Karkkipäivä
Karkkipäivä

Makeover: Virve

Kun kaksi kosmetiikkabimboa viettää neljä päivää saman katon alla, ja toinen heistä harrastaa erittäin mielellään erinäisten kohteiden meikkausta, oli aika lailla itsestään selvää että ennen pitkää päädyttiin makeover-puuhiin. Se oli oivallinen tilaisuus korkata uusi Sleekin palettini!

Virve_makeover_beforeafter2

Innostun erityisesti kun pääsen meikkaamaan minulle ”uutta” silmän muotoa, ja Virven silmät toivatkin kiinnostavan ammatillisen haasteen. Virven kauniit silmät eivät sinällään ole mitenkään radikaalisti poikkeavat tai erikoiset, mutta ne ovat muodoltaan hyvin pyöreät laskevalla ulkonurkalla (alemmat lähikuvat havainnollisia). Tällaista silmää meikattaessa on oltava erityisen tarkkana rajauksen ja varjostuksen kanssa, ettei ilmeestä vain tule alakuloista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virven silmämeikkiin käytetyt sävyt ympyröity punaisella; kultainen, violetti, tumma harmaansininen, kultapinkki ja kuparipinkki.

En ole aiemmin meikannut näin pyöreitä silmiä, joten makeover oli minulle hyvää harjoitusta.

Kun meikattavana on pyöreä silmä, voisi ajatella, että pyöreyttä kannattaa lähteä tasapainottamaan viistoilla varjostuksilla ja pidentävällä rajauksella. Jokainen silmä on kuitenkin yksilöllinen, ja Virven tapauksessa en kokenut, että silmää pidentävä meikki imartelee hänen kasvojaan. Pyöreyttä voi tasapainottaa muillakin keinoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viiston kolmiovarjostuksen sijaan teinkin siis pyöreähkön/ovaalin varjostuksen, joka mukaili Virven silmän luonnollista muotoa nousematta etenkään keskeltä liian korkealle, joka pyöristäisi silmää entisestään. Sisänurkassa kultaa, sen jälkeen ulkonurkkaa kohti kultapinkkiä, kuparipinkkiä, violettia ja tummaa harmaansinistä. Haimme tarkoituksella erilaista ja värikkäämpää meikkityyliä mitä Virve normaalisti harrastaa.

Sleekin Original-paletin sävyt ovat kaikki yhtä lukuunottamatta erittäin hohtavia ja pehmeitä, melkein murenevia. Pigmenttiä on todella kiitettävästi, mutta paikoin muruinen koostumus (esim. kultainen sävy) ei vakuuttanut ihan yhtä lujasti kuin olisin Sleekiltä muiden bloggarien ihastuksen perusteella odottanut. Koostumus on niin voidemainen, että se tuntui välillä kerrostuvan vähän liiankin paksusti. Mutta näin edulliseksi paletiksi kyllä oikein hyvä; pigmentti nappasi ihoon kiinni erinomaisesti eivätkä sävyt liuenneet häivytyksen mukana.

Virve_makeover_eye_detail

Rajaus oli erityisen haastava. Mietin pitkään miten tekisin. Oikeastaan olisi kannattanut tehdä harjoitusrajaus puhtaalle luomelle ennen meikkauksen aloitusta – tein niin sitten jälkeenpäin illalla. Koska Virven silmän muoto on ulkonurkasta laskeva, arvelin, että olisi turvallisinta nostaa rajaus jo hyvissä ajoin ennen ulkonurkkaa ettei silmästä vain tule alakuloinen. ”Hännätön” töppörajaus pyöreässä silmässä voimistaa silmän pyöreyttä, joten rajaukseen on hyvä tehdä pieni nouseva häntä jotta saadaan tasapainottava vaikutus. Klassinen cat-eye-rajaus pitkällä siivellä ei kuitenkaan minusta ole omiaan Virven silmille, joten jätin hännän lyhyeksi.

Virve_makeover_face

Jos haluaa toteuttaa cat-eye-lookin voimakkaasti pyöreisiin silmiin, se on paras (minun mielestäni, en nyt yritä jaella tässä mitään yleispäteviä tekniikkatotuuksia! ;)) tehdä meikkaamalla myös alaluomi ja vetämällä myös sieltä voimakas siipimäinen varjo yhdistymään yläluomen siipeen. Täytyy sitten seuraavalla kerralla kokeilla tätä Virvelle…! (Mutta yleisesti en koe, että kissan silmät imartelevat Virven kasvojen muotoa.)

Virve_makeover_beforeafter1

Kasvomeikki toteutettiin Virven omilla meikeillä, joista valtaosan merkkejä en valitettavasti muista enkä tullut kirjoittaneeksi ylös.

Meikkipohjana toimi Virven aasialainen suosikki-BB-voide ja meikki kiinnitettiin irtopuuterilla. Varjostukset tehtiin Diorin Nude-aurinkopuuterilla ja posket sävytin liilahtavalla roosalla poskipunalla, jonka senkään merkkiä en muista. Vaalensin sävyä aavistuksen omalla Zuiin Mango-poskipunallani. Huulille laitettiin Chanelin läpikuultavaa persikkabeigeä huulikiiltoa. Ripsaroinnin Virve hoiti itse, enkä tiedä mitä maskaraa hän käytti. (Mutta neitokaisella on niin pitkät ja näyttävät ripset kiitos Neulash-ripsiseerumin, ettei varmaan väliäkään mitä ripsaria hän käyttää kun tuloksena on joka tapauksessa kunnon tähtisilmät ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvauksellista Virveä kelpaa kuvata…!

Virve_makeover_TheDog_

Kesken kadunvarren kuvaustuokion paikalle juoksi tuttavallinen koira joka iloisesti nosti jalkaansa Virven viereen siniselle seinälle. Tämä momentti ei ehtinyt tallentua kameralle, mutta spontaani ”dog interruption” kirvoitti lämpimät naurut. :) Oli jotenkin niin koomista kun yksi yrittää poseerata ja toinen jakelee päänkallistusohjeita kameran takaa ja sitten joku hauva juoksee siihen ihan muina koirina ja nostaa jalkaa toisten ”kuvaussetissä”. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun luette tätä, olen jo palannut Suomeen (tai enpäs olekaan vielä, lensin Ruotsiin ja siirryn täältä laivalla Affenanmaalle).

Täytyy todeta, vaikkei se teiltä varmaan jäänyt huomaamatta, että oli kyllä aivan fantastisen hauska ja antoisa Englannin matka! Cotswolds oli juuri niin idyllinen kuin ennakkotiedot antoivat ymmärtää ja Lontoo vielä mahtavampi mitä muistinkaan. Virve oli mitä mainioin emäntä ja kotiuduin hänen viihtyisään asuntoonsa niin että oli oikeasti haikeaa lähteä tänä aamuna. Meillä oli niin hauskaa! (Ja vaikka kannustankin Virveä hänen uusissa kuvioissaan ja olen innoissani tulevasta, niin en kyllä voinut olla tasaisin väliajoin huokaamatta, ”Tämänkö ihanuuden sinä jätät, ihan vapaaehtoisesti..?” Mutta niin se elämä menee, ja sen mukana on mentävä eteenpäin!)

Meinasin laittaa vielä lisää Englanti-juttuja kotiuduttuani, haittaako teitä? Cotswoldsistakaan en ehtinyt kirjoittaa vielä mitään. Ja brittiruoalle omistan (ylläripylläri) ihan oman postauksensa. ;)

Kommentit (26)

 1. JonnaH.

  Vitsit odotin tätä postausta! Hieno meikki! Itselläni on myös pyöreähköt silmät, joten tiedän haasteen.. Siihen päälle vielä riippuluomet, niin soppa on selvä. :D Englanti-juttuja odotellessa.

 2. MouMou

  Virve on niin söpö, etten kestä! Ja ihana meikki. Osaisipa itsekin. :)

  • Sanni

   Virve on niin söpö, etten kestä!

   Sanopa muuta – ja tuo luonnollinen, hersyvä hymy…! Hymykateus iskee jälleen :D Meistä olisi saanut varsin viihdyttäviä Neiti Tarttuva Iloisuus vs. Neiti Jäykkä Vakavuus -kuvia….. Minä kun suureksi harmikseni kuulun siihen porukkaan, jonka kasvot ovat mielentilasta riippumatta aina vakavat. :/

   • Salka

    Komppaan Moukkua, Virve on kyllä niin söpö ja kaunis ettei mitään rajaa! Tekis melkein mieli laittaa pulloon, hihhii ^_^!! Ja nätisti meikki korostaa silmiä, voi kun itsekin jaksaisi opetella silmämeikin jalon taidon..sillä kun saisi ihmeitä aikaan.

 3. marssi

  upea meikillä ja meikittä! :) vaikuttaa tosi hyvältä paletilta

 4. Tiltu Kultu

  Enpä yllättynyt (ja innolla odotin) Virven make overista. Vaikka toisessa tai hänen meikkaustaidoissaan ei olisikaan mitään korjattavaa, on silti aina mielenkiintoista nähdä toinen tapa meikata (aktiivisessa seurannassa olevasta blogista) tutut kasvot.

 5. himpsis

  Jee, mulla on malliltaan ihan samanlaiset silmät kuin Virvellä, ja rajaukset olen jättänyt julkisille paikoille mennessäni juuri siksi tekemättä, kun en ole tajunnut, millä tavoin rajattuna silmäni oikeasti voisivat näyttää hyvältä. Tähän asti olen onnistunut näyttämään ainoastaan totaalihämmästyneeltä tai juurikin suruisalta rajausyritysteni kanssa. En ole ollenkaan tajunnut, että mulla on ulkonurkasta laskeva silmä. Kaikkea sitä oppii! :D

 6. LillyLollo

  Ihana meikki! Mielettömän kaunista!
  Olisi taas kysymys Lily Lolosta.. Tilasin vinkkisi perusteella meikkipohjan, joka on aivan perfect. Kertakaikkiaan. Kiitos tuhannesti!! Mutta jäin miettimään niitä viimeistelypuutereita, että mikä virka niillä on. Ihoni on erittäin rasvoittuva ja huokoset suuret. Mitään kiiltävää en halua lähellenikään. Mutta tarvitseeko niitä puutereita? Pitääkö ne meikin paremmin mattana? Ovatko ne luonnollisia? Minulla on BM:n Mineral Veil. Onko se samaa tavaraa? Edes suurinpiirtein? Voisin käyttää sen ensin pois, jos siitä on jotain hyötyä …. Miksi joskus jossain oli ohje, että sitä voi laittaa meikkipohjan alle hillitsemään kiiltoa, mutta saa käyttää vain hitusen? Siis miksi vain hitusen? Onko siitä jotain haittaa, jos sutii enemmän?? Varmaan ihan hassuja kysymyksiä, mutta en kehtaisi ainakaan tilata mitään turhaa.

  • Sanni

   Mutta jäin miettimään niitä viimeistelypuutereita, että mikä virka niillä on.

   Ne nimensä mukaisesti tuovat viimeistelevän pinnan meikkiin ja lisäävät (joidenkin kohdalla, ihotyypistä riippuen) meikin kestoa. Itse kuulun niihin, joilla viimeistelypuuterilla ei keston kannalta ole mitään virkaa mineraalimeikin päällä. Toisilla ne taas saattavat tuoda kestollista lisähyötyä. :)

   Lily Lolon puutereista Flawless Matte antaa nimensä mukaisesti matan pinnan ja sen sisältämä kaoliini imee iholta ylimääräistä talia. Sopii siis nimenomaan rasvoittuvalle iholle.

   Flawless Silk ja Translucent Silk taas antavat silkkisen kuulaan pinnan. Flawless on sävyllinen ja antaa täten hieman peittoakin, Translucent taas on pelkkää micaa eli läpikuultavaa mineraalikiillettä. Eli jos minä haluaisin Lily Lolon meikkipohjan pintaan vielä lisää valoaheijastavuutta ja ”diffuusausta” (mica blurraa myös esim. hienoja juonteita), niin voisin sipaista päälle noita Silk-viimeistelypuutereita.

   Ihoni on erittäin rasvoittuva ja huokoset suuret. Mitään kiiltävää en halua lähellenikään. Mutta tarvitseeko niitä puutereita?

   Et välttämättä, mutta jos ajan mittaan koet, että Lily Lolon mineraalipohjasi ei pysy kunnolla päivän mittaan, niin Matte-viimeistelypuuterista saattaisi olla hyötyä.

   Pitääkö ne meikin paremmin mattana?

   Flawless Matte kyllä, sisältämänsä kaoliinin ansiosta.

   Ovatko ne luonnollisia?

   Kyllä, 100-prosenttisesti mineraalia. :)

   Minulla on BM:n Mineral Veil. Onko se samaa tavaraa?

   Käytännössä joo, samalla periaatteella toimii, mutta BM:n Mineral Veil ei ole 100-prossainen mineraalituote; se sisältää talia imevänä ainesosana maissitärkkelystä.

   Miksi joskus jossain oli ohje, että sitä voi laittaa meikkipohjan alle hillitsemään kiiltoa, mutta saa käyttää vain hitusen? Siis miksi vain hitusen? Onko siitä jotain haittaa, jos sutii enemmän??

   Ohje pitää paikkansa, ja sitä neuvotaan laittamaan vain hitusen ettei meikkipohjasta tule liian kakkumaista. Maissitärkkelys tekee tuotteesta aika kuivan, ja jos sudit sitä naamaan runsaasti niin tuloksena voi olla peruskivipuuterimainen, kuiva ”kalkkinaama”.

   Varmaan ihan hassuja kysymyksiä

   Ei ollut lainkaan. :)

   • LillyLollo

    Kiitos todella paljon!! Taivaallista, kun on joku, jolta kysellä tyhmiä… :)
    Tänään on näköjään LilyLololla synttäriale, joten taidan tilata tuon Flawless Matten samoin tein. Voisikohan tuota käyttää tarvittaessa meikin korjailuun puristepuuterin sijaan?

    • Sanni

     Voisikohan tuota käyttää tarvittaessa meikin korjailuun puristepuuterin sijaan?

     Ehdottomasti :)

     • LillyLollo

      Loistavaa, kiitos! Tilattu on :)

 7. Päivi

  Ihana postaus! Teidän yhteinen ilonne kyllä välittyi tänne ruudunkin taakse. Tosi kauniin meikin teit Virvelle! Lisää Englanti-postauksia, kiitos :)

 8. DluxEdition

  Meikki näyttää kerrassaan upealta! Tosi onnistunut! :)

 9. Charming Nails

  Hyvin onnistunut meikki :) mulla oli joskus pari noita Sleekiä mutta möin eteenpäin. On niissä pigmenttiä mutta niissä on se halpis luomivärien tyypillinen muruinen ja pöllyävä koostumus. Hankala levittää ja häivyttää.

  • Sanni

   Hankala levittää ja häivyttää.

   Minusta nämä taas on tosi helppo häivyttää, ainakin siis tämä superhelmiäinen koostumus joka häivyttyy kuin itsestään. (Matasta en tiedä.) Ja esim. verrattuna vaikkapa Make Up Storen Microshadow-luomiväreihin, jotka on oikein surullisenkuuluisia siitä että pigmentti ei meinaa tarttua ihoon vaan lähtee heti kävelemään kun yrität häivyttää, niin näiden Sleek-sävyjen pigmentti todella nappaa ihoon ja pysyy vaikka viuhtoisit kuinka häivytyssiveltimellä. :) Siihen olin erittäin tyytyväinen, mulla menee aina hermo sellaisiin luomiväreihin jotka ensin näyttää hyviltä ja pigmenttisiltä, mutta sitten kun lähdet häivyttämään niin huomaatkin, että tarttuvuus on surkea ja kaikki sävy katoaa siveltimen mukana.

 10. Nanna pohjoisesta

  Matkapostauksesi ovat aina ihania ja luen ne moneen kertaan, mutta tämä Englannin keikka ilahdutti erityisesti. Niin hauskalta meno vaikutti :) Minun täytyy sanoa, että ihailen tyyliäsi pukeutumisessa yms. Ei bling blingiä ja brändejä vaatteissa ja laukuissa, vaan positiivisella tavalla tavallista ja tervehenkistä – upeaa! Blogimaailmassa (ja muuallakaan) harvoin törmää enää sinun kaltaisiisi. Go Sanni go!

  • Sanni

   Minun täytyy sanoa, että ihailen tyyliäsi pukeutumisessa yms.

   Oho, wow..! :) Tätä kuulee kyllä harvemmin :D Mulla kun on käytännössä aina päällä samat lempivaatteet. Tuolla Enkku-matkalla mulla ei ollut edes käsi/olkalaukkua vaan sen virkaa toimitti Marimekon kangaskassi. :)

 11. Joannn

  Meikkausoppien mukaan kyllä ei ikinä saisi jättää rajausta tolleen lopusta vajaaksi, vaan se vedetään loppuun asti ja kohotus/kissansilmäviiru seuraa alaluomen linjaa. Rajaus paksusti ulkonurkasta, siitä kohden, missä yläluomen kaari alkaa kääntyä alas.

  Tosta lopusta olisit vetänyt vielä alas silmäkulmaan asti viivan ja täyttänyt kolmion, eli ylälinja olisi pysynyt samana.

  Terv. Eräs surulliset silmät omaava :)

  • Sanni

   Kiitos oppien valaisemisesta :) Nehän on tehty noudatettaviksi! ^_^

   Tosta lopusta olisit vetänyt vielä alas silmäkulmaan asti viivan ja täyttänyt kolmion, eli ylälinja olisi pysynyt samana.

   Ja näin teinkin illan harjoituksissa :)

 12. Ilona

  Kylläpä Virven kauniit silmät korostuvat tuossa meikissä upeasti! Ja kerro ihmeessä lisää Englannin-reissusta, sun matkajuttuja on aina niin mukava lukea.

 13. Bemu

  Hejsan! Katsonko oikein että et laittanut luomiväriä kulmakarvoihin asti vaan se alue jäi meikittömäksi? Huh huh, onpa taas hyvin muotoiltu kysymys…. ;D
  Hieno matka…. <3

  • Sanni

   Eijei, en voisi koskaan jättää kulmaluuta meikittömäksi :D Silmäluomi jatkuu ripsirajasta kulmakarvaan saakka ja meikki laitetaan aina koko luomelle. :) En vain tullut maininneeksi kulmaluulle ja häivytykseen käyttämääni tuotetta, kun se oli joku Virven vaalea neutraali luomiväri jonka nimeä tai merkkiä en muista. (En voinut meikata kulmaluuta Sleekin paletilla, sillä paletissa ei ole highlight-sävyä.)

   • Bemu

    Noh nih, mä olen samaa mieltä. Siksi kysyin kun joku sanoi mulle että vanhemman ihmisen ei kuulu meikata kulmaluulle asti ja mä olen eri mieltä. Kun mulla kerran ei oo silmät ryppyiset niin minähän meikkaan noin. Tosin käytän aina vaaleaa mattaa luomiväriä….

    • Sanni

     Mun mielestä olisi vain kertakaikkiaan hullunkurista jos meikki loppuisi ”kesken” luomivakoon…! ^_^

 14. Heta

  Tosi onnistunut lopputulos kuten aina :) Ja sitä sanaa minäkin ajattelin Virven silmiä katsellessa – tähtisilmät!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.