Makeup breakdown: näin teet Tanjan smokey-meikin

Tutorial perjantaina postaamaani arabialaistyyliseen smokey-meikkiin, olkaa hyvä. :)

         

.

Aloitetaan pienellä katsauksella mallimme silmiin. Erilaiset silmänmuodot ovat aina meikkauksessa oma haasteensa ja toisaalta myös kiinnostava mahdollisuus kehittyä meikkityössä. En ole ennen meikannut Tanjan mallisia silmiä.

Tanjan silmät ovat ”pinnassa”, eli hänellä ei ole syvää luomikuoppaa joka asettaa rajoitteensa varjostusten tekemiseen. Sen sijaan Tanjalla on yläluomilla ja silmän sisänurkissa kyynelkanavan vieressä voimakkaat ”poimut” jotka luovat haasteita meikin rakennukseen. Lisäksi yläluomet ovat raskaahkot, ja muoto laskeva.

Poimut.

Kun lähdin tekemään Tanjan meikkiä, aloitin rajauksesta. Rajausta piirtäessä tulee usein automaattisesti seurattua luomen omaa, luonnollista muotoa, ja näin neuvotaankin monissa perusmeikkiohjeissa. Tanjan mallisissa silmissä rajaus kuitenkin tekee silmistä entistä alaviistommat ja alakuloisemmat, jos rajauksen antaa seurata luomen omaa muotoa (vasen kuva). Kissamaista rajausta tehtäessä viiva kannattaa nostaa yläviistoon jo hyvissä ajoin ennen silmän ulkonurkkaa (oikea kuva), jopa liioitellun jyrkästi. Näin silmän muoto saadaan nostettua ja katse ”avattua”.

.

Perinteisesti rajaus tehdään silmämeikissä viimeisenä, mutta tässä meikissä voimakas ja liioitellun pitkäksi vedetty siipirajaus toimi koko meikin pohjana ja muodon luojana. Aloitin piirtämällä Tanjan luomille mustat rajaukset geelieyelinerilla.

Seuraavaksi varjostin luomen ulkonurkat mustalla mattasävyllä rajauksen muotoa seuraten.

Sitten varjostin luomen keskiosan tummansinisellä, kevyesti hohtavalla satiinisävyllä vetäen sen osittain mustan päälle.

Seuraavaksi levitin luomen sisänurkkaan ja osittain tummansinisen päälle vaaleaa harmaanviolettia, kuultavaa sävyä. Tässä vaiheessa levitin myös kulmaluulle semimattaisen valkoisen perussävyn.

Viimeistelin yläluomen tuomalla meikkiin hohtoa vaaleilla hopean ja platinan sävyillä. Levitin hopeanvaaleaa kulmaluulle ja silmäluomen sisäkaareen kyynelkanavaan saakka, ja platinanvaaleaa liikkuvan luomen sisänurkkaan. Hohto toi eloisuutta luomen mattaisempiin, tummempiin sävyihin.

Detail.

Sitten siirryin alaluomeen. Tein sisänurkasta pitkäksi vedetyn rajauksen mustalla luomivärillä. Inspiraatiomeikissä (kuva perjantain postauksessa) myös yläluomen rajaus oli vedetty pitkäksi kyynelkanavan ohi, mutta Tanjan poimu esti vastaavanlaisen tyylin tässä meikissä.

Lisäsin mustan sävyn alle tummansinistä ja harmaanviolettia, ja vedin sävyt ulkonurkassa yhteen varjostuksen & siipirajauksen kanssa.

Maskaran Tanja laittoi itse. :) Ihan viimeisenä lisäsin mustan sisärajauksen kajalilla ja meikkasin Tanjan kulmat.

Valmista.

Siitä sitten kokeilemaan sunnuntain ratoksi, eikös vaan? ^_^

Kommentit (20)
  1. Kiitoksia! Tämä oli todella mielenkiintoinen :) Minä luulin että aina tehdään rajaus ensimmäisenä; ainakin itsellä on se ”pelko” että jos teen sen viimeisenä niin saatan sutata ja pilata koko silmämeikin.
    Laitoitko kulmat kynällä vai värillisellä geelillä?
    Voi kyllä on vielä pitkä matka siihen että osaa tehdä edes lähellekään noin upeaa meikkiä, mutta tästä on paljon apua kun näkee miten olet tämän tehnyt :)

  2. Hieno meikki, itselläni on vähän samanlaiset ”raskaat” silmät kuin mallillasi, en koskaan laittaisi itselleni koko alaluomelle rajausta. Silmät pienenevät ja näyttävät entistä raskaammilta. Muutama maskeeraaja on yrittänyt väkisin vetää rajauksen koko alaluomelle (vaikka aina sanon, että ei kannata), ovatkin sitten todenneet, ettei se vaan näytä hyvältä. Sen takia laitan itse alarajauksen aina vain ulkonurkkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *