Mádaran putsarit – complete guide

Nyt tulee tylsää (?) kyllä kaksi Mádara-postausta peräkkäin, mutta putsareita rakastavana tyyppinä olen jo pitkään halunnut tehdä jutun Mádaran puhdistustuotteista.

Disclaimer: olen töissä sarjan maahantuojalla. Tuotteet saatu töistä.

TÄYDELLINEN OPAS MÁDARAN PUHDISTUSTUOTTEISIIN

Mádaran puhdistustuotevalikoima on viimeisen vuoden aikana täydentynyt, kattaen nyt kaikki putsarityypit vaahdosta maitoon ja vedestä öljyyn.

Valikoimassa on nyt myös erillinen silmämeikinpoistoaine, josta on tullut mun henkilökohtainen luonnonkosmetiikan suosikki-silmämeikinpoistaja Cattierin loistavan miselligeelin rinnalle. Aloitetaan siitä! :)

BI-PHASE MAKEUP REMOVER 17,90€ / 100 ml

Erittäin tehokkaasti meikin liuottava kaksifaasinen meikinpoistoaine joka ei kirvele eikä jätä öljyistä kalvoa silmiin. Putsaria voi käyttää myös huulimeikin, kestomeikkivoiteen sekä mineraali-aurinkovoiteen poistoon. 👍

Hoitava ja hellävarainen koostumus sisältää aloe vera -pohjan, ruiskaunokkiuutetta, ruusuvettä sekä hyaluronihappoa.

Mádaran valikoimassa on myös kaksi muuta tuotetta, joita voi käyttää silmämeikinpoistoon (misellivesi sekä puhdistusmaito), mutta itse esimerkiksi en voi käyttää maitomaista tuotetta silmissä koska se kirvelee ja jättää rasvaisen kalvon, ja Mádaran misellivesi taas on aika mieto putsari – Bi-Phase-putsari liuottaa silmämeikin huomattavasti nopeammin. Mutta mieltymysten mukaan voi oikein hyvin käyttää myös maitoa tai misellivettä :)

PUHDISTUSVAAHTO

eri kokoja:

* MATKAKOKO 12,90€ / 100 ML

* NORMAALI KOKO 20,90€ / 150 ML

Rakastettu, alkuperäinen puhdistusvaahto on ensimmäinen Mádara-putsari jota olen käyttänyt. Olen esitellyt sen ensimmäisen kerran Karkkipäivässä jo 10 vuotta sitten – marraskuussa 2010..! ❤️ Liikuttavaa. Tuolloin kirjoitin Mádaran vaahdosta:

”Vielä joku aika sitten epäilin, tulenko lainkaan löytämään luonnonkosmetiikan putsareiden joukosta korvaajaa ikilemppareilleni Sebamedille ja Dermosilille. Joku lukija suositteli minulle Mádaran puhdistusvaahtoa, ja sepäs vasta oli mainio vinkki! Tämä tuote on nimittäin aivan mahtava!

Mádara Deep Purifying Foamin vaahto on runsasta, pehmeää ja liukasta. Mä tykkään puhdistustuotteissa liukkaudesta, sillä mitä paremmin tuote liukuu, sitä vähemmän hankausta iholle –> sitä vähemmän rasitusta. Iho jää täydellisen puhtaaksi.”

Tältä Mádaran vaahto näytti 10 vuotta sitten :) Deep-sana on sittemmin pudotettu pois.

Mádaran vaahto on sulfaatiton ja puhdistavana aineina ovat hellävarainen, amfoteerinen tensidi sodium cocoamphoacetate sekä erittäin mieto kookos-ja sokeripohjainen sucrose cocoate, joka samalla hoitaa ihoa.

Tykkään Mádara-vaahdon ”no-frills”-fiiliksestä, siinä on tosi vähän ainesosia mikä tekee siitä erityisen hyvin siedetyn, ja se hoitaa hommansa moitteettomasti ja miellyttävällä ihotunnulla. Tuoksu on Mádaran perustuotteille ominainen kevyen kasvimainen.

Ocean Love -kuosiin puetut vaahdot sisältävät ihan saman puhdistusvaahdon, mutta nämä sesonkituotteet on pakattu merten muovijätteestä valmistettuihin pakkauksiin. Ocean Love -pakkauksia julkaistaan vuosittain, nostamaan tietoisuutta ympäristöön päätyvästä muovista.

MELTING CLEANSING OIL 21,90€ / 100 ML

Jos tykkäät kaksoispuhdistuksesta, tässä on siihen loistava ykköstuote :) (Kakkosena voi käyttää vaahtoa.) Toki puhdistusöljyä voi käyttää myös yksinään.

Jos tunnette Lumenen Pure Glow -balmiputsarin, Mádaran tuote on hyvin samantyyppinen. Tykkään tosi paljon tuosta Lumenesta, joten tykkään myös Mádaran balmista! Ehkä vielä enemmänkin, koska se on luonnonkosmetiikkaa.

’Cleansing Oil’ on periaatteessa vähän harhaanjohtava nimi, tuote on balmimainen. Toki balmissakin on öljyä, mutta ’oil’ ilmaisuna viittaa yleensä nestemäiseen öljytuotteeseen. Mádaran Cleansing Oil on paksuhkoa balmia, tosiaan iholla hyvin samanlaisen tuntuinen kuin Lumenen balmi.

Mádaran öljyputsari tuoksuu lempeän makealle. Se emulgoituu veden kanssa maidoksi ja huuhtoutuu iholta vaivatta. Erityisen hyvä kuivalle ja herkälle iholle, tai kestävän meikin poistoon.

PUHDISTUSMAITO 20,90€ / 200 ML

Puhdistusmaito on perinteinen putsarityyppi kuivalle, herkälle ja aikuiselle iholle. Se puhdistaa hellästi ja kuivattamatta. Puhdistusöljyyn verrattuna sen puhdistusteho vain on miedompi, eikä maidolla saa välttämättä poistettua hyvin kestävää meikkiä.

Lopulta putsarityyppi on kuitenkin kaikkein eniten makuasia :) Yksi tykkää maidosta, toinen vaahdosta, kolmas vedestä:

MISELLIVESI

eri kokoja:

PIENI KOKO 14,50€ / 100 ML

ISO KOKO 24,50€ / 400 ML

Mádaran misellivesi on hienostuneiden ja kosteuttavien misellivesien aatelia. Olen aina tykännyt sen mukavan kosteuttavasta ihotuntumasta joka ei jää tahmeaksi. Meikkiä en tällä tosin itse poista, vaan käytän aamunaaman putsaukseen ja raikastukseen.

(Itse kun olen vannoutunut vedellä huuhtoja ja vaahtomaisten tai öljymäisten putsarien käyttäjä, kiinnostaisi tietää, kuinka moni oikeasti käyttää ihonsa ja meikin puhdistukseen pelkkää misellivettä? Eikä huuhdo ihoaan puhdistuksen jälkeen..?)

Kasvojen puhdistuksen viimeistelee vanha kunnon

KASVOVESI.

Mádaran kasvovedet edustavat tyypiltään ”vanhan koulukunnan” perinteisiä kasvovesiä, jotka raikastavat ihoa, tasapainottavat pH:n ja viimeistelevät puhdistuksen.

BALANCING TONER NORMAALILLE JA SEKAIHOLLE 19,90€ /200 ML

Tasapainottava kasvovesi normaalille ja sekaiholle tuoksuu raikkaalle kurkulle ja tuntuu kaikin puolin perinteiseltä kasvovedeltä. Se on alkoholiton ja kevyesti kosteuttava. Olen niin tottunut vallalla olevaan suihkuteltavien ja superkosteuttavien kasvovesien tai puhdistavampien misellivesien trendiin, että tällaiset perinteiset kasvovedet tuntuvat söpössä ”tavallisuudessaan” jotenkin nostalgisilta..! :D

On kyllä ihanaa, että näitäkin vielä on. Niillekin on paikkansa ja käyttäjänsä :) Mádaran Balancing Tonerissa on hyvä, pätevä kosteuttavien ainesosien kombo sisältäen glyserolia, ruusuvettä, vadelma-, kurkku- ja kamomillauutetta, betaiinia, sodium pca:ta ja ksylitolia.

Kysymys: miksi näin kosteuttavia ainesosia sisältävä kasvovesi ei sitten ole nimeltään ”kosteuttava kasvovesi”?  Vastaus: kyse on pitoisuuksista; vaikka tässäkin Tonerissa on rutkasti kosteuttavia ainesosia, niiden pitoisuus on paljon alhaisempi kuin ”kosteuttaviksi” nimetyissä, hoitavammissa Tonereissa.

COMFORTING TONER KUIVALLE IHOLLE 19,90€ / 200 ml

Mádaran Comforting-kasvovedessä on aavistuksen paksu koostumus ja se on selvästi edellistä kosteuttavampi. Vaikka ainesosaluetteloja katsoessa ei pystyisi ymmärtämään eroa, jo glyserolin muutaman prosentin pitoisuuslisä tuo merkittävän eron.

(En toki tiedä tarkalleen näiden tonerien pitoisuuksia, mutta ainesosien vaikutuksen tuntee selvästi siitä, jääkö iholle pehmeä tunne vai haihtuuko kaikki saman tien. :))

Comforting Tonerin tärkein kosteuttava ja pehmentävä ainesosa (glyserolin rinnalla) on glykosaminoglykaani. Se koostuu hyaluronihaposta, lipideistä ja sokerista. Halutessaan tätä voi taputella iholle aasialaistyyppisten paksujen ja kosteuttavien kasvovesien tapaan, mutta koen silti paremmaksi käyttää vanulappua.

CLARIFYING TONER RASVOITTUVALLE JA EPÄPUHTAALLE IHOLLE 19,90€ / 200 ML

Clarifying-kasvovesi supistaa ihohuokosia, vähentää öljyisyyttä ja puhdistaa ihoa. Se sisältää huokosia puhdistavaa salisyylihappoa, antiseptistä salviauutetta, talineritystä hillitsevää kalmojuuriuutetta ja supistavaa metsätammiuutetta. Kasvovedessä on myös alkoholia (kolmantena incissä), joka vaikuttaa puhdistavasti, öljyisyyttä poistavasti ja supistavasti. Samalla se kuitenkin myös kuivattaa, ja on valintakysymys, miten tähän haluaa suhtautua.

Rasvoittuvan ihon hoidossa on kaksi koulukuntaa; toinen (se enemmän ”old school”) luottaa alkoholin välittömästi raikastavaan, antiseptiseen ja öljyisyyttä vähentävään vaikutukseen, toinen, modernimpi, taas neuvoo välttämään alkoholia rasvoittuvan ihon hoidossa. Jälkimmäinen koulukunta näkee, että poistaessaan iholta sen omia lipidejä, alkoholi lähettää iholle vääriä signaaleja ja aikaansaa lopulta vain sen, että iho kompensoi tätä tuottamalla lisää talia.

Kumpaan koulukuntaan kuulutte, se on jokaisen oma valinta ja lopulta oma iho kertoo kaikkein parhaiten, minkä tyyppinen hoito sille sopii :) Jonkun iho voi hyvin alkoholipitoisilla, tehokkaasti rasvaa poistavilla tuotteilla, toisen iho taas hyötyy alkoholittomasta lähestymistavasta.

BONUS:

Mádaralla on myös KASVOSAIPPUOITA. Meinasin ihan unohtaa nämä..! Mutta kun juttu on otsikoitu ’complete guide’, niin eihän tämä ole complete ilman kasvosaippuoita..! :D

Palasaippua on kaikkein luontoystävällisin puhdistaja, mutta se ei sovi emäksisyytensä puolesta kaikkien iholle. Kuten alkoholista ja ihonhoidosta puhuttaessa, on vain kokeiltava, mitä oma iho sanoo :) Minun ihoni esimerkiksi ei kestä saippuaa kasvoilla. Saippuaputsarin jälkeen on erityisen tärkeää käyttää kasvovettä palauttamaan ihon pH happamalle tasolle.

KOIVU-MERILEVÄ-KASVOSAIPPUA 8,95€

Tasapainottava koivu-merileväsaippua sopii normaalille ja sekaiholle.

KARHUNVATUKKA-SAVI-KASVOSAIPPUA 8,95€

Syväpuhdistavaa valkoista savea sisältävä kasvosaippua sopii rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Tanniinipitoinen karhunvatukkauute supistaa ihohuokosia.

*

Tässäpä tällainen puhdistustuotteiden infopaketti :)Toivottavasti tästä oli jollekulle hyötyä ja iloa. :)

Lue myös edellinen postaukseni Mádaran peptidiuutuuksista:
Vegaaninen vaihtoehto peptideille – Derma Collagen

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (21)
 1. Nyt on sopiva sauma iskeä: se lausutaan [klenzing]… Puhdas on [kliin] mutta cleanse eli puhdistaa on [klenz] ja siitä tulee myös [klenzing milk, oil, baam, loushön] ja mitä niitä on :D
  Ei sillä ettetkö sinä Sanni sitä tietäisi, mutta aika moni ei tiedä. Tässä tämä tiedonmuru siltä varalta, että [klenzingin] haluaa lausua oikein.
  Juuri nyt käytössäni on tuo Melting Cleansing Oil, ja tykkään, vaikka tuoksu on omaan nenääni himpun liian makea. Kasvoille levittäessä tuote on tosi paksua, mutta kun sitä pyörittelee, se kummasti muuttuu liukkaammaksi ja tavallaan ”nesteytyy”. Oon tulkinnut niin, että niin kauan pitää pyöritellä, että tuo ilmiö tapahtuu. :)

  1. Nyt on sopiva sauma iskeä: se lausutaan [klenzing]… Puhdas on [kliin] mutta cleanse eli puhdistaa on [klenz] ja siitä tulee myös [klenzing milk, oil, baam, loushön] ja mitä niitä on :D
   Ei sillä ettetkö sinä Sanni sitä tietäisi, mutta aika moni ei tiedä. Tässä tämä tiedonmuru siltä varalta, että [klenzingin] haluaa lausua oikein.

   😂😂

   Mä en ole ehkä koskaan kuullut kenenkään suomalaisen puhuvan ’cleansing’-tuotteesta, niin olen onnellisesti säästynyt mahdollisilta virheääntämisiltä… 😅

   Kasvoille levittäessä tuote on tosi paksua, mutta kun sitä pyörittelee, se kummasti muuttuu liukkaammaksi ja tavallaan ”nesteytyy”. Oon tulkinnut niin, että niin kauan pitää pyöritellä, että tuo ilmiö tapahtuu. :)

   Joo, niin on hyvä :) Lämmetessään ja notkistuessaan balmin lianirrotusteho paranee, ja toki sen saa myös levittymään laajemmalle :)

   Lumenen balmi on ihan samanlainen, levittäessä hyvinkin jäykkää ja paksua, mutta lämpenee ja ”nesteytyy” pian.

 2. Heh, muistan, että ostin Madaran puhdistusvaahdon silloin 10 vuotta sitten postauksesi perusteella ja tykkäsin kyllä (ja aina välillä palaan siihen uudelleen) :) Mä olen myös vesipesun ystävä ja käytän misellivettä oikeastaan vain silmämeikin puhdistukseen ja joskus kasvoveden tapaan. En voisi kuvitellakaan, etten käyttäisi vettä missään vaiheessa meikinpuhdistuksen yhteydessä! Sen takia tykkään, että öljyputsarikin on juuri tällainen helposti vedellä huuhtoutuva tuote.

  1. Heh, muistan, että ostin Madaran puhdistusvaahdon silloin 10 vuotta sitten postauksesi perusteella ja tykkäsin kyllä (

   Eikähh, mahtavaa 😀 Siis että a) olet ollut Karkkipäivän lukija jo tuolloin ja b) muistat että ostit jotain mun postauksen perusteella noin kauan sitten…! 😊

   En voisi kuvitellakaan, etten käyttäisi vettä missään vaiheessa meikinpuhdistuksen yhteydessä! Sen takia tykkään, että öljyputsarikin on juuri tällainen helposti vedellä huuhtoutuva tuote.

   Jep, mulla sama :) Vettä pitää olla 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *