Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mariehamn-special

Muutamia kuvia kesältä. Toivoin saavani kamerani uhriksi enemmän meikkejä, mutta loppujen lopuksi on todella vaikeaa bongata koskaan muuta kuin perusmaskaroituja silmiä beigellä tai tummanruskealla luomivärillä.
Alkuun pieni faktapläjäys. Maarianhamina on 11 000 asukkaan pikkukaupunki, ja siellä on tasan yksi, pieni kemikalio. Asuin kaupungissa kuusi vuotta, ja voitte kuvitella että tällainen kosmetiikkaköyhä ympäristö rohkaisee ihmistä toden teolla kääntymään nettishoppailun puoleen. Juuri tämän vuoksi 90% meikkiarsenaalistani on tilattu ulkomailta.
Maarianhaminan ainoa kemppari on nimeltään Lisco Parfym, ja se näyttää tältä.


Liscossa myydään markettimerkkejä kuten Niveaa, Lumenea, L’orealia, IsaDoraa ja Max Factoria, sekä ensimmäisenä Suomessa BareMineralsia. (Lisco myi niitä jo vuosia ennenkuin ruotsalainen Kicks-ketju oli edes rantautunut Suomeen.) Haastattelin työntekijöitä ja kysyin mitä tuotetta he myyvät eniten. Vastaus oli odotettavan tylsä; ripsivärejä. ”No mitä ripsiväriä?” ”Ihan mitä tahansa, mikään merkki ei myy toista enemmän.” ”Tai no ehkä Max Factor”, puuttuu toinen myyjä puheeseen. Okei. Entä muuta? ”Kynsilakkoja”. Kysyn käyvätkö luomivärit paljon kaupaksi, ja vastaus on masentavan kielteinen. Mikä ihmisillä on luomivärejä vastaan? Yllättäen i.d. BareMineralsin meikkipohjat myyvät kuulema hyvin, vaikka hintaa on 43€. Kuluttajat alkavat näköjään huomata eron oikean, laadukkaan mineraalituotteen ja markettibrändien semi-mineraalisarjojen välillä.
M.A.Nummisen (!) keikalla bongasin tytön jonka hiukset ja silmämeikki olivat sävy sävyyn. Todella pirteä näky kaikkien huomaamattomien beige-simmujen joukossa.


Maarianhamina-specialiin pääsee itseoikeutetusti työkaverini K, jolla on upeimmat ripset mitä olen kellään pohjoismaalaisella ihmisellä nähnyt. Kun näin K:n ensimmäisen kerran, kysyin oliko hänellä tekoripset. En tiedä onko nämä teidän mielestä ihan tavisripset, mutta mun mielestä ei! Ne vieläpä kaartuu itsestään ylöspäin, K ei käytä ripsien taivutinta.Lopuksi vielä kuva kaverilleni Mi:lle tekemästä meikistä. Yritin tässä matkia Clarinsin kevään 2008 lookkia jota ihailin kesäkuun alun Keltakuumetta-postauksessani.


Luomen sisäpuolikkaalla keltaista Manly 120-paletista ja ulkopuolikkaalla Mad Mineralsin oranssia Trust Fundia. Alaluomella violettia IsaDoran Blooming Spring -paletista. Ylä- ja alaripsirajassa ohuenohut rajaus mustalla luomivärillä. Itse olisin tykännyt meikistä enemmän intensiivisemmillä mustilla rajauksilla, mutta Mi ei sitä halunnut, eikä sellaisia toisaalta ole Clarinsinkaan meikissä.
Clarins

Kommentit (6)

 1. Minna

  Ttyökaverillasi on aivan unelmat noi ripset! voiko jollakin todella kaartua ripset noin kauniisti luonnostaan? :O
  Itse pitäydyn lähes aina tuossa turvallisessa ruskeaa ja beigeä silmämeikissä, koska ajattelen että mulle ei sovi ns. räväkämmät värit :-D sulle taas sopii tosi hyvin värikäskin silmämeikki ja osaat meikata todella hyvin! :)

 2. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihanat nuo työkaverisi ripset! Nyt muuten feikkaan Cliniquen lash building primerin kanssa, kukkaapa kuvat ;)

 3. milipili

  No on todella RIPSET! Mahtavaa olisi omata samanlaiset.

  Meikki on hieno, voisin kokeilla samaa Fyrinnaen keltaisella ja oranssilla ja alhaalle jotain lilaa, mulla ei taida mineraaleissa olla kuin PL Amethyst, mut se on liian tumma. Tosi kiva on juu.

  Ihan symppis tuo kosmisputiikki =)

 4. Anonymous

  hähää mulla on samanlaiset ripset kun työkaverillas :P multakin joskus kysytty että onko tekoripset mutta ei ku nää on kyllä ihan omat ja ilman ripsentaivutinta!

 5. Panda

  Ohhoh mitkä ripset! Näyttävät melko hurjilta tuossa sivukuvassa :D. Mitähän ripsiväriä hän mahtaa käyttää? Itselläni on "pitkät" (voiko niitä nyt pitkiksi kutsua kun on nähnyt nuo jättiräpsyttimet ;D?) ja tuuheat ripset ja oikean ripsivärin löytäminen on välillä melko haastavaa puuhaa. Harvat ja pienet harjat toimivat kömpelösti kun taas muhkeat ja isot harjat helposti saavat kaikki ripset tarttumaan toisiinsa ja menevät klimppiseksi :/.

 6. Inkivääri

  Panda – K käyttää Lumenen Blueberry Curlia, sitä liilassa hylyssä olevaa (olikos se joku volume-versio..?)

  Anonyymi – we are SO jealous! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.