Marian Beautiikki – indie-kosmetiikan ihana herkkutiski

Kaupallinen yhteistyö: Beautiikki

Tänään tutustutaan erään kosmetiikkafriikin tarinaan ja pitkään kyteneeseen, vihdoin toteutuneeseen unelmaan; omaan kosmetiikan verkkokauppaan. :)

Kauppa on nimeltään Beautiikki, ja sitä luotsaa pitkän linjan kauneusvaikuttaja ja meikkaaja-maskeeraaja Maria Purmonen.

Kymmenien muista kaupoista tuttujen sarjojen sijaan Beautiikki keskittyy tarkasti harkittuun valikoimaan pieniä laatu- ja indiebrändejä kuten Nuori, Ere Perez, Kia-Charlotta ja Helemaal Shea. Viimeksi mainittu on myynnissä yksinoikeudella ainoastaan Marian kaupassa.

Beautiikki edustaa omalla tavallaan harkittua minimalismia, voi sanoa. Sekä tietysti omistautuneisuutta niche-tuotteille ja käsityöläiskosmetiikalle.

Tiedättekö, Beautiikki on kuin se Kauppahallin ihana juustotiski, jonne suuntaat, kun et etsi Valion Polaria tai Pirkan leipäjuustoa, vaan haluat maistaa jotain jännempää, pienjuustolan artesaanijuustoa. ☺️

Beautiikin ”purkkipomo” Maria on pesunkestävä kosmetiikkaintoilija: hän on pitänyt omaa Maria Glow -blogiaan lähes yhtä pitkään kuin minä omaani; yli 11 vuotta..! Tunnen Marian blogiyhteyksien ohella myös työpiireistä, Maria on tehnyt meille keikkaa I Love me -messuilla.

Marian tarina ja matka yrittäjäksi on tosi inspiroiva, ja olikin ihana lähteä kirjoittamaan tätä juttua Marian ”karkkikaupasta”. :) Itse muuten tuppaan yhä välillä unohtamaan, että minäkin olen yrittäjä, koska en edelleenkään identifioi itseäni yrittäjäksi – vaikka olisi varmasti hyvä juttu olla iloinen saavutuksistaan ja siitä, että on työllistänyt itse itsensä. 💕 (Olenhan minä..!) Yrittäjyys ei vain koskaan ollut minua, kun olin nuorempi. No, ei vanhempanakaan, se kävi vähän niinkuin vahingossa! :D Mutta se ei ole tämän jutun aihe.

Maria taas on nuoresta saakka haaveillut omasta yrityksestä. Hän opiskeli tradenomiksi, ja kiinnostui opintojen aikana kosmetiikasta. Tuohon aikaan syntyi myös Marian blogi, ja sitten olivatkin vuorossa meikkaaja-maskeeraajan opinnot. Omasta hoitolasta haaveileva Maria päätyi töihin kauneushoitolaan.

Kohtalo puuttui hetkeksi peliin, kun Maria allergisoitui työn kautta akrylaateille. Kosmeettiset hoidotkaan eivät ihan tuntuneet omalta jutulta, joten Maria päätti hetken mielijohteesta vaihtaa alaa ja opiskeli röntgenhoitajaksi. Seuraava elämänvaihe röntgenhoitajan työssä vei Marian burnouttiin. Uupumuksesta toipuessa Marian mielessä alkoi jälleen heräillä vanha unelma omasta yrityksestä.

Kosmetiikka jatkoi mukana Marian elämässä blogin ja sivutoimisen meikkaajan työn muodossa. Tämän myötä heräsi ajatus kanavasta, jossa voisi myydä meikkejä ja jonka kautta voisi pitää pientä varastoa ja saada sen myös kiertämään.

Sattuman kautta Marialle tarjoutui tilaisuus ostaa Beautiikki. Beautiikin brändit miellyttivät Mariaa, ja valmiin valikoiman ratkaisu tuntui sopivalta siirrolta kosmetiikkakauppiaan kenkiin. Niin Mariasta tuli oman verkkokaupan omistaja ja meikkiherkkujen kauppias. :)

Maria korosta, että Beautiikki on yhä matkalla ja kehittymässä. Maria haluaa luoda siitä omansa – ja asiakkaiden – näköisen. Hän toivoo asiakkailta palautteita ja valikoimaehdotuksia, joiden mukaan kehittää liiketoimintaa. Minun korvaani kuulostaakin, että Maria on luomassa Beautiikista luonnollisen indie-kauneudenhoidon oman kylän kauppaa, näin niinkuin K-Marketien mukavaa filosofiaa lainaten. ☺️

Beautiikin brändit:

Bachca – ylellinen meikkisivellin- ja hiustarvikebrändi
Ere Perez – australialainen meikki- ja ihonhoitosarja
Fleur – Suomessa kehitettyjä kestovanulappuja
Helemaal Shea – palamuotoista artesaaniluonnonkosmetiikkaa Hollannista
Jane Iredale – eläinkokeettoman ja ”clean beauty” -kosmetiikan edelläkävijä
Kia-Charlotta – vegaaninen kynsilakkasarja Saksasta
Luvially Organic – ekologisia huulivoiteita Suomesta
Nuori – selektiivistä tuorekosmetiikkaa Tanskasta

Koodilla KARKKIPAIVA saatte -15% alennusta kaikista Beautiikin normaalihintaisista tuotteista 30.6. saakka. 😊

Sain Marialta kokeiltavaksi korillisen ”kaupan parhaita juustoja” (heh), ja tässä ajatuksiani niistä. Ere Perezille omistan pidemmän pätkän. :)

Aiemmin omistin myös Nuorille oman postauksen. Sen löydät täältä.

KIA CHARLOTTA -KYNSILAKAT 12,90€ / 5 ml

Ainakin mitä testiin saamani A Wildflower -sävyn perusteella voi todeta, tässä on varmaan parhaimman keston omaava kynsilakka, jota olen käyttänyt vuosiin. 😍 Vaikka kynsissäni on geelivahvisteet, jotka periaatteessa auttavat lakkaa kiinnittymään paremmin, ei mikään lakka ole pysynyt kynsissäni enää moneen vuoteen. Olen niin turhautunut siihen..! Lakka kuluu rumasti pois kynsien kärjistä jo yhdessä päivässä, ja kolmen päivän jälkeen melkein puolet kynnestä on ”nakuna”. Lakka ei siis lohkeile, se vain kuluu pois.

No, Kia-Charlotan lakka kestää kynsilläni toista viikkoa ilman tätä kulumisefektiä..! Ihan käsittämätöntä..! Sävy alkoi kulua kynsien kärjistä minimaalisesti ehkä kuudentena päivänä, mutta vielä toiselle viikolle mentäessä kynnet näyttivät kokonaisuudessaan hyviltä ja siisteiltä!

Testiin saamani sävy on korallinen A Wildflower. Beautiikin sivulla sävykuvaus on ”korallipinkki”, mutta minun kynsilläni sävy on enemmän korallioranssi. Valosta riippuen se voi näyttää kirkkaammalta oranssilta tai pehmeämmältä ja persikkaiselta.

Kia Charlotta -brändin on muuten kehittänyt suomalaissyntyinen Kia (enempää tietoa en löytänyt..!). Brändin kotimaa on Saksa. Kia-Charlotan lakat ovat vegaanisia ja mikromuovittomia, ns. 15 free -kynsilakkoja. Tämäkin huomioonottaen kesto on kyllä ihan omaa luokkaansa..!

Kia-Charlotan lakoilla on Vegan Societyn ja Petan sertifikaatit. Lisäksi ne ovat hajusteettomia – vaikka totta kai näissä on kynsilakalle ominainen lakan haju.

Sain testiin myös päällyslakan, mutta en ole huomannut, että se parantaisi lakan jo muutenkin fantastista kestoa. Kia-Charlotan lakka pysyy kynsilläni yhtä hyvin ilman päällyslakkaakin.

Top Coatin hyöty omissa kynsissäni on ennen kaikkea siinä, että se ehkäisee lakkaviiruja, joita värikkäät kynsilakat herkästi jättävät osuessaan erilaisille pinnoille. Ihan siis kuivuttuaankin. Erityisesti punaiset..! Nimimerkillä ”monetkohan punaiset skraidut olen jättänyt jälkeeni kynsieni kautta…”

HELEMAAL SHEA

Jos saisin valita yhden brändin Beautiikin valikoimasta, se olisi tämä..! Vaikka en itse edes käytä palasaippuaa…! Helemaal Shean tuotteet vain ovat niin suloisia, ja kuten olen aiemmin tunnustanut – olen vähän heikkona saippuoiden esteettisyyteen…! 😍

Vaikka en ole saippua-ihmisiä, hyvin moni muu on, ja saippuat vastaavat täydellisesti tämän hetken zero waste -trendiin. Tai sanoisinko tämän hetken ja tulevaisuuden, pakkauksettomuus ja muovittomuus on se suunta, johon maailma on menossa – ja johon meidän täytyykin mennä. Pala-muoto kosmetiikassa kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, ja odotan jo mielenkiinnolla, mitä kaikkea 10 vuoden päästä saakaan kiinteässä muodossa. :)

Vielä yksi pointti suloisten saippuoiden puolesta: oli sitten zero waste -henkinen tai ei, kauniit, käsintehdyt artesaanisaippuat ovat aina helppo ja ihana lahjaidea. Ja sopivat kenelle tahansa! Kyllä useimmat ihmiset vähintään käyttävät saippuaa käsienpesussa..!

Helemaal Shean saippuoiden hinnat ovat välillä 6,50€ ja 9,50€. Valikoimassa on myös palashampoita, nekin saippuapohjaisia.

On merkin valikoimassa itse asiassa muutama ei-saippuapohjainenkin tuote: kiinteä vartalovoide sekä hiustenhoitoaine.

Vartalovoidepaloja on viisi erilaista, neljä tuoksuvaa ja yksi hajusteeton. Olen jälleen aivan haltioissani tuotteen estetiikasta: vartalovoidepala on prässätty kauniiseen kukan muotoon ja myydään sievässä alumiinirasiassa. 😍

Sain testiin hajusteettoman vartalovoiteen (14,50€ / 100 g). Ainesosaluettelo on hoitavassa lyhykäisyydessään seuraavanlainen: kaakaovoi, avokadoöljy, oliiviöljy. Kaikissa Helemaal Shean Body Butter -paloissa on sama koostumus, erona vain tuoksu. Tuoksuversioissa on laventeli, vanilja, patsuli ja litsea.

Pyöreämuotoista palaa on helpompi ja miellyttävämpi hieroa ihoon kuin neliön muotoista, huomaan :) Aiempi kokemukseni on kantikkaan muotoisista vartalovoidepaloista. Helemaal Shean Body Butter Bar jättää ihoon juuri sopivan verran öljyjä, ja öljyt liukenevat mukavasti kun palaa hieroo ihoon. Koska koostumus on 100% rasvaa ja öljyjä, pala-muotoiset vartalovoiteet ovat parhaita kuivalle iholle.

Kiinteät hoitoaineet sisältävät kvatteja, eli omaavat hyvän potentiaalin selvittää hiusta. (Kvatit ovat siinä hommassa ehdoton ainesosa!)

Kaikille hiustyypeille sopiva palahoitoaine (14,50€ / 50 g) sisältää kvattien lisäksi kaakaovoita, sheavoita, jojobaöljyä, pantenolia ja vehnäproteiinia.

Kuivien hiusten palahoitoaine (14,50€ / 50 g) sisältää kvattien lisäksi sheavoita, kookosöljyä, pantenolia, avokadoöljyä sekä vehnäproreiinia.

Näitä en ole testannut omiin hiuksiini, koska palahoitoaineet eivät toimi minulla, siitä on jo kokemusta. Palahoitoaine sopii parhaiten käsittelemättömälle hiukselle. Kemiallisissa käsittelyissä vaurioitunutta hiusta sen koostumus ei kokemukseni mukaan riitä hoitamaan.

ERE PEREZ

Ere Perez on brändi, josta olen ollut kiinnostunut pitkään. Niitä sarjoja, joista kuulee siellä täällä, ja yleensä aina positiivisissa yhteyksissä. Sarjasta on muodostunut kiinnostava, laadukas ja houkuttava kuva.

Tämä mielikuva vahvistui Marian lähettämiä tuotteita testaillessa.

Oat Milk Foundation 38,50€ / 30 ml

Kosteuttava ja voidemainen meikkivoide tuntuu iholla erittäin miellyttävältä. (Myönnän, että toivoin Marialta juuri tätä meikkivoidetta ihan vain törmättyäni Katja Kokon hehkutuksiin Googlessa… 🤩)

Oat Milk -meikkivoidetta kutsutaan peittäväksi, ja kyllä se peittääkin keskiverto-luonnonkosmetiikan meikkivoidetta paremmin. Minä sanoisin medium + peittävyys. 👌 Täyteläinen ja hoitavan tuntuinen koostumus ei takerru ihoon ei niin millään, ja tuntuma on vähän kuin laadukkaasssa BB-voiteessa; tämä on ikään kuin vähän ”jämäkämpi” kuin tyypillinen, nestemäinen meikkivoide. Tykkään kovasti! 😙

Koostumus on itse asiassa vailla ”rehellisiä öljyjä”, mikä varmaankin tekee Oat Milk -meikkivoiteesta niin epärasvaisen tuntuisen, vaikka se onkin täyteläinen. Käytetyt öljyt ovat silkkisiä estereitä. Hoitavien ainesosien osastolta löytyy kaura- ja persikkauutetta, glyserolia, e-vitamiinia sekä sakkaridiyhdiste.

Sain testiin kaksi sävyä.

Chai on lämmin ja keltapohjainen keskivaalea sävy, ja vaikka se näyttää keltaisemmalta kuin ihoni, se sulautuu ihooni oikein hyvin. Maple on neutraali beige joka sopii päivettyneelle iholle. Kuten minulle nyt :) Testailin Chaita keväällä, mutta nyt se on jo liian vaalea ja tällä hetkellä Maple sopii paremmin.

Ere Perez Look 1

Iho: Oat Milk Foundation, sävy Chai
Poskipuna: Carrot Colour Pot, sävy Harmony
Huulet: Olive Oil -huulipuna sävyssä Picnic, päälle taputeltu aavistus Vanilla Highlighteria sävyssä Falling Star

Olive Oil Lipstick 27€ / 3,5 g

Runsaspigmenttinen ja hoitava huulipuna. Oliiviöljyn ohella koostumuksessa on kaakaovoita sekä candelilla- ja karnauba-vahaa. Olive Oil -huulipunat ovat vegaanisia ja PETA-sertifioituja.

Sain testiin upeat, koralliset sävyt Picnic ja Birthday. Picnic on vaaleampi, persikkainen korallioranssi, Birthday kirkas ja punaisempi koralli. Näissä on todella miellyttävä koostumus; vaikka jälki on aika mattaista, puna ei ole yhtään kuivakkaa vaan tuntuu pehmeältä ja voidemaiselta.

Vanilla Highlighter, sävy Falling star 29€ / 10 g

Jännä sävy – hylsyssä lämpimän toffeen sävyinen voidemainen highlighter onkin iholla aika viileän sävyinen, ja virallisessa kuvauksessa puhutaan ”hopeasta”. Itse en näe tätä ihan niin kylmänä sävynä, vaan sanoisin viileä shampanja. Erittäin kaunis ja mukavasti levittyvä sävy.

Ere Perez Look 2

Iho: Oatmeal Foundation, sävy Chai
Poskipuna: Carrot Colour Pot, sävy Harmony
Highlighter: Vanilla Highlighter, sävy Falling Star
Huulet: Olive Oil Lipstick, sävy Birthday

Carrot Colour Pot -poski- ja huulipuna 26,50€ / 6,5 g

Ohh, kuten on tullut todettua, rakastan voidemaisia poskipunia, koska ne saavat ihon näyttämään paremmalta kuin puuterimainen. (Myönnettävästi käytän silti enemmän puuterimaista, ihan silkkaa laiskuuttani – se on nopeampi sutia kasvoille..!) Carrot Colour Pot -puna saa nimensä sen sisältämästä hoitavasta porkkanaöljystä.

Sain testiin sävyn Harmony, joka on aivan ihana marjainen, murrettu vanha roosa. Minulla ei ole kokoelmissani mitään muuta tämän kaltaista sävyä…! Niin ihana..!! 😍 Sävyssä ei ole yhtään helmiästä, mutta oliivi-, avokado- ja porkkanaöljyä sisältävä koostumus saa sävyn näyttämään iholla herkullisen kuulaalta. Upea poskipuna, ja Oat Milk -meikkivoiteen ohella suosikkini Ere Perezin testituotteista! Tätä voi myös käyttää huulilla.

Kaiken kaikkiaan heräsi kyllä pieni nälkä jatkaa tutustumista Perezin maailmaan… 🤗

Jos Ere Perez, Nuori, Helemaal Shea & kumppanit herättivät kiinnostuksesi, voit tutustua niihin ja kaikkiin muihinkin Beautiikin brändeihin -15% alennushintaan 30.6. saakka. Alennuksen saa koodilla KARKKIPAIVA.

Tai ilahduta Mariaa lähettämällä hänelle palautetta tai ehdotuksia Beautiikkiin liittyen ☺️ Meilin voi nakata osoitteeseen info@beautiikki.fi

*

P.S. Onko lukijoiden joukossa oman yrityksen haaveen toteuttaneita…? :)

kauneus meikki luonnonkosmetiikka
Kommentit (9)
  1. Charming Nails
    12.6.2021, 06:47

    Ihania juttuja esittelit :) mulla on ostoslistalla nuo Kia-Charlotan kynsilakat ja nuo palasaippuat on kyllä nättejä lahjaideoita. Olen itse hyvin huono käyttämään palasaippuaa mutta tuo coffee scrub näyttää houkuttelevalta :D Hieno juttu että Maria pääsi toteuttamaan omaa ja pitää Beautiikilla erilaista ja mielenkiintoista valikoimaa :)

    1. Palasaippuat on kyllä niin ihanan näköisiä, ja kaikki muutkin palatuotteet…! Jotenkin niissä tulee niin vahvasti esiin käsityöläisyys, jota arvostan ja joka vetoaa 🙏🏻 (Ei tietenkään missään Rexonan saippuoissa, mutta näissä pienten yritysten artesaanisaippuoissa..!) Jokainen pala on oma yksilönsä rosoineen ja muotoineen ja yksilöllisine värivivahteineen. ❤️

  2. Huomaa että on kesä kun haluan vaan kaikkea korallista! Tuo huulipuna on 🥰

    1. Ei voisi kyllä olla paljon kesäisempää sävyä…! 😙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *