Karkkipäivä
Karkkipäivä

Matkalla Hiusakatemiaan

Terkut junasta, olen matkalla kohti Helsingin Hiusakatemiaa ja toivon mukaan paljastuvaa syytä mystisen hiusloveni taustalla.

Vähän olen kyllä skeptinen, myönnän, mutta samalla myös utelias. Varasin ajan hiusjuuritutkimukseen johon menee aikaa jopa kaksi tuntia. Mietityttää, mihin ihmeeseen siellä saadaan kulumaan niin pitkä aika… No, pian se selviää.

hiuslovi_vuosienvarrella

Tässä arkistokuvaa hiuslovestani vuosien varrelta.

Kuten marraskuun lopun kuvat (alla) paljastivat, lovi on tällä hetkellä ehkä hirveimmässä kunnossa koskaan, hiukset ovat niin hapertuneet ja rispaantuneet että koko alue tuntuu sormiinkin aivan erilaiselta kuin muut hiukset. Se on hattaraisen kuivaa, pörröisää ja karheaa, kerta kaikkiaan tuhoutuneen tuntuista.

hiukset_marras16_img_4218

Hiusjuuritutkimukseen mennessä hiuksia ei saa pestä vähintään kahteen päivään. Olen pessyt tukan viimeksi perjantaiaamuna, päänahkaa kutittaa ja pikkuisen ällöttää mennä ihmisten ilmoille tällaisella tukalla. No, ehkä oma kokemukseni hiuksista on pahempi kuin ulkopuolisten jotka eivät tunne kutinaa ja tai tarkkaile pehkoani muutenkaan samalla silmällä kuin itse teen, tietoisena kolmannen päivän rasvaisuustilanteesta :D

Kerronpa tässä samalla miten menee sinisen värin haalistuksen kanssa. Ei kovin hyvin. Hiusten kokonaissävysyvyys on vähän vaalentunut, mutta sininen ei ole hievahtanutkaan. Olen kaksi viikkoa pessyt hiuksia vuoroin syväpuhdistavalla shampoolla, vuoroin Laveran testishampoilla ja laittanut (täysin väripigmentittömiä) öljynaamioita. Siellä se sininen on ja istuu. Lavera-testijakson jälkeen aion kokeilla sitä monen suosittamaa askorbiinihappopesua.

”Mitä sä olet tehnyt hiuksillesi”, kysyi yksi tuttu tällä viikolla kun  nähtiin sattumalta kadulla. ”Onko niissä vihreääkin..?”

Jjjoo. Kertoo kaiken siitä miltä hiukseni näyttävät.

Tässä kuvia tältä aamulta (jep, se kolmatta päivää pesemätön tukka).

hiukset1912_2016_img_4813 hiukset1912_2016_img_4816 hiukset1912_2016_img_4818

Canon-ystävä haluaa jälleen vähän parannella tilannetta, muuttaen sinisen violetimman siniseksi, kun sävy tosiasiassa on enemmänkin turkoosinsininen:

hiukset1612_2016

Väri mätsäsi ainakin hyvin työvaatteisiini.

hiukset_kreikka_img_5847

Olen katsellut kaihoisasti kuvia syksyn Kreikan matkalta (yllä), jossa harmittelin värin silloista haalistumista, ja hiuksethan olivat tosiasiassa silloin aivan ihanan väriset tähän verrattuna. Se lähes harmahtava, puuterinenkin liila… ai että.

Mutta – kyllä mä itse asiassa olen iloinen näistä sinisistäkin hiuksista. :) Ne on väärän väriset, mutta ne on jonkin väriset ^_^ Ne on värikkäät. Olin ehkä viikon verran väri”katastrofin” jälkeen myrtsinä kun katsoin peiliin, mutta sitten tunne väistyi. Tajusin, että mä olen iloinen ylipäänsä siitä että mulla ON värilliset hiukset. :) Koska ne sopii mulle paljon paremmin kuin vaaleat hiukset :)

Kuten totesin syyskuun alussa, olen tullut hiuskotiin. :)

(…ja katsotaan, josko hiuskoti olisi tulevaisuudessa myös vailla hapertuvaa lovea, jos sen hoitoon löytyy tänään keinot :))

Kommentit (45)

 1. Mervi

  Mulla on monta kertaa tullut tuosta hiuslovesta mieleen siskontytön vauva-aikoina päässä ollut hiukseton takaraivo, neiti hankasi nukkuessaan päätä tyynyyn niin että tukka kului ja tuli hentoon vauvatukkaan tuommoinen samanlainen kolo joka kasvoi juuri noin. :D
  Oletko muuten kiinnittänyt huomiota siihen että minkälainen suihkupää/vedenlaatu/vedenpaine on käytössä? Mulla oli eräässä asunnossa kerran jotenkin niin hakkaava vesi suihkussa (jokin ”vettäsäästävä” suihkupää, harmi että hiukset ja iho eivät säästyneet…), että se itsessään katkoi kauheasti hirveästi hiuksia, ja kun ilmeisesti peset pää alaspäin hiukset niin paine kohdistuu varmaan takaraivolle eli voisi selittää juuri tuon keskikohdan rasituksen hiuksille. Mulla tuo veden hakkaaminen kohdistui päälaelle, melkoinen sänki alkoi olla joissakin kohtaa jo lyhyen ajan päästä. :D

  • Sanni

   Oletko muuten kiinnittänyt huomiota siihen että minkälainen suihkupää/vedenlaatu/vedenpaine on käytössä?

   Tämä vaihtoehto on käyty läpi ja mietitty useasti hiuslovivuosien aikana :) Olen muuttanut hiusloven ilmestymisen jälkeen niin moneen kertaan että pää on ehtinyt kokea monet eri suihkupäät ja paineet eikä näillä ole ollut vaikutusta.

   Hiusakatemiassa hiusloven kohdalla eli takaraivon alueella todettiin erilaisia hiusjuuria kuin muualla päässä. Tämä hiusjuurivaurio olisi Hiuskatemian analyysin mukaan selitys lovialueen heikompaan hiuslaatuun. Kerron tutkimuksesta omassa blogijutussaan lähiaikoina.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.