Make-up for Dummies – kasvosiveltimet

Esittelyssä perussiveltimet kasvoille. Mukana myös demovideo meikkivoiteen levityksestä kahdella erilaisella siveltimellä.

Mielestäni perusmeikkaaja pärjää loistavasti tällä neliköllä:

1. Poskipunasivellin (valitse kasvojesi koon ja muodon mukaan, tarjolla on isompia, pienempiä, viistottuja, pyöreäksi leikattuja, lyhytvartisia jne.)

2. Meikkivoidesivellin (jos käytät nestemäistä meikkivoidetta). Meikkivoidesivellin on synteettinen ja napakka. Säästät hurjasti meikkivoidettasi kun vaihdat sienen siveltimeen.

3. Puuterisivellin irtopuuterin levitykseen. Valitse iso, pehmeä ja löysähkö sivellinen. (Omani on Cliniquen jota voin suositella mitä lämpimimmin…!)

4. Aurinkopuuterisivellin. Valitse iso, tuuhea ja vähän tiheämpi sivellin kuin puuteriin, tosin toki aurinkopuuteriin voi myös käyttää ihan samanlaista sivellintä kuin irtopuuteriin.

Saattaa tuntua turhalta hankkia jokaiselle puuterimaiselle tuotteelle erikseen oma sivellin, mutta käytännössä yhden ja saman siveltimen käyttö kaikkiin tarkoituksiin ei oikein toimi kun tuotteissa on eri sävyt. Irtopuuterin laitto poskipunasiveltimellä voi tuoda aika värikkään tuloksen… ^_^ Voit tietysti myös pikapuhdistaa siveltimesi jokaisen käytön jälkeen alkoholipitoisella, nopeasti kuivuvalla puhdistussuihkeella jolloin samaa sivellintä voi näpsästi käyttää eri sävyisiin tuotteisiin, mutta se kuluttaa siveltimiäsi aika lailla.

Omaan perussivellinsettiini kuuluu vielä kabuki ja minikabuki joka hoitaa hohtopuuterisiveltimen virkaa. Jos siis käytät mineraalimeikkipohjaa ja kuultotuotteita, on nämä kaksi tuotetta syytä vielä lisätä sivellinkokoelmaan.

Hohto/kuultotuotteiden levitykseen voi käyttää oikeastaan ihan minkälaista sivellintä tahansa, makuja on monia. Jos tykkäät levittää hohdetta koko kasvoille, kannattaa se luonnollisestikin tehdä isolla siveltimellä, jos taas sipaiset hohdetta vain poskipäille sopii tarkoitukseen vaikkapa iso luomivärin häivytyssivellin, ns. ”fan brush” tai sitten minun tyyliini minikabuki. Mitä tiheämpi sivellin, sitä voimakkaampi jälki.

Fan brushilla saa hyvin läpikuultavaa, kevyttä jälkeä. (Auttakaa – mikä tuon siveltimen nimi on suomeksi..? Jahas – ilmeisesti viuhkasivellin :))

Ja sitten vähän meikkivoiteen levitystä.

Itse käytän tuota videolla näkyvää skunkkisivellintä paljon myös aurinkopuuterin levitykseen.

Aiemmin esittelin videolla miten levitän mineraalimeikkipohjan kabukilla. Samassa videossa teen myös koko meikkipohjan aurinkopuuterista poskipunaan ja hohdepuuteriin.

Kuinka moni teistä käyttää mieluummin sivellintä kuin sientä meikkivoiteen laitossa?

Kommentit (63)
  1. Oon musta lammas enkä käytä kumpaakaan, vaan levitän meikkivoiteen aina sormin.:)

  2. Viuhkasivellin..ainaki sillä nimellä me koulussa kutsuttiin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *