Karkkipäivä
Karkkipäivä

Max Factor ja Huippumalli haussa

Riina

Nanna


Suomen Huippumalli haussa
-ohjelmassa meikataan Max Factorilla. Blääh, sanon minä. Okei, merkki sponssaa ohjelmaa, mutta muuten tuntuu jotenkin hurjan arkiselta että malleja meikataan Max Factorilla. Yritän aina tarkentaa katsettani kun jaksoissa näytetään meikkauskohtauksia, mutta eihän niistä oikein saa mitään selvää. Yritän nimittäin kurkistella, josko käytetyt meikit todella ovat Factoria, ja jos ovat, niin poikkeavatko ne kaupan hyllyiltä löytyvästä Max Factor -valikoimasta. Max Factor on mielestäni yksi tylsimpiä markettimeikkibrändejä, ja heidän valikoimansa on suppea. Esimerkiksi luomivärejä löytyy vaivaiset 7 kappaletta, tai 14 jos lasketaan yhteen solot ja duot. Se ei kuitenkaan ole paljon, ja näistäkin harvoin löydät kaikkia jos eksyt Max Factorin hyllylle. Väriskaala pysyttelee luonnonläheisissä, murretuissa sävyissä ja mitään kirkasta turkoosia tai violettia et tältä merkiltä todellakaan löydä. Tuntuu hitusen epäuskottavalta että malleja meikattaisiin tällaisella brändillä ”oikeissa” kuvauksissa, joissa kasvoille pitää pystyä taikomaan mitä tahansa. Tai, no, ehkä jos meikataan juttua vaikka Me Naiset -lehteen niin ehkä sitten, mutta ei muotinäytökseen.

Tämän vuoden Suomen Huippis -ohjelmassa ei vielä toistaiseksi ole nähty mitään erityistä meikki-ilottelua, mutta eipä sellaista toisaalta löytynyt edelliseltäkään kaudelta, kun katselin äsken kuvat läpi. Ehkä Karoliina Kangas todella käyttää sitä samaa, rajallista tuotevalikoimaa mitä Max Factor tarjoaa tavallisille kuluttajillekin. Olen miettinyt sitäkin, että miltä tuntuisi meikkitaiteilijana joutua työtilanteessa rajoittumaan johonkin kymmeneen luomiväriin ja muutamaan poskipunaan. Huulituotteissa sentään löytyy enemmän värivalikoimaa, mutta useimmiten juuri silmät ovat meikin keskipiste.

Aionkin kytätä Huippiksen meikkauksia erityisen tarkasti, ja jos jossain jaksossa nähdään vaikkapa sitruunankeltainen meikki niin voin huudahtaa; ”Ha! Taisitte käyttää MACciä!” Joo, olen aika friikki.

1-kauden mallikokelas Anu

Tiesittekö muuten, että juuri Max Factor keksi 20-luvulla termin ”make-up”? Max Factorhan tunnettiin 20- ja 30-luvuilla erittäin vakavasti otettavana Hollywoodin elokuvameikkitaiteilijana, ja hänen nimissään on monia meikkialan innovaatioita kuten huulikiilto ja meikkivoide. Max Factorin slogan ”the make-up of make-up artists” pitää siis historiallisesti paikkansa, mutta nykypäivän laadukkaiden meikkisarjojen kirjossa se hukkuu muiden sekaan tylsänä ja jotenkin vanhanaikaisena.

Mitäs te tykkäätte Max Factorista? Oletteko käyttäneet ko. merkin meikkejä? Ainakin ripsivärit ja Silk Gloss -huulikiillot ovat saaneet kovasti suosiota kosmetiikkakissojen keskuudessa, mutta allekirjoittaneen Max Factor -kokeilut rajoittuvat vain yhteen kynsilakkaan, yhteen luomiväriin ja kahteen maskaraan.

Kommentit (9)

 1. Anki

  Todella kiva blogi sinulla :). Meikkikuvat on upeita ja tarpeeksi selkeitä, niin että näkee kunnolla miten värit on aseteltu jne. Kiva myös katsella värikkäitä meikkejä, vaikka itse tulee käytettyä maanläheisempiä värejä.

  Mulla on Max Factorista myös hiukan tylsä ja vanhanaikainen mielikuva, eikä tuotteita ole hirveästi tullut käytettyä. Käyttämäni kynsilakka kuitenkin on ollut tosi hyvä ja kestää kynsillä pitkään ja uudesta False effect ripsarista tykkään. Muut ripsarit ei oikein ole toimineet ja ihomeikkien sävyt on mulle aina ihan liian tummia tai punapohjaisia, että kannattaisi edes kokeilla. Usein meikkejä katsellessa tulee sivuutettua MF:n hylly edes suuremmin vilkaisematta…

 2. milipili

  Max Factor on niiiiiiiiiiin booooring! Ne mainoksetkin tuppaa ärsyttämään.
  Silloin kun Madonna oli kauden meikkikasvo taisin ostaa fanituksessani kaikki ne punat joita Maddekin esitteli, ne ovat vieläkin tallessa =)
  Silk Glosseja mulla oli yksi, mutta sekin aika tympeä loppujen lopuksi.

  Joku meikkivoidekin ollut joskus käytössä, siinä oli primeri samassa, taisin ihan tykätä.

 3. Blushing

  Kyllähän Max Factorin sävyvalikoima ja valikoima muutenkin on aika huono, mutta on siellä joukossa helmiäkin :) FLE on todella hyvä ripsari, Burnt Bark- luomivärisolonappi on oikein toimiva taupe ja onhan Miracle Touch- meikkivoidettakin kovasti kehuttu. Meikkivoiteista tosin ei löydy läheskään tarpeeksi vaaleita sävyjä mulle.
  Että ei MF kyllä herätä mussa mitään suuria ärsytyksen tai tylsyyden tunteita, muttei sillä myöskään ole kovin montaa must have- tuotetta…

 4. Charming nails

  FLE on huippuripsari! Muuta hyvää en Max Factorista löydäkään.

 5. Inkivääri

  Anki – Kiitos! :) Parannusehdotuksiakin otetaan toki mielellään vastaan, jos sellaisia nousee mieleen. Blogi on vasta ihan baby ja tahtoo kehittyä!

  milipili – En muistanutkaan että Madonna on joskus ollut MF-kasvo! Jännää.

  Blushing – Mullakin on tuo Burnt Bark -luomiväri ja se ON kyllä hyvälaatuinen.

  Charming – FLE seuraavana hankintalistalla! Masterpiece veteleekin jo viimeisiään. Jee! ^_^

 6. Anonymous

  Itse asiassa sitruunankeltainen luomiväri on kuulunut MF:n valikoimaan ;)

 7. Inkivääri

  ^ Ihanko tosi? No pisteet siitä Factorille! :D Vielä kun rohkaistuisivat pitämään noita kirkkaampia värejä ihan perusvalikoimassaan (oletan että tuo keltainen on ollut joku kausisävy).

 8. Saija

  ihan toooosi vanha postaus mutta pakko kommentoida koska aihe on itselle tosi tärkeä !
  eli itse olen käyttänyt melko laajasti max factorin meikkejä ja pitää kyllä sanoa että kertaakaan en ole pettynyt. joten suosittelen sinuakin kokeilemaan rohkeasti enemmän factoria, mielestäni voittaa helposti esim. rimmelin, lumenen ja maybellinen ;)

  • Sanni

   Jos olet lukenut muita postauksiani, niin niistä on käynyt ilmi että tykkään kovasti Factorin luomiväreistä ja ripsareista, ja meikkivoiteitakin tarjoan ehdottomasti mieluummin Factorilta kuin muilta markettimerkeiltä. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.