Karkkipäivä
Karkkipäivä

Make-up for Dummies – meikkisiveltimet

Sivellinpostauksia pyydetään tosi usein. Tässä tulee nyt  katsaus perussiveltimiin silmämeikille.

Tein taas kömpelön videon, en tiedä mitä iloa noista on kun kuvan laatu on niin huono mutta katsokoon sen ketä huvittaa. :) Videolla kerron lempisiveltimistäni ja demonstroin, miten  niitä käytän perussilmämeikissä. Video on siis tosiaan ”For Dummies” -tyyppinen viritys heille, jotka eivät juurikaan ole siveltimiä silmämeikissä käyttäneet.

Tein meikin käytännössä sokkona kun en nähnyt koneen ruudulta juuri mitään ja läppärin ”valotkin” välillä sammuivat… ^_^ Jälki on sen mukaista. :P Mutta kyllä siitä hyvin näkee sivellinten perusidean.

Kuten videossakin totean, neuvon sivellinten hankinnassa aina miettimään ensimmäiseksi omien silmiesi kokoa. Jonkun meikkigurun hehkuttama ”must-have”-sivellin ei välttämättä sovi juuri sinun silmillesi tai sinun meikkikäsialaasi. Näin ollen nämä minunkaan suosittelemani eivät tietenkään sovi kaikille. Mutta veikkaan, että ainakin MACin 239:n tyylinen keskikokoinen perussivellin sopii useimpien tarpeisiin.

Yksinkertaisimmillaan peruskokoelmassa olisi mielestäni hyvä olla yksi lättänä yleissivellin, yksi pullea häivytyssivellin ja yksi ohut rajaussivellin.

  

Perusjengi. Näitä käytän päivittäin. (Alemmat kuvat saa klikattua isommiksi.)

.

”Flatit” eli lättänät yleissiveltimet. MACin #239 (ylempänä) on klassikkoasemassa eikä suotta. Se on täydellisen kokoinen, napakka ja laadukasta karvaa. Kestää ja kestää vuodesta toiseen. Tällä voi tehdä vaikka koko silmämeikin luomivärin ”pakkaamisesta” kevyeen häivytykseen.

MAC #228 on synteettinen, ja MAC suositteleekin sitä voidemaisten luomivärien levitykseen. Synteettiset ”karvat” sopivat paremmin voidemaisille tuotteille, aidot karvat kuiviin, puuterimaisiin tuotteisiin. Itse käytän 228:ia puuteriluomivärien kanssa ja toimii erinomaisesti.

Haluaisin pystyä suosittelemaan vastaavia siveltimiä halvemmilta merkeiltä, mutta ikävä kyllä en ole aivan MACin veroisia vielä löytänyt. Lisäksi myönnän, että en tunne edullisia sivellinmerkkejä tarpeeksi hyvin. Esimerkiksi Duroylla on todella laaja sivellinvalikoima mutta olen tutustunut vain pieneen murto-osaan siitä. Laveran meikkikeikoilla olen käyttänyt Duroyn siveltimiä ja ne ovat olleet todella hyviä, numeroita en ikävä kyllä muista koska en omista ko. siveltimiä itse.

Lisäksi Grimasilla on joitain oikein hyviä ja edullisia siveltimiä, mutta ne ovat tunnultaan erilaisia kuin MAC 239. Tykkään kovasti esimerkiksi Grimasin #10:stä joka on lättänä ja kooltaan hieman MAC 239:iä suurempi, sekä Grimas #6:sta, joka on kapeampi kuin MAC 228 ja soveltuu hyvin detaljityöskentelyyn.

Häivytyssiveltimet. Ylempänä olevaa, Kinnusen tukusta ostamaani nimetöntä lättänää sivellintä käytän kulmaluulla ja alempaa, pulleaa ja tulppaanin muotoista MACin #217:aa käytän luomivaossa tai koko luomen häivytyksessä (esim. smoky-meikit).

Kinnusen kaltaisia isoja lättänäsiveltimiä löytyy monilta halvoilta merkeiltä, olen nähnyt aivan samanlaisia ainakin Duroylla ja Kicksillä.

Luomivärirajaussiveltimet. Näitä kaikkein pienimpiä siveltimiä käytän alaluomella, tai silloin  kun teen yläluomelle luomivärirajauksen. Suosikkini on H&M:n FOB-sivellin jota ei enää valmisteta, se on kaikkein kapeakärkisin sivellin, mutta kuitenkin ”flatti” sivellin minkä olen löytänyt. Kicksin sivellin #100 on hyvä vastine, hieman suurempi mutta toimii oikein hyvin alaluomella. Duroylla on myös vastaava.

Tajusin jälkeenpäin, että en videolla sitten esitellytkään tuolla ryhmäkuvassakin näkyvää, alinta sivellintä. Se on MSCHICiltä muinoin saamani Eyeshadow Smudger -niminen sivellin, joka sopii kokonsa puolesta täydellisesti pienen silmän luomikuoppaan. Tällä saa tarkkarajaisemman, selkeämmän banaanivarjostuksen kuin pörheämmällä ja löysemmällä MAC 217:lla. Nimi ’Smudger’ viittaa siihen, että sivellin on alunperin tarkoitettu luomivärin ”sotkemiseen” eli savustamiseen, mutta itse löysin sille sopivamman käyttöalueen banskuvarjostuksissa.

Kommentit (46)

 1. Ansku

  Auttakkee… Asiahan ei tähän viestiketjuun mitenkään liity, mutta osaako Sanni tai joku muu sanoa mikä iHERB:in tilauksessa mättää: olen tehnyt profiilit, shipping/billing address ym., mutta kun yritän tilata, ohjelma ei päästä mua eteenpäin vaan kysyy shipping-sivulla ”Create and select new shipping address” uudestaan ja uudestaan. Ei osaa hakea profiilista osoitteita eikä huoli vaikka syötän sen manuaalisesti. Lisäksi hmetytti, miksi Country-vetovalikosta puuttuu Finland, ja maalle ei ole vapaatekstikenttää. Aargh, ei mun älli nyt riitä ):
  Please, auttakaa mua löytämään yhteinen kieli iHERBin kanssa!!!

  • Sanni

   Voi ei…. :/ Mä en ikävä kyllä osaa ollenkaan sanoa mistä tuollainen voisi johtua… Mulle on kyllä löytynyt Finland. Toivottavasti joku muu osaa auttaa…!

 2. Ansku

  Pah, käynnistin jo uudelleen tietsikan kun ajattelin että Windows taas temppuilee, mutta vika taisi kuitenkin olla korvien välissä: Finland löytyykin ylempänä, ei aakkoshakemistosta. Ja vaikka ohjelma herjaakin muista puutteista asianmukaisesti (esim region), niin country-ongelmaa se ei kuitenkaan kertonut, vaan jäin kuvailemaani looppiin. Anyway, ihka ensimmäinen iHERB-tilaukseni lähti juuri onnellisesti eetteriin! Kiitos Sannille!

 3. Ansku

  Kiitos Sanni taas hyvästä postauksesta! Video oli todella opettavainen tällaiselle dummylle, joka omistaa paljon hienoja siveltimiä, mutta ei osaa niitä käyttää.

  Muutenkin, blogiasi on ilo seurata, vaikken olekaan kova meikkailija tai tällääjä. Tyylisi on aito ja aiheet kiinnostavia.

 4. Elisa

  Sivuhuomiona, että MACin 228:lle voisi löytyä vastine Inglot 20P:stä. Livenä en ole päässyt näitä vertailemaan, mutta kuvien mukaan näyttää samalta. Inglotin tosin aitokarvainen. 20P on matkakokoisella varrella varustettu sivellin, vastaava normivalikoimasta on muistaakseni 13P. Erinomainen mineraaliluomivärien pakkaamiseen luomelle!

 5. Heli

  Minä olen yksi niistä, jotka ovat tällaista postausta toivoneet, joten oikein suuri kiitos! Tuli tarpeeseen tällaiselle dummylle ;) Joskus kaupassa siveltimiä katsellessa on tullut turhautumisen tunne, kun ei todellakaan tiedä mihin niitä käytetään. Eikä aina huvita osoittaa tietämättömyyttäänkään alkamalla vaivata myyjää (jolla ehkä on monta muutakin asiakasta palveltavana).

 6. Elina

  Hei!

  Täällä on kans yks dummy, joka hyötyi huomattavasti videostasi. Kiitos sinulle!

  Sen haluaisin kysyä siveltimistä, että miten usein ne tulisi puhdistaa ja millä?

 7. Sisilja.

  Heipähei! Käytän itse toki siveltimiä meikeissäni, mutta tämä avarsi tietouttani niistä ;) Kiitos.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.