Max Factor Smoky Eye Effect

Okei. Olen pahoillani, Max Factor. Nyt ei nimittäin tule kehuja.

Uudet Smoky Eye Effect -kynät saavat Karkkipäivässä tuomion floppi.

SmokyEyeEffect_savyt

Oikeastaan arvasin jo heti kynät ensimmäisen kerran nähtyäni, että nämä eivät toimi. Eivät ainakaan minun silmissäni, tai kenelläkään jolla on vähänkään öljyiset silmäluomet tai syvällä olevat silmät. Tällaiset rasvaiset kynäluomivärit pysyvät siistinä aniharvalla. Niin se vain on.

Ja entä se ”smoky eye effect”? Max Factorin sivuilla kerrotaan näin:

”Onko sinulla koskaan ollut vaikeuksia ammattimaisen täydellisen Smoky Eye -lookin tekemisessä? Uusi Smoky Eye Effect Eyeshadow -luomiväri tekee sen helpoksi. Vaivaton ja helppokäyttöinen luomiväri, joka korostaa silmiäsi kauniisti. Ammattilaisten valitsemat sävyt ja kehittämät luomivärin kärjet mahdollistavat helpon applikoinnin ja varmistavat onnistumisen.”

Vaikka en mikään meikkauksen huippuammattilainen olekaan, niin mielestäni nämä kynät ovat harvinaisen kaukana ”ammattimaisesta smoky eye -lookista”. Miten nämä kynät tekevät sen helpoksi? Eivät mitenkään.

SmokyEyeEffect_ohjeet

Ohjelappunen kertoo, että sinun tulee levittää vaaleaa sävyä (pyöristetty pää) koko luomelle, ja tummaa sävyä (viistottu pää) ripsirajaan ja luomivakoon. Mitä ”smokya” tässä on? Tämä on perusbanaanivarjostuksen ohje. Vaikka tapoja tehdä smokey eye on varmaan monia, niin luulenpa, että useimmat yhtyvät silti siihen näkemykseen, että klassinen smokey eye syntyy levittämällä tummaa sävyä koko luomelle. Jos haluat tehdä ammattimaisen smokey eyen, et osta Max Factorin kynää vaan mustan ja harmaan puuteriluomivärin. Ja onnistut takuulla paremmin.

Eräs lukija linkitti taannoin kommenttiboksiin Max Factorin hollantilaisen Smoky Eye Effect -mainospätkän. Se kiteyttää aika hyvin kaiken, mitä tuossa ylempänä olen sanonut. Jos ammattimeikkitaiteilija saa kynällä noin hirveää jälkeä, niin miten sinä onnistuisit? Katsokaa ja ihmetelkää.

Entäs sitten ne sävyt? Suomen valikoimassa sävyjä on neljä.

SmokyEffect_2

Indigo Mist on yhdistelmistä omituisin. Haluaisin todella nähdä smoky-meikin toteutettuna petroolin ja luumun sävy-yhdistelmällä! :) Jos jollain lukijalla on tämä kynä, niin lähettäkää ihmeessä tänne kuvatodisteita meikeistänne. :D

Hopeaa ja harmaanliilaa yhdistävä Silver Storm taas on oikein kaunis kombo smokymeikkiin. Jos koostumus vain toimisi. :/

SmokyEffect_1

Pronssi/beige Bronze Haze sopii kuin nakutettu sinisille silmille, ja Onyx Smoke tarjoaa suurikontrastisen musta/valkoyhdistelmän.

Kokeilin Silver Stormia. En seurannut Max Factorin ohjeita, vaan levitin oman smokykäsitykseni mukaan tummempaa sävyä eli harmaanviolettia liikkuvalle luomelle, ja vaaleampaa sävyä eli hopeanharmaata luomivakoon. Rajauksen tein tummanharmaalla kynällä. Luomet oli pohjustettu Smashboxin Eyelid Primerilla.

Smoky_SilverStorm

Liila sävy levittyi ihan kiitettävästi ja teki peittävää jälkeä, mutta hopeanharmaa ei toiminut. Se ei tarttunut ihoon kunnolla, ja jäi epämääräisen läpikuultavaksi ja epätasaiseksi. Yritykset häivyttää sormella saivat sävyn lähtemään sormen mukaan.

Smoky_SilverStorm2

Yritin sitten laittaa harmaan päälle puuterimaista harmaata luomiväriä, että tuloksesta tulisi tasaisempi…

Smoky_SilverStorm3

…mutta jäljestä tuli yhä läikikkäämpi.

Meikki oli silmissäni 5-tuntisen sunnuntaityövuoron ajan.

Smoky_SilverStorm4

Ja tältä se näytti työpäivän päätteeksi. :) Koko liikkuvan luomen sävy oli irronnut luomelta ja kasautunut luomivakoon. Juuri niinkuin tiedän rasvaisten kynäluomivärien tekevän. Hieno homma, ja varsinainen ”savusilmäefekti”. Seurasin meikin rapistumista kauhulla työpäivän ajan, ja voin kertoa ettei luomiväri kestänyt kahtakaan tuntia.

Koska Smokey Eye Effect -kynät ovat olleet hurjan suosittuja ja niitä myydään kuin häkää, luulen, että Karkkipäivänkin lukijoilla niitä on. Joten kertokaas, ystäväiseni. Pysyvätkö nämä kynät teidän luomillanne? Ja koetteko saavanne näillä ”ammattimaisen smokey eye -lookin”? ^_^

Kommentit (100)
  1. Tää postaus tuli kyllä niin kreivin aikaan. Ajattelin huomenna kipaista mahdollisesti ostamassa tuollaisen, mutta vielä varmuuden vuoksi kattella mielipiteitä netistä.

    Jep, jää ostamati! Karmeeta. :D

  2. Ite katoin ton videon ja se must/valkone meikki minkä meikkaaja teki sai mallin näyttämään… No suoraan sanottuna halvalta. Eikä tuo ollut todellakaan mikään smoky… Bronze haze vois olla kiva saada puuteri muodos kyl…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *