tuote vaatii kyllä puuteria. Terveisin ms. Sekaiho jolla otsa ja nenä kiiltää.

  1. Moi R!

   BB-voiteen pitäisi toimia all-in-one-tuotteena, eli sen alle ei tarvitse laittaa mitään. Monet kuitenkin kokevat ettei BB-voide riitä yksinään joko kosteuttamaan tai pitämään ihon pintaa siistin näköisenä (mikä itse asiassa vie pointin koko BB:n idealta… :P), ja laittavat alle ja päälle samat sörsselit kuin tavallisen meikkivoiteenkin kanssa.

   Itselläni useimmat BB:t toimivat kyllä mainiosti yksinään, mutta puuterin laitan kyllä kaikkien paitsi L’orealin Nude Magique BB:n päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *