Karkkipäivä
Karkkipäivä

Make Up Store Matte Foundation ja Clinique Superbalanced Powder Makeup

Tulipas tälle pitkä otsikko! :)

Tällä viikolla tapahtui sellaista, että en enää kestänyt jatkaa meikkivoidekokeilua. Nyt oli siis viides viikko meikkivoideprojektissani, ja iho alkoi reagoida näpyillä ja epätasaisuudella. Tietenkään en voi tietää, johtuuko se suoraan meikkivoiteista, mutta en joka tapauksessa halua laittaa näppyiselle iholle meikkivoidetta. Sitä kun vaan tietää, että nestemäinen meikkivoide tukkii ihoa aina herkemmin kuin puuterimainen, ja mineraalimeikkipohjaa käyttäessä ihoni ei ole vuosiin hermostunut tällä lailla.

Pidän nyt taukoa meikkivoidekokeilusta ainakin pari viikkoa.

MUSMatteFoundation

Tämän viikon kokeilumeikkivoiteena oli Make Up Storen Matte Foundation. Matte on peittävämpi kuin MUSin perusmeikkivoide Liquid Foundation. Tällä sai mielestäni hyvän peiton, ja se pysyi iholla oikein hyvin. Ainoastaan nenä alkoi vähän kiiltää päivän mittaan. Koostumus on paksuhkoa, ja pinta jäi minun makuuni aika pakkeloidun näköiseksi. Vaikutelma ei kuitenkaan ole sama kaikkien iholla, sillä työkaverini käyttää Mattea ja hänen ihonsa on aina aivan upean – eikä todellakaan paksusti meikatun – näköinen.

Iho ei jäänyt mielestäni meikkivoiteen levityksen jälkeen mitenkään samettisen mattaiseksi, vaikkei kyllä kosteaksikaan. Koin silti tarpeelliseksi lisätä päälle kevyesti irtopuuteria, sillä nestemäisillä meikkivoiteilla on minun ihollani ikävä taipumus tuoda huokoset pahemmin esiin. Puuterihuntu hoitaa ne näkymättömiin. Meikkipohja kesti siistinä koko päivän, enkä keksi tästä muuta ”moitetta” kuin että minulle tämä on liian vahva pohja. Pidän luonnollisemmasta jäljestä.

Kolmannen kokeilupäivän jälkeen iholla alkoi olla näppyä, ja neljännen päivän aamuna iho oli niin ”paukamaisen” näköinen että hylkäsin meikkivoiteen. Menin töihin meikittä, ja päätin kokeilla Cliniquen uutta puuterimaista Superbalanced-meikkipohjaa.

CliniqueSuperbalancedPower

Superbalanced on sekaiholle tarkoitettu meikkipohja, joka Cliniquen sanoin ”pitää ihon kuivat kohdat miellyttävän tuntuisina ja kontrolloi öljyisten alueiden kiiltoa”. Idea on siis sama kuin nestemäisessä Superbalanced-meikkivoiteessa. Nyt kun mineraalibuumi on päällä, niin Superbalanced Powder Makeupin kerrotaan senkin olevan ”mineraalirikas”. Selkokielellä sanottuna se on siis sekoitus mineraaleja ja synteettisiä aineita.

Superbalancedin mukana tulee puolikuun muotoinen sivellin (ei mitenkään erityisen pehmeä), mutta itse levitin meikkipuuterin kabukilla peittävämmän tuloksen saamiseksi. Voi ah, sitä tuttua tunnetta iholla! Ja tuttua tulosta. Meikkipohjasta tuli ohut, luonnollinen ja ”meikittömän” näköinen, ihan niinkuin mineraaleilla. Huokoset jäivät nätisti piiloon ja pinta oli kuulaan matta. Superbalanced ei tosin tuntunut sulavan ihoon yhtä hyvin kuin 100% mineraalipuuteri, ja pinta jäi paikoin kuivan näköiseksi. Mutta apu oli vain parin suihkauksen päässä; nappasin hyllystä Cliniquen Moisture Surge -kosteussuihkeen, kostutin ihon muutamalla suihkauksella, annoin kuivua ja iho oli täydellinen! :)

Kyllä puuterimaiset meikkipohjat on vaan mun juttu. Siitä ei pääse mihinkään. Iho on nyt loppuviikosta jo rauhoittunut ja näpytkin vetäytyneet. Eilen en voinut olla tuijottamatta lilylolo-ihoani koko ajan peilistä, olin vaan niin ihastunut. <3 Ero on ihan mieletön nyt kun on tottunut viisi viikkoa katselemaan meikkivoidenaamaa.

Kommentit (54)

 1. Cher

  Heippa Sanni!
  Mahtaakohan noita LilyLolon tuotteita pystyä ostamaan miltään luotettavalta nettisivustolta?

   • Cher

    Kyselen ehkä tyhmiä, mutta miten LilyLolon omilta sivuilta voi tilata, jos maksaa euroilla? Olen aina jättänyt nettiostokset sikseen, kun olen nähnyt hintojen olevan puntina tai dollareina… Mutta ilmeisesti siis euroilla maksaminenkin onnistuu Lolon sivuilta?

    • Sanni

     Pankkisi muuntaa kauppavaluutan (tässä tapauksessa punnat) automaattisesti euroiksi, ja tililtäsi veloitetaan pankin kurssin mukainen summa euroissa. :)

 2. Rosalie

  Heippa

  Totesin eilen, että naamani kärsii meikkivoiteesta. Mitä täytyy siis meikkiosastolla pyytää etsimään jos haluan siirtyä noihin mineraalimeikkeihin siis korvata meikkivoide sellaisella. Täytyykö tuollainen kabuki ostaa, että voin käyttää mineraalimeikkiä.

  Mitä suosittelisit mineraaleista meikkipohjaksi todella kuivalle iholle?

  En nyt tiedä ilmaisinko kysymykseni oikein =)

  • Sanni

   Moi Rosalie!

   100% mineraalimeikkipohjia myyvät vain valikoidut kosmetologit, Kicks-myymälät ja nettikaupat. Muilta kosmetiikkaosastoilta et ”oikeaa” mineraalimeikkipohjaa löydä, eli jos esität kysymyksen vaikkapa Sokoksella, he tarjoavat sinulle todennäköisesti jotain päikkärikosmetiikan mineraalisekoitteita (ovat siis synteettis-mineraalisekoitteita) tai selektiivisten merkkien mineraalisekoitteita.

   Kabuki on välttämätön mineraalimeikkipohjan käytössä. Voit laittaa mineraalijauhetta myös niin kutsutulla ”flocked spongella” eli nukkasienellä, jota myyvät jotkut mineraalinettikaupat, mutta tulos ei ole yhtä hyvä ja tasainen kuin kabukilla. Minä käyttelin nukkasientä ensimmäiset kuukaudet mineraalipohjaan siirryttyäni, mutta vaihdoin pian kabukiin. Iho hyötyy kabukin pyörittelyliikkeestä ja saa samalla kuivaharjausta.

   En osaa sen kummemmin suositella tiettyä mineraalipohjaa kuivalle iholle, sillä ne sopivat kaikille ihotyypeille. Fashioned in Finland -blogin Nea (joka on perehtynyt eri merkkeihin laajemmin kuin minä) on joskus sanonut, että Alima sopisi hyvin kuivalle iholle. Itse en ole Alimaa testannut.

   • Nimetön

    Kiitos!

    Taidankin suunnata Kicksiin lähipäivinä. Kerron sitten mitä loppuviimein mukaan lähti ja millaista oli käyttää ;)

 3. Tietämätön

  Itse olen ihmetellyt tässä alusta asti kun mineraalimeikit tuli pinnalle, että miten niin meikkivoiteet tukkii ihohuokosia ”aina enemmän kuin puuterimaiset”? Itse olen käyttänyt sekä meikkivoiteita ja mineraalimeikkejä enkä ole ihoni kunnossa huomannut mitään eroa. Eikös se meikkivoidekin iholta lähde pois jos on kunnon puhdistustuottet? Työkavereitten kanssa puhuttiin aiheesta, eikä kellään ole näppyongelmia vaikka päivittäin meikkivoidetta käyttävät. Kelle niitä näppyjä sitten tulee? Ja onko ne ihan finnejä vai mustapäitä vai jotain allergista näppylää?

  • Sanni

   Tietenkään kaikkien iho ei reagoi samalla lailla, joten aivan varmasti on lukuisia ihmisiä joiden iho ei ole moksiskaan meikkivoiteista. :) Nestemäisillä meikkivoiteilla on kuitenkin ”edellytykset” tukkia ihoa puuterimaisia enemmän, sillä niissä on usein mineraaliöljyjä, silikoneja ja muita kalvonmuodostajia, jotka eivät anna ihon hengittää yhtä vapaasti kuin puuterimainen. Tämä on kosmeettinen fakta. Meikkivoiteet puhdistuvat iholta ihan yhtä hyvin kuin puuterimaisetkin, joten peseytyvyydellä ei ole tässä yhteydessä tekemistä ihon reaktioiden kanssa.

   Joe Blascon paksu, vahamainen meikkivoide ja muut sen kaltaiset teatterimeikkipohjat ovat oiva esimerkki tukkivista meikkivoiteista. Ne eivät luonnollisestikaan tuki jokaisen ihoa, mutta ne eivät tosiaankaan ole suositeltavin vaihtoehto epäpuhtaalle, helposti tulehtuvalle ja näppyläiselle iholle.

 4. Tietämätön

  Cosmetics Copin sivulla mineraaliöljy ja silikoni saavat hymynaamat, ja mineraaliöljystä erikseen kerrotaan ettei se tuki huokosia. Se kyllä jää ihon pintaan, mutta se toimiikin hyvänä suojana iholle. Tästä asiasta ei siis ainakaan yksiselitteistä tutkimustulosta ole. Lieneekö siis mutu-tuntuma.

  • Sanni

   Itselläni esimerkiksi on ihan omat konkreettiset kokemukset silikonista ja mineraaliöljystä tukkivina ja ihoon kertyvinä ainesosina. Minulla oli jatkuvasti hilsettä kun käytin silikonipitoisia shampoita (=silikoni kerrostui päänahkaani), ja hilseily loppui heti kun vaihdoin silarishampoot silikonittomiin. Mineraaliöljyä sisältävät aurinkovoiteet saivat puolestaan ihoni aina finneille, ja eron huomasi heti kun jätti mineraaliöljypitoiset voiteet pois. Ihon käyttäytyminen on tietysti aivan yksilöllistä, ja toisten iho tukkeutuu näistä ainesosista, toisten ei.

   Kummatkin ainesosat ovat kyllä neutraaleja ja ihoa ärsyttämättömiä, ja tuovat suojaavan kalvon iholle. Tämä kalvo myös estää tai hidastaa kosteuden haihtumista iholta. Näin ollen niillä on myös positiivinen vaikutus. Mutta kalvonmuodostajilla on aina myös edellytykset estää ihoa hengittämästä niin hyvin kuin se muuten tekisi, ja kun oma ihoni reagoi myös negatiivisesti, niin luonnollisestikin käytän mieluummin tuotteita jotka eivät silikoniyhdisteitä tai mineraaliöljyjä sisällä. Etenkin kun on saatavilla yhtä suojaavia ainesosia, joilla on kalvonmuodostuksen lisäksi myös hoitavia ominaisuuksia.

 5. Saara

  Moikka! Postauksesta on jo ikuisuus, mutta tykästyin joskus tuohon Make up storen mattameikkivoiteeseen niin paljon, että käytin jopa pullon loppuun. Se oli minulla silloin kesämeikkivoiteena, ja nyt haluaisin siitä talvi-iholle sopivan sävyn. Täällä ei vain ole kyseisiä tuotteita mailla halmeilla, joten onko sinulla mitää aavistusta, mikä sävy minun kannattaisi tuosta meikkivoiteesta ottaa? Kesällä minulla oli siis sävy Sand, ja nyt käytän esim. Bare minerals mineraalimeikissä sävyä medium beige ja lorealin true matchissa sävyä golden beige.
  Kiitos! :)

  • Sanni

   En valitettavasti osaa auttaa :/ Nyt on kulunut jo niin pitkä aika siitä kun työskentelin liikkeessä ja Make Up Storen tuotteiden kanssa, että sävyt eivät enää ole päässäni. :(

 6. Saara

  Meinasin siis netistä tilata..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.