Matkakosmetiikka, kevät 2023

Matkakosmetiikka on pakattu ja valmiina lähtöön. :) Seuraavat neljä viikkoa kuluvat Kreikassa.

Mun matkakosmetiikka-”arsenaali” on seuraavanlainen:

🔸Kasvojen puhdistus: Taiga Cleansing Oil (eka kerta kun vaahtoputsari jää kotiin. Käytän nykyään vaahtoa enää hyvin satunnaisesti.)

🔸Kasvovesi: Esse Sensitive Toner -> kapeassa Juice Beautyn 30 ml pullossa

🔸Silmämeikinpoistoaine: Cattier Bi-Phase -> matkapullossa

🔸Seerumi 1: By Mukk Deep Sea Serum

🔸Seerumi 2: Novexpert Polyphenols -> matkapurkissa

🔸Kasvoöljy: Urang Blue Oil Serum (tämä on jo valmiiksi pieni! ❤️)

🔸Kasvovoide: C/o Gerd Blueberry Queen Cream – näytekoko

🔸Silmänympärysvoiteet: Avène Soothing Eye Contour sekä Medik8 R-Retinoate (jälkimmäinen minipurkissa)

🔸Vartaloaurinkovoide: Dermosil Sensitive SPF 30 -> siirretty Go-pusseihin

🔸Kasvoaurinkovoide 1: LV Oat Soft Day Cream SPF 20  (tämä ihan vain pakkauksensa vuoksi, todennäköisesti käytän tämän vartalolla)

🔸Kasvoaurinkovoide 2: Aco Ultra Light Sun Face Fluid SPF 30

🔸Kasvoaurinkovoide 3: minipurkeissa Dhyvanan sävytetyt SPF 30 ja SPF 50

🔸Melasma-alueen aurinkovoide: Darphin Intral

🔸Shampoo: XZ Persikkanektari

🔸Hoitoaine: Bruns Varm Bergamot -hiusnaamio -> minigripissä

🔸Hiustenmuotoil: Bruns Tangy Mint -hiusgeeli

Ei-nestemäiset, eli nämä eivät vie tilaa litran pussista:

🔸Suihkugeeli: Lavera kiinteä palashampoo (ja voi käyttää hiuksiinkin jos Persikkanektari loppuu)

🔸Dödö: Rexona Motion Sense Stick

🔸Blistex-huulirasva (aiemmin väitettiin, että huulirasvatkin lasketaan nesteeksi, mutta mulla on huulirasva unohtunut takin taskuun ja repun sivutaskuun vaikka kuinka monesti, eikä turvatarkastuksessa ole älähdetty).

Instagramissa kyseltiin näistä näppäristä Go-pusseista. Ne on ostettu Normalista. Tosi hyviä käsimatkatavaraan – ja toki muutenkin säästävät tilaa matkapakaasissa, vaikka ei olisikaan liikkeellä litran kosmetiikkapussin rajoituksin.

Täytin Go-pussit Dermosilin vartaloaurinkovoiteella. Yleensä en ota matkalle mukaan kroppa-aurinkorasvaa vaan ostan perillä jonkun Nivean tai Ambre Solairen, mutta ne on jotenkin tympeitä, ja nyt sain mahdutettua uusien matkapussukoiden myötä mukaan paremman kroppa-auringon. Vaikka okei, eihän se varmasti riitä neljäksi viikoksi.

Dermosilin täysin uudistunut ja Allergia-tunnuksen saanut aurinkovoide pääsee lähempään esittelyyn toukokuun aikana.

Kosteuttavaksi seerumiksi valikoitui By Mukk’in mainio punaleväseerumi Deep Sea Serum, joka on myös antioksidanttinen ja sattuupa vielä ehkäisemään UVA-säteilyn vaurioitakin, kiitos punalevän sisältämien mykosporiiniaminohappojen. Sain tästä seerumista testiin minikoon Twistbe’ltä, ja tämä kapea pullo on kuin tehty reissuolosuhteisiin! Ihan paras näytekokoinen pullo! 😍

Pigmenttiläiskien ehkäisyn työvuoroon astuu tänä kesänä Novexpertin Polyphenols-seerumi. Nyt katsotaan, miten tämä suoriutuu verrattuna viime kesänä hienoja tuloksia tuoneeseen Niveaan. Polyphenols aloittaa duuninsa huomenna! :)

Kasvoaurinkovoiteen valinta oli tällä kertaa todella vaikea. Olen testannut huhtikuun aikana toista kymmentä uutta (ja osin vanhaakin) kasvoaurinkovoidetta, – joukossa ensimmäistä kertaa myös korealaisia, ja näistä piti nyt sitten valita jokin reissukaveriksi. Korealaisen Skin 1004:n Madagascar Centella Hyalu-Cica-aurinkoseerumi SPF 50+ (kuvassa keskellä) on ollut testattavista kaikkein paras ihotuntumaltaan sekä ainesosiltaan, mutta se jäi lopulta kotiin muita voiteita suuremman pakkauksensa sekä ei-niin-hyvän kosteudenkestävyytensä vuoksi.

Tätä kirjoittaessani valinta on lopulta päätynyt Acon voiteeseen. Syyt: litteä ja matkaystävällinen pakkaus, alkoholittomuus sekä hyvät UV-filtterit. (Ja veden sekä hien hylkivyys, tärkeää Kreikan lämmössä.) Aco on ihotuntumaltaan aivan superneutraali, ei tunnu oikeastaan yhtään miltään.

Testatuista aurinkovoiteista on tulossa esittely heti kun vain jaksan ja ehdin sen kirjoittaa. Toivottavasti toukokuun aikana, mutta toisaalta Kreikassa saattaa olla halu kirjoittaa jostain muusta… No, katsotaan. :) Mulla riittäisi vaikka mitä juttua aurinkovoiteista ja eri filttereistä..! 🤓

Noissa pikku-purkeissa on espanjalaisen Dhyvana-luonnonkosmetiikkabrändin sävytetyt SPF30- ja SPF50 -kasvoaurinkovoiteet. Nekin lähtevät mukaan, ja tulevat tällä kertaa olemaan ainoat luonnonkosmetiikan aurinkovoide-edustajat matkalla. En ole tainnut vieläkään ehtiä kirjoittaa Dhyvanasta blogin puolella, mutta tämän brändin aurinkovoiteet vertautuvat ohuudessaan ja vesivoittoisuudessaan – ja suoraan sanottuna miellyttävyydessään – Patykaan.

Pussi pakattu. :) Ja vielä on tilaa parille nestemäiselle meikkituotteelle kuten eyelinerille ja ripsarille. 👍

Toukokuun aikana siis luvassa myös Kreikka-sisältöä :)

Matkan ensimmäisen viikon omistan perheelle, joten silloin ei välttämättä tule blogisisältöjä, – paitsi Luonnonkosmetiikkapäivien postaus on tehty valmiiksi ja se tulee ulos keskiviikkona. ☺️

Ekan viikon jälkeen jään seikkailemaan itsekseni Dodekanesian pienille saarille. Oi Kreikka. Kyllä tätä on taas odotettu. 🇬🇷❤️

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (24)
 1. Tehokkaasti pakattu :) !!! Odotan innolla polyphenols-kokemuksia, kun Nivea ei niin miellyttänyt tehoistaan huolimatta.

  Mukavaa matkaa!

  1. Kiitos Kukka ☺️

   Nivea ei kosmeettisena elämyksenä tosiaan innostanut, joten todella toivon että luonnonkosmetiikasta löytyy yhtä tehokkaasti pigmenttiä hillitsevä tuote.

   1. Skinfanatic
    2.5.2023, 01:43

    Nautinnollista matkaa! 🏖
    Osaatko sanoa, mikä hoitaisi kasvojen, erityisesti poskien ihoa. Ihoa oli jo talven jäljiltä kuiva. Mutta luulen, että Retinol ja unohdettu aurinkorasva todella teki tepposensa. (Tiedän mikä emomunaus! 😬) Siitä on jo viikkoja, mutta edelleen posket pudottavat ja ovat hellät.

    1. Osaatko sanoa, mikä hoitaisi kasvojen, erityisesti poskien ihoa. Ihoa oli jo talven jäljiltä kuiva.

     Nestetytys & öljy -kuuri. :) Kosteuta ihoa hoitonesteellä kerrostaen (esim. Whamisan Original tai Deep Rich Toner) ja ravitse ihoa öljyllä, esimerkiksi Laponien Face Oil (hajusteeton ja rauhoittava).

     Jos ihosi on oikein herkässä tilassa, käytä nesteytykseen Laponien kasvovettä. ❤️ Nesteytys on tärkein, taputtele/painele kasvovettä runsaasti ihoon aamuin illoin. Öljy lukitsee kosteuden ja tuo samalla ihoon tärkeitä rasvahappoja jotka vahvistavat ihon suojamuuria, ravitsevat ja pehmentävät.

     1. Skinfanatic
      6.5.2023, 04:26

      Kiitos! ❤

 2. Minulla on jo nyt palanut poskiin alueelle, jota lippalakki ei suojaa, oranssit kaistaleet.

  Jos vertaisit Alga Mariksen sävyttävää viisikymppistä (sävyssä beige) ja Mádaran sävyttävää viisikymppistä, niin onko näiden välillä jotakin eroa siinä, kumpi antaa laajemman suojan? Entä kumpi voisi kestää paremmin esim. hikoilua? Sävyeroakin noiden välillä ilmeisesti hieman on.

  Miten tuo Mádaran sävyttävä suhteutuu Mossan aika rasvaiseenkin spf 30 -voiteeseen?

  1. Jos vertaisit Alga Mariksen sävyttävää viisikymppistä (sävyssä beige) ja Mádaran sävyttävää viisikymppistä, niin onko näiden välillä jotakin eroa siinä, kumpi antaa laajemman suojan?

   Ei pysty vertaamaan, kun kummassakin samat UV-filtterit eikä ole tiedossa, missä suhteessa ja pitoisuudella filttereitä on käytetty. Sinkkioksidi tuo laajemman kirjon suojan, mutta suojan toteutumiseen vaikuttaa pitoisuuden lisäksi myös levitetyn voiteen määrä.

   Entä kumpi voisi kestää paremmin esim. hikoilua?

   Ei pysty sanomaan.

   Sävyeroista: Alga Mariksen Beige on harmahtava ja viileä (ja peittävä), Mádaran Stem Cell SPF 50 (vain yksi sävy) on lämmin vaalea ja läpikuultava.

   Miten tuo Mádaran sävyttävä suhteutuu Mossan aika rasvaiseenkin spf 30 -voiteeseen?

   Madara on myös rasvaisehko, mutta tanakampi kuin Mossa, kiitos korkean suojakertoimen joka tekee voiteesta jäykemmän. Sävy näissä on lähellä toisiaan, myös Mossa on lämmin, läpikuultava nude.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *