Mádaran vartalotuoteuutuuksien tähtenä fantastinen AHA-kuorinta

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Mádaran vartalotuotevalikoima on läpikäymässä päivitystä, ja tänään esittelen kaksi uutuutta. Niistä etenkin kuorinta sai minut innostumaan, sillä se edustaa tuotetyyppiä, jota ainakin luonnonkosmetiikassa on näkynyt vielä hyvin vähän. Samalla tällaiset tuotteet ovat nyt hyvin ajankohtaisia ja trendaavia.

AHA + MINERAL BODY PEEL 33,90€ / 175 ml

Uutuuskuorinta tuo AHA-hapot myös vartalon iholle. Eikä millään piskuisella pitoisuudella, vaan 10%, joka kuorii ihoa erittäin tehokkaasti. Tykkään siitä, että Mádara ilmoittaa käyttämiensä happoaktiiviaineiden pitoisuudet tuotteissaan, se luo uskottavuutta ja vahvistaa luottamusta Mádara-tuotteiden tehokkuuteen.

AHA + Mineral -vartalokuorinnan aktiiviaineina ovat maitohappo, valkoinen savi ja perliittirakeet. Perliitti on vulkaaninen mineraaliainesosa.

Koostumus on aivan ihana; kermaisen pehmeässä, vihreän sävyisessä voiteessa on pieniä rakeita väljällä tiheydellä ja tuoksu on mieto ja raikas. Tätä on tosi mukava levittää iholle, ja koska rakeet eivät ole tiheässä, voide ei satu kämmeniin. (Vaikka olen myös tiheärakeisten kuorintojen ystävä, kieltämättä niiden levitys tuntuu välillä vähän ikävältä kämmenissä.)

Rakeet eivät kuitenkaan ole tämän tuotteen pääasiallinen kuoriva aine vaan komppaavat maitohappoa, joka on voiteen tähtiainesosa. Maitohappo kuorii ihon pintaa kemiallisesti, liuottaen kuolleiden ihosolujen välistä ”liimaa”. Hapot kuorivat tehokkaammin kuin rakeet ja niiden vaikutuksesta iholta irtoaa myös pigmentoituneita soluja, mekanismi, josta mainitsin anti-pigmenttiseerumin yhteydessä. Siksi happokuorinnoilla on rakeisiin verrattuna selvästi kirkastavampi vaikutus ja säännöllinen käyttö pitää ihon sävyn tasaisempana.

AHA-vartalokuorintaa hierotaan kostealle iholle muutaman minuutin ajan, ja voiteen voi parhaan tuloksen saamiseksi jättää vaikuttamaan iholle noin viideksi minuutiksi. Näin hapot ehtivät parhaiten tehdä työnsä.

Ovatko hapot ärsyttäviä iholle? Jotkin hapot voivat olla, kun niiden pitoisuus on riittävän korkea ja tehokas. Siksi esimerkiksi glykoli- ja maitohappoa, jotka kuuluvat voimakkaimpiin AHA-happoihin, ei suositella herkälle iholle ainakaan kasvoille. Vartalon iho on paksumpi ja sietää happoja aivan eri tavalla kuin kasvojen iho. Iho voi joka tapauksessa hieman kihelmöidä ja punoittaa happojen vaikutuksesta, se on normaalia.

Millaiselle iholle Mádara AHA + Mineral Body Peel sopii?

Se sopii erityisen hyvin karhealle, kuivalle, ikääntyneelle sekä myös akneen taipuvaiselle iholle. Hapot ovat paras valinta ikääntyneen ihon kuorintaan, koska niillä on kokonaisvaltaisia vaikutuksia ikääntymisen merkkeihin. Pigmenttimuutokset kirkastuvat, iho pysyy sileänä ja onpa AHA-hapoilla myös ihon kosteustasapainoa vahvistava vaikutus, maitohapolla on mm. kyky stimuloida keramidien tuotantoa ihossa.

Akneiholle rasvaliukoiset BHA-hapot ovat vielä parempia kuin AHA-hapot, mutta kaikenlainen happokuorinta auttaa vähentämään epäpuhtauksia. Kun ihon pintaa säännöllisesti ”siivotaan” kuolleesta ihosolukertymästä, se vähentää tukkeumia sekä ei-toivottujen bakteerien mahdollisuuksia muhia kuolleessa solumöhnässä ja aiheuttaa tulehdusta.

Ihon säännöllinen kuorinta luo myös pohjan tasaisemmalle rusketukselle – otit rusketuksen sitten auringosta tai itseruskettavista voiteista :) Vältä kuitenkin AHA-kuorinnan tekemistä juuri ennen aurinkoon menoa. Happokuorintojen suositeltava ajankohta on iltaisin.

Tykästyin Mádaran AHA-vartalokuorintaan täysillä! Se on sekä tehokas ETTÄ tosi miellyttävän tuntuinen ja tuoksuinen..! Ei mikään perus-arjen kuorinta vaan juuri sellaista hemmottelevaa osastoa, joka vetoaa meikäläiseen ihonhoidossa.

Omallakin vartalolla pigmenttimuutokset ovat alkaneet jo näkyä (toissa kesä toi mukanaan ensimmäiset kunnon läiskät masuun!), joten tulevaisuudessa pigmenttiläiskiä miedontavat ja ehkäisevät tuotteet tulevat olemaan minulla yhä vain tärkeämmässä roolissa.

HYDRA SOFT BODY LOTION 22,50€ / 250 ml

Hydra Soft Body Lotion on ensimmäinen kahdesta uudesta tuotteesta, jotka korvaavat vanhat Infusion Blanc – ja Infusion Vert -vartalovoiteet. Jos olet noiden vanhojen vartalovoiteiden fani, pidä silmällä tilannetta, niitä on vielä tällä hetkellä saatavilla mutta nykyisen varaston loputtua ne eivät enää palaa.

Hydra Soft on kevyt, tai sanotaan light/medium-koostumuksen kosteuttava ja antioksidanttinen voide. Koostumuksessa on auringonkukan siemenöljyä, antioksidanttista poimulehti-, tyrni- ja keltamatarauutetta sekä hyaluronihappoa.

Hydra Softissa on huomattavasti miedompi tuoksu kuin Mádaran aiemmissa vartalovoiteissa. Minun nenääni tuoksu on niin mieto, että melkein en aisti sitä lainkaan. Harmi, sillä tuoksun kuvaus kuulostaa niin houkuttavalta: ”tender notes of white florals take you to warm summer days when the lush wild meadows are in bloom, full of life and honey bees”.

*

Näissä aurinkoisissa tunnelmissa toivottelen kaikille oikein mukavaa viikonloppua ja iloista vappua! :)

kauneus ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (14)
 1. Mistä olet löytänyt Madaran tuotteiden aktiivisten aineosien pitoisuudet? Itse ne ole löytänyt niitä ollenkaan, enkä ole niitä saanut edes asiakapalvelusta kysymällä.. Outoa.
  Minua kiinnostaisi varsinkin C-vitamiinikonsentraatin C-vitamiinipitoisuus ja feruliinihappopitoisuus.

  Onpa ikävä, että tuo Infusion Vert -kosteuvoide poistuu. Olen käyttänut sitä pitään. Se on ihanan unisex-tuoksuinen ja hyvin imeytyvä, niin sanotusti nolla ihofiiliksen jättävä. Kokeilin näytepussin verran tuota uutta vartalovoidetta, mutta se ei tuntunut yhtä hyvältä. Plussaa oli tuo sinunkin mainitsemasi (lähes) tuoksuttomuus, joten tämänkin voide menisi unisex-tuotteena hyvin, mutta ikävä silti, että Infusion Vert lopetetaan. Onneksi tilasin sitä pari tuubia Madran toissapäivän alesta. Ja Madaran tuotteilla on pitkä säilyvyys. :)

  1. Mistä olet löytänyt Madaran tuotteiden aktiivisten aineosien pitoisuudet?

   Ne lukevat pakkausten fronteissa tai tuotepakkauksissa :) Esimerkiksi tässä AHA-kuorinnassa lukee tuubiin painettuna punaisen neliön sisällä 10% AHA, ja Acne-sarjan Blemish Pore Treatmentin tuubissa lukee 2% Salicylic Acid. Acne-sarjan roll-onissa 2% salisyylihappopitoisuus on painettu ulkopakkaukseen ja tieto löytyy myös Mádaran sivuilta tuotekuvauksessa.

   Mutta joo, olet oikeassa: C-vitamiinituotteissa askorbyyliglukosidin pitoisuutta ei mainita.

   Minustakin on tylsää, että Infusion Vert -vartalovoide lopetetaan, tai jään kaipaamaan kummankin vanhan vartalovoiteen tuoksua. Minusta ne olivat ihan mielettömän hyvän tuoksuiset. Mutta ymmärrän uudistumisen halun aika ajoin. Ovathan nuo olleet valikoimassa jo aika pitkään. Hyvä, että sait Vert-voidetta jemmaan hyvään hintaan :)

   Muuten – olen kysellyt Mádaran brand managerilta aika ajoin Smart-silmänympärysvoidekysymyksen perään, mutta Mádaralta ei ole vieläkään palattu tähän. Kyselen aina uudestaan sitkeästi :D

 2. Hei olisiko suositella rasvaiselle sekaiholle edullista puhdistustuotetta? Kosmetologin avulla löytyi Dermalogican active clay cleanser, joka on ollut tosi hyvä, mutta hinta on mielestäni kova kosmetiikka tuotteeksi ja saatavuus on vaikea=pitää tilata netistä :( Katsoin, että esimerkiksi dermosilillakin olisi jokin savipohjainen puhdistustuote, mutta mainostavat joukossa olevan savirakeita, joka taas ei kuulosta ollenkaan hyvälle herkälle ja hieman couperoottiselle iholleni.

  1. Moikka Nimetön!

   Dermosilin Clay Cleanser ei sisällä rakeita, vaan ”savi”ainesosa on jauhettu hienojakoiseksi pölyksi joka ei tunnu koostumuksessa ollenkaan. (Elleivät he sitten ole muuttaneet tuotetta viime syksyn jälkeen jolloin viimeksi korkkasin uuden tuubin tätä ainetta). Laitoin saven lainausmerkkeihin, sillä tuote ei itse asiassa nimestään huolimatta sisällä savea vaan piimaata (’diatomaceous earth’). Piimaa on fossiloituneesta levästä muodostuneesta maalajista valmistettua jauhetta.

   En suosittelisi Dermosilin Clay-putsaria herkälle iholle, se on aika syväpuhdistava. Rasvaiselle sekaiholle se kyllä sopii, mutta jos ihosi on herkästi reagoiva, en tarttuisi tähän. Katsoin, että tuossa Dermalogican putsarissa on vaahtoavia ainesosia, tykkäätkö siis vaahtoavasta putsarista? Savipitoista edullista putsaria ei valitettavasti tule mieleen (tunnen vain Essen ja Sapienicin saviputsarit ja ne ovat aika arvokkaita), mutta esimerkiksi Novexpertin Trio Zinc -puhdistusgeeli on hyvä vaahtoava putsari seka- ja rasvoittuvalle iholle:

   https://naturalgoodscompany.com/tuote/novexpert-clear-skin-foaming-gel-vaahtoava-puhdistusgeeli-150ml-2/

   Hintaa 16,90€.

   Novexpertilla on samassa sarjassa myös naamio, Triple Black Mask, joka sisältää samoja aineita kuin tuo Dermalogican putsari (savea ja hiiltä). Jos tykkäät naamioista, ehkä tuo voisi myös olla kokeilemisen arvoinen :)

   1. Onko tuo Nowexpertin kovin vaahtoava? En pidä (kovin) vaahtoavista ja en ollutkaan huomannut, että tuossa Dermalogicassakin olisi vaahtoavia ainesosia :D Tai se oli päässyt unohtumaan, koska tuote itsessään ei mielestäni vaahtoa lainkaan vaan levittyy vain nätisti :)

    Kiitos vinkeistä! Olen vilkuillut Novexpertin tuotteita, mutta en ole vielä mitään niistä kokeillut.

    1. Se on miedosti vaahtoava :)

     Joo, aina vaahtoavat ainesosat eivät muodosta paljon vaahtoa, se riippuu tuotteen kokonaisreseptistä ja mitä muita aineita reseptissä on :) Dermalogican tuotteessa on tosi yleinen sulfaatiton tensidi Sodium Cocoyl Isethionate, se muodostaa oikeissa olosuhteissa runsaasti vaahtoa. Onko tuo Dermalogican putsari sellaista paksumpaa ja voidemaista rakenteeltaan..? Se voi vaikuttaa SCI:n vaahtoavuuteen. Vaikka se ei muodostaisi vaahtoa, se kuitenkin irrottaa likaa tensidien mekanismilla eli tämä putsari luokitellaan kuitenkin pinta-aktiiviseksi. (Emulsio- ja öljyputsarit esim. eivät ole pinta-aktiivisia.)

     Myös Dermosilin saviputsarissa muuten on vaahtoava ainesosa (myöskin isetionaatti), mutta sekään ei vaahtoa :) Voi olla, että ihotuntumaltaan tuo Dermosil olisi ehkä ollut sulle eniten mieleen, mutta sen vaikuttavat aineet ovat hyvin erilaiset kuin Dermalogicassa, vaikka nimi antaa ymmärtää muuta. Hintansa puolesta se ei tietysti tee suurta lovea kukkaroon, jos haluaisit kokeilla sitä ihan uteliaisuudesta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *