Karkkipäivä
Karkkipäivä

Makeover: Marika

Tällä kertaa meikkikohteena entinen työkaverini Marika. Marikan meikkirutiiniin kuuluu vain ripsiväri, ja saattoi olla ettei hänellä ole koskaan elämänsä aikana ollut näin paljon ”pakkelia” naamassa..!

         Klikkaa isommaksi.

Minulla on reissussa mukana ainoastaan kaksi luomiväripalettia, pastellinen IsaDora ja ruskea-neutraali MAC, ja Marikan meikkiin valitsin itsestäänselvästi MACin sävyt. Ei mitään papukaija-lookkeja tällä kertaa…! (Tosin sellaista ei IsaDoralla kyllä loihtisikaan.)

Aloitin, kuten tavallista, pohjustamalla Marikan luomet. Levitin liikkuvalle luomelle Naked Lunch –sävyä joka on voimakkaasti hohtava vaalea beige. (Tummempi ja vaaleanpunertava esim. L’orealin Golden Beigeen verrattuna, ”eloisampi” sävy.) Tein varjostukset tummanruskealla Mysteryllä ja vaaleanruskealla Wedgellä, kummatkin mattaisia sävyjä. Kulmaluulle levitin perusvaaleaa Shroomia (varmaan jokaisella ”macistilla” on tämä sävy). Rajasin yläluomen BeYu’n ruskealla nestemäisellä eyelinerilla, ja tein alaluomelle sisärajauksen IsaDoran ruskealla kynällä. Kulmat sävytin Lumenen kulmakynällä nro 2.

Meikkipohjan tein Clarinsin meikkipuuterilla (nro 105) ja Couleur Caramelin mineraalimeikkipohjalla. Tasoitin Marikan ihon sävyn Clarinsilla, ja lisäsin päälle tummempaa Couleur Caramelia vähän aurinkopuuterin omaisesti. Varjostin kasvoja kevyesti MACin Wedge-sävyllä, joka muuten sopii vallan mainiosti myös tähän tarkoitukseen. Poskipunaksi laitoin sekoituksen Rimmelin Santa Rosea ja Yves Rocherin Rose Douceuria.

Huulimeikkiin käytin myös kahta sävyä, alle Viva La Divan Red Night ja sen kirkkautta taittamaan päälle Lumenen # 79 Ruusu Nupussa.

Ennen meikkiä. Marikan huulet ovat luonnostaan tummat ja näyttävät kuin valmiiksi rajatuilta.

Tulos. Vaikka meikkiä oli Marikan asteikolla mielettömästi, näytti meikki minun silmääni kevyen luonnolliselta arkisetiltä. Marikalla on raskaat luomet, minkä ansiosta pelkälle liikkuvalle luomelle tehty varjostus ei käytännössä näy kuin silmien ollessa kiinni.

Halusin vielä kokeilla hieman näyttävämpää iltaversiota, ja muokkasin meikin nostamalla varjostuksen korkealle luomivaon yli ja lisäämällä alaluomelle pehmeän luomivärirajauksen.

Så här.

.

Silmämeikkien ero.

.

.

Vaikka korkealle löysän luomen yli nouseva varjostustyyli sopii hyvin raskaille silmäluomille, totesin lopputulosta tarkastellessani, että Marikan tapauksessa iltameikisi sopisi kuitenkin parhaiten kissamainen, rajauksiin painottuva silmämeikki. Olisin mielelläni kokeillut Marikalle vielä savuista, mustalla eyelinerilla, kajalilla ja tummanharmailla luomiväreillä toteutettua meikkiä, mutta sellaisia välineitä ei minulla täällä reissussa ole mukana.

Minulla on haaveissa toteuttaa Marikalle jonain päivänä vielä kokonaisvaltaisempi makeover peruukkeineen ja kaikkineen, sillä minusta Marikan kasvojenpiirteissä on jotain hyvin pamela-andersonmaista….. En tosin tiedä saisinko Marikan houkuteltua sellaiseen..! ^_^ Får se.

Kommentit (16)

 1. Cecilia

  Ihana silmämeikki! :) sopii kantajalleen todella hyvin :)

  xx Cecilia
  http://guabk.blogspot.com/

 2. Niitty

  Jos et saa houkuteltua, mut saat. Viittaa täällä ahkeraa !!!
  Ihan lempparia on ollut matkoilla kun hienommissa kaupoissa tehdään ilmaiseksi meikkejä ja samalla kovasti mainostetaan tämä on tosi hyvä sulle ja ainahan sitä tulee ostettua. Mutta se fiilis !!! kun nousee penkiltä ja on laitettu. Se että ammattilainen näkee mitä pitää tehdä. Ei aina tarvis olla juhlaa että moiseen menee. Välillä vois ihan muuten vaan mennä ottaa joku päivämeikki. Tosi monessa paikassa se onnistuu Helsingissäkin, mutta ulkomailla se tuntuu vielä enemmän luksukselta.

  Teit kyllä tosi hyvää jälkeä. Kaunis meikki ja kaunis malli.

 3. milipili

  Ihana meikki ja meikattava =)

  Mulla ei ole vieläkään Shroomia, aina ajattelen sen ostaa, mutta sitten se jotenkin jää muitten varjoon. Nuo muutkin sävyt vois olla kivoja, ei multa kyllä samankaltaisia puutu, mutta..

 4. meow

  Tykkään niin paljon näistä postauksista, missä tehdään erilaisille ihmisille meikkejä :)

 5. Bemu

  Kaunis meikki, ei yhtään ”ylimeikattu” :) Ystävättärelläsi on todella kaunis kulmakarvojen muoto, samoin huulet. Kauniin väristä huulipunaa, vaikka tuollaisiin huuliin sopii kyllä punaisempikin väri!
  Ja taas tuli hyviä vinkkejä; kiitoksia :)

  • Sanni

   Samaa mieltä, olen vähän kade Marikan kulmakarvoista! :)

 6. thesun

  hei viittisitkös kertoa, että jos sekotan suureen määrään kosteusvoidetta meikkivoidetta, niin pääseekö aurinko sen läpi, ja ruskettuuko? ihoni ei oo maailman paras, jotein haluisin vähän peittoo, mut myös rusketusta :)

 7. mammeli72

  Kaunis malli ja kaunis on meikki.
  Pamsumaisia piirteitä kasvoilta löytyy.Mietin kuvia katsellessa ketä tämä kaunis friidu muistuttaa ennenkuin olin tekstiäsi loppuun asti lukenut..ja sieltähän se nimi sitten tulikin =)

 8. rairai

  On kyllä niin edelleenkin lemppareita nämä postaukset joissa meikkaat eri ihmisiä! Se on niin mahtavaa nähdä millaisena joku meikkaustaitoinen näkee esimerkiksi toisen ihmisen silmänmuodon jne.

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla että tykkäätte! :)

 9. Gil

  Kaunis on malli! .. ja tietysti meikkikin :) On yhteneväisyyttä Pamelan kanssa kasvonpiirteissä ihan huomattavasti, mukava olisi nähdä tämä nainen ”räväkämmässä” meikissä, jossa yhdennäköisyys luultavasti näkyisi paremmin. (Koska Pamsu tykkää käsittääkseni aika voimakkaasta silmämeikistä.) :D

 10. Nimetön

  Hei, luin juuri vanhoja rajaustutorialejasi. Mietin voisitko antaa meikkivinkkejä, etenkin rajauksen suhteen, silmälle jossa ”teardotin” tai sisäkulman peittää sellainen ihopoimu. Vaikea selittää :D Vähän niinkuin tuossa kuvassa: http://1.bp.blogspot.com/_U0PqTfUlCpA/TIrwiIuoG8I/AAAAAAAAADg/-m3LCQkThho/s400/0.jpg mutta voimakkaammin. Tuon ihopoimun takia en voi tehdä koko silmän rajausta ja rajauksista tulee helposti sotkuiset.

 11. maria

  Kaunis meikki ja malli! Meikki sopii kantajalleen erittäin hyvin ja nuorentaa ja piristää selkeästi ilmettä. Hänen kannattaisi vaan laittaa useammin pakkelit naamaan! :)

 12. Charming Nails

  Tällä ”Macistilla” on Shroom ja se on kyllä huippukiva sävy mutta raskaille luomille sopii vain juurikin kulmakarvojen alapuolelle, itse en voi laittaa pitkälle alalle kun sen on niin hohtava. Marikalle olisi sopinut hirveän hyvin paksumpi varjostus ja tumma mattavarjotus/smoky, innolla odotan jos näkisimme sellaisen tulevaisuudessa? Sitten kun on siihen sopivat meikit mukana ;)
  Marikalle käyvät molemmat lookit hirveän hyvin, luonnollinen mutta kuitenkin ehostettu. Hyvin hoidettu homma Sanniseni, minunkin suosikkejani ovat nämä make overit :) minäkin toivoisin pääseväni taas meikattavaksi :D

 13. Heidi

  samaa kommentoin kuin muutama muukin: nämä mallien meikkaukset ja niiden esittelyt ovat tosi kivoja, voi tehdä vaikka useamminkin :) kiva että on erilaisia malleja nuorista aina vähän varttuneempiin. Olisi hauska esim. nähdä eri mallien avulla, miten vaikkapa pienistä silmistä saa meikin avulla loihdittua suuremmat tai miten kapeahuuliselle saa lisää volyymia huulipunilla jne. Pistä korvan taakse, jos joskus sattuu sopiva malli vastaan (voi olla että tämäntyyppisiä on joskus ollutkin, mutta olen vasta reilu puoli vuotta ollut aktiivinen lukija)!

 14. zubi

  Todella onnistunut makeover ja Marika on erittäin kaunis nainen! Olet saanut kulmakarvat aivan täydellisen näköisiksi ja tuo nostettu varjostus sopii Marikalle hienosti, itselleni en osaisi kuvitella. Tosin kissamainen juhlameikkikin varmasti näyttäisi upealta, kuten totesitkin. Jotenkin tuo silmien persoonallinen muoto tulisi varmasti hyvin esille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.