Mádaran meikit tutuiksi – kolme pehmeää lookkia

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Mádaran meikit yllättivät ainakin allekirjoittaneen, kun merkin ensimmäinen kokoelma värikosmetiikkaa lanseerattiin vuosi sitten.

Kokoelma yllätti ei vähiten särmikkäällä tyylillään ja rohkealla mainoskampanjallaan, mutta myös koostumusvalinnallaan, joka ei edusta perinteisintä meikkimaailmaa.

Toisaalta, Mádara ei ole koskaan tavoitellutkaan perinteikkyyttä, vaan innovatiivisuutta ja rohkean modernia lähestymistapaa luonnonkosmetiikkaan.

Mádaran kaikki meikit ovat voidemaisia tai nestemäisiä. Voidemaisilla ja nestemäisillä koostumuksilla saa aikaan puuterimaisia tuotteita voimakkaampia efektejä jotka sopivat hyvin esimerkiksi catwalkeille tai lehtien muoti- ja tyylikuvauksiin.

Kun katsoo Mádaran meikkikokoelman promokuvia, voin hyvin kuvitella, että moni ”tavallinen” meikkailija ei tunne olevansa niiden maailmassa mukavuusalueellaan.

Siksi halusin tässä postauksessani tuoda Mádaran upeat meikit lähelle meitä tavallisia meikkailijoita – joihin itsekin nykyään kuulun. Sateenkaarimeikit ja trooppiset täräytykset ovat Karkkipäivän menneisyyttä, hauskaa sellaista, mutta nyky-Sannin tyyli on erilainen. Tämän hetken Sannin meikkityyli on pehmeä ja luonnollinen. Värit ovat yhä mukana, mutta ne ovat läsnä hillitympinä, pastellisempina ja harmonisempina. Minun omia sävyjäni korostaen.

Loin Mádaran meikeillä kolme eri pehmeää lookkia, jotka sopivat meille hillitymmille meikkaajille.

Kurkataan ensin itse meikkejä. Osalle teistä nämä ovat varmasti tuttuja, mutta osalle ehkä eivät. :)

(Kenelle muuten ovat? :))

Vinkki: Mádaran Halloween-kampanjassa meikkeihin on mahdollisuus tutustua -30% alehintaan.

Mádaran meikkikokoelma koostuu meikkivoiteista, peiteaineista, huulikiilloista, nestemäisistä kuultotipoista sekä voidemaisista monitoimisävyistä, joita voi käyttää silmäluomilla tai kasvoilla. Lisäksi sarjaan kuuluu vahamainen kulmakarvaväri.

SKIN EQUAL SOFT GLOW -meikkivoide on kosteuttava ja kuulaan pinnan jättävä meikkivoide. Se levittyy fantastisen hyvin, eikä tässä ole mitään niitä ongelmia, joita luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin tyypillisesti liittyy – tai liittyi ainakin ennen. Nykyteknologia mahdollistaa entistä paremmin levittyvät luonnolliset koostumukset.

Skin Equal -meikkivoidetta voi huoletta työstää iholla hyvän aikaa, ennenkuin se asettuu ja kiinnittyy. Koostumus on hoitava ja kosteuttava, jopa ravitseva. Peittävyys on medium-luokkaa, selvästi peittävämpi kuin esimerkiksi Laveran meikkivoide.

Ensikokemukseni Mádaran meikkivoiteesta vuosi sitten oli, että se on niin kosteuttava, että jättää liiankin hehkuvan ”kostean” näköisen pinnan. Myöhemmin kokemukseni muuttui, ja mitä enemmän Mádaran meikkivoidetta olen käyttänyt, sitä enemmän siitä pidän. Hyvä osoitus jälleen kerran siitä, ettei pitäisi arvioida tuotteita koskaan vain parin kokeilun perusteella.

Skin Equal -meikkivoiteen speksit pähkinänkuoressa:

 • Hoitava ja kosteuttava, sopii erityisesti kosteusköyhälle, kuivalle ja aikuiselle iholle
 • Keskivahva peittävyys
 • Erittäin hyvä levittyvyys ja työstöaika, ei pelkoa että Skin Equal ”jymähtää” ihoon kesken levityksen
 • Suojakerroin 15
 • Vegaaninen
 • Cosmos Natural by Ecocert -sertifioitu

GUILTY SHADES EYE & CHEEK MULTI-SHADOW

Guilty Shades -sävyt ovat monitoimisävyjä, joita voi käyttää kasvoilla tai silmämeikissä. Huulille ne ovat liian kuivia, mutta niitä voi sekoittaa huulikiillon kanssa, jolloin saat syvemmän huulikiillon sävyn :)

Guilty Shades -koostumus ei pysy minun silmäluomillani, joten pidän näitä oman kokemukseni perusteella parempina käyttää poskipunan tai highlighterin tavoin.

Sain kokeiltavaksi sävyt Frost (voimakkaan helmiäinen viileä kulta), Heat (UPEA hehkuva kuparikoralli 😍) sekä Seduction (satiininen vadelmapinkki).

Testisävyjeni koostumus on vahvapigmenttinen ja erinomaisen peittävä – jos peittävyyttä näistä haluaa. Seduction on näistä kaikkein peittävin ja vaatii huolellisimman häivytyksen jos sitä käyttää poskipunana. Toimii myös mahtavasti syventämään Vinyl Hood -huulikiillon sävyä..!

Suosikkini on (odotetusti..!) korallinen Heat, joka on tajuttoman kaunis sävy poskilla ja todella helppo käyttää ja häivyttää. Myös Seduction on upea, ja sopii ”liila-Sannille” :)

GLOSSY VENOM HYDRATING LIP GLOSS

Glossy Venom -huulikiillosta tuli heti suosikkini jo vuosi sitten, kun tutustuin Mádaran meikkeihin. Sen supermiellyttävä koostumus tuntuu huulilla todella hyvältä ja kiilto on juuri minun makuni mukaista, ”mehuisaa” tyyppiä (eli pelkästään kiiltävää ilman shimmeriä tai helmiäistä).

Sain testiin sävyt Nude Coral (pastellikoralli), Vinyl Hood (pastellipinkki) sekä Vegan Red (vegaaninen, hyvin luonnollinen punainen). Ennestään minulla on jo sävy Magnetic Nude.

Nude Coral, Vinyl Hood ja Magnetic Nude ovat hyvin läpikuultavia sävyjä, jotka sävyttävät huulta vain miedosti. Vegan Red on sekin läpikuultava mutta tuo jo selvästi sävyä. Sävy on huulilla heleämpi miltä se hylsyssä näyttää. Ihastuttava ”natural red” sävy :)

COSMIC DROPS BUILDABLE HIGHLIGHTER

Nestemäinen Cosmic Drops on kerrassaan upea kuultotuote. Tämä ei ehkä ole se ”perusmeikkailijan” highlighter, vaan edistyneemmän meikkifriikin.

Sävyjä on neljä: 1 Naked Chromosphere (vaalea kulta), 2 Cosmic Rose (vaalea roosa), 3 Burning Meteorite (pronssinen kupari) ja 4 Aurora Borealis (sinivioletti). Näistä sävyt 1 ja 2 sopivat kaikenlaisiin meikkeihin arjesta juhlaan joko hillittyinä korostuksina tai kerrostaen voimakkaana hohtona, sävy 3 tuo kasvoille aurinkopuuterimaista hehkua ja sävy 4 on sitten (mun mielestä) catwalk- tai bile-/kuvausmeikkiosastoa :)

Tässä tammikuisessa meikissä minulla on Cosmic Drops -sävy 2 Cosmic Rose poskipäällä, kulmaluulla ja silmän sisänurkassa.

Huulilla Magnetic Nude -huulikiilto.

Sitten tämän syksyn meikkilookkeihin :)

SOFT CORAL LOOK

Avaintuote: Guilty Shades, sävy 64 Heat

Kasvoilla Skin Equal -meikkivoide, sävy 40 Sand. Poskilla Guilty Shades sävyssä Heat. Huulilla Glossy Venom -huulikiilto sävyssä Nude Coral. Alaluomen sisänurkassa korostus Guilty Shades Frost-sävyllä.

Insta Stoorissa eilen jaoinkin tämän huvittavan yksityiskohdan… :D (Jonka ylemmästä kuvasta olen poistanut 😅)

En ollut tajunnut koko kuvaussession aikana, että mulla oli otsassa keltainen viiru, mitä ilmeisimmin kurkumasta peräisin. XD

SOFT CORAL LOOK & VEGAN RED LIPS

Avaintuote: Glossy Venom Lipgloss, sävy Vegan Red.

Sama meikki kuin yllä, mutta punaisella huulikiillolla. Suuri vaikutus :)

Kummasta tykkäät enemmän?

RASPBERRY PINK CHEEKS LOOK

Avaintuote: Guilty Shades, sävy 63 Seduction

Kasvoilla Skin Equal -meikkivoide, sävy 40 Sand. Poskilla Guilty Shades sävyssä Seduction. Huulilla Glossy Venom Lipgloss sävyssä Vinyl Hood.

Silmämeikki on tehty Urban Decayn Fireball-luomivärillä, mutta kokeilin vetää luomivakoon pinkin viirun Guilty Shadesin Seductionilla. Tuli ihan hauskan näköinen. :) Mutta ei pysy kuin pari tuntia.

GOLD & CORAL SOFTNESS LOOK

Avaintuotteet: Cosmic Drops sävy Naked Chromosphere ja Guilty Shades, sävy 64 Heat.

Kasvoilla Skin Equal -meikkivoide sävyssä 40 Sand. Poskipäillä, leuassa ja amorinkaarella sekä silmämeikissä ylä- ja alaluomella sekä silmän ulkonurkassa Cosmic Drops Highlighter sävyssä Naked Chromosphere.

Luomilla Guilty Shades sävy 64 Heat. Huulilla Glossy Venom Lipgloss, sävy Nude Coral.

Heat-sävy näyttää upealta myös luomivärinä, mutta ei pysy tuntia pidempään minun luomillani.

Poskilla pysyvyysongelmaa ei ole, koska posken iho ei ”räpsy” niinkuin silmäluomi :)

MEIKKIKAMPANJA. 💜

Mádaralla on Halloweenin kunniaksi meikkikampanja, jossa kaikki meikit ovat -30% tarjouksessa. Kampanja on voimassa 21.10.-1.11., mutta voit saada alennuksen jo nyt rekisteröitymällä Mádaran verkkokaupassa.

Kommentit (20)
 1. Kiva postaus! Millä levität tuon meikkivoiteen? Oisko skunkki, kabuki vai sormet paras?

  1. Sormillakin onnistuu hyvin (näissä kuvissa olen levittänyt sormilla, kun mulla ei ole meikkivoidesiveltimiä mukana täällä mökillä), mutta olen kokenut skunkin (pienen ja vähän tiheämmän) tai BB-voidesiveltimen parhaaksi :)

   Toki myös Beauty Blenderillä saa aina upeaa jälkeä, mutta mä käytän sitä oikeastaan vain ”hankalampien” meikkivoiteiden kanssa, jotka eivät muuten levity optimaalisesti. Mádara levittyy loistavasti siveltimellä.

 2. Miten saat silmänrajaukset noin sievästi ja siististi? Minulla tulee aina paksuhko viiva jonka paksuus vaihtelee ja sitten se on ”ärsyttävästi” juuri millin irti ripsirajasta, jolloin rajaus on tavallaan ”irrallinen viiva”ja ei se välttämättä kaunista silmiä. Olen vaalea ja silmät hailakat, ilman rajausta silmät eivät näytä oikein miltään, mutta rajaus tekee niistä helposti ”kovan” näköiset, hieman suttuiset.
  Mikä on mielestäsi hyvä tai paras silmämeikin pohjustusaine? Luomeni rasvoittuvat helposti ja verisuonia näkyy läpi. Olen käyttänyt meikkipuuteria joka pysyy hyvin koko päivän, mutta ehkä se on sittenkin hieman liian paksua siihen tarkoitukseen.

  1. Miten saat silmänrajaukset noin sievästi ja siististi?

   Tuote ja sen ”sivellin” vaikuttaa ratkaisevasti. Tämän postauksen tummat rajaukset on kaikki tehty Lumenen (valitettavasti sittemmin valikoimasta poistuneella) Intense Linerilla, jossa on erittäin ohut jolla rajauksen saa kohdistettua supertarkasti aivan ripsien tyveen.

   Myös silmäluomen ja ripsirajan yksilöllinen rakenne vaikuttaa. Toisilla silmäluomi ikäänkuin vähän ”pullistuu” ripsirajan yli niin, että aivan ripsien tyveä on vaikea tavoittaa, ja toisilla ripsien tyvi puolestaan suuntautuu vähän ”ylöspäin” ja silmäluomen iho ei ”pullistu”, jolloin tyvi on erittäin helppo tavoittaa eyelinerilla. Vaikea selittää mutta paljon ihmisiä meikanneena nämä rakenneseikat ovat ilmeisiä.

   Osalle ihmisistä on käytännössä mahdoton saada tarkasti ripsen tyveen osuvaa rajausta, kun ripsen tyvi on ikäänkuin vähän piilossa ihon rakenteen vuoksi. Tällöin esimerkiksi kynän voi unohtaa (kynän pää on rajaustuotteista kaikkein kömpelöin) ja ainoa keino saada rajaus niin lähelle tyveä kuin mahdollista, on ottaa käyttöön erillinen, hyvin ohut ja napakka sivellin, ja käyttää geelimäistä tai voidemaista rajaustuotetta. Myös kynää voi käyttää siten, että rapsuttaa napakkaan siveltimeen kynän väriä ja vie siveltimen kautta ripsien tyveen.

   Mikä on mielestäsi hyvä tai paras silmämeikin pohjustusaine?

   Urban Decay Eyeshadow Primer Potion ilman muuta.

   Myös MACin voidemainen luomiväri Paint Pot toimii loistavasti silmämeikinpohjustajana, erityisesti sävy Soft Ochre joka on luonnonvaalea, aivan ihon sävyinen. Suosittelisin sinulle Paint Pottia, koska se peittää todella hyvin myös verisuonet. Itselläni on sama juttu; verisuonet kuultavat silmäluomien ihon läpi. Jo pelkkä silmäluomien pohjustus virkistää ilmeen välittömästi.

   Olen kirjoittanut silmämeikinpohjustajista paljon blogissa. Viimeisin kirjoitus, jossa mukana sekä tuo Urban Decay että MACin Paint Pot, on täallä (jutussa on ensin kuvia laminoiduista kulmakarvoista mutta postauksen lopussa jutustelen silmämeikinpohjustajista):

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kulmakarvat-second-edition/

   1. Kiitos asiaan paneutumisesta! :) Olen käyttänyt Essencen rajauskyniä. Ne ovat sellaisia vahamaisia, joita ei voi terottaa, vaan uutta värimassaa tulee kynän vartta kiertämällä. Kun ensimmäisen kerran käyttää uutta kynää, tulee tosi siisti ja tarkka, ohut viiva. Sen jälkeen, kuten sanoit…kynästä tulee ”kömpelö”. Terä on liian paksu. Harmi, koska noissa on kauniit värit ja kesti hyvin koko päivän.

    1. Jep, nuo kierrettävät ”automaattikynät” ovat kaikkein kömpelöimpiä jäljeltään, koska niistä e saa koskaan ihan teräviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *