Karkkipäivä
Karkkipäivä

Make-Up For Dummies pelastettu :)

Huh, Make-Up For Dummies -sarjan kuvat saatiin palautettua :)

Parikin lukijaa kommentoi aiemmin tällä viikolla, että Make-Up For Dummies -postaussarjasta puuttuivat blogisiirron jäljiltä lähes kaikki kuvat. Harmistuin älyttömästi, sillä sarja on ollut kautta vuosien tosi suosittu, ja kuvat tekevät tietysti paljon.

makeupfordummies_sarja

K&T:n koodari sai onneksi kuvat palautettua ja nyt sarja on taas kuvitettu. :) Kiitokset lukijoille nopeasta palautteesta.

Jos tosiaan huomaatte kuvia kadonneen vanhoista postauksista (itse löysin ainakin vuodelta 2010 paljonkin kuvattomia postauksia), olisi tosi kilttiä jos laitatte minulle viestiä niin asia saadaan toivottavasti korjattua. Kauneusbloggaajana minulla on paljon täysin kuvista riippuvaisia tutorial-tyyppisiä postauksia ja on surku, jos niiden kuvitus menetetään nyt blogimuuton yhteydessä. Siksi apuanne arvostetaan suuresti <3

Käytän tässä samalla tilaisuuden hyväkseni ja kerron uudemmillekin lukijoille ”For Dummies” -sarjastani, josta saa paljon selkeää perustietoa meikkauksesta ja meikkivälineistä.

Alkuperäinen Make-Up For Dummies -sarja ilmestyi vuonna 2011 ja käsittää 9 osaa.

thechange

Avaus”jakso” kertoo:

”Meikkauksessa ei ole kyse siitä, että haluaisimme välttämättä näyttää hurjan kauniilta, seksikkäältä, upealta, säihkyvältä tai tyrmäävältä. Useimmat meistä haluavat vain näyttää terveeltä ja freesiltä. Hyväihoiselta, punaposkiselta ja virkeältä. Ja tottakai tämän kautta viehättävämmältä kuin kalpea, väsähtänyt ja tummasilmänaluksinen itsemme. Kaikki eivät synny voimakkailla piirteillä ja terveellä ihonvärillä, vaan osa meistä näyttää meikittömänä aina väsyneeltä, olimme sitten levänneitä eli emme. Perusmeikkaus on keino näyttää reippaalta, iloiselta ja pirteältä.”

Sarjan osat:

Make-Up For Dummies – miksi meikkaamme?

Make-Up For Dummies – meikkipohja

Make-Up For Dummies – perussilmämeikki

Make-Up For Dummies – iltameikki

Make-Up For Dummies – huulimeikki

Make-Up For Dummies – näin kokoat perusmeikkiarsenaalin

Make-Up For Dummies – meikkisiveltimet

Make-Up For Dummies – kasvosiveltimet

Tein myöhemmin myös neliosaisen Ihonhoito For Dummies -sarjan.

huulet_vertailu

Myös sivupalkin tunnisteluettelo saatiin tänään palautettua kokonaisuudessaan. Luettelosta löytyvät kaikki postaukseni asiasanoittain ja sieltä on helppo selata itselle kiinnostavia aiheita (esim. tutorialit, ihonhoitojutut, nettiostaminen, putsarit, Ahvenanmaa, ruoka, aurinkotuotteet, löytö, mineraalimeikki jne jne), ja mm. linkki suosittuun Kreikka-postausteni hakemistoon.

Pikkuhiljaa saadaan muutossa kadonneita elementtejä takaisin :) Huikkailkaa jos tulee mieleen mitä tahansa ”korjattavaa” :) Muuten, niille jotka toivoivat kommenttilaatikkoon minun vastauksiini eriväristä taustaa, kuten se oli Indiedaysilla: se ei kuulema ole täällä K&T:n puolella mahdollista. Mutta toivottavasti vastauskommenttini erottuvat violetin profiilikuvani perusteella. :)

Kommentit (27)

 1. Marikatt

  Hienoa! :) Sinänsä tuntuisikin vähän oudolta, että postauksiesi siirrossa voisi täysin kadota tietoa – luulisi, että jossain on varmuuskopiot olemassa ainakin niin kauan, että kaikki tiedot on varmasti saatu siirrettyä.

 2. Pia
  • Sanni

   Mulla näkyy. Olisikohan K&T:n it-henkilö juuri saanut nuo fiksattua…? Laitoin nimittäin hänelle tänä aamuna viestiä koskien vuoden 2010 kuvia, jolta tuo Harmaa arkimeikki -tutorialkin on. Vuodelta 2010 puuttui vielä tosi paljon kuvia.

   • Kristuli

    Mulla näkyy tuosta postauksesta vain yksi kuva, tuo ensimmäinen. :)

    • Sanni

     Hmmm, jännä. Mulla näkyy kaikki kuvat niin pöytäkoneella kuin läppärilläkin. Voisikohan sun kuvaton näkymä tulla koneen välimuistusta..?

   • Pia

    Hyvinkin mahdollista, että tuohon väliin ehti. Nyt ne näkyy kaikki ja silloin aiemmin vielä tarkistin, ettei näkymättömyys oo pelkästään tän padin vika ?

    • Sanni

     OK :) Pääasia että lopulta nyt kuitenkin näkyvät ^_^

 3. Kukka

  Meinasinkin tässä jo joku päivä kommentoida, että tuo, että sulla on profiilikuva, auttaa sun kommenttien helpommassa huomioimisessa :)

  Jee palautetulle sivupalkin tunnisteluettelolle! Ehdinkin jo kaivata sitä :)

  • Sanni

   Jee palautetulle sivupalkin tunnisteluettelolle! Ehdinkin jo kaivata sitä :)

   Niin minäkin :) Tunnisteet on tosi hyvä pikatie kun etsii tiettyjä postauksia, itsekään kun en tietenkään muista kaikkien vanhojen juttujeni otsikoita, mutta muistan minkä asiasanan piiriin postaus kuuluu, niin löydän sen noiden tägien kautta :)

 4. Anna Banana

  Miksi miehet saavat näyttää päivästä toiseen väsähtäneiltä, valjuilta ja punakoilta ja kulkea keskuudessamme päivästä toiseen tummine silmänalusineen ja muine ihovirheineen? Mielestäni naiset ovat pääosin kauniita ja terveennäköisiä myös ilman meikkiä. Tuli oikeasti vähän paha mieli tuosta ajatuksesta, vaikken tiedäkään, kuinka moni ihan oikeasti kokee meikkaamattoman naisen naaman ongelmaksi. En edes ajattele, että sinä arvostelisit naisia meikkaamattomuudesta vaan kyse on henkilökohtaisesta tuntemuksesta, mutta se nyt vaan sattuu piinaamaan lähinnä naisia. :( Itse ainakin meikkaan lähinnä siksi, että joskus haluan korostaa kauniita silmiäni ja näyttää ”sähäkältä”, tuoda vähän juhlan tuntua arkeen… ja meikkaaminen/laittautuminen on myös tosi hauskaa.

  • Sanni

   En edes ajattele, että sinä arvostelisit naisia meikkaamattomuudesta vaan kyse on henkilökohtaisesta tuntemuksesta, mutta se nyt vaan sattuu piinaamaan lähinnä naisia.

   Juuri näin, en siis kuvittele että monikaan mies välttämättä edes huomaa onko naisella meikkiä vai ei (monet miehet tuntuvat päinvastoin pitävän huomaamattomasti meikattua lookkia myönteisenä asiana tai ylipäänsä luonnollisen näköisistä naisista), vaan kokemus nuupahtaneesta naamasta on naisten oma. Ei tietenkään kaikkien, mutta varmasti (tai toivottavasti) ymmärrätte käyttämäni yleistyksen tässä yhteydessä. Jos yleistys oli huono ja heikosti perusteltu, niin pyydän anteeksi. Olen itse muodostanut tämän käsityksen naisten suhteesta naamaansa ja meikkeihin elämänkokemukseni ja naisten kanssa käymäni vuorovaikutuksen kautta.

 5. Heidi

  Tän päivän joulukalenteriluukusta tuli mieleen kysymys, mutta ajattelin olevan ”turvallisempaa” kysyä vaikka näin edeltävässä postauksessa. Eli onko sulla antaa vinkkiä ultimate-hiustenpelastussettiin? Ongelmana on rutikuivat hiukset, ja latvat on hamppua. Lyhyemmäksi pitäisi saksia, mutta jos nyt leikkaa reilut 5 cm, parin kuukauden päästä pitäisi taas lyhentää, ja alati lyhenevät hiukset ei oikein sovi hiustenkasvatukseen… :S Hiukset vaaleat ja käsittelemättömät, föönaus pari kertaa viikossa korkeintaan, muuten saa olla luomuna. Hoitoaineena käytän Garnierin hoitavaa maskia. Osaatko kertoa, mikä olisi kaikkein hellävaraisin hiusharja, paras shampoo ja hoitavin hoitis? Kysyy nimimerkillä ”ikuinen takkutukka”…

  • Sanni

   Moi Heidi! Voin heittää tähän muutamia omia suosikkejani, mutta on vaikea sanoa yleisluonteisesti kaikkien hiuksille parhainta shampoota ja hoitista, kun hiusten laatu ja käsittelypohja vaikuttaa niin vahvasti eri tuotteiden toimivuuteen. Esimerkiksi kuivat, ohuet ja lasimaiset hiukset tykkäävät ja hyötyvät paremmin erilaisesta hoitoaineesta kuin kuivat, paksut ja karkeat hiukset.

   Omia suosikkejani hoitavista, kosteuttavista shampoo – & hoitoaineparivaljakoista on Yves Rocherin Reparation ja Nutrition sekä Burt’s Beesin More Moisture. Nämä ovat varmaan hoitavimpia shampoita ja hoitiksia joita olen koskaan käyttänyt. More Moisture on niin hoitava että saattaa lätsäyttää ohutta, hentoista hiuslaatua.

   Yleisenä vinkkinä annan ehdottomasti ÖLJYT ja niiden lisäämisen kaikkiin hoitoaineisiin lisäbuustaukseksi. Se on mun ”ultimate-hiustenpelastusresepti”. Täältä saat tietoa muutamista suosikkiöljyistäni:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/4-x-mainio-hiusoljy/

   Hyvän shampoon ja hoitoaineen lisäksi hyvä silottava ja suojaava silikonipitoinen latvaseerumi on ehdoton tuote hampputukan hoidossa. Näitä on nykyään lähes kaikilla merkeillä, yksi hyvä ja halpa marketista löytyvä on mm. Schwarzkopfin Got2b Oil-licious Tame & Shine Styling Oil. (Sisältää kuitenkin nimestään huolimatta enemmän silikonia kuin öljyä, mikä on toivottavakin asia hiuksiin jätettävältä, suojaavalta ja kiiltoa tuovalta aineelta. Silikoni suojaa, silottaa ja tuo kiiltoa, öljyt taas imeytyvät hiukseen, pehmentävät ja tekevät hiuksesta joustavamman. Kumpiakin tarvitaan kuivan, hamppuisen tukan hoitoon jos siitä haluaa optimaalisen pehmeän ja sileän :)

 6. Jaana

  mukana

  • Sanni

   Tämä ei ole arvonta :)

 7. Marikatt

  Esimerkiksi postauksen http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mielessa-juuri-nyt/ viimeinen kuva ei näy. Joidenkin muiden postauksien puuttuvat kuvat ovat tulleet näkyviin, kun sivun lataa uudelleen, mutta tuo ei ole sellainen. Lisäksi jotkut postaukset eivät ota avautuakseen, ”tiimalasi” vain pyörii. Kun sivun avaa uudelleen, lataus yleensä onnistuu. Samanlaista ongelmaa on tosin ainakin eräällä FB-sivulla, jolla on paljon dataa. Olisivatkohan jotkut postauksesi vähän liian raskaita nykyalustalla..? Toisaalta kun kahdella eri koneella selaan, ei toisella tule näin paljon ongelmia. Toisen koneen verkko voi ehkä olla nopeampi tai jokin muu tekijä vaikuttaa, en osaa sanoa. Mutta että harmillisia ongelmia on edelleen. Varmaan it-tuellanne on käsitys ongelmien syistä ja kyse on vaan siitä, milloin ne saadaan ratkaistua. Kerroin vaan, kun pyysit ilmoittelemaan, jos ongelmia vielä esiintyy.

  • Sanni

   Lisäsin tuon puuttuvan Santorini-kuvan itse :) Näitä uudempien postausten puuttuvia kuvia saan lisäiltyä helposti itse kun ne ovat vielä koneella tallella, mutta vuosien 2009-2012 blogikuvia ei ole enää missään muualla kuin kyberavaruudessa koska alkuperäiset menivät Lissabonissa varastetun läppärini mukana joulukuusa 2012… :(

   Lisäksi jotkut postaukset eivät ota avautuakseen, ”tiimalasi” vain pyörii. Kun sivun avaa uudelleen, lataus yleensä onnistuu. Samanlaista ongelmaa on tosin ainakin eräällä FB-sivulla, jolla on paljon dataa. Olisivatkohan jotkut postauksesi vähän liian raskaita nykyalustalla..?

   Hmm, tähän en osaa oikein sanoa :/ Mulla kaikki postaukset on avautuneet ihan normaalisti kaikilla laitteilla joilla olen kokeillut.

   Ehkä tosiaan käytetty verkko vaikuttaa asiaan..? Hyvä kuitenkin kun tuotte esiin näitä puutteita ja ongelmia, osaan niistä voidaan kuitenkin vaikuttaa minun tai K&T:n it-osaston taholta :)

   • Marikatt

    Jos muuten näyttää hankalalta saada selville, mitä kaikkea ei näy, niin mitä jos valjastaisit lukijakuntasi tarkistamaan vuosien 2009 – 2012 postaukset joukkoistamisperiaatteella? Vaikka 1 kk per nuppi. Voisi ihan hyvin löytyä riittävästi vapaaehtoisia. Pitäisi vaan järjestelmällisesti jakaa vastuut, ettei tulisi päällekkäisiä tarkistuksia. Ja itse voisin vaikka käydä läpi isommankin aikavälin.

    • Sanni

     Jos muuten näyttää hankalalta saada selville, mitä kaikkea ei näy, niin mitä jos valjastaisit lukijakuntasi tarkistamaan vuosien 2009 – 2012 postaukset joukkoistamisperiaatteella?

     Heheh, hauska idea… :D Mutta enhän voisi pyytää tuollaista vaivannäköä keneltäkään (ellen sitten kosmetiikkapalkalla :D). Täytyy laittaa harkintaan, vaikka tuntuisi kyllä oudolta valjastaa lukijoitaan töihin :D

 8. Miss M

  Kuinkakohan pitkät kommentit täällä on sallittu, saa nähdä tuleeko edes kommenttien hyväksyntään asti. Tässä siis kasa sivuja, joilta puuttuu kuva tai kuvia. Muita ei flunssaisen silmiin osunut :)
  Kaikkein vanhempien postausten (2009-3/2010) kuvat ovat muuten photobucketin kautta lisättyjä eli ei tallennettu suoraan blogialustaan. Vanhemmista postauksista (esim. http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/make-up-for-dummies-huulimeikki/ kaksi ensimmäistä kuvaa&linkkiä) löytyy paljon toimimattomia linkkejä kuviin mutta varsinaisella sivulla kuvat kyllä näkyvät ihan normaalisti.

  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mi-casa/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/silikonit-hyviksia-vai-pahiksia/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vuosikatsaus/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/garnier-bb-cream/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hylatyt/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vuoden-aikana-loppuun-kuluneet-tuotteet-vol-2011/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/uuden-vuoden-lupauksia/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/viilea-keltafuksia-vs-lammin-pronssi/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ilmio-nimelta-iherb/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/diorin-kevat-2012-garden-party/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/maittavat-kukkakaalitortillat-ja-kookosinkivaarikala/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ennen-kuin-kone-lentaa-seinaan-syros/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/alkaa-menko-aurinkoon-maralla-iholla-kosmetiikkamainoksia-40-luvulta/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ihonhoito-for-dummies-osa-2/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/fiilikset-faktaksi-miksi-juoksu-tokkii-vahilla-hiilareilla/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/yrityksia-vaikuttaa-karvoihin-risiinioljya-ja-monivitamiinia/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/huokoset-kasittelyssa/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/iltalehti-te-ootte-niin-myohassa/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/innostavin-kosmetiikan-tuoteryhma-ja-vihdoin-testattu-glamglow/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ei-mennyt-ihan-putkeen-tama-hiustenvarjays/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/elama-on-pelia/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/postissa-ehka-luulevat-minua-ongelmakayttajaksi/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kattokaa-mita-maa-loysin/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/glamglow-uskoisiko-tata-tarinaa/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/prahan-paloja-kosmetiikkaa-katukuvia-ja-vessoja/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ystavakirja/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ilman-deodoranttia/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/paros-when-can-i-move-in/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mita-kuuluu-ravintoliikuntaprojektille/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kosmetiikkafriikit-suunnatkaa-tanne/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/rumanaattori-d/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/rajauskynista/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/joo-niinkuin-joik/

  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/testissa-haastajat-kulmageelisuosikille/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tyo-purkkien-takana-lorealin-tuotekehityksesta/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/pastaa-pastalla/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/varautukaa-kuolaamaan/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuukausi-alypuhelimen-kanssa/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/pitaako-voiteen-edes-imeytya/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/skin-summit-tunnelmia-ja-keinoiho-spotlight/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/lukijamatka-vol-2-vie-latviaan-tervetuloa-mukaan/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/fitfarm-yhteenveto-osa-2-ruoasta/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vuosikymmenen-mysteeribileet/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/fitfarm-valmennusjakson-paatosraportti/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/keita-te-olette-2/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/urtekramia-kasvoilla/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/uoga-uoga-re-visited/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/viela-lahtijoita-riian-matkalle/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/maarianhaminan-ravintolaopas/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/anttila-in-memoriam/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/paluu-joonialle/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/inspiraatiota-himalajalta-ja-kannanotto-markkinointityyliin/
  http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mielipide-valokynan-mystinen-suosio/

  • Sanni

   Tuli perille, tsekkaan sivut huomenna tai ensi viikolla kun aika sallii :) Suuri kiitos vaivannäöstäsi :)

  • Marikatt

   Kiitos Miss M:lle minunkin puolestani! Ja tuosta Photobucketista en olisikaan osannut sanoa, kun en blogia itse pidä. Mutta kerro Sanni vaan, jos tarvitset vielä apuja postauksien kaivelussa :)

  • Sanni

   Miss M – sain nämä nyt tsekattua ja laitoin linkin tähän listaan suoraan K&T-blogien it-vastaavalle. Toivotaan että hän jälleen löytää keinon palauttaa kuvat :)

   Kaikista muista listaamistasi postauksista tosiaan puuttuu kuvia, mutta ylimmän eli Make-Up For Dummies Huulimeikki -postauksen kuvat näkyvät minulle.

   • Miss M

    Ah joo meinasin tuossa Huulimekki for dummies postauksessa, että kuvat tosiaan näkyvät mutta kuvien linkit eivät toimi. Ensimmäistä kuvaa klikatessa linkki toimii = kuva näkyy myös esim. uudella välilehdellä, toisen kuvan kohdalla ei. Mutta sivujen peruskäyttöön eli pelkkään selaamiseen eivät rikkinäiset linkit kuvissa onneksi vaikuta :) Ehdin tänään viimein vieraiden kaikottua vastaamaan myös sähköpostiin ^_^

    • Sanni

     Ehdin tänään viimein vieraiden kaikottua vastaamaan myös sähköpostiin ^_^

     :)

 9. Tutu

  Jep – nythän on hyvä tuote.

  • Sanni

   Olette te arvontoihin osallistuvat kyllä hassuja… ^_^ Voisi olla hyvä lukea postaus ja huomioida, ettei jokainen blogin postaus ole arvonta ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.