Maskarat testissä – joukossa teidän suosikkeja

Pitkästä aikaa: ripsivärivertailu. Tai –testi, miksi näitä nyt haluaa kutsua.

Tämän postauksen tuotteet ovat viime vuoden tuotesaldoa, eli niitä tuotteita, joita ostin tarkoituksena tehdä sisältöä vuodelle 2021. Mutta… viime vuoden tuotemopo lähti kuuluisasti vähän käsistä, ja hukutin itseni erilaisiin blogiprojekteihin joita en saanut lopulta valmiiksi koska niitä oli ihan liikaa.. Nyt aion viisaasti hillitä mopon tämän vuoden puolella, ja kirjoittelen ulos viime vuoden suunniteltuja juttuja :)

Ostin nämä maskarat viime vuoden alussa, eli ihan kivasti on ainakin ollut aikaa testata näitä..! :D Vuoden verran olen näitä nyt käyttänyt. (Kyllä, olen niitä, jotka käyttävät avattua maskaraa vuoden ja ylikin. En kuitenkaan yleisesti suosittele tätä muille. Omalla riskillä.)

Kyselin teiltä aiemmin  suosikkejanne halvoista maskaroista, ja neljä tämän jutun ripsareista on teidän suosituksianne: L’Oreal Telescopic, L’Oreal Volume Million Lashes Feline, Rimmel Extra Super Lash ja Rimmel Extra 3D Lash. Lumenen ripsarit ostin omasta uteliaisuudesta. En ole koskaan oikein tykännyt Lumenen Blueberry-sarjan ripsareista, ja halusin antaa niille jälleen mahdollisuuden.

Halpa on tietysti liikkuva käsite, mutta esimerkiksi minulle ’halpa maskara’ on alle 20€ hintainen. Kaikki tämän jutun maskarat maksavat alle 20€, Rimmelit alle 10€.

Aika lailla sattumana tässä on nyt kolme merkkiä edustettuina kukin kahdella maskaralla :)

Aloitetaan Rimmelillä. Rimmelin maskarat olivat testijoukon kuivimpia. Samalla toinen niistä oli myös testijoukon suurin yllättäjä ja petrasi suoritustaan pidemmällä käytöllä.

RIMMEL EXTRA SUPER LASH 8,90€ / 8 ml

Tätä maskaraa suositteli minulle parikin teistä. Ilmeisesti tämä on ollut Rimmelin valikoimassa pitkään, sekä pakkaus-design että harja näyttävät jokseenkin vanhanaikaisilta. ”Lash building mascara” lupaa volyymia.

Harja on porkkana-mallinen ja perinteistä kuitumateriaalia. Maskaran voidemainen koostumus on kuivakan tuntuinen, mutta ei toisaalta tunnu vanhentuneelta; jälki ei hapsuta ja rapise, mikä kertoisi vanhentuneesta koostumuksesta. Kuivakkuus saa aikaan sen, että massa kerrostuu hitaasti ja alkuun tämä ripsari tuntui vain värjäävän ripsiä, ei paksuntavan niitä.

Ajan myötä Extra Super Lash kuitenkin yllätti. Kun sitkeästi käytin sitä, massa alkoi ikäänkuin elpyä ja notkistua, ja muutaman kuukauden jälkeen koostumus tuntui enää ”hieman kuivalta”. (Runsaan voidemaiseksi se ei koskaan elpynyt.)

Simppelin näköinen harja erottelee ripset hämmentävän hyvin. Kahdellakin kerroksella tulos on yhä hyvin luonnollinen; ripset ovat siististi erotellut ja siinä mielessä runsaammat, mutta yksittäiset ripset eivät ole erityisen paksut.

Vuoden jälkeen tulos on se, että Rimmelin vaatimattoman näköinen ja alkuun-niin-kuiva Extra Super Lash muodostui toiseksi suosikikseni kaikista testijoukon ripsareista.

Kuivakkuus ja hidas kerrostuminen häiritsivät hieman koko testijakson ajan, ja siksi tästä ripsarista ei kuitenkaan tullut joukon ykköstä.

RIMMEL EXTRA 3D LASH 8,90€ / 8 ml

3D-versio lienee uudempi versio Extra Super Lashista. Selkein ero on muovinen, modernimpi harja. Yleisesti ottaen pidän muovisista tai kumisista harjoista perinteistä kuituharjaa enemmän, mutta 3D Lashin harja tuntuu kovalta ja ikävältä ripsien tyveä vasten. (Samaan tapaan kuin Lumenen Blueberry-maskarat tuntuivat ennen.)

Massa on yhtä kuivan tuntuinen kuin Extra Super Lashissa. Olennaisin ero Extra Super Lashiin verrattuna on tämän version hanakka kerrostuminen ensimmäisen kerroksen jälkeen. Ensimmäinen kerros on vaatimaton, mutta toinen kerrostuu voimakkaasti.

Jälki on lopulta kuitenkin jokseenkin hapsuista ja kuivakkuus on epämiellyttävää, enkä tykästynyt tähän maskaraan ollenkaan.

LUMENE BLUEBERRY SENSITIVE 16,90€ / 7 ml

Lumenen Blueberry Sensitive -maskara oli pitkään toinen suosikkini, ja putosi loppukirissä kolmoseksi Rimmelin Extra Super Lashin perään.

Tykästyin kovasti tämän maskaran pieneen tarkkuusharjaan, joka sopii mun kaltaisille pienille silmille. Harja tekee siistiä ja erottelevaa jälkeä ja volyymiakin tulee ihan kivasti, vaikka maskara ei sitä lupaa.

Kuvassa jälki ei juuri eroa muista tämän postauksen kuvista. Olen aiemminkin kommentoinut sitä, kuinka hassua on, että kuvissa eri maskaroiden tulos eroaa lopulta hyvin vähän, mutta käytännössä maskarat tuntuvat levittäessä hyvin erilaisilta – samoin tulos mulle itselle näyttää peilissä erilaiselta.

Blueberry Sensitive -maskaran massa on mukavan notkeaa ja ohuen voidemaista. Tätä käyttää mielellään :) Miniharja on täydellinen ahtaille silmille, jossa on voimakas kulmaluu.

LUMENE BLUEBERRY SENSITIVE VOLUME 16,90€ / 14 ml

Tämä taisi olla toissavuoden (2020) uutuus. Herkkien silmien Sensitive-sarjaan lanseerattiin paksumpiharjainen Volume-versio.

Joudun antamaan tälle ison alapeukun. 👎 Erittäin kostea ja runsas koostumus sotkee herkästi meikatessa. Sensitive Volumella saa ihan runsaat ripset, mutta homma on sotkuista, koska harja on niin täynnä massaa ja harja itse on isokokoinen. Ripsarin kauluri ei ”niistä” riittävästi massaa pois harjasta ja harjaa tekisi melkein mieli pyyhkäistä paperiin ennen kuin sen vie ripsiä kohti.

Minulla ei oikein ole kärsivällisyyttä tämän kanssa.

Huomioita: leviää räntäsateessa sekä sotkee silmänympärykset poistettaessa.

Vaikka käytän silmämeikinpoistoainetta, Blueberry Sensitive Volume -maskara jää silmien alle mustina viiruina ja täytyy poistaa vanupuikolla ja rasvaisella voiteella jotta saa kaiken irti. Erikoista, kun tuotetiedoissa mainitaan maskaran lähtevän helposti lämpimällä vedellä. En toisaalta epäile, etteikö se joillain asiakkailla lähtisikin. Tämä esimerkki kertoo jälleen, miten todella yksilöllisesti ripsien, ihon ja ripsivärien kemia toimii eri ihmisillä.

Ripsivärien kesto ja tarttuvuus eri ripsissä vaihtelee niin laajalla skaalalla, että välillä mietin, miten valmistajat edes viitsivät kirjata tuotetietoihin lupauksia maskaran tietyistä ominaisuuksista, koska on ihan arpapeliä, kenellä nämä ominaisuudet lopulta toteutuvat. Itse esimerkiksi kuulun niihin ihmisiin, joilla 38-teknologia ei kerta kaikkiaan toimi. Ei vain toimi. 38-ripsari jumahtaa ripsiini jopa pahemmin kuin vedenkestävä maskara. Toisilla se huuhtoutuu vailla minkäänlaista vaivaa. Positiivisempana juttuna ripsarit toisaalta myös pysyvät minulla äärettömän hyvin, ja vain aniharvoin olen kokenut ripsivärin varisevan.

L’OREAL TELESCOPIC 11,90€ / 8 ml

Lorkun Telescopic on pitkään markkinoilla ollut klassikko, jonka nimeen monet vannovat. Hassua, että en ollut koskaan aiemmin tullut kokeilleeksi tätä. Toisaalta, ehkä se ei ole niin hassua: ohut ja lähes harjaksettoman näköinen ”rimpulaharja” näyttää minusta tosi kummalta ja epäpätevältä :D Olin aina miettinyt, millaista jälkeä tällainen tikkuharja voi saada aikaan…

No, yllätys oli aikamoinen. Telescopic lupaa pituutta, mutta jälki onkin paksua – jopa hyvin paksua, jos tätä lähtee kerrostamaan. Tällä saa halutessaan helposti kunnon ”mangaripset”.

Massan koostumus on vahamainen ja ”tahmea” ja se kerrostuu nopeasti. Harja ei erottele hyvin. Tulos on muhkea, mutta ei kovin eroteltu.

Telescopic on erikoinen ripsiväri. En oikein saa kiinni, mitä tämän tulisi tehdä ja mihin tällainen harja pyrkii. Jo harjaa katsomalla voi ymmärtää, miksi se niputtaa ripset paksumpiin nippuihin eikä erottele.

Mitä luvattuun pituuteen tulee, kuulun niihin, joilla pidentävät maskarat eivät käytännössä koskaan toimi. Mun ripset on ihan saman pituiset, oli ne sitten käsitelty tuuheuttavalla tai pidentävällä maskaralla. Jokunen kuitumaskara on joskus onnistunut tuomaan muutaman ripsen päähän lisäkuidun, mutta tulos on lähinnä liikuttavan tai huvittavan näköinen epätasaisuudessaan.

Viimeisenä joukon PARAS maskara:

L’OREAL VOLUME MILLION LASHES FELINE 19,90€ / 9,2 ml

❤️ Suosikki! 😍 Muistelen kokeilleeni tätä joskus aiemminkin, sillä L’Orealin alkuperäinen Volume Million Mascara kuuluu lemppareihini ja olen testaillut monia Volume Million -versioita, mutta en muista, mitä mieltä Felinestä edellisellä kerralla olin. Nyt kuitenkin olen myyty! Feline-maskara on jopa niin hyvä, että se kenties ohittaa aiemman all-time-ykköseni Maybellinen Lash Sensationalin.

(Edit – jep, olin testannut Felineä kuusi vuotta sitten, arvio löytyi täältä :) Tuolloinkin olin tykännyt Felinestä, mutta kuvaillut miinuksena Felinen lähtevän huonosti irti ja että koostumus on vähän liian kosteaa. Nyt Felinen poistossa ei ole ollut mitään ongelmaa ja koostumus on ihan kymppi.)

Kaartuva ja siro polymeeriharja erottelee ripset todella kauniisti ja massa on makuuni aika lailla täydellinen: ohuen voidemainen mutta ei liian märkä, ei liian runsas eikä vahamainen. Massa kerrostuu tosi nätisti sotkematta ja hapsuttamatta. Harjan kaareva muotokin on todella hyvä, käytän tätä pelkästään kupera puoli ylöspäin.

Tylsää kyllä, kuvassa Felinen upeus ei todellakaan tule esiin..! 😅

Tiedättehän, kuinka hyväkin maskara voi toisina päivinä näyttää vaatimattomammalta tai sotkuisemmalta. Tämän kuvan kanssa kävi niin. Rehellisesti, en jaksanut enää ottaa lisää kuvia muina päivinä (tai.. en vain muistanut…).

Kaikista testijoukon ripsareista Volume Million Lashes Feline sai pysyvän paikan mun meikkipussissa. Rimmelin Extra Super Lash’kin on viihtynyt meikkipussissa pitkään, mutta L’Orealin Feline täyttää lopulta kaikilta osin mun toiveet. Vaikka tulos ripisissä voi ulos päin näyttää samalta, Felineä on tosi mukava käyttää ja se suoriutuu vailla mitään moitteita.

*

Tulisikohan seuraava ripsariarvostelu sitten taas vuoden kuluttua..? 😁 Edellinen, Suuri Essence-maskaravertailu, ilmestyi tammikuussa 2021. Olen siitä erikoinen epeli että uutuusmaskarat eivät oikein kiinnosta minua, en ole koskaan tuntenut ”must have!” -vetoa markkinoiden uusimpia ripsivärejä kohtaan. Mielelläni testailen eri ripsareita mutta sillä, ovatko ne just viime viikolla ilmestyneitä, ei ole minulle merkitystä.

Onko teille? :)

kauneus meikki silmameikki
Kommentit (23)
 1. Neuvoisitko Sanni, miten maskaraa oikeaoppisesti kerrostetaan? Missä määrin sen annetaan kuivahtaa eri kerrosten välillä, vai annetaanko?

  Itse käytän ainoastaan sellaisia lämpimällä vedellä lähteviä maskaroita, siis Sensain 38:n eri versioita + nykyään myös L’Oreal Paris Very Different Unlimited Mascara Waterproof:ia. Kokemukseni mukaan ei-vedenkestävät maskarat ovat minulla nopeasti poskilla ja silmämeikinpoistoaineella poistettavista en vaan jotenkin tykkää. Olen luottanut Sensaihin varmaan jo vuosikymmenten ajan, niin kauan kuin sitä on ollut tarjolla.

  1. Neuvoisitko Sanni, miten maskaraa oikeaoppisesti kerrostetaan? Missä määrin sen annetaan kuivahtaa eri kerrosten välillä, vai annetaanko?

   En ole varma onko ”oikeaoppista” kerrostamista olemassakaan, mutta minulle kerros on monta vetoa maskaraa, joiden jälkeen annan näiden vetojen muodostaman kerroksen kuivahtaa 5-10 sekuntia, käytännössä sen aikaa mitä toisen silmän ripsarointiin kuluu aikaa. Se, montako kerrosta ripsaria voi laittaa, riippuu yhtä paljon ripsarista kuin ripsistäkin – ripset ovat tosi erilaisia sen suhteen, montako kerrosta ne ”sietävät”. Mulla kolme kerrosta on aika lailla maksimi, sitten alkaa klimppiintyä, oli maskara kuinka laadukas hyvänsä.

 2. Mun ”ainoa”ongelma ripsivärien suhteen on se, että mikään ei pidä taivutuksia. Käytössä on ripsentaivuttimet (kokeiltu myös kuumana….. auts). Kestotaivutukset on ollu kerran ja ah sitä ihanuutta, mutta se kesti vain tovin. Olen myös kerran kokeillut vedenkestävää ripsaria tyveen, mutta se ei oikein onnistunut.
  Onko vinkkejä?

  1. Mulla ei valitettavasti ole vinkkejä taivutuksiin, kun omat ripset on taipuisat enkä itse käytä taivuttimia. 🙁 (Joskus kauan sitten hankin Shu Uemuran kulttitaivuttimet ja käytinkin niitä silloin tällöin, kunnes laiskistuin, koska ero taivutetun ja taivuttamattoman tuloksen oli lopulta niin vähäinen.)

   1. En tiiä ootko kokeillu Shiseidon taivuttimia, mutta itselleni ihan parhaat ja taivutukset pysyy koko päivän ihan normiripsarillakin :)

    1. Mulla pitää taivutukset Maybelline Sky High Waterproof. Esim.toi Feline markkinoitiin mulle taivutukset pitävänä mutta ne lässähti heti. Sky High wp ei ole pettänyt, ja siis nimenomaan tuo vedenkestävä. Se tuntuu nyt vaan olevan lopussa vähän joka puolelta kaupoista, just tilasin itelleni uuden Lookfantasticilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *