Karkkipäivä
Karkkipäivä

Marianna testaa: pärjäsikö Hurraw Baby Lipsille?

Olette varmaan lukeneetkin Hurraw-huulirasvoista muista blogeista syksyn ja talven aikana. Hurraw on kuin ”luomu-Baby Lips” eli tuoksuva ja maistuva huulirasva. Tuoksu- ja makuvalikoimaan kuuluu peräti 22 erilaista huulirasvaa, joista kolme on sävytettyjä. Hurrawit ovat vegaanisia ja reilun  kaupan raaka-aineista valmistettuja.

Minullekin niitä tarjottiin. Harmillisesti minä ja puikkohuulirasva emme vain synkkaa, ja jätin tämän testimahdollisuuden väliin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arvatkaas kenelle huulirasvoja tarjottiin seuraavaksi? No, otsikkokin sen jo paljasti; ateenalaiselle ystävälleni Mariannalle! :) Jälleen osoitus siitä, kuinka tarkasti blogeja näemmä luetaan maahantuojien taholta.

Hurrawin maahantuoja (joka muuten on sama kuin Nafhan) tiesi, että minulla on sävytettyihin huulirasvoihin hurahtanut ystävä, ja kysyi, saisivatko he lähettää Hurraw-rasvoja ystävätterelleni. Totta kai Marianna oli enemmän kuin otettu suomalaisen kosmetiikkamaahantuojan kiinnostuksesta hänen tuotearviostaan, ja niinpä paketti luomuhuulirasvoja lennähti Ateenaan.

Hurraw_saate

Mariannan arvio Hurraw-huulirasvoista:

(olen kääntänyt tekstin englannista, jos teksti on kökköä niin syyttäkää minua :D. Kuvitus Mariannan)

”Olen viime aikoina pyrkinyt muuttamaan ruokavaliotani enemmän luonnonmukaiseen ja vegetaariseen, joten tarjous vastaanottaa luonnonmukaisia, vegaanisia huulirasvoja Hurrawilta tuntui sopivan tämänhetkiseen elämäntyyliini mitä parhaiten. Mikä mahtava yllätys!

Hurraw_3

Olen sävytettyjen huulirasvojen harras ystävä, joten Hurrawin testaus oli mitä mieluisin tehtävä.

En valitettavasti voi sanoa koskaan kuulleeni Hurrawista aiemmin, sillä merkkiä ei myydä Kreikassa. Onneksi heillä on informatiivinen kotisivu josta löysin kaiken tiedon tuotteista ja niiden raaka-aineista ja valmistusperiaatteista. (Joka muuten pohjautuu intialaiseen ayurvedaan, Sannin lisäys.) Luomuista ja raaoista ainesosista (raaka: ei kuumennettu) valmistettuja, herkullisilla mauilla kuten Earl Grey, kookos, vihreä tee, lakritsi, chai-mauste, root beer ja kahvipapu – tällä pohjalla tuntui että näistä voi hyvinkin tulla uusi huulituoteaddiktioni!

Hurraw_1

Tuskin maltoin odottaa että pääsin kokeilemaan näitä käytännössä. Sain testiin neljä huulirasvaa: yhden sävyttämättömän (Moon Balm, tarkoitettu erityisesti yöhoidoksi) sekä kolme sävyllistä; Grapefruit, Cinnamon ja Black Cherry.

Ensimmäiseksi kokeiluun valikoitui Moon Balm. Huulirasva päättää muutenkin jokailtaisen ihonhoitorituaalini, joten odotin uteliaana kokemusta ”Night Treatment” -rasvasta.

Ei tuoksua, ei makua. Huulirasva vaikutti täydelliseltä häiriöttömään yöuneen. Heräsin aamulla huulet pehmeinä mutta ei-rasvaisen tuntuisina.

Kuitenkin, huuleni olivat herätessäni värittömän valkoiset. Tapahtuuko tätä vain minulle, vai käykö näin myös muille? Tavallinen, sävyttämätön huulirasva saa huuleni muuttumaan öisin yhtä kalpeiksi kuin ihoni. (Mariannalla on luonnostaan tumman sävyiset huulet, Sannin huomio.)

Hurraw_6

Kuvassa Marianna vertaa Hurrawin ja suosikkinsa Baby Lipsin puikkoja

Sävytetyt Hurraw-rasvat

Tunne on huulilla on todella pehmeä, samoin sävyt ovat pehmeitä. Arvostan kovasti ei-rasvaista tunnetta, samoin sitä että kosteuden tunne säilyy huulilla vähintään kaksi tuntia. Minulla on tapana jatkuvasti purra huuliani, joten kaksi tuntia on todellakin ennätyspitkä aika huulirasvauksen välillä. Tavallisesti lisään huulirasvaa puolen tunnin välein.

Grapefruit tuo huulille lähinnä vain kiiltoa, Dark Cherry ja Cinnamon myös selkeää sävyä.

Hurraw_2

Hurrawin hylsyn muotoilu on mielestäni käytännöllinen; istuu litteän muotonsa puolesta hyvin farkkujen taskuun ja rasva levittyy leveän pään ansiosta nopeasti.

Riittoisuudesta on myös annettava erityismaininta: Hurrawin huulirasva kestää minulla huomattavasti kauemmin kuin mikään muu huulirasva. Esimerkiksi Baby Lips -puikko kestää käytössäni viikon tai kaksi (herranjessstas mikä kulutustahti! Sannin huomio. Ja minä kun luulin olevani huulirasvan megakäyttäjä :D), kun taas Hurrawin puikkoa on edelleen jäljellä kuukauden käytön jälkeen.

Hurraw_4

Tummin sävy Dark Cherry (kuvassa) on suosikkini, mutta rakastan kanelia, joten tuoksunsa puolesta Cinnamon oli paras.

Pigmentin ja sävyn keston perusteella Baby Lips peittoaa Hurrawin. En tosin odottaisikaan luomuhuulirasvan pigmentin kestävän huulilla yhtä pitkään kuin tavallisen sävytetyn huulirasvan.

idHurraw_5

Kummanko valitsisin, Hurrawin vai Baby Lipsin? Vaikea sanoa, koen nämä lopulta niin eri kohderyhmien tuotteina. Toinen ei siis ole toista parempi, ne vain ovat erilaisille kuluttajille. Sävytetyt Baby Lipsit ovat mielestäni nuorille tytöille tai naisille, jotka haluavat helpon korvikkeen huulipunalle. Hurraw on vegaanin tai yleisesti luonnonmukaista elämäntyyliä noudattavan henkilön valinta. Itse taidan kuulua ensiksi mainittuun ryhmään, huulirasva on minulle ensisijaisesti huulipunan korvike ja haluan siltä kestävää sävyä.

Suuri kiitos testimahdollisuudesta, Suomen Hurraw! :)”

Ja kiitokset minulta Mariannalle! Kelläs muulla on blogissaan kreikkalainen side-kick? :)

Kommentit (32)

 1. NG

  Kokeilin joskus pari vuotta sitten merkkiä iHerbin sivuilla sen bongattuani – ikävä kyllä tulos ei vastannut kuitenkaan toiveita: hyvät raaka-aineet, mutta tuntuma huulilla ärsyttävä :( Ihottumaa, kihelmöintiä… Kiitos ei minulle, enkä suosittele muillekaan herkkäihoisille.
  Osaat ehkä Sanni samaistua sopivan huulirasvan löytämisen haastavuuteen… !

  • Tiiasara

   herkkäihoinen täällä hei, minulle ei ole tullut näistä mitään ärsytystä iholle vaikka herkästi ihoni reagoi ja kaiken lisäksi olen tuoksuyliherkkä.

  • Sanni

   Osaat ehkä Sanni samaistua sopivan huulirasvan löytämisen haastavuuteen… !

   Todellakin :D Tuntuu ihan hullulta miten voikin olla yksi tuoteryhmä, josta vain aniharva koostumus toimii huulillani. En tiedä mitä tekisin jos Blistex ja Carmex yhtäkkiä katoaisivat kokonaan markkinoilta… Painajainen! ^_^ Kaikki muut harvat, toimivat löydökseni ovat sittemmin poistuneet myynnistä.

   Marianna oli muuten onnistunut näemmä lukemaan näitä kommentteja jonkun translatorin avulla (minulle on aina mysteeri miten nuo kääntökoneet toimivat, kun kieliä vielä kirjoitetaan lyhennetyillä puhekielen ilmaisuilla..), ja halusi kommentoida, että hänellä Hurrawit eivät ole aiheuttaneet minkäänlaista kihelmöintiä tai muitakaan ärsytystuntemuksia.

   • NG

    Aika monelle nuo Hurrawit kai käyvät, itse en enää kokeile, kun ärsyttämättömiä olen onneksi löytänyt – jopa S-marketin Rainbow-huulirasva osoittautui kelvolliseksi.. IHerbin valikoimasta Alba Botanican rasvat myös ovat sekä edullisia, että laadukkaita.

    Viimeksi korkkasin korealaismerkkisen Mizonin spf 10-huulirasvatuubin – valinnanvaraa riittää :)

 2. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Mun mielestä Hurraw huulirasvat kuluu paljon tavallista nopeammin johtuen pehmeästä koostumuksesta. Enkä tykkää yhtään Baby lipseistä :D

 3. Julia

  No ei kyllä kovin hyvänä voi Baby Lipsinkään pigmenttikestävyyttä pitää, jos kuluu yksi puikko pariin viikkoon… :D

  Hurraw-puikkojen tuoksu houkuttelee itseäni paljon enemmän ku Baby Lipsien. Teen tuoksuisia asioita olisi kiva saada paljon useamminkin. ^_^
  Baby Lips on myös mielestäni auttamattoman huono huulivoiteena; se ei vaan kosteuta, vaan aiheuttaa välittömän huulirasva-addiktion eli tekee mieli koko ajan lisätä tuotetta.

  • Sanni

   No ei kyllä kovin hyvänä voi Baby Lipsinkään pigmenttikestävyyttä pitää, jos kuluu yksi puikko pariin viikkoon… :D

   Ymmärsin, että Marianna lisää Baby Lipsiä niin usein koska se ei kosteuta yhtä pitkäkestoisesti kuin Hurraw. Eli vaikka huulilla edelleen näkyy sävyä, huulet eivät tunnu ravituilta –> lisää rasvaa. Siis vastaava kokemus kuin sinulla :)

 4. Sari

  Ihana Marianna :) Mutta eihän Moon Balm ole tuoksuton, ei ainakaan minun kappaleeni! Siinä on pehmeää kermatoffeeta muistuttava tuoksu.

  • Sanni

   Marianna kertoo, että hän haistaa omassa Moon Balmissaan ainoastaan voimakkaan mehiläisvahan tuoksun. (Mutta mehiläisvahaahan ei Hurrawin rasvoissa ole, koska ovat vegaanisia…)

   Hurrawin sivuilta näen, että tuotteen olisi tarkoitus tuoksua vaniljalta ja Perun balsamilta. :)

   • Sari

    Vaniljalta tuoksuu kyllä, mutta mielestäni tuo on sellainen erityisen herkullinen toffeemainen vaniljantuoksu. Omarmainen. Eli varmaan sitten perunbalsamimainen :)

 5. Etusormi

  Pakko kommentoida pakkausta, vaikka itse tuotteesta ei ole kokemusta. Jos Baby Lipsien kuori on lapsellisen barbimainen (öh, oikea sana?), niin tämän ulkokuori vie mun ajatukset jonnekin ankealle 80-luvulle. Ja nimenomaan ankealle. :D Oon nähnyt noita kaupoissa mutta ei houkuta yhtään tuon ulkonäön vuoksi. Fontti, huutomerkki ja itse nimikin aiheuttavat lähinnä puistatusta ja ihmetystä….että jaa häh ja mikä idea tässä on? Toki ymmärrän tuon idean enkä ehkä ole kohderyhmää mutta en koe olevani Baby Lipsienkään kohderyhmää ja silti sen ulkonäkö kuitenkin houkutteli kokeilemaan. Tätä ei tee mieli yhtään testata. Pakkausten värit ovat jotenkin tunkkaisia ja vanhanaikaisia ja vaan jotenkin halvan näköisiä. Tai sitten se olen vain minä, joka on vanhanaikainen. :D

  • Sanni

   Mun täytyy sanoa että mä taas tykkään Hurrawin designista, jotenkin kivan retro mun silmään :) Baby Lipsien design taas… no, ei vetoa minuun.

   Blistex saisi muuten joskus ”tehdä Vitalikset”, eli julkaista klassisen purkkinsa jossain hauskassa limited edition -kuosissa. Purkki on ollut vuodet läpeensä valkoinen tai nyt viimeisimmän muutoksen jälkeen helmiäisvaalea. Ei sillä että hyvän huulirasvan hylsyn ulkonäöllä olisi minulle mitään väliä, mutta olisihan se hauska piristys jos purkki joskus tuunattaisiin ihan eri tyyliin värikkääksi. :)

   • Etusormi

    Totta! Mäkin olen uskollinen Blistexin purkin käyttäjä ja kyllähän se piristäisi kaivaa taskusta/laukusta/laatikosta kaunis ja värikäs purnukka. :)

    On muten vaikea nykyään löytää tota purkkia! Mä kahmin aina varastoon käydessäni Sokoksessa tai Stockalla. Ennen oli ihan lähikaupoissakin mutta nykyään saa ettimällä ettiä. Jos olis joku kamppis, ni vois kaupatki innostua. ;)

    • Sanna

     Voisin kuvitella syyksi epähygienisyyden; purkista tuotetta pitää ottaa sormilla (liikenteessä oltaessa pakostikin likaisilla sellaisilla), joten purkki-mallinen huulirasva on pakostakin hirveä bakteeripesä. Yyyyhh, rupeaa puistattamaan pelkkä ajatus…..! Ehdottomasti hygieenisempi on puikko-mallinen rasva, ja siksi varmasti niitä suurin osa huulirasvoista onkin. Järkevää minun mielestäni.

 6. Pälinä

  Siis voi apua Sanni, pliis julkaise tämä, eikä sitä edellistä, kone tilttasi mahtavaan saumaan :D

  Hih, Hurrawt otettiin pari vuotta sitten myyntiin iHerbiin minun pyynnöstäni :D. Heidän fb-sivuillaan sai esittää toivomuksia uusista tuotesarjoista, joten tietysti ehdotin näitä lempihuulirasvojani. Parin viikon kuluttua siitä sain heiltä meilin, jossa kerrottiin, että Hurrawt löytyvät nyt iHerbin valikoimista.

  Cinnamon-sävy toimii muuten mainiosti ns. lip plumperina. Tosin aiheuttaa aika vahvaa kihelmöintiä, eli ihan herkkähuulisille en sitä suosittelisi.

  • Sanni

   Hih, Hurrawt otettiin pari vuotta sitten myyntiin iHerbiin minun pyynnöstäni :D

   Oho, wow! :)

   Kaneliahan muuten käytetään raaka-aineena lip plumpereissa, joten ei ihmekään että kihelmöi. :)

 7. Milla

  Hurraw’ta on hehkutettu eri blogeissa niin paljon, että munkin oli pakko hommata sellainen (Chai spice). Tuoksu on ihana, ja rasva tuntuu hyvältä huulilla, mutta siihen se sitten jääkin. Mulla on tosi kuivat huulet ja Hurraw’n tehot ei mitenkään riitä pitämään niitä kosteina. Harmi! Käytän Laveran Repair -rasvaa, joka on myös luonnonkosmetiikkaa, ja toimii kuin unelma. Tuoksussa on toivomisen varaa, mutta ainakin se pitää huuleni kauniina ja pehmeinä :)

  • Sanni

   Minulla on myös kuivat ja todella vaativat huulet. Laveran Repair’kin oli niille yhtä tyhjän kanssa… :/ Vahamaisessa koostumuksessa on kertakaikkiaan jotain, mikä ei toimi mun huulilla. Vaha ei imeydy tarpeeksi syvälle eikä ennen kaikkea kestä huulilla. Laveraa testatessa huulilla tuntui jo puolen tunnin kuluttua tarve lisätä uusi kerros rasvaa. Niinkuin melkein kaikkien puikkomaisten huulirasvojen kanssa. Tylsää.

   Blistexin purkkirasva tuntuu huulilla parhaimmassa tapauksessa vielä tuntienkin kuluttua, jos ei ole syönyt tai juonut siinä välillä :)

 8. Pmmiina

  Nää on mun kokeilulistalla ehdottomasti, ei ole vain tullut ostettua. Minulle ainoa ja oikea huulirasva on Foreverin Aloe-rasva. Olen kai jonkinlainen addikti huulirasvan suhteen, joten rasvan on oltava hyvä, muuten iskee ahdistus. Foreverin on kaikilta osiltaan just mulle! Baby Lipsien suurta suosiota en oikein tajua, ne kun kuivattavat huuleni noin niinkun simsalabim- nopeudella! Moni muukin on asiasta mulle maininnut…Mutta nää Hurrawit kiinnostaa kyllä kovasti!

 9. Pipsnam

  Mullakin baby lips kuivattaa huulia ja aiheuttaa ihan älytöntä huulirasvariippuvuutta. Mulla on käytössä hurraw:n kirsikka ja toimii ihan älyttömän hyvin! Tuo purkin muoto tosin on omiin huuliin jotenkin vähän hankala, mutta tuo ei oo kuiteskaan niin pitkä miinus etteikö iherbin toivelistalla ois kaikki muutkin maut tätä. :D

 10. milipili

  Ostin Hurrawn huulirasvan , koska kookos ♡ . Oon tykänny, ihanaa!

  • Sanni

   Pitäiskö jonkun joskus kertoa mulle miten tuollaisen oikean sydän-hymiön saa tehtyä :D Saat opettaa mulle kun nähdään seuraavan kerran :)

   • milipili

    Katto ku näis älypuhelimis on sellainen valmiina! (:

    • Sanni

     Olisi pitänyt arvata :D

   • Riikka

    Windows-puolella sydämen saa näppäinyhdistelmällä alt+3, en tiedä miten omppumaailmassa toimii :)

    • Sanni

     Omppumaailma täällä :)

 11. Alcyone

  Baby Lipsejä en oo kokeillu, mutta ensimmäisen Hurrawin ostin viime viikolla. Pakko ostos, kun sitä niin kovasti kehuttiin eri blogeissa ja miun mielestä ei turhaan. Tosi hyvä huulirasva ja kiva muotoilu. Pitää huulet pitkään kosteutettuina. Ostin kaakaopavun tuoksuisen ja se tuoksuu ihan törkeen hyvältä! :p Kirsikka näytti värin puolesta hyvältä, mutta se tuoksu! Yyyyyh… Sen lisäks paikalisessa eko-kapassa ei ollu, kun kaneli joka vaikutti ihan kivalta.

 12. Emma

  Mun Moon Balm tuoksuu kyllä selkeän vaniljaiselle, oikein herkulle. Se on kyllä todella hoitava – itse herään myös joka ikinen aamu huulet täynnä valkoista liisteriä eli kuollutta, pehmennyttä ihosolukkoa. Toki hieman etovaa, mutta kun liisterin raaputtaa aamupesun yhteydessä pois eli kuorii huulet, aamulla huulet on tosi pehmoiset ja valmiina ottamaan seuraavan satsin rasvaa vastaan. Toisaalta Hurraw’ta käyttäessäni huultenrasvaustarve ei ole hävinnyt minnekään, joten mietin välillä, onko Moon Balmin hoitavuus vähän liikaa – kuivaako huulet liikaa jokapäiväisestä kuorinnasta? No, jossain muodossa Hurraw’n käyttö varmasti jatkuu. :) Sitrustuoksut ovat myös aivan ihania!

 13. siru

  Mielenkiintoista lukea niin eri mielipiteitä näistä (ja muistakin huulirasvoista). Minulla on _todella_ kuivat huulet, sellaiset, jotka heti halkeavat ja muutenkin kiristävät = todellinen painajainen. Olen kokeillut aivan kaikkea. Mikään markettihuulirasva ei toimi, elin pitkään bepanthenin turvin (siitä pois vierottaminen on muuten myös melkoinen painajainen) ja bepanthenin lopettamisen jälkeen olen kokeillut vaikka mitä luonnonkosmetiikan rasvoja. Lavera, mehiläisvaharasvat, shearasvat, Madaran pihlajavoide jne. kaikki on kokeiltu. Edes paljon kehuttu Absolutionin puikko ei riittänyt kosteuttamaan mun huulia (tämän kuulema on SE juttu luonnonkosmetiikkahuulirasvoissa). Jostain luin näistä Hurraweista ja koska hinta ei ollut päätä huimaava päätin kokeilla. Jostain syystä nämä sopivat mulle! Yöllä käytän moon balmia, en olisi ikinä uskonut, että mikään puikkorasva riittää kosteuttamaan huuleni yön yli ja päivisin sitten muita (pitää ehkä hankkia pari lisää..). Nämä ovat olleet mun pelastus. Mulle toimii, kaikille (näköjään) ei mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
  Mun moon balm tuoksuu kyllä selkeästi vaniljalta ja joltain. Olisiko Marianna niin tottunut voimakkaan tuoksuisiin huulivoiteisiin että tuo pehmeä vanilja ei yllä nenään asti?

  • Sanni

   Tämän kertomuksen jälkeen tekee melkein itsekin mieli kokeilla Moon Balmia! :)

   Olisiko Marianna niin tottunut voimakkaan tuoksuisiin huulivoiteisiin että tuo pehmeä vanilja ei yllä nenään asti?

   Voihan olla näin. Tuoksuvatko esim. Baby Lipsit voimakkaille…?

  • Elli A

   Itsekin olen kokeillut Absolutionin huulipuikkoa, ja oli aikamoinen pettymys. e oli juuri sellainen vahamainen puikko, joka jää huulten pinnalle imeytymättömäksi kerrokseksi. En ihan ymmärrä kenellä toimii, kun sitä kuitenkin kehutaan.

   Voiteen mainosteksti tosin huvitti: ”Ravitseva, korjaava ja suojaava monitoimivoide, jolla on monia käyttötapoja, parantaa rohtuneet huulet, kuivat poskipäät, kuivan nenänpää, pienet ihottumat, kuivat kyynärpäät, polvet ja jopa jalat.” Niin.. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta saman puikkomaisen tuotteen käyttö huuliin, käsiin ja kuiviin kantapäihin ei ole mun juttu. :)

 14. Sms

  Itse en tykännyt Baby lipsista (cherry) ja sitten Hurraw black cherry. Talvella kun huulet oli aika haastavassa kunnossa lisäilin koko ajan Hurrawta, eikä auttanut mitään, neljän hyvin intensiivisen hurraw-päivän lopulla mun huulet oli vaan kahta kauheemmassa kunnossa. En tosiaan käsitä, miten se kenenkään huulia kosteuttaa. Toinen ongelma mikä paljastui, oli että Hurraw oli tukkinut ihohuokoset huulien aivan ympärillä, siis niissä oli mustapäitä nätissä rivissä… Väri ja kiilto ja tuoksu on ainoita syitä, miksi laitan hurrawta enää… Kosteutus ja hoito muualta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.