Mádaran uudet meikit testissä

Tänään vuorossa viimein katsaus Mádaran uuteen meikkikokoelmaan

Mádara-look:

Skin Equal -meikkivoide, sävy 40 Sand

Luminous Perfecting Concealer -peiteaine, sävy 25 Latte

Cosmic Drops Buildable Highlighter, sävy 2 Cosmic Rose

Guilty Shades Eye & Cheek Multi-Shadow, sävy 65 Lizard

Glossy Venom Hydrating Lip Gloss, sävy 73 Magnetic Nude

Brow Pomade, sävy Frosty Taupe

Ripsiväri: Sephora Lashcraft Big Volume

Luomiväri: Urban Decay Tonic

Rajaus: Essence Long Lasting Eye Pencil Purple Rain

Olen saanut Mádaran meikit PR-toimistolta.

Ihan hyvä että odottelin ennen kuin kirjoitin Mádaran uudesta meikkivoiteesta, kokemukseni nimittäin muuttui ajan myötä.

Tämän vuoksi en ole koskaan pitänyt hyvänä ideana kirjoittaa tuotearvostelua kosmetiikasta vain muutaman kokeilun jälkeen; tietyt tuotteet paljastavat luonteensa vasta pidemmän käytön myötä. Iho, kuukauden vaihe ja meikin kohdalla levitysvälinekin voivat vaikuttaa joskus ratkaisevasti.

Skin Equal Soft Glow Foundation, Mádaran ensimmäinen meikkivoide. (Jos City-CC:tä ei halua laskea.) Skin Equal on hoitava ja kosteuttava meikkivoide joka lupaa luonnollista kuultoa ja ihoon sulautuvaa ”second skin” -fiilistä ja peittävyyttä.

Kuulostaa hyvältä, mutta en ensin oikein pitänyt Mádaran meikkivoiteesta. Se näytti liian hohtavalta ja ennen kaikkea peittävyys tuntui liian läpikuultavalta. Ensimmäisillä kokeilukerroilla iho jäi minusta niin hohtavaksi että se melkein kiilsi.

Mikä koostumuksessa kuitenkin heti alusta oli hyvää, on sen notkeus ja työstöaika; Skin Equalin koostumus ei jumahda ihoon nopeasti, kuten monet luonnonkosmetiikan meikkivoiteet perinteisesti tekevät, vaan sallii oikein mukavan levittelyn vailla huolta viiruisesta, epätasaisesta jäljestä.

Pidin taukoa ja otin Mádaran meikit mukaan joululomalle Kuopioon. Täällä ollessa Skin Equal on suoriutunut paljon marraskuun kokeiluja paremmin, ja nyt olen valmis muuttamaan mielipidettäni. Minulla on kasvoillani sävy 40 Sand. Kokeilin myös sävyä 30 Rose Ivory, joka on minulle liian viileä.

Skin Equalista ei tullut lempimeikkivoidettani, mutta arvosana muuttui välttävästä hyväksi :)

Skin Equal on edelleen hyvin kuultavaa jälkeä tekevä meikkivoide ja iho jää kostean kasteisen näköiseksi. Peittävyyskin on kevyt, mutta huomattavasti parempi kuin mitä kokemukseni ensimmäisillä kerroilla antoi ymmärtää. Tuolloin levitin meikkivoiteen sormin, nyt käytin Lumenen miniskunkkia joka on suosikkini kevyiden meikkivoiteiden levitykseen. (Tylsää kyllä kyseinen sivellin oli vain mukana lehdistön PR-kitissä eikä koskaan tullut myyntiin. Muuten suosittelisin sitä koko ajan kaikille.)

Skin Equal tekee ihosta oikein kauniin, mutta sanoisin sen sopivan parhaiten kuivemmalle iholle. Skin Equalin kuultava ja öljypitoinen koostumus on nimittäin sen laatuinen, että se herkästi korostaa ihohuokosia. Kuivalla ihotyypillä huokoset ovat yleisesti muita ihotyyppejä pienemmät, ja toki kuiva iho myös hyötyy Skin Equalin kosteuttavasta ja hoitavasta koostumuksesta.

Skin Equalissa on ihoa hoitavina ainesosina liuta kasviöljyjä ja -vahoja kuten riisileseöljyä ja auringonkukansiemenvahaa, sekä kosteuttajia kuten aloe vera -mehua, hyaluronihappoa ja sodium PCA:ta.

Mádaran meikkikokoelma koostuu vain voidemaisista tuotteista. Kokoelmassa on meikkivoide, peiteaine, hohdetipat, huulikiilto, voidemainen luomiväri/poskipuna sekä voidemainen kulmaväri.

Kokonaisarvosana meikkikokoelmalle on erittäin hyvä. Pidän erityisesti Glossy Venom -huulikiillosta joka on kuin hoitavaa sävytettyä huulirasvaa, sekä Cosmic Drops -hehkutipoista, jotka tekevät äärimmäisen kaunista jälkeä. Yksi sipaisu hehkutippoja jättää iholle hillityn hohteen, eikä kerrostamallakaan tule voimakasta kiiltoa. Kuvissa minulla on Cosmic Drops -voidetta poskipäillä, kulmaluulla, silmien sisänurkissa, liikkuvan luomen keskellä ja amorinkaarella

Guilty Shades -sävyt sopivat luomiväriksi ja osa sävyistä myös poskipunaksi. Voidemainen luonnonkosmetiikan luomiväri ei pysy minun luomillani edes pohjustajan kanssa, ja on odotetusti levinnyt muutaman tunnin jälkeen.

Kuvan meikissä olen levittänyt vihreäkultaista Lizard-sävyä Urban Decayn violetin Tonic-sävyn päälle luomen sisemmälle puolikkaalle. Toimivat aika kivasti yhdessä. (Siis noin kaksi tuntia kunnes Lizard on levinnyt ja sulattanut myös alla olevan meikin.)

Peiteaineesta (tiedän että moni teistä on kiinnostunut nimenomaan tästä):
Koostumus ja peittävyys ovat oikein hyvät, mutta harmikseni en löytänyt minulle ihan täydellisesti natsaavaa sävyä. Testiin saamani viileä/neutraali beige #25 Latte mukautuu ihooni ”ihan ok”, mutta on minusta hieman liian harmahtava, kun taas seuraava sävy #35 Honey on minulle vähän liian tumma.

Erityismaininta vielä Brow Pomade -kulmavärille, joka on tosi hyvä. Frosty Taupe on fantastisen hyvän sävyinen neutraali harmaanruskea. Ehkä hitusen liian tumma minulle tämänhetkisellä hiusvärilläni, mutta joka tapauksessa todella hyvä neutraalin ruskea sävy joka sopii monelle. Brow Pomadea voi käyttää myös geelieyelinerin tavoin. Mádaran kulmaväri on kerännyt kehuja muuallakin, eikä ihme.

Joko olette ehtineet testata Mádaran uusia meikkejä? Meikkikokoelmaan ja sävyvalikoimaan voi tutustua täällä.

kauneus meikkivoide luonnonkosmetiikka
Kommentit (13)
 1. Olisin halunnut, mutta joka kerta kun sävyjä pläräsin tuli niistä miesmalleista fiilis, ettei tuote ole tarkoitettukaan minulle, naiselle. Nämä mainoskuvat ovat varmasti jonkun lainen kannanotto, ja vetoavat ehkä joihinkin, mutta ovatko ne sitten myyviä kohdeyleisölle, epäilen. Meikkivoidetta halusin testata, mutta kun mistään ei löytynyt rehellistä testipostausta, niin se jäi. Tilasin juicy beautyn meikkivoiteen ja se oli todella pettymys. Nyt odotan tuttua ja turvallista (ja parasta) NUIta saapuvaksi :)

  1. Mutta siis kiitos taas rehellisestä tuotekokemuksestasi.

  2. Olisin halunnut, mutta joka kerta kun sävyjä pläräsin tuli niistä miesmalleista fiilis, ettei tuote ole tarkoitettukaan minulle, naiselle. Nämä mainoskuvat ovat varmasti jonkun lainen kannanotto, ja vetoavat ehkä joihinkin, mutta ovatko ne sitten myyviä kohdeyleisölle, epäilen.

   En tiedä ollaankohan me katseltu Mádara-meikkien promomateriaalia eri medioissa/kanavissa, kun mun silmiin on osunut paljon enemmän naismallien kuvia kuin mies. Ei sillä että mallin sukupuolella on minulle mitään merkitystä, mutta ”for the sake of argument” 🙂, Mádara Suomen sivulla kaikkien meikkien kohdalla on ylimpänä naismallin kasvokuva, ja miesmalleja käyttäneestä videopromosta otettu still-kuva alempana ns. fiilis-kuvana. Ja meikithän näyttävät yhtä upeilta niin miesten kuin naistenkin kasvoilla :) Minusta on hieno juttu että Mádara on käyttänyt kuvissa myös miehiä. (Promovideon eroottisen sävyn pointti tosin ehkä jää minulle avautumatta…)

   1. Ollaan varmaan. Mä ihastelin lähinnä sävyä 02 jolien sivuilla. Ja se näyttääkin olevan siellä ainut sävy jossa on valittu vain miehen kuva.

  3. Mulla kävi sama kuin sulla, vaikka mäkin bongasin lähinnä naisia kuvista. Mun osalta se turn-off oli tuo androgyynisyys ja tuli sellainen tunne etten mä ole enää kohderyhmää. Madaraa vuosikausia käyttäneenä ja sen parissa varsin tiiviisti työskennelleenäkin olin aika järkyttynyt kun en tuntenut minkäänlaista innostusta näistä odotetuista uutuuksista – en edes mielenkiintoa sen jälkeen kun olin promokuvat nähnyt. Miehet promokuvissa on varsin jees, mutta tuo tyyli ei vaan ole sitä Madaraa mistä mä itseni kuluttajana tunnistaisin.

   Jännin seuraus tästä oikeastaan oli se, etten nyt tarkemmin ajateltuna ole myöskään Madaran ihonhoitojuttujen loppuessa täydentänytkään uudella Madaran purkilla, vaan siirtynyt muihin niin, että ennen niin Madara-voittoisessa ihonhoitokavalkadissa on enää yksi tuote Madaraa. Nyt olenkin löytänyt suosikkini Whamisan, Absolutionin, Iroisien ja Joikin parista.

   Ja se meikkivoide – ei vaan ole Nuin voittanutta <3

   1. Tästä Suvin kommentista minulle avautuu nyt paremmin mitä Helvikin ehkä ajoi takaa. Se on kyllä totta että meikkisarjan visuaalinen promo vie Mádaraa aivan eri suuntaan kuin mitä se on aiemmin ollut ja on perusteltua todeta, että meikkisarjalla haetaan eri kohdeyleisöä kuin ihonhoitotuotteilla. Tässä mielessä voin tosi hyvin ymmärtää joidenkin Mádara-asiakkaiden hätkähdyksen ja tunteen siitä, ettei enää ”tunnista” itseään kohdeyleisöksi.

    Myönnän että tuo promovideon eroottinen vire saa minutkin vähän mietteliääksi eikä se ainakaan toimi minun kohdallani. Mádaralla on varmasti haluttu lähteä kokeilemaan jotain todella rohkeaa joka herättelisi mukaan ihan uudenlaista asiakaskuntaa, mutta tällaisella rohkeudella on samalla aina riskinsä vanhan asiakaskunnan suhteen.

 2. Myy / Nutturapää
  5.1.2020, 22:50

  Hohtotipat käytössä! Tykkään niistä, mutta hehku on mielestäni todella voimakas ja annostelun kanssa saa olla varovainen. Siitä yhdestä tipasta riittäisi varmaan viiteen meikkikertaan.. :D Mulla siis sävy 1, onko näiden eri sävyjen hohdoissa näin iso ero?

  Mutta kuivaihoiselle meikkivoide kuulostaa hyvältä! Täytyy käydä hipeltämässä sävyjä, että löytyisikö sieltä sopiva.

  1. mutta hehku on mielestäni todella voimakas ja annostelun kanssa saa olla varovainen. Siitä yhdestä tipasta riittäisi varmaan viiteen meikkikertaan.. :D Mulla siis sävy 1, onko näiden eri sävyjen hohdoissa näin iso ero?

   Ohoh..! Sitten olettaisin, että sävyjen välillä on eroa. Tai voihan olla, että oma kokemukseni – tai annostelutapani – poikkeaa sinusta. Ehkä tämä on todennäköisempi..? Mä annostelen hehkutippoja niin, että laitan hehkutipan kämmenselälle ja otan sormen päähän ”painalluksen”, jonka vien kasvoille. Koko tippaa en siis levitä kerralla kasvoille, ja tämän yhden ”sormenpääpainalluksen” (= yksi ”kerros”) tuoma hohde on minusta hyvin hienovarainen. Kolmekin kerrosta jättää iholleni vielä maltillisen kuullon, verrattuna moniin paljon kimaltavampiin ja helmiäisempiin hehkuvoiteisiin joita olen vuosien varrella kokeillut.

   1. Myy / Nutturapää
    7.1.2020, 21:56

    Mäkin käytän tämän kämmenselän kautta ja sormea pitää taputella hulluna pitkin kämmenselkää ennen kuin sen uskaltaa viedä kasvoille. Tuote tuli siis Madaran syksyn uutuusboksista, niin en päässyt kaupassa vertailemaan sävyjä ennen ostoa, koska olisin varmaan päätynyt tuohon luonnollisempaan. Tällä tulee liian helposti sellainen ”instameikki” :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *