Karkkipäivä
Karkkipäivä

Matkatuoksun merkityksestä, Nuxesta ja uudesta aurinkokuivasuihkeesta

Tuoksu sitoo ja vahvistaa muistoja. Valitsen mieluusti matkalle mukaan jonkun uuden tuoksun, jolloin se muistuttaa aina myöhemmin juuri siitä matkasta.

Matkatuoksu_ChanelChanceFraiche

Tälle matkalle valitsin, Ranskaan kun oltiin tulossa, Chanelin. :) Ostin Chance Eau Fraîchen viime syksynä, ja se on odottanut siitä saakka käyttötilaisuuttaan.

Chance Eau Fraîchen alkutuoksussa on sitruunaa ja seetriä, sydämessä punapippuria, jasmiinia ja vesihyasinttia ja pohjalla patsulia, ambraa, tiikkiä ja vetiveriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On aina kiinnostavaa seurata, miten suhde tuoksuun muuttuu kun sitä alkaa käyttää. Chance Eau Fraîche osoittautui käytössä hyvin erityyppiseksi tuoksuksi kuin miksi sen kaupoissa nuuhkiessa mielsin. Ihastuttava ja elegantti se on joka tapauksessa, mutta ei lainkaan niin sitruksinen mitä odotin. Nopeasti haihtuva alkutuoksu huijasi nenää. :)

Fraîche-nimestä päättelisi, että tuoksu on raikas, mutta lopulta se muuttuu minun ihollani hyvin puuterisen pehmeäksi.

Ehkäpä tuolla Mont Blancin juurella vaellellessa tuntui hieman ”out-of-place” tuoksua Chancelle, mutta tänne viinialueen tunnelmaan tuoksu sopii. :)

Harrastatteko te tällaista Matkalle oma tuoksunsa -hajuvesipolitiikkaa? :)

*

Sitten vielä pari muuta kosmetiikkajuttua jotka haluavat pulpahtaa tänään ulos.

Tukholman Pearl Jam -reissussa naureskelin hotellimme suihkukosmetiikalle. Muistatte varmaan tämän postauksen, jossa ihmettelin miksi hotellit kokevat tarpeelliseksi tarjota asiakkailleen samaa tuotetta kahdella eri nimellä. Se tuntuu olevan hyvinkin yleinen käytäntö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chamonixin hotellissamme oli Nuxen kosmetiikkaa. En tiedä onko Nuxella erikseen jotain ”hotellitason” kosmetiikkalinjaa, mutta jotenkin en olisi Nuxelta odottanut samaa paljastusta.

Shampoo- ja hius- ja vartalosuihkugeeli osoittautuivat….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ihan samaksi kamaksi.

Eipä tällä nyt mitään väliä mutta jaksaa huvittaa tämä täysin tarpeeton ”huijaus”. :P

Hotellit ja kosmetiikan valmistajat ilmeisesti ajattelevat, että asiakkaasta on mukavampaa pestä hiukset juuri shampooksi nimetyllä aineella, ja kroppa sitten aineella jossa lukee body cleansing tai shower gel tai jotain vastaavaa. Pullon teksti todennäköisesti jopa ohjaa asiakkaan kokemusta. Miehet pesevät usein tukkansakin ”hius- ja vartaloshampoilla”, mutta käsitykseni mukaan naiset käyttävät hiuksiin mieluummin ”hiusshampoota”. Laittamalla pullon kylkeen sana ’shampoo’ saadaan naisellekin miellyttävä hiustenpesukokemus, eikä naisen tarvitse ajatella että ”Höh, jouduin pesemään tukan suihkugeelillä”… Eihän valtaosa ihmisistä tutkiskele kosmetiikkapullojen ainesosalistoja eikä näin ollen tajua että pullot ovat samaa ainetta.

No, se siitä. :)

Kerron vielä uudesta, miellyttävästä aurinkosuojatuttavuudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin Lapin vaellukselle Ambre Solairen uuden Dry Mist -aurinkosuojasuihkeen, ja se on osoittautunut kosmeettisesti oikein mukavaksi matkakaveriksi. Pullo ei siis mennyt Lapissa loppuun vaan seurasi meitä Ranskaankin.

Käytän ”normaaliolosuhteissa” mieluusti voidemaista aurinkosuojaa, mutta patikoidessa on kätevämpää kun aurinkosuojan saa paikoilleen suihkauttamalla.

En ollut tähän mennessä onnistunut löytämään suihketta, johon olisin täysin tyytyväinen. Käytin viimeksi pari pulloa Nivean Invisible Protection Transparent Sprayta, mutta se jätti lupauksistaan (ja alkoholipitoisuudestaan) huolimatta varsin tahmean ja epämiellyttävän pinnan.

Nyt bongasin kaupassa Ambre Solairen uuden suihkeen, jossa erityisesti silmiin tarttuivat tekstit ”dry mist”, ”no alcohol” ja ”non-greasy”. Eli kuivasumute, ei alkoholia ja ei-tahmaava. Haa, on kehitelty suihke, joka imeytyy nopeasti eikä tahmaa ilman alkoholia. Voisiko tämä pitää käytännössä paikkansa..?

Kyllähän se pitää! :) Olen tykännyt suihkeesta kovasti. Se tulee ulos aavistuksen moussemaisena mutta ohuena suihkeena (vaikea selittää, kyseessä ei siis ole mousse), tuntuu iholla jännän ”kuivalta” ja imeytyy tosiaan heti. Ihan totaalisen kuivaa pintaa se ei tokikaan jätä, mutta ei tahmeaa. Käsiinkin jäänyt ”tuotetuntu” katoaa 15 minuutissa. Tuoksukin on miellyttävä (olen aina tykännyt Ambre Solairen tuoksumaailmasta).

Tätä ostan toisenkin kerran! Hyvää tuotekehittelyä, Garnier! :)

Kommentit (25)

 1. tiippa

  Mä ostin eilen tuota Garnierin kuivasuhketta 30 sk:lla varustettuna. Saa nähdä imeytyykö yhtä hyvin! :)

 2. MS

  Ihana idea valita jokaiselle reissulle oma tuoksunsa. Mullekin on muodostunut joistain tuoksuista tietyn aikakauden tuoksuja. Esim. Escadan Magnetism muistuttaa mun jenkkivuosista (joista on tosin jo reippaasti yli 10 vuotta). En ole siihen tuoksuun palannut noiden vuosien jälkeen, jotenkin koen, että se oli sen elämänvaiheen tuoksu :)

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

 3. nipsuu

  Mulla taisi olla pari vuotta sitten tuollainen aurinkorasva, vanhempaa versiota vain. Se oli aivan huippuhyvä ja mukava, mutta kun otin sen espanjaan, oli pullolle tapahtunut lentokoneen ruumassa jotain, ja pullosta ei enää tullutkaan mitään :/

  • Sanni

   Mulla taisi olla pari vuotta sitten tuollainen aurinkorasva, vanhempaa versiota vain.

   Tämän Dry Mistin pitäisi käsittääkseni olla tämän vuoden uutuus. En vanno ”käsi raamatulla” mutta uutuutena tätä mainostetaan, enkä muista aiempina vuosina bonganneeni tällaista suihketta aurinkovoidemarkkinoilta.

 4. Cerp

  Tuo aurinkosuihke on kyl tosi kätevä! Imeytyy niin nopsaa, että oon siirtyny käyttämään normiaurinkorasvan sijasta tätä. Jotenkin ”helpompi” ja tietysti reissussakin parempi.

 5. Kaisuli

  Noita alkoholittomia suihkeita löytyy myös apteekista. Ostin juuri Vichyn suihkeen ja olen tykännyt siitä kovasti! Sitä tosin ei ole noin pienillä suojakertoimilla mitä sinä käytät :) http://siameselipstick.blogspot.fi/2014/07/se-kaikkein-nakymattomin-ja.html

  Matkatuoksujen konsepti on minulle tuttu, kovasti pähkin minkä otan mukaan häämatkallemme USA-roadtripille! Mutta myös reissussa käytetty suihkusaippua tms voi saada saman ”stigman” että siitä tuoksusta tulee jälkikäteen matka mieleen :)

  • Sanni

   Vichy kuulostaa tosiaan hyvältä mutta SK 30:llä saisin varmaan viettää pari kuukautta päiväntasaajalla että tulisi jotain väriä :D Rusketusmaanikko mikä maanikko… ^_^

 6. Jessii

  Oliko Nuxen tuotteet hyväntuoksuisia ja oliko hyvää shampoota hiuksille? Yleensä niiden tuotteet on ihan ok kosmetiikkaa.

  Nivean aurinkosuihke jättää tahmasen pinnan ja Niveamaisen tuoksun. Garnier 10uv oli ihan ok, mutta jätti hieman tahmaisen pinnan, kun vielä hikoili. Se myös jättää iholle oudon pinnan, jota saa suihkussa saippualla aika pitkään pestä. Huomaa myös käsissä, kun käsillä levittää suihkeen tasaisesti ihoon, niin kämmenissä on outo kuivan tahmea pinta. Ihan kuin kalvo.

  • Sanni

   Oliko Nuxen tuotteet hyväntuoksuisia ja oliko hyvää shampoota hiuksille?

   Tosi voimakkaan tuoksuisia, selvästi synteettinen hunajan tuoksu. Ihan kivoja pari kertaa käytettynä mutta en jaksaisi ison pullon verran samaa tuoksua. Shampoo oli ihan ok, sellainen semi-hoitava perusshampoo.

 7. Sari

  Voi mitä uutisia Ranskasta. Onneksi ette enää ole Chamonix’ssa :(

  • Sanni

   Niinpä :( Aivan kamalaa :´-(

   Törmäsimme Chamonixissa kadulla pariin otteeseen suomalaiseen mieskaksikkoon ja nyt ei tietenkään voi olla ajattelematta että liekö….. :(

 8. Anna

  Juu, matkalle pitää ehdottomasti olla oma tuoksu. Ei se sama, mitä käyttää muutoin joka päivä. Itse otan matkalle jonkun ”unohtuneen” mutta hyvän tuoksun, jota ei ole muuten tullut käytettyä syystä tai toisesta. Monesti otan matkalle jonkun pienen näytepullon.

 9. veevi

  Voi kyllä! Koska molempien työ joustaa pyriemme mieheni kanssa asumaan talvet jossain lämpimässä. Minulle on jostain syystä todella tärkeä etsiä niille muutamalle ulkomailla vietetylle kuukaudelle juuri oma tuoksunsa, jota sitten käytän koko siellä vietetyn ajan. Varjelen jäljelle jäänyttä pullonpohjallisia ja palaan niitä tuoksuttelemalla sitten siellä vietettyihin hetkiin. Ja näitä tuoksuja en enää ota käyttöön koska ne ikäänkuin kuuluvat vain sille ajanjaksolle :D

 10. Maisa

  Myönnän, olen niitä jotka harmistuvat jos joudun pestä matkoilla tuollaisella vartalo+hiukset yhdistelmällä hiukseni. :D Jotenkin aina kuvittelen et ei tää saippua vaahtoa ja hiukset ei peseydy muka yhtään. Mut varmasti oon ollut tyytyväinen jos vaan eri purkkeihin lätkästy sama aine eri nimillä. Itse asiassa nyt vaikka tiedän tämän niin haluaisim silti sen saman mömmön lohduttavasti eri nimillä eri purkeissa… :D Kyl mieli toimii hassusti.

 11. candycane

  Noissa Nuxeissa mua ihmetyttää eniten että miksi ne on nimetty Shampooksi ja Hair and Body Cleansing Geliksi… eli kaksi shampoota joista toinen käy myös vartalolle? :D Joo, mutta eipä tuolla väliä kun samaa ainetta ovat.

  • Veppe

   Siksi, koska noin kaikki voittavat! Naiset tahtovat erikseen shampoon ja suihkusaippuan, eikä se haittaa, vaikka se suihkusaippua joillekin rahvaille hulluille kelpaa hiustenkin pesuun; jos nimessä mainitaan vartalo, tuote on kuitenkin ensisijaisesti vartalolle, eikä sitä takuulla ole suunniteltu sen kärsineen rotanhännän muuttamiseen unelmapehkoksi, niin kuin oikealta shampoolta on luonnollista odottaa. :D Miehille taas on plussaa, mitä useamman asian voi yhdellä tuotteella kuitata (mieluiten vähintään kasvo/vartalo/hiustenpesu-partavaahto-kosteusvoide-hajuste-in-one), koska mies+kosmetiikka=error, joten mies kokee saavansa parasta palvelua yhdistelmätuotteen muodossa. ;) Ja yhtään en yleistä tässä, eeeen…

 12. Jonttu

  Sellaista olisin kysynyt, että olisiko sinulla suositella joku perusseerumi, mielellään vain erittäin kevyesti kosteuttava, näin kuumia päiviä varten. Koko kesän on kasvovoide (Laveran Neutral Fluidi) tuntunut jämähtävän kasvoille kuivumatta kunnolla. Olenkin laittanut mineraalikerroksen nyt reilun kuukauden päivät ilman mitään kosteuttavaa sen alla. Yöllä ihon oma kosteutus riittää.

  Jos sinulla siis olisi joku mielellään edullinen seerumi mielessäsi, olisi kyllä hyvä juttu. Plussaa tietenkin, jos luonnonkosmetiikkaa.

 13. Anniina

  Minulla oli tuo Garnierin kuivasuihke. Muuten se oli todella hyvä, mutta loppui aika nopeasti.

 14. hellin

  Pyrin ottamaan matkoille omat tuoksut mukaan, mutta usein on ollut niin kuuma, että tuoksut haihtuvat hetkessä pois. Pitäisi tajuta valita jotain tymäkämpää, joka pysyy paremmin.

 15. Heidi

  Mulla on tuoksuja kaapit pullollaan, ja pyrin aina valitsemaan matkalle vain yhden tuoksun, jotta se muistuttaisi minua myöhemmin siitä matkasta. Tämä ei tosin aina toimi, joskus johonkin tuoksuun on jo tarrautunut jokin (yleensä vielä ihan yhdentekevä) muisto joka ei vaan lähde tuoksusta millään :D muisto voi myös pilata minulta tuoksun täysin – en esimerkiksi enää pysty käyttämään sitä tuoksua, jota minulla oli ylläni joutuessani viime kesänä liikenneonnettomuuteen.

  Olisi muuten hauska saada jokin päivityspostaus sun tuoksuista, tyyliin les parfums de Sanni vol 3? :)

  • Sanni

   en esimerkiksi enää pysty käyttämään sitä tuoksua, jota minulla oli ylläni joutuessani viime kesänä liikenneonnettomuuteen.

   Voi että, ikävä kuulla, ja voin hyvin kuvitella nuo tuntemukset (en itse ole ollut onnettomuudessa mutta tiedän tuon ikävien tunteiden kammottavan pulpahduksen jonkun tietyn tuoksun laukaisemana).

   Olisi muuten hauska saada jokin päivityspostaus sun tuoksuista, tyyliin les parfums de Sanni vol 3? :)

   Tällainen on ollutkin luonnoksissa jo… heh, toista vuotta…! :D ^_^ Toivotaan että se pian muotoutuu oikeaksi postaukseksikin. :)

 16. karoliiiiiiiina

  Sain tuota samaa chanelin tuoksua Barcelonassa Sephoralta näytepakkauksen ja tykkäsin kyllä tuosta ”puuterimaisuudesta”. Mutta en kokenut tuoksun sopivan minulle muuten, joten jätin hankkimatta. Yleensä tulee reissussa ostettua uusi tuoksu ja näin jää tuoksusta aina tietty kaupunki mieleen. Esim Marc Jacobsin Oh Lola on mulle New York! :D Miellän yleensä tiettyyn tuoksuun aina tietyn tapahtuman tai tietyn elämänvaiheen enkä käytä samaa hajuvettä koskaan kahta pulloa. Kiva käydä sitten myöhemmin nuuhkimassa hajuvesiosastoilla vanhoja tuttuja. Kiitos kivoista matkajutuista! Myös nämä tuoksuihin liittyvät jutut on erittäin mieleisiä :)

  • Sanni

   Kiva kuulla, kiitos karoliiiiiiina! :) (Tulikohan tarpeeksi monta i:tä… :D)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.