Karkkipäivä
Karkkipäivä

Make Up Store Magazine

Make Up Storella on oma, muutaman kuukauden välein ilmestyvä lehti jota voi ostaa kaikista Make Up Storea myyvistä pisteistä. Vaikka en kokonaisuutena pidä MUSia niin hurjan tasokkaana merkkinä (verrattuna muihin samassa hintakategoriassa pyöriviin ammattilaissarjoihin), on tämä lehti jotain aivan huikean upeaa ja tuo Make Up Storelle roppakaupalla uskottavuutta. Lehti on todellinen meikkifriikin unelma ja on täynnään toinen toistaan hienompia inspiraatiokuvia. Meikkikuvaeditorialit ovat ensiluokkaisesti toteutettuja ja kuvattuja. Lehti antaa kaiken kaikkiaan kuvan korkeasta laadusta ja todellisesta meikkitaiteelle omistautumisesta.

MakeUpStoreMagazines
Viimeisimmän lehden (alhaalla vasemmalla) kansi on mielestäni aivan erityisen upea.

MakeUpStoreMagazine

Kuvia lehdistä.

MakeUpStoreMagazine2

Tästä meikkijutusta tuli mulle ihan mieleen oma blogini. :)

Mutta. Hämmästyttävää kyllä, jopa Make Up Storen kaltainen, omaa merkkiä puffaava lehti, sortuu silloin tällöin käyttämään meikkikuvissa jotain muuta kuin tiedoissa mainittua tuotetta. Juuri kun olin päässyt ihmettelemästä Trendin toukokuun kannen ”huijausta”, bongasin samanlaisen ristiriidan Make Up Storen viimeisimmästä lookista. Olette varmaan jo nähneetkin uuden lookin, Splashin, mainoskuvia lehdissä. Lookkiin kuuluu kolme yksiväristä eyedusteilla tehtyä meikkiä. Yksi niistä, sininen, ei ole tehty lookkiin kuuluvalla sinisellä luomivärillä. Kuvan meikki on tummansininen, luomiväri taas on turkoosi/petrolinsininen.

MakeUpStoreSplash_vertaus

Olisiko tämä meikki tehty Sight’illa? Aika mahdotonta. Tai sitten meikin sävy on täysin muutettu kuvankäsittelyssä. Mutta – mitä järkeä on käsitellä tietyn lookin tiettyä luomiväriä mainostava kuva aivan eri sävyiseksi kuin ko. luomiväri on…?

Mun oli sitten tämän epäkohdan havaittuani testattava muutkin lookin eyedustit. :)

MakeUpStoreSplashVictoryy

Eyedust Victory näyttäisi olevan ihan sama kuin kuvassa.

MakeUpStoreSplashPerfectt

Eyedust Perfect on käsitelty kuvassa hieman violetimmaksi mitä se todellisuudessa on, mutta sävy on silti tunnistettavissa. (Perfect on muuten aika perfect yhdellä sävyllä toteutettavaan smokyyn, sillä se on oikeastaan kaksi sävyä yhdessä – musta ja violetti! Violetti tulee esiin vain kun valo osuu siihen, kuten luomen keskellä.)

MakeUpStoreSplashSightt

Eyedust Sight. Ei ole kyllä kuvan sävy, ei millään.

Itse asiassa tämän kuvan tiedot olivat muutenkin sekavat. Tuotepräntissä lukee ”Eyedust Sight, Blend & Fix, Microshadow Deep Blue Sea”.  Meikin tekemisestä lukee: ”Sekoita Sight Blend & Fixiin ja levitä luomelle 206-siveltimellä.” Deep Blue Sea’ta ei mainita. No, MUSillahan ei  edes ole sen nimistä luomiväriä, mutta samanniminen rajauskynä kyllä löytyy. Ja kuvan sävy muistuttaa ehdottomasti enemmän Deep Blue Sea -kynän sävyä kuin Sight’ia. Olisikohan meikki sitten kuitenkin tehty töpöttelemällä luomelle tuota kynää…? Ja päälle jotain vaaleaa eyedustia tuomaan jäinen hohto…?

No, ei sillä niin väliä. Suosittelen joka tapauksessa kaikille meikkitaiteesta kiinnostuneille tutustumista Make Up Storen lehteen.  Hintaa on 6€ ja lehdet ovat paksuja, viimeisimmässä numerossa on 160 sivua. En voi kuin ihmetellä miksei esimerkiksi MACillä ole vastaavanlaista lehteä. En tiedä mitään muutakaan merkkiä joka olisi panostanut meikkilehteen, joten Make Up Store on sillä saralla ainutlaatuinen.

Kommentit (34)

 1. Nimetön

  Tykkään itse kuvaajana aina tutkia ton lehden, tietysti kuvien, mutta myös meikkien takia. Noissa on monessa aivan uskomatonta kekseliäisyyttä. Palaan aina kuolamaan noita kuvia moneen kertaan.

  Veikkaan että tuossa on vain käynyt kömmähdys ton nimen kanssa, jos kerran tuo Deep Blue Sea on kuitenkin enemmän samanvärinen tuon luomella olevan kanssa, noita sattuu kun isoja taittotöitä tehdään. Ei ne tietysti kivoja ole kellekään, mutta ihmisiä ne taittajatkin on. :)

  Mua harmittaa suunnattomasti kun ainakin Jyväskylän Sokokselta sai tuon uusimman lehden viime viikolla jotain kuponkia vastaan ja lehti olikin ruotsinkielinen. Eipä siinä paljon tekstiä ole ja ainakin 2/3 menee ihan sujuvasti, mutta englanti olis silti noista kahdesta kielestä mulla sujuvampi. Ostetuista yksikään ei ole ollut ruotsiksi niin tiedän että se ei ole ainoa vaihtoehto. Ehkä mää pärjään. ;)

 2. Nunnuka

  Voihan se ”värivirhe” johtua painostakin!? Lehti on painettu, eikä värejä aina saada täsmäämään juuri täsmälleen sellaisiksi kuin on tarkoitus.. Mutta hienoja kuvia!

 3. Kitikiti

  Moikka!

  Voisiko olla että kynällä on tehty pohja luomelle, joka on sitten hiukan muuttanut eyedustin sävyä, varsinkin jos sitä on kevyelti paineltu päälle että se tuo ”hohtoa”?

  En ollut aivan varma tarkoititko tätä postauksessasi, joten pakko kysäistä : >

  • Sanni

   Joo, siis tuota tarkoitin, paitsi että en usko että tuossa on edes Deep Blue Sean päälle laitettu Sight’ia, se on niin turkoosi sävy että meikkiin tulisi väkisin turkoosi häivähdys. Mikäli kuvan sävyä ei ole käsittelyssä muokattu, niin veikkaisin (mikäli kuvaan on edes ylipäänsä käytetty MUSin meikkejä) että DBS:n päälle on taputeltu jotain läikuultavaa vaaleaa, en nyt muista sävyn nimeä mutta eyedusteissa on yksi sellainen hohtava valkoinen.

   Joka tapauksessa on outoa, että kun lookin ydin on nimenomaan nuo kolme uutta eyedustia, niin miksi mainoskuva tehdään kynällä? Kun kuvasarjan tarkoitus on tuoda esiin nimenomaan eyedustit.

   Bongasin muuten netistäkin ihan vääristyneen kuvan Sight’ista, tässä kuvassa se on tummansininen ja tekstissäkin sitä kuvataan sanoilla ”bright blue”. Livenä sävy ei ole tuonne päinkään. Onkohan tuon ollut alunperin tarkoitus olla tummansininen, ja mainoskuvat on tehty kuvankäsittelyohjelmalla jo kauan ennenkuin koko luomivärit on putkahtaneet ulos tehtaalta, ja valmis Sight onkin sitten ollut ihan eri sävyinen kuin mitä kaavailtiin…?

   http://www.sassisamblog.com/2010/04/22/make-a-splash-this-winter-with-make-up-store/

 4. Lucy S

  Nuo lehdethän löytyvät myös Make Up Storen nettisivuilta mistä ne voi katsoa ilmaiseksi. Vaikka paperilehti onkin helpompi lukea niin itse tällaisena kitupiikkina käytän mielummin nettipalvelua. ;)

 5. Jangsara

  Mun oli tarkoitus kanssa tehdä postaus M-Magazinestä, mutta se sitten jäi.
  Tosin, mun postaus olisi käsitellyt lähinnä sitä järkyttävää kuvankäsittelyn määrää. Etenkin toi uusin lehti oli mulle kamala pettymys, musta tuntuu että puolet meikeistäkin on tehty digitaalisesti.
  En vaan osannut inspiroitua mistään tossa lehdessä :/

  • Sanni

   Totta, kuvia on käsitelty todella rankasti, mutta mä näen ne ennenkaikkea kuvataiteena, ne siis on käsittelyineen kaikkineen upeita kokonaisuuksia.

 6. Jenni

  Mä olen kyllä ihan MUS koukussa. Mulle ne ja Macit on olleet tähän mennessä ainoita riittävän pigmenttisiä luomivärejä koska olenhan (moneen kertaan jo maininnut) tällainen lurppaluomi.
  Sanoit etteivät ne ole mielestäsi hyviä, tuon hintaluokan ammattilaismeikkejä. Haluatko antaa vaihtoehdon mitä kannattaisi kokeilla?
  Saattaa olla että friikahdan ostamaan tuon lehden vaikka näillä silmillä voi vain unelmoida noista meikeistä :(

  • Sanni

   Mielessä mulla oli lähinnä MAC ja Make Up Forever. En sanonut etteivätkö MUSin tuotteet olisi mielestäni hyviä, minusta sarjan laatu vain on hyvin epätasainen. Hurjan suuri ero on etenkin poskipunissa jos vertaa vaikka MACiin – suurimmalla osalla MUSin poskipunista saa ihan mielettömät pelleposket ja ne häivyttyvät äärimmäisen huonosti. Niissä on niin paljon pigmenttiä, ettei se ole normaaliin päivämeikkiin mitenkään tarkoituksellista. Paljon järkevämpiä ovat sellaiset punat, joiden sävysyvyyttä voi itse kontrolloida kerrostamalla. MUSin puuterimaisille tuotteille, niin poskipunille kuin luomiväreillekin, on ominaista sellainen tunkkainen kuivuus jonka muutama muukin lukija tunnisti kun siitä taannoin kirjoitin. Samoin Eyedustit ovat kuivia ja huonosti tarttuvia. Niitä kun vertaa vaikka mineraaliluomiväreihin niin ero on ihan mieletön. Jos joku Eyedust-fani kokeilisi mineraaliversiota, niin tuskin enää dusteihin palaisi… :p

   Mutta makuja on monia, ja moni varmasti on eri mieltä kanssani. :) Itse vain olen pettynyt todella moneen MUSin tuotteeseen.

   • Jenni

    Siis mä en ollenkaan puolustanut MUSia =) Päinvastoin ajattelin että jos on kertoa joku hyvä verrokkituote niin otan mielelläni vastaan ideoita =) Ilmeisesti Grimas ja Ben Nye on hyviä sitten.
    Ehkä mun pitää myös hurahtaa kokeilemaan jotain mineraalijuttuja jotta huomaan eroa. Mulle kun noi poskipunat ei oo oikein koskaan ollut se juttu vaan vain nuo luomivärit <3

  • Nimetön

   Voimakaspigmenttisistä väreistä pitävän kannattaa ehdottomasti tutustua Grimasin mattaluomiväreihin! Minulla ne eivät tarvitse edes pohjustajaa alle. Lisäksi niiden hinta/laatu -suhde on vailla vertaa.

   Kannattaa myös tutustua Ben Nyen ja Kryolanin väreihin. Niitä on Suomessa hieman huonosti myynnissä, mutta jos saa käsiinsä niin kannattaa kokeilla!

   • Sanni

    Joo tuota Ben Nyeta mä ajttelin kanssa, Nyen luomivärit on tosiaan ihan eri maailmasta kuin MUSin! Grimasistakin tykkään. Niitä mattaluomivärejä en ole tosin vieläkään kokeillut…

 7. Virve

  Minua ärsyttää noissa MUS:in lehden uusien lookkien meikkikuvissa, että niihin on lähes aina listattu tuotteiksi KAIKKI lookin tuotteet, vaikkei kaikkia olisi käytettykään juuri kuvan meikissä.
  Olen itse ladannut vanhemmatkin MUS:in lehdet koneelle MUS:in nettisivuilta ja ne ovat läppärilläni loistavana junalukemisena. :)

 8. Sissi

  Oi mikä ihanuus tuo eyedust perfect! Osaiskohan sillä tehdä minkäänmoista meikkiä omille silmille…

 9. .Nekku.

  Tykkään M Magazinesta ihan hurjasti! Tosin Jangsaran tapaan en pidä siitä ajoittan liiallisuuksiin menevästä kuvankäsittelystä. Siis sellaisesta, että kasvot näyttävät muovisilta (kuten mm. uusimman lehden Life is a Bitch! -jutun viimeisissä kuvissa). Sillä saralla lehti on tosin petrannut vuosien mittaan.

 10. badbomben

  Mulla on sama: en ole mikään hervoton MUS-friikki mutta nimenomaan lehden äärellä kuolaan. Johtunee lähinnä siitä etten ole koskaan asunut ihan MUSin lähellä, välillä olen käynyt hesassa ja kickseissä räpläämässä.

  Tosi upea lehti joka todellakin säästetään silloin kun sen on hamstrannut. Mulla taitaa olla MUSilta vaan whisper-meikkipussi, joka kyllä on sekä kaunis että kätevä ja yksi kynsilakka. Joskus on ollut joku eyedusti. Kumma jos MUSkin sortuu tuohon värivääristelyyn!

 11. Sis

  Kiitoksia hyvästä blogistasi! Ja tällä kertaa vielä erityiskiitos siitä, että vinkkasit taannoin Laveran alennusmyynnistä: sain tänään kotiin tilaamani paketillisen luonnonkosmetiikkaa, enkä taida enää tavallista tämän jälkeen ostaakaan. Nämähän on valtavan hyviä! Ja pakkaukset on tosi kauniita! Olo on ihan kuin pikkulapsella jouluna, kun availen pahvikoteloita ja kaivan esiin tuotteitani. Ja hitsi vie, ovat pakanneet mukaan vaikka mitä testereitäkin! =)

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla! Laveralla ja monella muullakin luonnonkosmetiikkafirmalla on kyllä todella laadukkaat pakkaukset, esim. värikosmetiikan pakkaukset näyttää paljon tyylikkäämmiltä ja ”hienommilta” kuin jotkut Lumenet, Rimmelit ja Maybellinet.

 12. saara

  ei ole totta, asutko siis jyväskylässä?:)

  • Sanni

   Mistäs niin päättelet? :)

   • saara

    Puhuit Jyväskylän Sokoksesta, niin jotenkin kuvittelin, että Jyväskylästä päin olet. :D Mutta jos olet, niin olet varmaan myynyt mulle monet monet kerrat kosmetiikkaa jos nyt olet se joksi sinua luulen :)

    • Sanni

     Hmm, milloin mä olen puhunut Jyväskylän Sokoksesta…..?

     • Nimetön

      Eka kommentoija mainitsi Jyväskylän Sokoksen, varmaan tuo väärinkäsitys on tullut siitä. :)

 13. anna-elina

  Tykkään kyllä hirmuisesti blogistasi :) Teet tosi monipuolisesti juttuja ja luen aina jokaisen postauksen alusta loppuun! Useasti saa hämmästellä ”vautsi enpä tullut koskaan ajatelleeksi tuota” ja sitten on myös sopivasti vähän kevyempää hömppääkin!

  Ajattelin vaan näin päähänpistosta ajatukseni kertoa, kiitos ihanasta blogista!

  • Sanni

   Kiitos! :)

 14. milipili

  Tuo violetti on kyl todella herkullinen.

 15. suzette

  Minä myös voisin kehaista blogiasi ! :) Tykkään todella paljon, luen myös Virven blogia, mutta mielestäni nämä ovat (ja ovathan nämä!) eri ”sarjan” blogeja (en siis tarkoita laadultaan, vaan sisällöltä käsittelevät mielestäni tietyllä tapaa eri näkökulmia) ja tykkään molemmista hyvin paljon! =)

 16. Minelle

  Kiitos mielettömän hyödyllisestä blogistasi! Osaisitko neuvoa jonkun sekaiholle, mutta osittain pintakuivalle iholle hyvää primeria ja todella vaaleaa meikkivoidetta joka kestäisi samalla iholla KAUAN? Mun pitäisi tehdä itselleni yojuhliin meikki ja pohja on tosi hakusessa kun usein pohja ei kestä koko päivää tai en löydä hyvää sävyä:(

  • Sanni

   Primereita kun en itse käytä enkä ole montaa edes kokeillut, niin niistä on vaikea neuvoa mitään kun suosittelun pitäisi tietysti perustua omaan kokemukseen. Mutta Black Kohl -blogin Heidi kehui Goshin Velvet Touch Foundation Primerin maasta taivaisiin. Se kuulema sai meikin pysymään hänen hieman rasvaisella ihollaan kellon ympäri.

   Pysyvimmät meikkivoiteet mitä tiedän ovat Estee Lauderin Double Wear ja Diorin Forever, ja edullisemmalta puolelta Max Factorin Lasting Performance ja L’orealin Infallible. Lasting Performancen sävy 100 Fair on muistaakseni noista kaikkein vaalein.

 17. _nimetön_joku_

  hei!voiko sinulle lähettää sähköpostia kysyäkseen esimerkiksi kasvojen muodosta?olen jo 25-vuotias enkä vieläkään tiedä,mitä mallia kasvoni ovat…^_^

  • Sanni

   Voi lähettää, mutta olen harmikseni erittäin hidas vastaamaan sähköpostiini…. Tulet kyllä saamaan vastauksen, mutta se voi kestää. :)

 18. elina

  Tarkoitat Trendin kannen huulipunaa? Kyseinen lehti on käyttänyt maxfactorin huulipunaa ennenkin, jonka vuoksi juoksin pää kolmantena jalkana kauppaan ostamaan sen. Täydellinen persikkaan vivahtava nude. No, testeriä ei tietysti ollut ja sokkona ostin huulipunan; ja mitä sieltä paljastuikaan. Tummaruskea, kaukana siitä kannen huulipunasta. Suututti ja suututtaa edelleen! Vaikka punalle on tullutkin käyttöä, niin persikkanude uupuu vieläkin kokoelmastani.

 19. nimetön

  woow ihastuin blogiisi! :)
  kiinnotuin kyseisestä lehdestä, mistäpäin lehteä voisi lähteä haeskelemaan?

  • Sanni

   Niistä Sokoksista jotka myyvät MUSia (kaikki eivät myy), Kickseistä ja MUSin omasta liikkeestä Helsingistä. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.