Mádaran C-vitamiini-tuotteet

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Vuoden viimeisessä Mádara-tuote-esittelyssä luodaan katsaus Mádaran C-vitamiinituotteisiin.

C-vitamiini on yksi kolmesta kovimmasta ja luotetuimmasta ikääntymisen merkkejä ehkäisevästä tehoaineesta retinoidien ja nasiiniamidin rinnalla. Ei siis ihme, että ainesosatiedostavuuden noustua valtavirtatrendiksi C-vitamiinituotteita lanseerataan lähes joka sarjaan. Kuluttajat janoavat nyt tehokkaita, tähtiraaka-ainevetoisia tuotteita! :)

Mádara lanseerasi ensimmäisen C-vitamiinituotteensa Illuminating Recovery Cream -voiteen alkuvuodesta ja toisen, Intense Glow -tiivisteen, nyt syksyllä.

Mádaran tuotteissa hyödynnetty C-vitamiiniyhdiste on nimeltään askorbyyliglukosidi (incinimi ascorbyl glucoside). Se on vesiliukoinen ja kuuluu tutkituimpiin ja stabiileimpiin C-vitamiini-johdannaisiin.

Eri C-vitamiinijohdannaisilla on hieman erilaisia vaikutuksen painopisteitä. Askorbyyliglukosidi tarjoaa iholle kaikki kolme C-vitamiinin ydinhyötyä:

🔸 Suojaa ihosoluja hapettumisstressiltä

🔸 Stimuloi kollageenin tuotantoa

🔸 Kirkastaa ihoa ja haalistaa hyperpigmentaatiota

Toisin kuin retinoidit, C-vitamiinin voi sanoa sopivan kaiken ikäisille. Vaikka se tunnetaan anti-age-tehoistaan, antioksidanttina se hyödyttää myös nuorempaa ihoa, jolla ei vielä näy ikääntymisen merkkejä. Kaiken ikäinen iho hyötyy antioksidanteista. Vahvoilla antioksidanteilla kuten C-vitamiinilla on voimakkaasti ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevä vaikutus. C-vitamiini on myös erityisen hyvä ainesosa hillitsemään ja jopa korjaamaan UV-säteilyn aikaansaamia ihovaurioita. Jälkimmäinen vaikutus tosin on linkitetty puhtaaseen C-vitamiiniin eli askorbiinihappoon.

Askorbiinihapon ja johdannaisten ero?

Askorbiinihappo on C-vitamiineista tehokkain, mutta samalla kinkkisin. Se hapettuu erittäin herkästi, ja vaatii ihanteellisesti vedettömän ympäristön tai ”sekoitettava tuotteeseen juuri ennen käyttöä” -ratkaisun säilyäkseen. Lisäksi askorbiinihappo vahvasti happamana aineena voi ärsyttää ihoa. Se myös vaatii alhaisen pH:n toimiakseen optimaalisesti.

Johdannaiset ovat teholtaan hieman miedompia, mutta kosmeettisesti helpompia, koska niitä voi formuloida kuluttajia miellyttävämpiin emulsio- ja nestepohjiin, ja ne ovat hellävaraisempia iholle.

VITAMIN C INTENSE GLOW CONCENTRATE 44,70€ / 30 ml

Syksyn tulokas, C-vitamiini-tiiviste, on jännä tuote. Ja miellyttävä! Sanon ”jännä”, koska tuote on emulsiomainen, eikä lainkaan niin ohut ja nestemäinen, kuin tiivisteeksi nimetyltä tuotteelta odottaisi. Emulsiomaisena se sisältää myös öljyjä, kuten jojoba- ja tyrniöljyä, ja jättääkin ihon mukavan pehmeän ja hoidetun tuntuiseksi – kuin kevyen kosteusvoiteen jäljiltä. Tämä ei ole sellainen seerumituote, joka ”vajoaa hetkessä” ihoon.

Koostumukseen on lisätty feruliinihappoa ja E-vitamiinia, jotka ovat myös tehokkaita antioksidantteja ja vahvistavat C-vitamiinin tehoa. Nämä kolme yhdessä jopa tuplaavat pelkän C-vitamiinin valovaurioilta suojaavan vaikutuksen, kertoo tutkimus vuodelta 2005 (The Journal of investigative dermatology., 2005 Oct; 125(4):826-32., Ferulic acid stabilizes a solution of vitamins C and E and doubles its photoprotection of skin.)

Tältä tiiviste näyttää. Tuoksu on miellyttävän hedelmäinen!

Keltaisesta väristä

Hyvin moni C-vitamiinituote on värjätty keltaiseksi. Se on kosmeettisesti mukavan näköistä ja vahvistaa kuluttajan mielikuvaa C-vitamiinin tehosta, yhdistyyhän C-vitamiini monen mielessä keltaisiin hedelmiin ja marjoihin. Joissain tuotteissa keltainen väri kuitenkin herättää ammattilaisessa kyseenalaistusta, sillä keltainen väri estää kuluttajaa havainnoimasta, milloin tuote hapettuu ja menettää tehonsa. Hapettuessaan C-vitamiini muuttuu keltaiseksi ja värjää tuotteenkin keltaiseksi.

Mádaran Intense Glow -tiivisteen väri kuitenkin tulee tyrniöljystä, joka on luonnostaan keltaoranssia. Tyrniöljy värjää aina tuotteen, samoin kuin monet muut karotenoideihin kuuluvat ainesosat. Tyrniöljy vahvistaa tiivisteen antioksidanttitiimiä, ja onpa mukana vielä lakkauutettakin – viides tehokas antioksidantti! 😍

Intense Glow -tiivistettä voi käyttää päivittäin, jos iho on kroonisesti sameuteen taipuvainen tai sillä näkyy jo ikääntymisen merkkejä, tai kuuriluonteisesti 2-3 kertaa vuodessa. Tuotteen käytön jälkeen suositellaan välttämään aurinkoaltistusta tai käyttämään aurinkosuojaa, mitä en välttämättä ymmärrä, sillä askorbyyliglukosidin ei pitäisi herkistää ihoa UV-säteilylle. Toki aurinkosuoja on nykyään standardisuositus kaikessa ihonhoidossa, etenkin ikääntyneen ihon.

VITAMIN C ILLUMINATING RECOVERY CREAM 32,40€ / 50 ml

Tämä tuote on kaksikosta teholtaan miedompi, kuten voiteet aina. Se ei myöskään ole ladattu yhtä laajalla joukolla antioksidantteja, kuin tiiviste. Mádaran oma ”formula highlights” pakkauksen kyljessä listaa tuotteen avainainesosiksi askorbyyliglukosidin ohella hyaluronihapon ja ruskean leväuutteen.

Rehellisesti – ja olen kyllä rehellinen kaupallisissakin postauksissa – tämä tuote jättää minusta hieman toivomisen varaa. Voide on miellyttävän tuntuista, mutta jos Mádaran asiakkaana hakisin C-vitamiinituotetta, valitsisin ilman muuta tiivisteen, joka on paljon tehokkaampi. Toki se on myös kalliimpi, mutta on siinä myös paljon korkealaatuisempi ja monipuolisempi koostumuskin. 👍

Illuminating Recovery Creamia voisi muutamalla sanalla kuvata ”kevyeksi ja kirkastavaksi kosteusvoiteeksi normaalille iholle, jolla ei ole suurempia haasteita”. Voiteen hoito- ja kosteusteho eivät riitä kuivalle iholle. Koostumus on persoonallisen vanukasmainen; ei fluidimaisen ohut mutta ei rasvaisen täyteläinenkään. Olen kerran aiemmin törmännyt hieman vastaavaan koostumukseen kauan sitten Laveralla. :)

Tuoksu on aivan ihana! Pehmeän hedelmäinen ja kevyesti sitruksinen.

Mitä tulee muiden ihmisten kokemuksiin – somessa olen nähnyt melkein pelkästään ihastuneita kommentteja, ja moni on kehunut voidetta ihanan ja miellyttävän tuntuiseksi.

Summa summarum: C-vitamiinituotteet ovat hieno ja ajankohtainen lisäys Mádaran valikoimaan, ja erityisesti tiiviste saa minulta korkeat pisteet. :) Se on yksi miellyttävimpiä C-vitamiinituotteita joita olen kokeillut, ja epätavallinen pullo hurmaa söpöllä palleroisuudellaan..! ☺️

Onko sinulla kokemusta Mádaran C-vitamiinituotteista, tai käytätkö ylipäänsä C-vitamiinia ihonhoitorutiinissasi? :)

kauneus ihonhoito
Kommentit (4)
 1. Tällä hetkellä ainoa C-vitamiiniseerumi on se mieto L300-sarjan, jota taannoin esittelit. On tosiaan lempeä, ei pistele…

  Huomasin Chris-gurulta saapuneen uuden videon, jossa hän hehkuttaa jostain raaka-aineesta C-vitamiiniakin tehokkaampana (ja vähemmän ärtsynä?)..? Täytyy katsoa, kunan ennätän paneutua..

  1. Kukas tää Chris-guru on? Mä en seuraa kuin Labmuffinin ja Chemist’s Confessionsin postauksia. Eikä niillekään ole joka viikko aikaa… 🙁

   1. Chris Gibson. Ikää jo 57 v.. ja iho hehkeaämpi kuin useimmilla kolmikymppisillä…

    1. No huh, en olisi kuunaan uskonut sen ikäiseksi..! Näyttää ehkä 35-vuotiaalta..! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *