Make-up For Dummies – perussilmämeikki

Miksi meikkaamme silmiä?

Silmien korostaminen ei suinkaan ole mikään nuori trendi ihmisen historiassa, vaan silmiä on meikattu jo antiikin ajoista. Silmät ovat ”sielun peili”, kuten sanotaan, ja katseemme kertoo meistä enemmän kuin mikään muu. On siis luonnollista, että silmiä on aina haluttu korostaa.

Ancientmakeup

Suuret silmät ovat klassinen kauneusihanne. Mitä tahansa silmien meikkaamisella halutaankin saada aikaan, useimmiten se on ensisijaisesti pyrkimystä saada silmistä suuremmat ja näyttävämmät. Jopa valmiiksi suurisilmäiset korostavat silmiään mielellään vähintään ripsivärillä. Helpoin tapa tuoda silmiin näyttävyyttä onkin juuri ripsiväri – muutama veto ja silmät ovat heti avonaisemmat ja katse rajattu kun silmää kehystää tumma ripsistö.

Maskara

Yksinkertaisin perusmeikki syntyy siis ripsivärillä. Kun siihen lisää rajauskynän, saa jo paljon aikaiseksi. Siinä missä maskara avaa silmät, voi rajauskynällä lähteä muokkaamaan silmän muotoa. Rajauskynä onkin mielestäni tärkein silmämeikkituote ripsivärin ohella. Rajauksella voi tuoda tuuheutta ripsirajaan, pidentää silmän muotoa, pyöristää sitä, pienentää, suurentaa ja tehdä dramaattisia varjostuksiakin, jos sen tekniikan hallitsee.

Jos ei ole mitenkään erityisen kiinnostunut meikkaamisesta, luomiväri ei ole mielestäni mikään ehdoton tuote. Ripsiväri ja rajaus riittävät vallan hyvin, ja näiden lisäksi suosittelen jokaiselle silmäluomen sävyn tasoittavaa ja luomen kiiltoa hillitsevää pohjustustuotetta. Vaikka et käyttäisikään luomiväriä, pysyy rajauksesi siistimpänä ja silmäsi näyttävät ylipäänsä valoisammilta kun olet pohjustanut luomen. Omat luomeni esimerkiksi ovat jatkuvasti hikisen näköiset ilman pohjustusta.

Jos kuitenkin haluat tuoda silmiin lisää kolmiulotteisuutta ja muokata silmän muotoa entisestään, otetaan mukaan luomivärit.

Luomivari_duo

Perusmeikkiin tarvitset kaksi sävyä: tumman ja vaalean. On makuasia, mitkä nämä sävyt ovat. Turvallisin valinta on tietysti jokaiselle sopivat ruskea ja luonnonvaalea, mutta sävyt voivat yhtä hyvin olla vaaleanvihreä ja tummanvihreä, vaalea liila ja tummanvioletti tai vaaleansininen ja tummansininen jne. Pääasia, että sävyjen välillä on kontrasti.

Luomivari_kvartetti

Käyttäessä luomivärejä on jälleen makuasia, laittaako ripsivärin ja rajauksen ensin vai vasta viimeisenä. Osa laittaa luomivärin viimeisenä, koska kokee sotkevansa rajauksella ja maskaralla niin, että niiden jälkiä pitää joka tapauksessa korjailla. Ehkä ammattimaisempi tapa on kuitenkin tehdä toisin päin. Tietysti voi myös olla tyyliseikka, haluaako jättää rajauksen luomivärin alle jolloin siitä tulee utuinen ja huomaamaton, vai tehdä sen päälle jolloin se muokkaa silmää näkyvämmin.

Teit sitten miten päin tahansa, klassisen luomivärimeikin perustekniikka on tämä: vaaleaa sävyä koko luomelle ja tummempaa sävyä joko ulkonurkkaan ja/tai luomivakoon. Voit levittää sävyt luomivärien mukana useimmiten tulevilla vaahtomuoviapplikaattoreilla tai sitten pehmeämmän tuloksen saadaksesi siveltimillä. Häivytykseen tarvitset aina siveltimen, se ei onnistu kovin hyvin vaahtomuovilla. Olen tehnyt häivytyksestä oman tutorialin, jonka voit lukaista täällä (tosin esimerkkimeikki ei ole mikään aloittelijan perusarkimeikki).

Applikaattori_sivellin

Itse levitän useimmiten vaaleat koko luomen sävyt vaahtomuoviapplikaattorilla ja tummemmat sävyt siveltimellä.

Luomenosat

Silmämeikkiä rakentaessa kannattaa ajatella silmäluomen jakautuvan kolmeen osaan: liikkuva luomi (1), luomivako (2) ja kulmaluu (3). Silmämeikki ei lopu luomivakoon, vaan kulmaluullekin kannattaa aina levittää vaaleaa sävyä. Kulmaluun sävyllä on kaksi tehtävää: korostaa kulmakarvojen kaarta ja häivyttää luomivaon varjostusta. Kun laitat luomivakoon varjostuksen, kannattaa sen reunat siis aina häivyttää kulmaluun sävyllä.

Seuraavaksi tutorial perusarkimeikkiin.

Perusmeikki_tarvikkeet

Perusmeikin tarvikkeet: pohjustustuote, neutraali ruskeiden sävyjen luomiväripaletti, rajauskynä ja ripsiväri.

Dummytuto_alku

Sävykartta. Oikeanpuoleisesta silmäluomesta näette, miksi pohjustus on hyvä juttu. Luomi on paljaana todella kirjava, ja verisuonet kuultavat luomivärinkin läpi.

Dummytuto1

1. Levitä vaaleaa sävyä koko luomelle aina kulmakarvaan saakka.

Dummytuto2

2. Levitä keskitummaa sävyä luomivakoon silmän muotoa seuraten.

Dummytuto3_

3. Levitä tummin sävy ulkonurkkaan. Jos sinulla on vain yksi tumma sävy, käytä samaa sävyä sekä luomivaossa että ulkonurkassa.

Dummytuto4_

4. Rajaa yläluomi kynällä. Rajauksen vetäminen pikkuisen ulkonurkan yli on aina kaunistavampaa silmälle kuin sen lopettaminen jyrkästi siihen mihin luomi loppuu.

Dummytuto5_

5. Rajaa halutessasi alaluomi pehmeästi keskitummalla luomivärin sävyllä, ja tee ihon sävyinen sisärajaus. (Sisärajaus = luomen reunan limakalvolle tehty rajaus.)

Dummytuto6_

6. Lisää ripsiväri.

Rajauksista olen tehnyt erilliset postaukset, ja aloittelijalle sopii osa 1: Silmänrajauksen perusteet.

Mikäli haluat kokeilla silmämeikissäsi värejä, mutta olet epävarma meikkaaja ja pelkäät tuloksen lipsahtavan helposti pellemaskin puolelle, kokeile hentoja pastellisävyjä ilman varjostuksia. Hohtavat, miedot pastellisävyt häivyttyvät kuin itsestään ja meikissäsi on raikas väripiste ilman että näytät riikinkukolta. Yksinkertaisin pastellimeikki syntyy ihan vaikka vain levittämällä yhtä sävyä koko luomelle. Kokeile vaaleaa liilaa, mintunvihreää tai kevyttä persikkaa. Muista häivyttää pastellisävynkin raja vaalealla kulmaluun sävyllä. Pastellimeikin kanssa sopii yksinkertainen, tumma yläluomen rajaus.

Kaikille väreillä meikkauksen aloittelijoille suosittelen lämpimästi IsaDoran Blooming Spring -palettia, joka on ehkä täydellisin pastellipaletti meikkimarkkinoilla.

ID_BS_paletti

Seuraavassa osassa teemme ilta- ja juhlameikin.

Kommentit (60)
  1. Oon aina, okei melkein aina, epäonnistunut luomivärien kanssa. Sun innoittamana aion ottaa härkää sarvista ja yrittää taas, jospa ohjeiden kanssa onnistuis paremmin. Ihan huippu tää Make up for dummies -sarja!! :)

  2. Tosi kivoja nää opetus postaukset :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *