Karkkipäivä
Karkkipäivä

Matkakosmetiikka, osa 1

Voitte varmaan kuvitella minkälaista pähkäilyä kosmetiikkafriikille aiheuttaa kolmen kuukauden matkakosmetiikan valinta. Ei ole ihan helppoa, voin kertoa…! Sitä vaan vaihtelee purkkeja kädestä toiseen ja miettii että ”no mut kun tääkin voisi olla kiva….” Ja sitten taas vilkaisee sohvalla nököttävään pieneen 36 litran rinkkaan ja tajuaa että ei. Ei onnistu.

Päätin, että matkaihonhoitoarsenaalin on mahduttava tähän pikku-nesessääriin. Ja niin se melkein mahtuikin. Ulkopuolelle jäivät aurinkovoide, hajuvesi ja karvanpoistovoide. Ne kulkevat omassa erillisessä pussukassaan.

Myös meikit kulkevat erillään, ne pakkaan käsimatkatavaraan. Katsaus matkameikkeihin osassa 2. Pahoitteluni tunkkaisen sävyisistä kuvista, ei meinaa enää olla aikaa kuvata kotona valoisaan aikaan niin napsin näitä kuvia eilen yöllä. :P

Vartalonhoito. Blissin sitruuna-salvia-vartalovoide, Korresin Guava-suihkugeeli, Laveran after sun -geeli ja Cutrinin shampoo + hoitis. Onneksi mulla löytyy melkein kaikista tuotteista lahjoina saatuja matkakokoja niin ei tarvinnut kaikille ostaa erillisiä pikkupurkkeja.

En siis kuvittele, että nämä riittävät kolmeksi kuukaudeksi. Täydennän loppuneita sitten matkalla.

Kasvot. Vähän harmitti kun mun ainoa matkakokoinen kasvoputsari on Blissin Fabulous, joka on kuoriva putsari. En halua kuoria kasvojani päivittäin, oli sitten kyseessä kuinka hellävaraiset rakeet tahansa, niin otin sitten toisiksi pienimmän putsarini eli Laveran Neutral-vaahdon.

Kasvovesi tuntuu monesta varmaan sellaiselta ”no sen nyt ainakin jätät kotiin” -tuotteelta, mutta mä olen huomannut olevani liian koukussa aamuiseen kasvovesirutiiniini. Iät ja ajat kaapissa hengaillut pikku-Académie pääsee nyt vihdoin käyttöön. Kosteusvoiteita otan kaksi silläkin uhalla että menee taas pikkuisen lisää tilaa, sillä en vain osaa käyttää yhtä voidetta monta viikkoa putkeen. Voiteiksi valikoituivat lopuillaan olevat Bare Mineralsin Purely Nourishing ja Madaran Deep Moisture Fluid.

Kasvot ja kädet. Silmämeikinpoistoainetta mulla kuluu tosi paljon, eli siitä ei olisi ollut järkeäkään ottaa matkakokoa. Rakkaan Natural Code -putsarin kaveriksi lähtee Make Up For Everiltä saamani pikkupullo vedenkestävän meikin poistoainetta. Aion nimittäin tapojeni vastaisesti ottaa mukaan myös vedenkestävän ripsarin.

Käsivoiteeksi lähtee Blissin High Intensity ja silmänympärysvoiteeksi Yves Rocherin Culture Bio.

Hiukset & muuta. Hiustenmuotoilutarpeeni, joita ei juuri olekaan, täyttävät Herbinan hiuskiinne ja Proffsin hiuspuuteri. Ihana kun tuo Proffs on niin pieni, kuin tehty matkalle!

Kasvojen aurinkovoiteena Biothermin Sun Vivo ja kuvasta puuttuva Biothermin aurinkosilmänympärysvoide. Kiva kun hammastahnaakin saa tuollaisissa pienissä tuubeissa. :)

Kynnet. Taas voidaan miettiä onko nyt ihan tarpeen raijata reppureissulle neljää eri lakkasävyä sekä alus- ja päällyslakkaa, mutta pikku-Depsut ja mini-pikakuivattaja vievät niin vähän tilaa että saan mä ne ottaa. :D Lakanpoistoon mulla on yksittäispakattuja pikkupyyhkeitä.

Sekalaiset.

En ole poistanut kroppakarvoja voidemaisella tuotteella sitten ikävuoden 13, mutta nyt päätin suoriutua matkan karvahoidoista Veetillä. Ostin Bikini & Underarm -version, ja kai sillä lähtee säärikarvatkin. (Miksei lähtisi…? En tajua miksi tuotteessa lukee että ei sovi muiden vartalon alueiden karvanpoistoon…)

Aurinkovoiteena jatkaa ikuisesti käyttämäni Nivea. Pahoitteluni luonnonkosmetiikka, kun ei löydy alle SK 15 suojakerrointa niin en huoli matkakäyttöön edes Lovean ihanaa suihketta. Tai ehkäpä SK 15 voisi mennä Kreikassa ekoilla viikoilla nyt kun iho ei todellakaan ole tämän kesän jäljiltä tottunut aurinkoon, mutta rinkassa ei ole tällä hetkellä tilaa enää yhdellekään putelille.

Matkadödönä mun elämän ensimmäinen stick! Ostin huvikseni kerrankin stickin, olen aina käyttänyt rollia. Kotonahan mulla on nyt ollut käytössä Born To Bion deodorantti josta tykkään tosi paljon, mutta koska hikoilu tuolla etelässä on vähän eri luokkaa kuin kotona niin halusin matkakumppaniksi antiperspirantin.

Ja sitten yksi tärkeimmistä matkakosmetiikkatuotteista…. tuoksu!

Halusin mukaan tuoksun, jota en ole aiemmin käyttänyt, jotta se assosioituu juuri tähän nimenomaiseen reissuun. Olin oikeastaan jo kauan sitten päättänyt että tuoksu on itsestään selvästi Diorin Dolce Vita. Tuoksu on sopivan voimakas, iloinen, aurinkoinen ja persoonallinen. Sen kanelinen mausteisuus on aina kiehtonut minua.

Laihialainen kun olen sielultani, Dolce Vitan kohtaloksi koitui kuitenkin hinta. Olin suunnitellut ostavani sen Kicks Clubin 20% alennuskupongillani, mutta kun tajusin että voisin säästää vielä enemmän ottamalla jonkun Kicksin tuoksukampanjan merkeistä (tupla-alet, hei totta kai pitää hyödyntää! ^_^) niin päädyin toiseen kandidaattiin.

Matkatoveriksi päätyi lopulta Lancômen mehukkaan raikas appelsiinipuutarhatuoksu, Ô de L’Orangerie. Harmitti kyllä ettei Orangerieta ollut 30 ml:n pullossa, sillä eihän tämä 50-millinen ole mikään käytännöllinen matkakoko. Mutta nyt kävi näin.

Orangerie on aivan erilainen kuin mikään muu omistamani tuoksu. (Niinkuin Dolce Vitakin olisi ollut..) Siksi se sopii loistavasti reissuun joka myöskin tulee olemaan jotain ihan erilaista mitä olen koskaan tehnyt! :)

Kommentit (33)

 1. Jonttu

  Jee, täältä löytyi ainakin yhden rinkan litratiedot. :D

  • Sanni

   :)

   36 litraa… huhhuh, en muistanutkaan että se tosiaan on noin pieni…!

   • Jonttu

    Jopa minun ikivanha minirinkka on tuota hieman suurempi. Mutta itselläni ainakin olisi tarvetta reippaasti isommalle matkakumppanille.

 2. Jonttu

  Aivan mahtavaa pähkäilyä ja arvontaa siitä, mitä ottaisit. Osaat kyllä tuon huumorin käytön. Sieluni silmin kuvittelin sinut pähkäilemässä eri kokojen ja eri argumenttien välillä. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.