Karkkipäivä
Karkkipäivä

Max Factor Xperience-meikkivoide

Xperience

Meikkivoideviikkojen neljännellä viikolla tutustuin Max Factorin uuteen Xperience-meikkivoiteeseen.

Ja mitäs tästä nyt sitten sanoisi? Max Factorin sanoin Xperience on peittävä, mutta kevyt. ”Kevyt tunne ja virheetön lopputulos”. Itse olen sitä mieltä, että Xperience on vain puolipeittävä. Virheetöntä ja kestävää pintaa en sillä todellakaan saanut. Pidin tästä kyllä enemmän kuin L’orealin True Matchista. Xperience menee kirjoissani sellaiseen ”ihan ok perusmeikkivoide”-kategoriaan.

Aatoksia Xperiencestä:

– Voidemainen, pehmeä koostumus

– Jää kosteaksi ilman puuteria

– Kaunis, luonnollinen ja ohut pinta

– Pysyvyys vaihtelee; muutamana päivänä meikkivoide kestää ihan kiitettävästi, mutta toisina päivinä meikkipohja näyttää katoavan kasvoilta kokonaan, ja iho näyttää illalla lähes meikittömältä.

– Iho ei pysy kovin mattana, etenkin nenä kiiltää helposti

– Levittyy yhtä nätisti sekä siveltimellä että sienellä

Xperiencen kaksi vaaleinta sävyä ovat lähes yhtä vaaleat, niissä on lähinnä taittoeroa. Numero 40 Light Ivory on viileämpi ja 45 Raw Silk beigempi ja lämpimämpi. Minulle olisi sopinut varmasti kumpi tahansa, mutta koska kasvoillani on vielä hitunen kesän päivetystä, valitsin Raw Silkin.

Onko moni lukija jo kokeillut Xperienceä? Mitä olette tykänneet?

Kommentit (13)

 1. sivi

  Meinasin ostaa tätä, mutta onneksi luin täältä vähän totuuksia :-D En siis ostakkaan. Hyvä vaan kun kerrot vähän totuuksia!

  • Sanni

   Kannattaa pitää mielessä, että ne on vain mun mielipiteitä ja henkilökohtaisia kokemuksia. :) Jonkun toisen iholla tämäkin voisi käyttäytyä eri lailla. Tosin en usko, että tämä kenenkään iholla mitenkään erityisen peittävää on.

 2. Eliisa

  Ostin! Puuteroituna pysyvyys testattu extreme-oloissa sekä hotjoogatunnilla että pikkujouluissa, ei valittamista. Peittävyys mielestäni juuri hyvä, iho ei näytä umpeen meikatulta. Suosittelen kohtuullisen hintaista meikkivoidetta etsiville ystävilleni.

  • MouMou

   Komppaan Eliisaa.:)

   Mulle tämä loihtii hyvinkin ohuella kerroksella täydellisen ihon ja pysyvyys on tosiaan hyvä. Koko päivän voi juosta ja hikoilla ja illallakin meikkipohja on hyvä. Ja minähän en siis mitään pohjustajia tai puutereita käytä eli kaikki pisteet tälle tuotteelle!<3

 3. marjanaa

  Olin pettynyt kun kokeilin näytettä. Se ei peittänyt mielestäni kovinkaan hyvin, kevyen ja puolipeitävän välillä. Silikoninen liukas koostumus joka vaan liikkui iholla edestakaisin asettumatta erityisen kauniisti. Ja mitä noihin sävyihin tulee, kokeilin 40 ja 45 joista 40 vaaleampi ja keltaisempi, 45 vähän oranssimpi. No kummatkin tuntui jättävän keltapohjaiseen kalpeaan ihoon herkästi oranssin raidan kaulaan ja naama näytti elottomalta pakkelinaamiolta. Lauressin mineraalimeikkiä olen käyttänyt viimeiset vuodet, tätä päätin testata, kun kuulosti niin hyvältä, mutta hyi sitä kamala atunnetta iholla ja huonoa lopputulosta. Pesin heti pois. Sopii varmasti hyväihoisille.

 4. kurr

  Ootko Sanni koskaan kokeillut Nivean Ideal Finish-meikkivoidetta? Jos olet, mitä mieltä olit tuotteesta?

  • Sanni

   En ole kokeillut, enkä taida päästäkään kokeilemaan kun Nivean meikit ei kuulu meidän myymälän valikoimaan.

 5. berry

  mmhn, mulla on taa ja tykkään itse. mulla ei vaan oikein hirveesti just peitä, mut mukavan kevyt tuntuu olevan. ja kans pitäs löytää joku mukava puuteri tän kaveriksi, mitä sanni suosittelee nuorelle iholle ? (= kiituksia jo etukäteen. !

  • Sanni

   Mun mielestä puutereilla ei ole ihan hirveästi eroja. :) Ratkaisevin ero on kivi- ja irtopuuterin välillä, ja irtopuutereissa löytyy hieman karkeampia ja hienojakoisempia versioita, ja irtopuuterilla saat meikin kauniimmin kiinnitettyä kuin kivipuuterilla. Kivipuuteri on tarkoitettu ensisijaisesti meikin korjailuun. Eri ikäluokilla ei ole mitään väliä millaista puuteria käytät, mitä nyt hienojakoisempi asettuu nätimmin ryppyiselle iholle. Mun mielestä hyviä edullisia puutereita ovat esim. Lumenen, L’orealin ja IsaDoran puuterit. Paras irtopuuteri löytyy varmaankin Estee Lauderilta.

 6. M&m

  Punanaamainen minäni on ihastunut tähän meikkivoiteeseen. Ei tule sellaista paksua voidekuorta ja silti kasvot muuttuvat punaisesta ihmiseksi ilman hysteeristä kiiltoa tai laikukkuutta. Ihosta tulee myös silkinpehmeän tuntuinen, kun voide ei kuivata.

  Mieluiten käyttäisin luonnonkosmetiikkapohjia, mutten vielä ole osunut sellaisen kohdalle, joka häivyttäisi punoituksen, ei kuivattaisi tai kiiltäisi vimmatusti. Etsintä jatkuu, mutta etsiessäni käytän tätä :-)

  • Sanni

   Myös yksi mun couperosaihoinen työkaveri tykkää tästä, ja on sitä mieltä että peittävyys on täysin riittävä.

 7. Annina

  Ihan pakko kysyä että tiedätkö mikä olisi markettihinnoissa väriltään tuota Light Ivoryä vastaava? :) Kun itsellä on niin vaalea iho että tuntuu että kaikki muut meikkivoiteet on liian beigejä tai oransseja jopa. Opiskelijana siis ei varaa iha joka kk ostella tuota niin jos löytyisi vastaava sävy niin voisi vähemmän tärkeinä päivinä laittaa jotain muuta :)

 8. r0sie

  Kysyn nyt täällä kun en tiedä mihin muuallekaan pistäisin. Sanoit jossain vaiheessa kun kokeilit näitä meikkivoiteita, että ne kannattaa levittää meikkivoidesiveltimellä. Vaikka itse käytätkin puuterimaisia meikkipohjia, niin kysyn nyt silti mielipidettäsi Blascon meikkivoiteen levittämisestä. Millä tuo ”jankki” kannattaisi levittää? Olen käyttänyt meikkisientä niin kuivana kuin kosteana, muttei se vaan ole tarpeeksi tasainen mielestäni. Sormilla on vaikeaa levittää tuollaista kovaa tahnaa. Jos meikkivoidesivellin on mielestäsi Blascoonkin paras, voisitko suositella jotain kohtuuhintaista sivellintä? Kiitos. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.