Karkkipäivä
Karkkipäivä

Make-up For Dummies – iltameikki

Dummy-sarjan neljännessä osassa tehdään kaksi erilaista iltameikkiä; klassinen versio joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen ylioppilasjuhlista firman pikkujouluihin, sekä värikkäämpi versio bilerintamalle. Meikit tehdään yksinkertaisella peruskaavalla, ja niiden totetuttamiseen tarvitset vain kolme luomiväriä, rajauskynän ja/tai nestemäisen eyelinerin sekä tietysti maskaran.

Iltameikit

 

Iltameikin ei tarvitse välttämättä erota päivämeikistä mitenkään, jos meikkityylisi on jo päivälläkin tumma ja näyttävä. Hillityn päivämeikin saa muunnettua iltakuntoon hyvin nopeasti tummalla rajauksella ja tummalla luomivärillä. (Tsekkaa esimerkiksi tämä postaus: Pikameikistä iltameikkiin.)

Mikäli et viihdy tummissa varjostuksissa, tai et ylipäänsä jaksa väkertää luomivärin kanssa, loihdit silmäsi juhlakuntoon helpoiten nestemäisellä eyelinerilla. Tsekkaa klassinen ja näyttävä siipirajausmeikki esimerkiksi Lord & Berry -postauksesta. Yhdistä eyeliner-meikkiin näyttävät, värikkäät huulet.

MAC_ruskeat

Ensimmäinen meikki tehdään samoilla sävyillä kuin edellisen osan arkimeikki. Meikki muuttuu iltakuntoon yksinkertaisesti levittämällä tummempia sävyjä laajemmalle alueelle kuin päivämeikissä. Rajauskynän voi vaihtaa nestemäiseen eyelineriin.

Dummy_iltatuto_savyt

Esimerkkimeikissä olen käyttänyt paletin vaaleaa, harmaanruskeaa ja tummanruskeaa sävyä.

Dummy_iltatuto1

1. Levitä vaaleaa sävyä koko luomelle kulmakarvoihin saakka, ja tee luomelle ulkonurkan yli menevä nestemäinen eyeliner-rajaus. Rajauksen voi hyvin tehdä myös viimeisenä, mutta eyeliner-rajauksen ”häntää” voi helposti käyttää antamassa suuntaa varjostukselle. Nestemäinen eyeliner on aina juhlavampi kuin kynä, ja sillä saat skarpimman ja linjakkaamman jäljen.

Dummy_iltatuto2

2. Levitä keskitummaa sävyä lähes koko luomelle vaalean sävyn päälle kulmaluuta ja silmän sisänurkkaa lukuunottamatta. Anna keskitumman sävyn nousta luomivakoon.

Dummy_iltatuto3

3. Lisää ulkonurkkaan tummin sävy, ja vedä sitä siveltimellä eyeliner-rajauksen ulkokärjen suuntaisesti niin että varjostus suuntautuu ulospäin. Näin pidennät silmäsi muotoa.

Dummy_iltatuto4

4. Tarkista varjostuksen korkeus. Näkyykö varjostus kun silmäsi on rentona? Näyttävämmän meikin saat, kun lisäät varjostusta luomivaon yläpuolelle, niin että se näkyy silmän ollessa rentonakin (eikä vain silloin kun kohotat kulmakarvojasi). Kuvasta huomaatte myös, miten tumma varjostus häivyttää pussittavaa luomea ja ikäänkuin painaa sitä ”sisäänpäin” – siksi tummat meikit ovat parhaita raskasluomisille.

Dummy_iltatuto5

5. Lisää alaluomelle tummanruskeaa luomiväriä. Yhdistä se yläluomen eyeliner-rajauksen häntään. Voit savuisemman tuloksen luomiseksi levittää tummanruskean sävyn alle keskiruskeaa. Jätä sisin nurkka paljaaksi ja sipaise sinne vaaleaa luomiväriä.

Dummy_iltatuto8

6. Lisää halutessasi musta tai tummanruskea sisärajaus. Tumma sisärajaus sopii erityisen hyvin iltameikkeihin tuomaan katseeseen intensiivisyyttä. Kuvista näet sen tuoman eron.

Dummy_iltatuto10

7. Häivyttele vielä tumman varjostuksen rajoja vaalealla luomivärillä (jos tarpeen), ja lisää maskara.

Dummy_iltatuto11

Meikki valmis.

Ohjeet todella tummaan smoky-meikkiin löydät täältä.

* * *

NaturalCodePunk

Bilemeikkiin käytin Natural Coden trioa sävyssä Punk. Pinkin sävyn paikalle voit kuvitella minkä tahansa muunkin räväkän värin, kuten vihreän, kirkkaan violetin tai vaikka oranssin. Tyylikkään version teet vaihtamalla pinkin hohtavaan kultaan.

Dummybiletuto1

1. Levitä pohjustetulle luomelle kirkkaanpinkkiä luomiväriä. Sävy saa nousta korkealle luomivaon yläpuolelle.

Dummybiletuto2

2. Tee ulkonurkkaan musta, siipimäinen kynärajaus.

Dummybiletuto3

3. Pehmennä rajaus smudger-applikaattorilla tai topsipuikolla.

Dummybiletuto4

4. Tee ulkonurkkaan kynärajausta myötäilevä musta v-varjostus. (V-varjostus: kuvittele, että piirrät ulkonurkkaan sisäänpäin aukeavan V:n.) Älä jatka varjostusta pitkälle luomivakoon, sillä haluamme jättää tummimman varjon tässä meikissä ulkonurkkaan.

Dummybiletuto5

5. Lisää mustaa luomiväriä myös alaluomelle, mutta älä vedä sitä sisänurkkaan saakka.

Dummybiletuto6

6. Seuraavaksi häivytä ja pehmennä ulkonurkan varjostus. Ota pehmeä, isohko sivellin ja pyörittele sitä varjostuksen päällä.

Dummybiletuto7

Nyt meikki näyttää tältä.

Dummybiletuto8

7. Lisää kulmaluulle vaaleaa luomiväriä jolla häivytät varjostusten rajat. Sivele sitä silmän sisänurkasta kulmakarvan loppupäähän saakka.

Dummybiletuto9

8. Lisää musta sisärajaus ja sipaise vaaleaa luomiväriä alaluomen sisänurkkaan. Häivytä mustan ja vaalean raja alaluomella.

Dummybiletuto10

9. Viimeistele meikki ripsivärillä.

Sarjan seuraavassa osassa tutustumme huulimeikkituotteisiin.

Kommentit (29)

 1. Morre

  Vapun bilemeikkiongelma ratkaistu!! Kiitos!

 2. Eeppi

  Hei kiitos Sanni!

  Sun blogista oli iso apu, kun tilasin loppuneiden normikosmetiikka-tuotteiden tilalle uudet, mutta luonnonkosmetiikkaa. Kävi perinteisesti, eli kaikki loppui kerralla. No, onpahan ainakin iso paketti haettavaksi postista ja pääsen kunnolla testaamaan luonnonkosketiikkaa.

  Muutenkin tykkään lukea tuotearvioita. Viime viikolla suosittelemasi blondisuihke päätyy varmasti omaankin kaappiin.

  Jatka samaan malliin!

 3. Shekerim

  Kiitokset jälleen hyvistä ohjeista, vappuna otan varmasti käyttöön! Kertoisitko vielä minkä merkkistä (tai vastaava) sivellintä käytät tuon alarajauksen tekemiseen luomivärillä? Mulla ei ole toi luomivärirajaus onnistunut millään, mut eipä kai kun ei ole kunnon sivellintä!

  • Sanni

   Käytän alarajaukseen H&M:n vanhaa sivellintä, jota ei ole myyty enää moneen vuoteen. Lähes vastaavanlainen, tosin hiukkasen suuremmällä kärjellä löytyy Kicksin sivellinvalikoimasta, muistaakseni siveltimen numero on 101. No, oli numero mikä hyvänsä niin tunnistat sen kyllä. :)

 4. Aada

  Kiitos kivasta blogistasi :) Osaatko neuvoa miten pitäisi meikata esim. tuollainen iltameikki kun ei ole ns. raskaita luomia. Silmäni ovat suuret ja luomiosa hyvin esillä siten, että meikkaajat aina sanovat että on paljon meikattavaa (siis hyvässä mielessä). Ongelmana tuntuu itselläni olevan vain se, että jos teen perinteisen varjostusmeikin, silmäni ovat ikään kuin vielä syvemmällä päässä kuin oikeasti. Mitä teen väärin?

  • Sanni

   Ei minullakaan ole erityisen raskaita luomia, ja silti meikkaan tuolla lailla. :)

   Jos sinusta tuntuu, että koko luomen ja/tai banaanivarjostukset luovat liikaa kuoppavaikutelmaa, tee ainoastaan ulkonurkan varjostus. Et tee mitään väärin, sillä tumma sävy luo aina vaikutelmaa syvydestä; vaaleat sävyt tuovat esiin/kohottavat, tummat sävyt häivyttävät/laskevat alaspäin.

 5. Peppi

  Upeat ohjeet, kiitos! Erityisesti ekan session kohta 4 oli oikein valaiseva, aina kun mietityttää, mihin asti väriä levittäisi luomivaossa.

  Auttaisitko toisessa pulmassa: Voiko käyttää valokynää korostuspuuterin tilalla esim. huulien ympärillä, nenän varressa ja poskissa, jos käyttää mineraalimeikkipohjaa? Eli kumpaa laittaa ensiksi ilman että toinen ”menee pilalle”?

  • Sanni

   En ole koskaan kokeillut, mutta kyllä mä uskoisin, että valokynää voi laittaa mineraalipohjan päälle. Alle sitä ei oikein voi laittaa, sillä mineraalipohja peittää kaiken sen tuoman valoefektin.

   Luulen, että puuterimainen korostustuote poskilla toimisi silti parhaiten. Huulten ympärillä puuterimainen valo ei toimi, joten siihen ei oikein voi muuta käyttää kuin valokynää.

   • Felicity

    Itse olen käyttänyt valokynää LL:n mineraalimeikin päällä. Yleensä varsinkin arkimeikissä valokynän efekti on kuitenkin ”liian valaiseva” joten olen vielä kynän päälle pyyhkäissyt kabukiin jääneet mineraalipohjan rippeet jolla saa ”valaisuefektiä” pienemmäksi.

    • Peppi

     Kiitos vastauksista, kokeilemaan siis!

 6. milipili

  Ihania! Ostin Shalen ja oikeastaan olisi pitänyt ottaa myös Copperplatekin, mutta tällä kertaa mukaan lähti All that Glitters.

 7. PipSa

  Tämä on loistava ohje! Pitääkin kokeilla kun taas innostun. :) Mutta… mitä suosittelisit ripsiväriksi, kun perusripsarit aiheuttavat silmät vuotamaan? Mulle on suositeltu että värjäyttäisin ripset, mutta onko se kannattavaa? Yhtä allergiselle silmälle sopivaa ripsiväriä olen joskus käyttänyt, mutta sekin aiheutti vuotoa muttei niin isossa määrin. Että mitä sinä suosittelisit?

  • Sanni

   Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan ripsareita? Jos normikosmetiikan allergiaripsarit ei toimi, niin vaihtoehdoksi jää luonnonkosmetiikka ja jos sekään ei toimi niin tosiaankin tuo värjäys.

 8. Henah

  Ihania meikkejä jälleen! Mitä kohtuuhintaista ruskeasävyistä luomiväripalettia suosittelisit tummasilmäiselle ja hiuksiselle, esimerkiksi tuota ruskeaa meikkiä varten? Tykkäisin että pigmenttiä olisi enemmän kuin iha perus kaupan luomiväreissä :)

  • Sanni

   IsaDoran viiden sävyn paletti Matte Chocolates on aivan killeri.

 9. Lotus

  Beautiful eyeshadow combination! I love it!

 10. Varjosusi

  Ah miten ihana namivärimeikki taas kerran :D Mutta voi, itse jos tuon paletin hankkisin niin hyi ei kyllä tulis noin nättiä meikkiä :l

 11. Teemu

  Oot kyl Sanni ihan hullun taitava! Nää sun meikkipostaukset on oikeasti varmaan koko Indiedaysin informatiivisintä sisältöä! Ja ihan mielettömän tasokkaat kuvat ja tekstit aina. Wau..! Vaikka ite en tosiaan pahemmin meikkaa, niin oon alkanu viime aikoina ihan hulluna fanittaa sua. Oot ihan loistava bloggaaja!

  Hitsi toivottavasti meillä olisi pian joku ID-tapaaminen niin nähtäisiin taas. :) <3

  • Sanni

   Voi kiitos Teemu…! <3 Olet niin symppis että! *rutistus*

 12. Josefiina

  Kiva meikki ja selkeät ohjeet! :) Olisiko sulla mitään vinkkiä siihen, kuinka tuon yläsisärajauksen saisi tehtyä jotenkin kätevästi? Mulla se on kaikkein vaikein juttu, kun päädyn aina tökkäämään silmään tai sitten menee luomelle! :D

  • Sanni

   Ei mulla oikein ole muuta neuvoa kuin nostaa leukaa ylöspäin ja avata silmä mahdollisimman suureksi, ja sitten vain piirtämään limakalvolle. :) Jos kynä tuntuu liian kömpelöltä ja se tökkää helposti silmään, kokeile sisärajausta geelirajauksella. Osta pieni sivellin ja geelirajaus, siveltimen kärki on taatusti sirompi kuin kynän ja silmään tökkäisyn riski pienenee.

 13. syysviiru

  Että on kaunis toi ruskea meikki! Hyvä esimerkki siitä että hillityillä aineksilla voi saada aikaan kaunista jälkeä.

  Meikkidummyille vielä veteraaniurheilijan ripsivärivihje. Yläripsiä meikatessa leuka alas ja katse ylös, alaripsiä meikatessa leuka ylös ja katse alas niin tulee vähemmän suttua. Tuppaa unohtumaan joskus multakin…

 14. Morre

  Piti vielä kysymäni, että miten koit pigmenttisyyden noissa Natural Code -luomivärissä?
  Kuvan perusteella näyttää siltä, että väriä tosiaan löytyy! Mutta muistan aiemman keskustelun siitä, että moni oli sitä mieltä ettei väriä tahdo Natural Codesta lähteä.

  • Sanni

   Olen nyt kokeillut neljää luomiväriä yhdeksästä, ja niissä on kaikissa ollut kiitettävä pigmentti, muutamassa jopa voimakas (kuten tuossa Punkissa). Saan luomilleni täsmälleen samat sävyt kuin mitä napeissa näkyy ilman järjetöntä kerrostusta. Pigmentin ja luomivärin koostumuksen laatu on kuitenkin sellainen, että levitän sävyt mieluummin vaahtomuoviapplikaattorilla kuin siveltimellä, siveltimellä jälki on huomattavasti miedompaa.

 15. Milla

  Onkohan ton Natural Coden Pink Punkin koostumus jotenkin vaihtunut jossain vaiheessa… Itsellä oli tuo paletti joskus, ja pinkki oli ihan törkeän huono. Eikä mustakaan pahemmin toiminut. Valkoinen oli ainoa, joka ajoi asiansa. Tai sitten mulle on sattunut joku maanantaikappale taas vaihteeksi.-_-
  Ihania meikkejä kyllä! :) Pitänee ryhdistäytyä itsekin ja alkaa taas kuvailemaan omaan blogiin mitä saa luomilleen loihdittua.

  • Sanni

   Voisikohan ero johtua pohjustajasta…? Mikä pohjustaja sulla on käytössä? Mulla UDPP.

 16. Charming Nails

  Kiitos kun sä jaksat kuvailla näitä ja tehdä juttuja, huomaa että et sutaise niitä vaan paneudut asiaan.
  Copperplate kyllä himottaa, eikä suinkaan sun ansiosta… :D

 17. Sissi

  Tää oli taas niin hyvä, kiitos!

 18. Sad eye

  Moi!
  Voisitko tehdä tuton, miten meikata surulliset, alaspäin laskeutuvat silmät, jotka lisäksi näyttävät ilman meikkiä erittäin väsyneiltä? Olisin tosi kiitollinen! Ja sulla on loistava blogi, jatka samaan malliin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.