Make-up For Dummies – iltameikki

Dummy-sarjan neljännessä osassa tehdään kaksi erilaista iltameikkiä; klassinen versio joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen ylioppilasjuhlista firman pikkujouluihin, sekä värikkäämpi versio bilerintamalle. Meikit tehdään yksinkertaisella peruskaavalla, ja niiden totetuttamiseen tarvitset vain kolme luomiväriä, rajauskynän ja/tai nestemäisen eyelinerin sekä tietysti maskaran.

Iltameikit

 

Iltameikin ei tarvitse välttämättä erota päivämeikistä mitenkään, jos meikkityylisi on jo päivälläkin tumma ja näyttävä. Hillityn päivämeikin saa muunnettua iltakuntoon hyvin nopeasti tummalla rajauksella ja tummalla luomivärillä. (Tsekkaa esimerkiksi tämä postaus: Pikameikistä iltameikkiin.)

Mikäli et viihdy tummissa varjostuksissa, tai et ylipäänsä jaksa väkertää luomivärin kanssa, loihdit silmäsi juhlakuntoon helpoiten nestemäisellä eyelinerilla. Tsekkaa klassinen ja näyttävä siipirajausmeikki esimerkiksi Lord & Berry -postauksesta. Yhdistä eyeliner-meikkiin näyttävät, värikkäät huulet.

MAC_ruskeat

Ensimmäinen meikki tehdään samoilla sävyillä kuin edellisen osan arkimeikki. Meikki muuttuu iltakuntoon yksinkertaisesti levittämällä tummempia sävyjä laajemmalle alueelle kuin päivämeikissä. Rajauskynän voi vaihtaa nestemäiseen eyelineriin.

Dummy_iltatuto_savyt

Esimerkkimeikissä olen käyttänyt paletin vaaleaa, harmaanruskeaa ja tummanruskeaa sävyä.

Dummy_iltatuto1

1. Levitä vaaleaa sävyä koko luomelle kulmakarvoihin saakka, ja tee luomelle ulkonurkan yli menevä nestemäinen eyeliner-rajaus. Rajauksen voi hyvin tehdä myös viimeisenä, mutta eyeliner-rajauksen ”häntää” voi helposti käyttää antamassa suuntaa varjostukselle. Nestemäinen eyeliner on aina juhlavampi kuin kynä, ja sillä saat skarpimman ja linjakkaamman jäljen.

Dummy_iltatuto2

2. Levitä keskitummaa sävyä lähes koko luomelle vaalean sävyn päälle kulmaluuta ja silmän sisänurkkaa lukuunottamatta. Anna keskitumman sävyn nousta luomivakoon.

Dummy_iltatuto3

3. Lisää ulkonurkkaan tummin sävy, ja vedä sitä siveltimellä eyeliner-rajauksen ulkokärjen suuntaisesti niin että varjostus suuntautuu ulospäin. Näin pidennät silmäsi muotoa.

Dummy_iltatuto4

4. Tarkista varjostuksen korkeus. Näkyykö varjostus kun silmäsi on rentona? Näyttävämmän meikin saat, kun lisäät varjostusta luomivaon yläpuolelle, niin että se näkyy silmän ollessa rentonakin (eikä vain silloin kun kohotat kulmakarvojasi). Kuvasta huomaatte myös, miten tumma varjostus häivyttää pussittavaa luomea ja ikäänkuin painaa sitä ”sisäänpäin” – siksi tummat meikit ovat parhaita raskasluomisille.

Dummy_iltatuto5

5. Lisää alaluomelle tummanruskeaa luomiväriä. Yhdistä se yläluomen eyeliner-rajauksen häntään. Voit savuisemman tuloksen luomiseksi levittää tummanruskean sävyn alle keskiruskeaa. Jätä sisin nurkka paljaaksi ja sipaise sinne vaaleaa luomiväriä.

Dummy_iltatuto8

6. Lisää halutessasi musta tai tummanruskea sisärajaus. Tumma sisärajaus sopii erityisen hyvin iltameikkeihin tuomaan katseeseen intensiivisyyttä. Kuvista näet sen tuoman eron.

Dummy_iltatuto10

7. Häivyttele vielä tumman varjostuksen rajoja vaalealla luomivärillä (jos tarpeen), ja lisää maskara.

Dummy_iltatuto11

Meikki valmis.

Ohjeet todella tummaan smoky-meikkiin löydät täältä.

* * *

NaturalCodePunk

Bilemeikkiin käytin Natural Coden trioa sävyssä Punk. Pinkin sävyn paikalle voit kuvitella minkä tahansa muunkin räväkän värin, kuten vihreän, kirkkaan violetin tai vaikka oranssin. Tyylikkään version teet vaihtamalla pinkin hohtavaan kultaan.

Dummybiletuto1

1. Levitä pohjustetulle luomelle kirkkaanpinkkiä luomiväriä. Sävy saa nousta korkealle luomivaon yläpuolelle.

Dummybiletuto2

2. Tee ulkonurkkaan musta, siipimäinen kynärajaus.

Dummybiletuto3

3. Pehmennä rajaus smudger-applikaattorilla tai topsipuikolla.

Dummybiletuto4

4. Tee ulkonurkkaan kynärajausta myötäilevä musta v-varjostus. (V-varjostus: kuvittele, että piirrät ulkonurkkaan sisäänpäin aukeavan V:n.) Älä jatka varjostusta pitkälle luomivakoon, sillä haluamme jättää tummimman varjon tässä meikissä ulkonurkkaan.

Dummybiletuto5

5. Lisää mustaa luomiväriä myös alaluomelle, mutta älä vedä sitä sisänurkkaan saakka.

Dummybiletuto6

6. Seuraavaksi häivytä ja pehmennä ulkonurkan varjostus. Ota pehmeä, isohko sivellin ja pyörittele sitä varjostuksen päällä.

Dummybiletuto7

Nyt meikki näyttää tältä.

Dummybiletuto8

7. Lisää kulmaluulle vaaleaa luomiväriä jolla häivytät varjostusten rajat. Sivele sitä silmän sisänurkasta kulmakarvan loppupäähän saakka.

Dummybiletuto9

8. Lisää musta sisärajaus ja sipaise vaaleaa luomiväriä alaluomen sisänurkkaan. Häivytä mustan ja vaalean raja alaluomella.

Dummybiletuto10

9. Viimeistele meikki ripsivärillä.

Sarjan seuraavassa osassa tutustumme huulimeikkituotteisiin.

Kommentit (29)
  1. Vapun bilemeikkiongelma ratkaistu!! Kiitos!

  2. Hei kiitos Sanni!

    Sun blogista oli iso apu, kun tilasin loppuneiden normikosmetiikka-tuotteiden tilalle uudet, mutta luonnonkosmetiikkaa. Kävi perinteisesti, eli kaikki loppui kerralla. No, onpahan ainakin iso paketti haettavaksi postista ja pääsen kunnolla testaamaan luonnonkosketiikkaa.

    Muutenkin tykkään lukea tuotearvioita. Viime viikolla suosittelemasi blondisuihke päätyy varmasti omaankin kaappiin.

    Jatka samaan malliin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *