Karkkipäivä
Karkkipäivä

Maskarahäiriö

Minulla on häiriö.

Ripsivärikäytöshäiriö.

Ripsarit_marraskuu2014

Minä en saa niitä käytettyä.

En meinaa jaksaa edes testata niitä.

Kuka meikeistä kiinnostunut nainen ei jaksa korkata uutta ripsaria? – Joka on kaikkien tilastojen mukaan maailman tärkein, kiinnostavin ja mahtavin meikkituote! Pelkästään seuraamalla naistenlehtien mainontaa ja harva se kuukausi tapahtuvia maskaralanseerauksia, voi ymmärtää tämän pienen pötkylän merkityksen maapallomme ehostusta käyttävälle väestölle.

Minussa täytyy olla joku häiriö.

Ripsarit_marraskuu2014_2

Bloggaajien ei juuri maskaroita tarvitse ostaa. Mitään muuta tuotetta ei lähetellä yhtä auliisti – maskara on mainostaholle mitättöman halpa kulu, ja mikä onkaan kustannustehokkaampaa mainontaa kuin postittaa parin euron uutuuspötkö innokkaalle bloggaajalle – tai viidellekymmenelle -, ja seurata kun maskarahyllyt pian tyhjenevät kaupoissa. ;)

Myös minä vastaanotan uutuusmaskaroita tiheään tahtiin. Kauneusbloggaajan voisi tietysti odottaa iskevän hampaansa (tai ripsensä) viimeisimpään ripsari-ihmeeseen friikin kiilto silmissä ja repivän muovikäärön hylsyn ympäriltä nopeammin kuin posteljooni ehtii seuraavalle ovelle. Normaalin ripsarikäytöksen alle kuuluvat kauneusbloggaajat näin varmasti tekevätkin.

Minä saatan löytää jemmoistani vuoden 2011 uutuusmaskaran koskemattomana…

Mikä minua sitten oikein vaivaa? Miksi ripsarit eivät kiinnosta?

Blogiani vakituisesti seuraavat mahdollisesti tietävät syyn; aivan; melkein kaikki ripsarit näyttävät silmissäni ihan samalta. Käyttökokemus toki vaihtelee ripsarista toiseen, aivan ehdottomasti yksi ripsari on harjansa ja massansa puolesta toista parempi – mutta se tulos. 90% ripsiväreistä näyttää lupauksestaan riippumatta ihan samalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siksi maskarat eivät juuri jaksa minua innostaa. Kun löydän jonkun suosikin, juutun mieluusti käyttämään sitä. Mikäli en olisi kauneusbloggaaja, en todennäköisesti juuri edes vaivautuisi kokeilemaan muita. Esimerkiksi juuri nyt minun tekee mieli käyttää vain IsaDoran Precision Mascaraa. Se on minulle niin täydellinen maskara, että en vain jaksa motivoitua muiden korkkaamisesta.

Häiriö. Todellakin. Olen sitä mieltä, että kyllä minun kuuluisi kiinnostua. Tsiisus, miksi en voi avata ripsaria, kokeilla pari kertaa, todeta harjan ja massan laadun ja heittää pötkylää sitten vaikka seinään? En tajua. Tiedän, että teitä kiinnostaa arvioni erilaisista maskaroista. Miksi en siis voi uhrata paria päivää viikossa jonkun ripsivärin kokeiluun ja tarjota blogin lukijoille sitä mitä he mielellään lukisivat? Ei ole paljon vaadittu. Kokeilenhan minä innoissani uusia luomivärejäkin, vaikka nekin näyttävät luomilla samoilta kuin sadat muut omistamani sävyt…!

Minun pitäisi kyllä tsempata.

Kokosin tänään meikkipöydältäni, meikkipussistani, kylppärin kaapista ja olohuoneen kosmetiikkalipastosta kaikki tällä hetkellä hallussani olevat ripsivärit. Niitä oli 24.27. Vielä löytyi kolme lisää yhdestä laatikosta…

Osa on jo vaikka kuinka vanhoja ja täysin kuivahtaneita eikä niiden olemassaololle ole mitään järkevää perustelua. Ne vain ovat jääneet lojumaan. Osasta minun on ollut tarkoitus kirjoittaa arvostelu ja postauksen hahmotelmakin löytyy blogin luonnoksista… Eikä se kuitenkaan ole koskaan toteutunut valmiiksi saakka.

Tällaista maskarajengiä kätköistä löytyi:

Ripsarit_marraskuu2014_osittainblogatut

Lavera Butterfly Effect -arvostelu täällä, Sensain 38 Volumising -tilitys täällä.

Ripsarit_marraskuu2014_odottavatkorkkausta

Laveran Deep Darkness ”menetti neitsyytensä” kuvan oton jälkeen….

Ripsarit_marraskuu2014_oikeestivanhat

Huhheijaa… Miksi nämä tyypit eivät ole päätyneet roskikseen jo ajat sitten… on mysteeri.

Maybellinen The Rocket Volum’ Express -maskara oli minulla käytössä keväällä 2013, arvio täällä.

Takimmaisena olevan Dermosilin maskaran sain Dermosil-tehdasvierailun yhteydessä syksyllä 2012. Testasin sen saman tien, enkä tykännyt ollenkaan. Miksi kapistus siis vielä hengaa kotonani?

Lumenen Sensitive Touch Easy Wash Mascarasta en edes muista, milloin olen sen saanut, mutta se kulki meikkipussissani (huomaa lika) koko viime vuoden ja on käytännössä ollut ”loppuunkaluttu” jo talvesta 2013 saakka. Silti se on jäänyt nököttämään kylpyhuoneen peilikaappiin. Ja tuota…. nyt hygieniafriikit yökkäävät, (eikä moni varmasti ikinä sanoisi tätä ääneen) mutta olen joskus vieläkin laittanut sitä kuntosalille mennessä, kun se on sopivasti ollut siinä sormien ulottuvilla. Joo, maskara on täysin kuivahtanut, ja 10 metrin päässä lipastossa odottaa läjä tuoretta tavaraa valmiina palvelukseen. Silti en ole heittänyt sitä roskiin.

Häiriö.

(Mutta tätä kirjoittaessani kaikki kuvan maskarat on heitetty menemään. ;))

Lancômen Hypnôse Star -minimaskara oli minulla reissuripsarina syksyn 2012 matkalla. Miten se ylipäänsä palasi enää Suomeen 3 kk:n matkan jälkeen, on hyvä kysymys.

Ripsarit_marraskuu2014_semivanhat

Nämä kolme ovat ainakin vuoden vanhoja, mutta eivät kuivahtaneita. Laveran Double Blackia käytän alaripsimaskarana, harja on sopivan pieni ja tekee niin hentoa jälkeä, että sopii loistavasti alaripsien meikkaukseen.

Lumenen Raspberry Miracle on ollut satunnaisessa testikäytössä, ja Yves Rocherin Ultra-Volumea (sama maskara kuin lempparini Sexy Pulp, mutta kultaisella Collector’s-hylsyllä)  käytän välillä monta viikkoa putkeen, kunnes IsaDoran Precision Mascara vie taas voiton.

Ripsarit_marraskuu2014_IsaDora

Eniten käytössä. <3

Ripsarit_marraskuu2014_LancomeSensai

Lancômen Hypnôse Doll Eyesin olen saanut vanhalta työpaikaltani…. Se on seissyt meikkipöytäni telineessä siitä lähtien. Siitä piti pyyhkiä pölyt ennen kuvaan asettamista….

Lancômen Grandiose oli lähetetty minulle Kreikan matkan aikana, ja Sensain 38’n olen saanut Sensain maahantuojalta joskus viime vuonna. Volumising-version ”sukseen” valossa en usko tuota perus-kolmekasia koskaan avaavanikaan…

Ripsarit_marraskuu2014_Lumenevarilliset

Nämä värilliset maskarat taisivat olla syksyn 2013 juttu….

*

Nyt olen astunut kaapista lopullisesti maskarahäiriökäytöksineni.

Pitäisiköhän minun tehdä lupaus vuodelle 2015…. ”Opettelen heittämään kuivahtaneet ripsarit pois.” ”Opettelen avaamaan ja testaamaan uusia maskaroita useammin kuin kerran puolessa vuodessa.”

Aion ainakin yrittää. ;)

P.S. Olihan minulla kysyttävääkin – montako ripsiväriä teillä kuluu vuodessa? Millaisia käyttäjiä olette – uskollisia jollekin tai joillekin suosikkimaskaroille vai innostutteko herkästi ostamaan uutuuksia ja vaihtelemaan merkkiä?

Kommentit (69)

 1. jenni

  Taas ihanan rehellinen ja avoin postaus. Anteeksi kommenttini on aika turha, mutta oli pakko sanoa, luen blogiasi satunnaisesti, useamman postauksen kerralla, ja piristyn aina ja innostun meikeistä taas :) Hyvää viikonalkua.

  • Sanni

   Kiitos ihanaa viikkoa sinnekin päin! :) Olipa kiva kommentti :)

 2. maijjju

  Ehkä kaksi vuodessa menee, suosin vedenkestävää tavan ja ympärivuotisen pyöräilynkin vuoksi. Lumenen Blueberry Curl ja nyt tuo Wild curl ovat ehkä suosikkeja.. Menin loppukesästä ostamaan ja kokeilemaan mainoksen uhrina Isadoran Volume&Curl (easy removal mascara, vähän niinkö 38?), mutta se oli ihan kamalaa; varisi hetkessä poskille eikä edes näyttänyt ripsissä hyvältä! Siinä meni se 18 euroa – päätin että pysyn tutuissa ja turvallisissa, onko sitä nyt pakko vaihdella uudenlaiseen mascaraan jos joku on jo todettu itselle hyväksi:)

 3. Marsa

  Itsekin pidän kosmetiikasta, mutta ripsiväriä en edes omista. En vaan jaksa käyttää sitä ja se ei tee ripsilleni hirveästi mitään, tummat kun ovat luonnostaan. Ostin joskus ylioppilasjuhliini kyllä ripsarin, mutta käytin sitä vissiin pari kertaa. Joten on turhake minulle. Saan mielestäni riittävän ”ryhdin” silmiini pelkälla rajauksella.

 4. Nunnu

  Olen löytänyt unelmamaskarani ja niitä minulla kuluu n. 3kpl vuodessa Max Factor false lash effect (waterproof). Ripset kun taivuttaa ja tätä sipaisee saa aivan upean näköiset räpyttimet. En siis jaksa edes kokeilla uusia ripsareita koska vain pettyisin.

  • Essi

   Aivan sama kuvio myös minulla. Tuoon ainoa, joka ei taatusti lähde leviämään ja joka saa minun vaaleista ripsistäni siististi erotellut ja tuuhean oloiset.

 5. jenni

  Itse olen käyttänyt uskollisesti Maxfactorin normi-Masterpieceä syksystä 2007, kun joku Maxfactorin konsulentti teki mulle tosi nätin meikin ja myi ko. meikissä käytetyt tuotteet jollain könttähinnalla.

  Aiemmin meni 3-4 putkiloa vuodessa, kun ostin aina sekä kevään että syksyn Hulluilta Päiviltä sen halvan 2kpl tarjouspaketin. Nyt mulla on tainnu olla käytössä tuo nykyinen kevään Hullareilta, kun vähän huonossa rahatilanteessa ripsaria ei vaan tule ostettua. Tänä aamuna väriä ripsiin tökkiessä kävi mielessä, että olis ehkä pikkuhiljaa aika ostaa uusi, kun väriä ei meinaa millään enää tulla. Loppuun käytän siis joka putkilon.

  Ennen Masterpieceä käytössä oli Sensain (tosin mun oli vielä Kanebon-aikaisia) kolmekasia, mutta sen koostumus on mun ripsissä ohuehko ja mitäänsanomaton ja sen poistaminen oli aivan perseestä.

  En ollenkaan sulje pois uuden merkin kokeilua, mutta pitäis olla semmoinen sopivan kokoinen muoviharja ja nätisti levittyvä, liukuva koostumus, joka ei varise ja joka lähtee vaahtoputsarilla pois. Mistäs sellaisen sitten kokeilematta löytäis?

 6. pauliina

  Ostan vaihdellen, riippuen tarjouksista, joko Sensain38 tai Cliniquen Lash Poweria ( näistä kahdesta itselläni parempi ). 3 vuodessa varmaan riittää. Kyllä on kokeiltu muitakin, halvoista kalliisiin. Kahden tunnin jälkeen peilistä katsoo itkeneen näköinen panda. Mitkään muut VAAN EI PYSY! Heikkouteni on meikkivoiteet joita hamstraan kun joku kehuu ja arvatkaa vaan oliskos kiva testailla ripsareita? Mutta se on niin hukkaan heitettyä rahaa että lopetin jo ajat sitten…

 7. Serafia

  Joku yllä kommentoi, ettei avaa uutta ennenkuin vanha on loppunut. Mun on pakko, koska aina vihaan uutta maskaraa sen ensimmäiset kaksi viikkoa. Kun nykyinen alkaa olla loppumaisillaan avaan uuden ja käyttelen sitä satunnaisesti muutaman viikon ja sen jälkeen heitän vanhan pois. Seuraavaksi haluan kokeilla tota Lancomen Grandiosea.

 8. Paula P

  En vaihtele maskara-merkkiäni usein, käytän hyväksi toteamaani Sensain 38. Käytössä on myös joku Maybellinen vesiliukoinen, jonka hankin kun halusin ruskean maskaran ja Sensaita ei tuolloin ollut tarjouksessa.
  Minuakin vaivaa mainitsemasi häiriö. En suoraan sanoen ymmärrä ollenkaan bloggaajien ripsari-innostusta ja jatkuvaa sen täydellisen etsimistä. Kaikki näyttää about samalta, osa tietenkin klimpittää ripset yhteen, mutta tuuheuttavat, pidentävät, kaartavat yms. näyttävät itsestäni ihan samalta huolimatta bloggaajan hehkutuksesta ja ihastuksen huokailuista.
  Jos haluan ripsiin näyttävyyttä, laitan tekorispiä, en yritä etsiä mitään kuitumaskaroita. Tärkeintä maskarassa on hyvä pysyvyys (ei saa varista tai levitä), mukava harja, ja ei liian kostea massa. Putkiloita kuluu 2-3 vuodessa, en ihan noudata noita 3kk varoaikoja, vaan vaihdan about puolen vuoden välein (joka hullareilla tulee vaihdettua)

 9. Mariko

  Niin tuttua, aivan kuin olisin itse kirjoittanut postauksesi!!! Oli pakko käydä laskemassa ripsarit, niitä löytyi kahdeksan käytössä olevaa ja yksi hullujen päivien tuonti vielä paketissa. En koskaan jaksa odottaa jonkun loppuvan kun ostan jo uuden. Muutenkin ripsiväri on kuin tuoksu, fiiliksen mukaan senkin valitsen. Jos käyttäisin vain yhtä kerrallaan, niitä kuluisi varmaan kolme vuodessa. Mun tämänhetkinen suosikki on Lancomen Hypnose ja Lorealin Volume Million Lashes.

 10. M

  Heh, voisithan sä järjestää vaikkapa arvonnan noille ripsareille joita et oo tullu käyttäneeksi! :) Niin kaikki olisivat varmaan iloisia.

  Mutta siis, kun kerran kysyt niin itse vannon Hypnose Doll Eyesin ja RevitaLashin maskaroiden nimeen. Doll Eyesiä alle > ripsistä tulee tuuheat ja selvästi erotellut ja sitte RevitaLashia päälle > saadaan sitä tummuutta myös ihan noihin ripsen päihin. Päihittämätön kaksikko, en ole koskaan tavannut toimivampaa kombinaatiota!

  Tosin tekisi kyllä mieli testata tuota Grandiosea, joskos se olisi yhtä hyvä ja riittoisampi kuin tuo Doll Eyes. Meinaan itsellä menee varmaankin noin kolme-neljä kappaletta Doll Eyes -ripsareita vuodessa ja siihen päälle vielä nuo RevitaLashit joita menee sitten semmonen kaks kappaletta.
  Siitä tuleekin jo ripsille hintaa päälle 160€ vuodessa, jos oletetaan että saan nuo Doll Eyesit ostettua halvemmalla kuin mitä niitä esim. Stockalla myydään jostain ulkomailta/alesta..
  On kyllä kallista! Mutta toimii mun ripsille täydellisesti :)

  • Sanni

   Heh, voisithan sä järjestää vaikkapa arvonnan noille ripsareille joita et oo tullu käyttäneeksi! :)

   Näinhän mä teenkin valtaosalle PR-tuotteista :) Tai laitan eteenpäin postikuluilla huutajaisissa.

   Näille ripsareillekin (siis osalle niistä) on kyllä arvonta mielessä :)

 11. pussukka

  hahahhaa :D melkein hävettää myöntää: ainakin 5-6 tavallista ja ehkä 4 vedenkestävää vuodessa

  käytän niitä siis päällekkäin

 12. Liina

  Ompas monia ripsivärejä! Itse kokeilisin useampiakin ripsivärejä, sillä haluaisin löytää parhaan mahdollisen! En ole löytänyt vielä sopivaa ripsiväriä jonka koostumus ei olisi liian märkä, harja olisi sopivan erotteleva, ja ripsiväri toisi paljon volyymia! Tähän vielä voisi lisätä sopivuuden mun piilareiden käyttöön ja herkälle iholle ja että hintakin olisi kohtuullinen. Olen tykästynyt Maybellinen ripsiväreihin, mutta satunnaisesti kokeillut myös muita. Ripsiväri kuluu mulla n. vuodessa, en tajua miten se ei kulu nopeammin!

 13. Aida

  Mulla on toivottaman hankalat ripset: hennot, pitkähköt, kohtalaisen harvat ja mikä ärsyttävintä, käyttäytyvät vähän kuin luonnonkiharat hiukseni, päivittäin vaihdellen taipuvat ja sojottavat miten sattuu. Joudun jo ennen taivuttamista kampaamaan ripset läpi ja ”asettelemaan” ripsikamman terävällä päällä suunnilleen jokaisen ripsen ripsivärin levittämisen jälkeen.

  Sopivan ripsivärin löytäminen on hankalaa, käytin monen monta vuotta putkeen Maxfactorin False Lash Effectiä ja Masterpieceä kunnes halusin kokeilla jotain uutta. Testasin muistaakseni muutamaa Maybellinea, Goshia ja Lumenea – kaikki lensi roskiin muutaman viikon käytön jälkeen. L’orealin Volume Million Lashes So Couture osoittautui lopulta varsin toimivaksi, olen käyttänyt sitä jo useamman putilon verran! Vaikkei edes ole vedenkestävä, niin pysyy todella hyvin ja kestää kosteutta ja jonkin verran jopa sadetta.

  Toisinaan olen miettinyt pitäisikö testata selektiiviseltä puolelta jotain ripsaria, mutta ei kyllä tee mieli maksaa 40 e ripsiväristä ellen tiedä sen toimivan omissa ripsissäni… Tosin kyllä ovat markettimaskaratkin hinnoissaan nykyään, 19,90 e Sokoksella tuo L’oreal!

 14. mara

  luin valehtelematta jokaisen postauksen ’maskaran’ makkaraksi :D ihmettelin hetken ’makkarahäiriötä’, mutta älysin tarkistaa kun näin kuvan… mä oon tässä ehkä viitisen vuotta meikannut ja mulla ei oo ikinä ollut muita ripsareita kun kanebon sensai 38. varisee ainoastaa ollessaan ihan kuivumisen partaalla ja tekee kaiken mitä ripsarin pitääkin :) semmosen mulle äiti ekaksi ripsariksi osti ja sille linjalle oon onnellisesti jäänyt.

 15. Lelle

  Mulla on myös ripsarivamma. Omistan varmaan 20 ripsaria, en ymmärrä miksi koska en raaski heittää niitä pois ennen kuin ovat a)loppu tai b)pilalla. Enkä ole saanut pilaantumaan yhtään ripsaria 3 kuukaudessa, siihen on aina tarvittu 3 vuotta;) huomaahan sen hajusta ja koostumuksesta. Meikkaan päivittäin enkä voi tajuta myöskään että miten 10-15ml ripsari VOI loppua kellään kolmessa kuukaudessa. Haloo valmistajat, tehkää pienempiä pakkauksia kun ei koko perhe voi kuitenkaan käyttää samaa ripsiväriä! Enkä ole huomannut ihmeempää eroa ripsareitten välillä (paitsi että 38 on ihan sietämätön, olen Sanni kanssasi samaa mieltä). Tarvitsisin oikeastaan vain kaksi ripsaria, vedenkestävän ja tavallisen mutta hohhoijjaa, mainosten uhri olen:)…

 16. Sari

  Mulla menee kolme, tai neljä ripsiväriä varmaankin vuodessa ja meikkaan yleensä kuutena päivänä viikossa. Mielestäni laitan vielä ripsaria ihan kunnolla! Mihinkään jemmoihin en mascaroita ostele (on niin paljon muutakin ostettavaa :D), vaan ostan aina uuden, kun edellinen vetää viimesiään.
  Olen viimeiset kolme (?!) vuotta käyttänyt Max Factorin Clumb Defy by False Lash Effect:iä. Joskus innostun kokeilemaan uutta, haluan aina löytää ”sen täydellisen”, oli kyse mistä vaan purtilosta :) Toistaiseksi en ole parempaa löytänyt, joten tällä mennään…

 17. Emsku

  Oooo, olispa hieno tilaisuus vihdoin kokeilla Sensaita! Eli sen siis todella haluaisin voittaa.

  Ripsari on mulle ihan päivittäinen, mutta harvoin käytän kahta samaa putkeen. Viimeksi oli Dioria ja nyt menossa on Isadoraa, eli skaala on laaja. Huonolla ilmalla ja kisoihin vedenkestävää, jonka poistaminen on kyllä tuskaa.

  Naamiot olis kans kiva kokeilla, joten + naamiot!

 18. Reetta

  Mulla ei pysy mikään ripsiväri, kaikki kokeiltu ja kaikkeen petytty. Toki siellä joukossa on niitä ei-niin-surkeita, mutta yhteenkään ”VAU MITKÄ RIPSET” -ripsariin en ole törmännyt. Mulla on todella raskaat silmäluomet, jotka rasvoittuu helposti pohjustajankin kanssa, joten kaikki leviää tuohon luomen yläosaan + silmän alle. Sensain 38 menettelee, kun se purkki on aikansa kuivunut. En tiedä, mutta ”tuoreena” se ei meinaa pelittää mitenkään, mutta kun sen massan antaa aikansa jämähtää, niin toimii paljon paremmin. Taivutuksia se ei kyllä meinaa pitää kunnolla, mutta eipä ainakaan leviä, mikä on sinällään harmi, kun nimenomaan ne taivutukset avaa näitä mun lurppaisia luomia tosi paljon. Ripsenpidennyksiäkin olen harkinnut, mutta niiden hinta on kyllä saanut jättämään koko homman harkintatasolle – en vain halua käyttää niin paljon rahaa ripsiini kuukaudessa, vaikka olisin miljonääri (okei, ehkä sitten ;)).

 19. Heidi

  Mulla kuluu 1-2 Max Factorin False Lash Effectiä vuodessa, riippuen lähinnä siitä, milloin havahdun siihen, ettei ripsiväri tee enää juurikaan muutosta ripsiin eli on kuivunut/lopussa :D Ostan aina tota samaa, koska tiedän että ripsivärien välillä on suuria eroja ja toi on ainakin hyväksi todettu. Suosisin luonnonkosmetiikkaa tässäkin asiassa jos saisin tarpeeksi vakuuttavat suositukset hyvästä luonnonkosmetiikkaripsarista. Mun parin minuutin aamumeikkaamiseen ei mahdu mitään ripsitaisteluita.

 20. Mari

  Käytän Sensain kolmekaseja. Nyt volumising käytössä :) Sitä tulee käytettyä niin kauan, että kuivahtaa tai muuten tuntuu että täytyy vaihtaa uuteen.

  Pidän kaikista noista kolmesta versiosta.. Pidentävä, tuuheuttava ja perus. Harjat on hyvät, koostumus on hyvä, ei ärsytä silmiä, ei varise, pysyvyys on muutenkin paras (vaikka lumisateessa ja tuulessa) ja pesukin helppo.

  Ei tee mieli kokeilla muita ripsareita, kun viimeisinkin testaus teki vain kivistävät tulipunaiset silmät. Osassa on aivan liian kauhea haju tai joku ainesosa joka ärsyttää silmiä pahasti. Samaten jokainen jota olen ennen käyttänyt on levinny jossain vaiheessa silmien alle joko tarttumalla tai varisemalla.

  En jotenkin ole harjassakaan niin tarkka. Tuntuu että on melkein sama minkälaisella väriä laittaa, se muuttaa kuitenkin lopputuloksen ulkonäköä vielä kun siistin ripset puhtaalla harjalla ennen kuivumista :D Monesti väriä on vain sen verran, että pitää ne jotenki ”aisoissa” ja mahdollisesti taivutettuna (aina en taivuta, koska epäilen sen vaikuttavan ripsien kuntoon. :D), samaten koko pituuden saa näkyviin mutta liian paksua jälkeä ei saa olla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.