Karkkipäivä
Karkkipäivä

Makeup breakdown: näin teet Tanjan smokey-meikin

Tutorial perjantaina postaamaani arabialaistyyliseen smokey-meikkiin, olkaa hyvä. :)

         

.

Aloitetaan pienellä katsauksella mallimme silmiin. Erilaiset silmänmuodot ovat aina meikkauksessa oma haasteensa ja toisaalta myös kiinnostava mahdollisuus kehittyä meikkityössä. En ole ennen meikannut Tanjan mallisia silmiä.

Tanjan silmät ovat ”pinnassa”, eli hänellä ei ole syvää luomikuoppaa joka asettaa rajoitteensa varjostusten tekemiseen. Sen sijaan Tanjalla on yläluomilla ja silmän sisänurkissa kyynelkanavan vieressä voimakkaat ”poimut” jotka luovat haasteita meikin rakennukseen. Lisäksi yläluomet ovat raskaahkot, ja muoto laskeva.

Poimut.

Kun lähdin tekemään Tanjan meikkiä, aloitin rajauksesta. Rajausta piirtäessä tulee usein automaattisesti seurattua luomen omaa, luonnollista muotoa, ja näin neuvotaankin monissa perusmeikkiohjeissa. Tanjan mallisissa silmissä rajaus kuitenkin tekee silmistä entistä alaviistommat ja alakuloisemmat, jos rajauksen antaa seurata luomen omaa muotoa (vasen kuva). Kissamaista rajausta tehtäessä viiva kannattaa nostaa yläviistoon jo hyvissä ajoin ennen silmän ulkonurkkaa (oikea kuva), jopa liioitellun jyrkästi. Näin silmän muoto saadaan nostettua ja katse ”avattua”.

.

Perinteisesti rajaus tehdään silmämeikissä viimeisenä, mutta tässä meikissä voimakas ja liioitellun pitkäksi vedetty siipirajaus toimi koko meikin pohjana ja muodon luojana. Aloitin piirtämällä Tanjan luomille mustat rajaukset geelieyelinerilla.

Seuraavaksi varjostin luomen ulkonurkat mustalla mattasävyllä rajauksen muotoa seuraten.

Sitten varjostin luomen keskiosan tummansinisellä, kevyesti hohtavalla satiinisävyllä vetäen sen osittain mustan päälle.

Seuraavaksi levitin luomen sisänurkkaan ja osittain tummansinisen päälle vaaleaa harmaanviolettia, kuultavaa sävyä. Tässä vaiheessa levitin myös kulmaluulle semimattaisen valkoisen perussävyn.

Viimeistelin yläluomen tuomalla meikkiin hohtoa vaaleilla hopean ja platinan sävyillä. Levitin hopeanvaaleaa kulmaluulle ja silmäluomen sisäkaareen kyynelkanavaan saakka, ja platinanvaaleaa liikkuvan luomen sisänurkkaan. Hohto toi eloisuutta luomen mattaisempiin, tummempiin sävyihin.

Detail.

Sitten siirryin alaluomeen. Tein sisänurkasta pitkäksi vedetyn rajauksen mustalla luomivärillä. Inspiraatiomeikissä (kuva perjantain postauksessa) myös yläluomen rajaus oli vedetty pitkäksi kyynelkanavan ohi, mutta Tanjan poimu esti vastaavanlaisen tyylin tässä meikissä.

Lisäsin mustan sävyn alle tummansinistä ja harmaanviolettia, ja vedin sävyt ulkonurkassa yhteen varjostuksen & siipirajauksen kanssa.

Maskaran Tanja laittoi itse. :) Ihan viimeisenä lisäsin mustan sisärajauksen kajalilla ja meikkasin Tanjan kulmat.

Valmista.

Siitä sitten kokeilemaan sunnuntain ratoksi, eikös vaan? ^_^

Kommentit (20)

 1. Bemu

  Kiitoksia! Tämä oli todella mielenkiintoinen :) Minä luulin että aina tehdään rajaus ensimmäisenä; ainakin itsellä on se ”pelko” että jos teen sen viimeisenä niin saatan sutata ja pilata koko silmämeikin.
  Laitoitko kulmat kynällä vai värillisellä geelillä?
  Voi kyllä on vielä pitkä matka siihen että osaa tehdä edes lähellekään noin upeaa meikkiä, mutta tästä on paljon apua kun näkee miten olet tämän tehnyt :)

 2. Jonayla

  Hieno meikki, itselläni on vähän samanlaiset ”raskaat” silmät kuin mallillasi, en koskaan laittaisi itselleni koko alaluomelle rajausta. Silmät pienenevät ja näyttävät entistä raskaammilta. Muutama maskeeraaja on yrittänyt väkisin vetää rajauksen koko alaluomelle (vaikka aina sanon, että ei kannata), ovatkin sitten todenneet, ettei se vaan näytä hyvältä. Sen takia laitan itse alarajauksen aina vain ulkonurkkaan.

 3. rairai

  Jes, silmänmuotohuomiot otetaan kiinnostuneina vastaan :)

 4. Julian

  Todella kaunis ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen meikki! Kiitos näistä mahtavista postauksista :)

 5. Heli

  Tämä meikki muutti mallin ulkonäköä todella paljon. Ehkä se todellakin on vähän arabityylinen, sillä minulle tuli mieleen joskus näkemäni kuvat saudimorsianten meikistä. Tosin Tanjan meikki on tyylikäs ja jopa hillitty niihin nähden, mutta kieltämättä jotain samaa niissä on. ;)

  Pienellä kaivamisella löytyi linkkikin:
  http://blueabaya.blogspot.no/2012/02/saudi-wedding-make-up-masquerade.html

 6. Nakke

  Eikö noin raskas/voimakas meikki oo vähän out? Ainakin kesällä….?

  • Charming Nails

   Joskus vähän ihmettelen näitä kommentteja…eikös kuitenkin jokainen meikkaa tyylillään :) varmaan itse olen sitten täysin out kun käytän kesäkuumallakin voimakkaita luomivärejä ;)

   Mutta kiitos tutosta, pitää kokeilla :)

  • Mirri

   Nakke, laitas nyt jokin rautainen lähde tähän tietoiskuusi :)
   Minulle tuli ihan puskista, että on mahdollista nolata itsensä meikkaamalla vuodenajan vastaisesti. Meikkauksen tiukka sääntökirja olisi muutenkin varmaan todella hyödyllinen opus.

  • ella

   Outo kommentti sikäli, että edellisessä postauksessa esiteltiin meikin inspiskuvakin, eikä sekään mikään nude kauneusmeikki ollut :D Onhan Karkkipäivä ennenkin toteuttanut monenlaisia lookkeja mallikuvien pohjalta. Ensimmäisenä mieleen tulee esimerkiksi tämä Goshin kevätlook: http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/05/01/wappu-tutorial-gosh-spring-look/

  • Sanni

   Eikö noin raskas/voimakas meikki oo vähän out? Ainakin kesällä….?

   Nakke, ei se ole out. :) Ei ainakaan Karkkipäivä-maailmassa. ^_^ Täällä on olemassa vain _meikkejä_, ei mitään tiettyyn trendiin, vuoden- tai kellonaikaan sopivia meikkejä.

 7. CoRRe

  Tosi kiva meikki! =)

  • Sanni

   Hei, tuohan on aika kiva! Kiits Mou! Taidanpa kerrankin ottaa haasteen vastaan…! ^_^

 8. Mira

  itselläni on kanssa tosi raskaat luomet, iän kanssa tullut raskaammiksi (vaikken 23:a vuotta vanhempi olekaan!) ja nuorempana käytin kissarajausta aina. se oli helppo tehdä melkein yhdellä vedolla, mutta nykyään tuntuu mahdottomalta! jos saan sen näyttämään hyvältä silmät auki, silmiä kiinni pidettäessä näkee, kuinka helekatin korkealle ne rajaukset pitää vetää (melkein pystysuoraan, no kidding) että ne näyttää silmät auki hyviltä. oonkin sitten yleensä tehnyt luomiväristä tuollaisen ylöspäinsuuntautuvan, mutta mietin, oisko sulla ratkaisua tähän mun ongelmaan, jos haluais käyttää pelkkää eyelineria? kaipaisin sitä kevyttä naisellista lookkia, minkä ennen sai niin helposti. :) kiitos jo etukäteen!

  • Sanni

   Moi Mira!

   Pelkäänpä, ettei mulla ole ratkaisua…. :/ Muuta kuin että älä välitä siitä vaikka joutuisitkin vetämään rajaukset ”pystysuoraan”, vain kokonaisuudella ja lopputuloksella on merkitystä. Jos meikki näyttää hyvältä vaikka ”joutuisit” vetämään rajat suoraan kulmakarvaan, niin eihän sillä ole väliä miten sen teit? Eikös niin? :)

 9. Tiitu

  Kiitos tutorialista! Itselläni on pyöreät silmät ja olen vasta oppinut tekemään rajaukset ilman, että silmät näyttää surullisilta ja entistäkin pyöreämmiltä. Tuo kuva vielä hyvin havainnollisti, että rajauksen voi todellakin melko rohkeasti nostaa sieltä sivulta ylös. Itse tosin aloitankin rajauksen melkein vasta silmän puolivälistä ja alarajauksia en tee ollenkaan.

  Pakko kommentoida vielä, että meikki on tosi hieno, mutta Tanja näytti paljon nuoremmalta ja suloisemmalta ilman ”kissameikkiä”. :) Mistä tulikin mieleeni, että toivepostaus: ”tutorial suloiseen ja tyttömäiseen meikkiin”! :D

 10. anonyymi

  Itse olisin valinnut ehkä vähän pinkimpään taittavan kevyen kiiltopunan tai huulikiillon. Olisi tullut raikkaampi ja nuorekkaampi fiilis, nuo erittäin nudet huulet on vähän turhan tunkkaiset. Muuten onnistunut!

  • Sanni

   Inspiraatiokuvassa oli vastaavanlaiset beigenudet huulet. :)

 11. Nimetön

  Iso kiitos tästä postauksesta. Juurikin saman silmän muodon kanssa tuskaillut rajausta, kissamaiset rajaukset eivät ole vain toimineet ja olen rajannut aina kynällä puolet yläluomesta. Nyt näillä vinkeillä kokeilemaan! Olisi mukavaa nähdä kevyempi arkimeikki samanmallisiin raskaisiin ja voimakkaalla poimulla oleviin silmiin.

 12. minä myös

  Minulla on juurikin tuollaiset poimut silmien sisänurkassa! Ja silmän muoto on muutenkin samanlainen, ehkä hieman pyöreämpi. Tämä on ensimmäinen kerta kun näen omien silmieni kaltaiset silmät meikkiohjeissa, kiitos siitä. Helpottaa tietää että on muitakin :-) Onhan siinä omat hankaluudet noiden rajausten kanssa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.