Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mádara Sun Flower + luonnollinen kuultomeikki

Tänään esittelyssä klassikkotuote sekä jälleen yksi rakastamiani ”luonnollinen kuultomeikki” -demoja. :) Minä vain niin tykkään näistä ”bare skin” -lookeista, ehdottomasti kaunistavin meikki ainakin minulle tällä hetkellä.

MadaraSunflower_kuultomeikki_beforeafter

Aamunaama viime viikolta ennen ja jälkeen meikin.

Nyt tuo ”paise” on muuten rupeutunut ja irronnut ja sen kohdalla on tällä hetkellä punoittava, palovammaa muistuttava läntti. Seuraan sen parantumista ja kerron paiseen tarinan kun iho on parantunut. :) (Toivottavasti se paranee….)

MadaraSunflowerTintingFluid

Vierailullani Riikassa kysyin Mádaran perustajalta, Lotte Tisenkopfa-Iltnereltä, mitkä ovat merkin suosituimpia tuotteita. Sain kuulla, että yksi ehdottomia klassikkotuotteita on Mádaran sävytetty päivävoide. Myönnän, että vähän hämmästyin. Tunnen kyseisen tuotteen, mutta täällä Suomessa se ei ole ollut mikään ”buzz-tuote”. (Ainakaan omien havaintojeni mukaan.) En muista lukeneeni siitä paljonkaan lehdistä tai blogeista.

Lotte kuitenkin kertoi, että sävytetyt päivävoiteet, Moon Flower – ja Sun Flower -nimeltään, ovat Mádaran rakastetuimpia ja myydyimpiä tuotteita. Ne ovat olleet Mádaran valikoimassa lähes sarjan alkuajoista lähtien, ne kehitettiin vuonna 2007 eli seuraavana vuonna merkin perustamisesta, ja saavuttivat välittömän suosion.

MadaraSunflower_inci

Sain vierailulta mukaani Sun Flower -voiteen. Sun Flower on kahdesta sävyvaihtoehdosta se tummempi ja lämmin. Moon Flower taittaa roosaan ja on vaaleampi.

Olen aikaisemmin testannut Sun Floweria pienen Ruohonjuuresta hakemani näytteen verran. Kirjoitin siitä kevään 2011 sävyttävien päivävoiteiden vertailussani. Tykkäsin siitä tämän pienenkin kokeilun perusteella, mutta nyt pääsin testaamaan voiteen ihan kunnolla. Olenkin käyttänyt Sun Floweria lähes joka päivä Riikasta kotiuduttuani.

MadaraSunflower_swatch

Sävy sulautuu tämänhetkiseen päivettyneeseen ihon sävyyni erinomaisesti.

Tuoksu on samanlainen kuin Mádaran peruskosteuttavissa kasvovoiteissa, eli se tuttu ”ruohomainen”. Keskustelimme vierailullani myös Mádaran tuoksumaailmasta, jonka madaralaiset myönsivät jakavan mielipiteitä. Minä totuin ruohon tuoksuun ajan myötä Deep Moisture Fluid -kasvovoiteen myötä, ja huomasin lopulta tykkääväni siitä.

Nyt kun korkkasin Sun Flowerin, tuli ihan sellainen ”oih, tämä tuoksu..!” -fiilis. Omituinen ruohon haju on muuttunut aisteissani miellyttävän raikkaaksi ja puhtaaksi luonnon tuoksuksi.

MadaraSunflower_beforeafter2

Näytän tuossa jälkeen-kuvassa ihan vajukilta, nevermind… :D Kuvaussessiosta ei jäänyt käteen yhtään parempaakaan. ^_^ Kuva kuitenkin tekee tehtävänsä eli siitä näkee hyvin Sun Flower -voiteen vaikutuksen iholla. Kuvat on otettu samoilla valotusarvoilla ja salaman voimakkuudella.

Taisin kyllä laittaa silmien alle peiteainetta… En kirjoittanut sitä ylös, mutta Sun Flower ei kykene peittämään tummuutta noin hyvin, joten luulen että jälkeen-kuvassa on myös peiteainetta (sitä aina käyttämääni Estee Lauderin Double Wearia).

Kulmakarvoissa on muuten kestoväriä… Niitä ei ole meikattu kuviin, mutta eivät ole luonnostaan noin tummat.

MadaraSunflower_iho_beforeafter

Tässä vielä lähikuva ihon pinnasta ennen ja jälkeen sävyttävän päivävoiteen. Voiteen koostumus on ohut, notkea ja kosteuttavan tuntuinen, aika vesimäinen. Tämä ei siis ole koostumukseltaan lainkaan BB-voiteiden tyyppiä, joissa on enemmän voidetta paksuntavia ja peittokykyä lisääviä puuteripartikkeleita (ja tietysti enemmän pigmenttiäkin).

Sun Flowerin jälki on läpikuultavaa ja hillitysti valoa heijastavaa, ja se sopii ihanteellisesti iholle joka on hyväkuntoinen ja väritykseltään suhteellisen tasainen. Hyväkuntoinen iho jää voiteen jäljiltä ”kaunistetun” näköiseksi; hehkuvaksi ja kevyesti tasoitetuksi. Huokosia Mádaran Tinting Fluid ei juurikaan blurraa. Kovin epätasaiselle ja läikikkäälle iholle en usko tuotteen tekevän juuri muuta kuin kosteuttavan.

Minun ihoni on rusketuksen jäljiltä vielä paremman näköinen ja tasaisemman sävyinen kuin talvikalpeuden aikoihin (joka korostaa silmänalustummuuden ja pienimpienkin länttien sävyeroa kasvoissa), ja siksi Mádaran sävytetty päivävoide sopii tällä hetkellä oikein hyvin meikkipohjakseni. En halua laittaa tämän päälle puuteria, sillä se sammuttaa pinnan todella kauniin hehkun. Nenän päähän tulee vähän sipaistua irtopuuteria, mutta ei muualle kasvoihin.

Sitten vähän juttua muusta meikistä.

Luonnollinen_silmankorostus

Tässä on superluonnollinen silmää korostava meikki, ideana mahdollisimman meikittömän näköinen silmä.

Kevytkin rajaus yläluomella ripsien yläpuolella tekee heti meikatumman vaikutelman, mutta haluamme kuitenkin tummentaa ripsirajaa ja tuoda katseeseen intensiteettiä. Sen voi tehdä huomaamattomasti ja tehokkaasti tightliningilla eli yläluomen sisärajauksella.

Olen pohjustanut luomen ihon värisellä silmämeikinpohjustajalla ja lisännyt kulmaluulle sekä luomen keskelle vaalean korostuksen helmiäisluomivärillä. Miksi en levittänyt helmiäisluomiväriä koko luomelle? Se jälleen olisi tehnyt silmästä hitusen meikatumman näköisen – valo osuu luonnostaan luomen korkeimpaan kohtaan eli keskelle, ja siksi levitin korostuksen vain siihen kohtaan.

Silmän muodosta riippuen alaluomen voi luonnollisessa meikissä jättää kokonaan meikittäkin, mutta pieni silmä hyötyy aina kevyestä rajauksesta, jolloin silmä tulee paremmin esiin. Sipaisin ripsien tyveen kevyesti mattaista, vaaleanruskeaa luomiväriä. Nuden sävyinen kajal on mielestäni must kenelle tahansa. :)

Mitä ripsiväriin tulee – alaripset voi jättää kokonaan maskaroimatta, tai käyttää ruskeaa maskaraa.

Tightlining

Tightlining-rajauksen sijainti.

Itse asiassa kuvassa ei ole ihan täysin oikeaoppinen tightlining, vaan perus-sisärajaus. ;) Sijainti on sama, mutta jos haluaa hifistellä, niin tightliningissa rajausväriä tuputellaan vielä ripsien väliinkin, niin että tyvi täytetään kokonaan värillä. Minä jätän tämän usein tekemättä, sillä ripsityveni rakenne on sellainen, että väleihin on hankala saada väriä tasaisesti. Tässäkin on eroja – toisten ripsiin tämä onnistuu paremmin kuin toisten. Aivan niinkuin sisärajaus ylipäänsä onnistuu toisille helpommin kuin toisille.

Sisäluomen reunan paksuus vaihtelee ihmisillä huomattavasti, ja mikäli reuna on todella ohut, on rajauksen teko vaikeampaa kynän tai siveltimen osuessa herkästi silmään. Jos siis olette kokeneet, että sisärajaus etenkin yläluomelle tuntuu mahdottomuudelta (saan usein tällaisia kommentteja), niin syy voi olla luomen rakenteessa.

MadaraSunflower_meikki

Kasvoilla Mádaran Sun Flowerin ja peiteaineen lisäksi ainoastaan helmiäisluomivärikorostus poskipäällä (Laveran Golden Beige -luomiväri) ja poskiluulla henkäys Laveran Illuminating Powderia sävyssä Total Reflection (toimii poskipunana). Nenän päähän sipaistu Laveran irtopuuteria.

Huulilla Laveran huulikiilto Rosy Sorbet.

Laveran ja Mádaran tuotteet saatu blogin kautta.

*

Yleisestä uteliaisuudesta: onko moni teistä vaihtanut sävyttävän päivävoiteen BB-voiteeseen BB-buumin myötä? Vai kävikö jonkun kohdalla jopa niin, että entinen lemppari-”tinted moisturizer” vain vaihtoi nimensä BB:ksi? ;)

Välillä mietin, onko perinteisille, ohutkoostumuksellisille sävyttäville kosteusvoiteille enää tilausta markkinoilla, kun BB- ja CC-voiteet ovat lyöneet itsensä niin vahvasti läpi.

Kommentit (41)

 1. Babo

  Sanoisin että melkein oli pakko vaihtaa BB-hen, kun nimi vaihtui oman suosikin kohdalla (Lancome), enkä myöskään oikeastaan ole löytänyt sävytettyjä päivävoiteita enää. En toki etsikään kun olen aika tyytyväinen tuohon Lancomeen. Tuosta kokeilemastasi Madaran voiteesta oma kokemukseni on että se on liian vetinen ja sen takia hankala levittää, ja jätän sen takia hankkimatta, näytepakkauksen perusteella. Aavistuksen peittävämpi se voisi myös olla, mutta CC-voiteet ovatkin sitten turhan peittäviä minun makuun. Eli BB:t riittää minulle ja oikea sävytetty päivävoidekin voisi riittä kunhan löytyisi sopiva. Vinkkejä, anybody?

 2. Maria

  Aikoinaan vuosia sitten käytin Yves rocherin sävyttävää päivävoidetta kesällä. Kosteutti ja toi.tasasemman lookin. En ole löytänyt sen veroista. Atooppiseen ihoon tuntuu olevan hankala löytää ja siinä samalla tekevän virheostoksia. Harmin paikka, koska sellainen olisi paras minulle. Uskoisin, että jopa talvella toimisi, koska kasvot vaativat kosteutusta reilusti ja meikkivoiteet sekä puuterit tuovat tosi paksun fiiliksen.

  • Sanni

   Tarkoitatko jotain toista Yves Rocherin tuotetta kuin Peau Parfaite? Nojoo, varmaankin, jos tarkoittamasi tuote on ollut YR:n valikoimassa jo vuosia sitten, tuo Peau Parfaite taisi tulla viime vuonna.

   Oletko kokeillut sellaista, että sekoittaisit jotain BB-voidetta päivävoiteesi sekaan, niin saisit ikäänkuin kevyesti sävytetyn päivävoiteen? Arvelen, että käytät jotain vähän rasvaisempaa päivävoidetta, jos sinulla on atooppista ihottumaa. Niin kuivalle iholle onkin hankala löytää yksinään toimivaa BB-voidetta tai edes sävyttävää päivävoidetta, niiden koostumukset harvoin ovat niin rasvaisia mitä todella kuiva ja atooppinen iho vaatisi.

   Dr. Hauschkan sävyttävä päivävoide on muuten rasvaisin tuntemani tämän kategorian voide, suosittelen tutustumaan. Se ei juuri peitä, mutta koostumus on aivan ihana. Ja tietysti pigmentti hieman tasoittaa ihon sävyä. Minäkin siis tykkään tuosta tosi paljon, vaikka se rasvaisuutensa puolesta sopii minulle vain talven kylmimpinä pakkasviikkoina. Se on todella suojaava.

   • Maria

    Joskus n. 13 vuotta sitten oli sellanen sävyttävä päivävoide eli kauan sitten :D Pitääpä kokeilla sekoittaa tuota bb-voidetta rasvaan.

    Yleensä käytän ihan perusvoiteita apteekista, mutta kyllä pitää rueta kahtelemaan ihan oikea päivävoide atooppiselle ja osittain epäpuhtaalle iholle. Minulla oli ACOn päivävoide pumppupullossa, jota ei enään saa mistään. Saman version tuubi on liian kevyt. Yövoide kuitenkin sopii hyvin jos iho ei ole kuivunut rikki. Huomasin juuri ACOn bb-voide. Pitäisköhän sitä kokeilla…? Testaatko apteekkituotteita juurikaan?

    • Sanni

     Testaatko apteekkituotteita juurikaan?

     En oikein. Aika kun on niin rajallinen ja tuotteita niin mielettömästi, niin mieluiten käytän ajan ensisijaisesti itseäni kiinnostavan kosmetiikan testaukseen, eli luonnonkosmetiikan. Välillä tulee toki otettua testiin muutakin kosmetiikkaa, esimerkkinä vaikkapa Favora, Kiehl’s, Ella Baché ja Guinot, mutta aika marginaalisiksi nuo ”normikosmetiikan” testailut kuitenkin jää.

     ACOakin minulle tarjotaan tasaisin väliajoin, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt rakoa kunnolliseen ACO-tutustumiseen….

 3. Elli

  Itse en ole päässyt jyvälle BB-, CC- tai edes sävyttävistä päivävoiteista. Kun vertaan sitä määrää voidetta, jota käytän ihon kosteutukseen, ja sitä määrää meikkivoidetta jota käytän ihon tasoitukseen, niin niissä on valtava ero. Eli jos laittaisin tarpeeksi BB:tä tai kosteuttavaa päivävoidetta, jotta saisin tarvittavan kosteuden, niin siinä määrässä on liikaa sävyä. Eli joudun laitamaan alle silti kosteusvoiteen ja päälle pienen määrän esim. BB:tä, mikä on ristiriitaista ja poista All-in-one -idean. Sitäpäisti ainahan meikkivoidetta voi lantrata kämmenellä sopivalla määrällä kosteusvoidetta? Jos siis välttämättä haluaa levittää kasvoilleen vain yhden tuotteen:)

  Itse asiassa en tunne montakaan, jotka käyttäisivät vain BB:tä, vaan moni sanoo laittavansa alle kuitenkin kosteusvoiteen. Itselläni on myös pieni ongelma kaikkien noiden (BB, CC, DD) sisältämien aurinkosuojien kanssa. Talven pimeimpinä päivinä ei auringosta ole suomessa vaaraa, ja en haluaisi käyttää turhaan osittain kiistanalaisia auronkosuoja-aineita. Ehän niitä laiteta yövoiteisiinkaan.

  Toi ”ei-meikkiä” -silmämeikki on ihana! Taidan kokeilla huomenna:) Sanni: Minkä merkin vaaleaa sisärajausta käytät? Mulla on muutama vuosi sitten ostettu Lorealin nude-sisärajaus, mutta se on liian vaalea. Kun laitan sitä alaluomen sisäpuolelle, niin se jotenkin loistaa ainakin metrin päähän. Toi sun sävy näyttää tosi luonnolliselta.

  • Sanni

   Itse asiassa en tunne montakaan, jotka käyttäisivät vain BB:tä, vaan moni sanoo laittavansa alle kuitenkin kosteusvoiteen.

   Näin on, BB:n ”All in one” -idea toimii käytännössä vain harvoilla. Ikävä kyllä on todella hankala valmistaa tuotetta, jossa on paljon pigmenttiä ja samalla myös hyvä tai edes riittävä kosteusteho. Siitä kun ei mihinkään pääse, että väripigmentit aina syövät tilaa niiltä kosteuttavilta ainesosilta… :/ Paljon väripigmenttiä sisältävää voidetta ei koskaan voi verrata kosteustehoiltaan varsinaiseen kosteusvoiteeseen. Itse olen jo alusta saakka vähän naureskellut tuolle ”All in one” -idealle – monethan laittavat BB:n alle kosteusvoiteen lisäksi vielä pohjustustuotteenkin… ^_^ Ja päälle puuteria. Se siitä monitoimisuudesta… :D

   Nojoo, on tietysti ihmisiä joilla BB toimii lupaustensa mukaan ihan yksinään. Arvelen että valtaosa silti tarvitsee alle kosteusvoiteen, ja näin ollen BB:stä onkin tullut vain kevyempi ja edullisempi versio meikkivoiteesta.

   Minkä merkin vaaleaa sisärajausta käytät?

   IsaDoran, se oli ensimmäisiä nude-kajaleita ainakin Suomen päivittäiskosmetiikkamarkkinoilla. Nyt myös Lumenella on ihon värinen kajal. Muista merkeistä en tiedä (puhun siis vain markettimerkeistä). L’Orealin nude-kajalia en muista… Oliko siis kuitenkin enemmän beige kuin valkoinen? Suosittelen tuota IsaDoran kajalia (Inliner Kajal, sävy #56 Blonde), se on ihan sikahyvä.

   • Elli

    Pitäisi aina tarkistaa faktat, ennen kuin kirjoittaa:) Ei se rajaus ollut Lorealin, vaan nimenomaan tuo Isadoran.. Eli taas on kyse ihon/silmän sävyeroista. En tiedä mistä muusta syystä tuo sama sävy pompahtaa mulla niin voimakkaasti esiin meikistä.

 4. A

  Mikä rajaustuote sulla on tightline-käytössä? Mulle ei sovi normaali rajaus ollenkaan, tightline olisi helppo tehdä ja näyttäisi hyvältä, mutta kaikki kokeilemani kynät leviää välittömästi alaluomelle ja näytän zombiepandalta. Oon kokeillut Isadoran mustan, Rimmelin mustan/ruskean/lilan ja jonkun Lumenen kynän joka ei edes tarttunut. Myös jotain kalliimpia merkkejä oon kokeillut, mutta en muista mitä kaikkia.

  Mitä BB-/CC-/jne-voiteisiin tulee, mun pintakuivalla iholla ne on kuin meikkivoiteita, joten joudun sekoittamaan ne kosteusvoiteen sekaan kuten minkä tahansa meikkivoiteen. Myös osaamisella on merkitystä, en oo kovin taitava meikkaaja. Niin enkä tykkää sellaisesta meikatun näköisestä ihosta, joten mitä vähemmän värituotteita niin sen parempi. Nykyisin rutiini onkin tippa meikkivoidetta kosteusvoiteen sekaan (tasoittaa pahimmat punoitukset) ja sitten Karkkipäivän ansiosta Flow-mineraalipohja siihen päälle kevyesti. Lopputulos vielä suihkutellaan jollain kosteussuihkeella tms. vähemmän puuterisen näköiseksi.

  • Sanni

   Mikä rajaustuote sulla on tightline-käytössä?

   Indeliblen Waterproof Gel Eyeliner. Kynät leviää mullakin, mutta geelirajaukset ei.

   Mitä BB-/CC-/jne-voiteisiin tulee, mun pintakuivalla iholla ne on kuin meikkivoiteita, joten joudun sekoittamaan ne kosteusvoiteen sekaan kuten minkä tahansa meikkivoiteen.

   Älä huoli, näin se on varmasti useimmilla BB/CC-voiteiden käyttäjillä. Tarkoitan siis sitä, että useimmat tarvitsevat BB:n alle kosteusvoiteen – tai sekoittavat joukkoon kosteusvoidetta kuten sinä. BB:n kosteusteho ei meinaa riittää normaali-ihoisellakaan… Minä voin käyttää BB-voidetta yksinään käytännössä vain kesällä kun iho ei ole lainaan kuiva, mutta talvella laitan alle vähintään seerumin.

   ja sitten Karkkipäivän ansiosta Flow-mineraalipohja siihen päälle

   Kiva kuulla että olet löytänyt Flow’n Karkkipäivän kautta :) Tai mineraalit ylipäänsä ^_^

  • M

   Mun on nyt aivan pakko vinkata, että kannattaa ainakin tsekata Clarinsin 3-dot-liner jos tightline-rajaa haluaa tehdä!! :) Ihan paras siihen, ei voi muuta sanoa. Käytän päivittäin.
   Ainoa miinus on hinta, mutta jos tuon saa hankittua esim. laivalta tai alennuksesta niin sitten se ei kirpase enää niin paljon.. :D

   • A

    3-dot lineria ja vastaavaa Too Facedin tuotetta oon pari kertaa jo ollut hankkimassa, mutta hinnan takia on jäänyt kuitenkin ostamatta. Oon kokeillut 3-dotia kädelle pari kertaa ja se leviää heti pieniin juonteisiin ja kuivuminen kestää joitakin minuutteja. En ole siis toistaiseksi uskaltanut tuhlata rahojani siihen, vaikka hinta olisi täysin siedettävä jos tuote tosiaan toimii niin hyvin kuin väittää. Ja niin, sitä kaupan testeriähän en todellakaan kokeile omiin silmiin.

    Täytynee kokeilla geelirajausta, mulla taitaa olla joku kuivahtanut ELF jossain laatikossa pyörimässä.

 5. Emmi

  Itse olen siirtynyt kokonaan Lumenen CC-voiteeseen. Toisaalta, se ei ole mielestäni kevyt, vaan peittää melko hyvin ihon virheet. Kevyempää kaipaessani, käytyän Lily Lolon mineraalimeikkejä.

  • Sanni

   Lumenen CC-voide on meikkivoide ;) Siis CC-voiteen nimellä mutta ominaisuuksiltaan meikkivoide. Ei siis esimerkiksi kosteuta ihoa, toisin kuin BB/CC-voiteet. Lumenea ei oikein voi verrata varsinaisiin CC-voiteisiin.

 6. Tytti

  Minä olen ”vaihtanut” BB-voiteeseen, tosin ihan vain siitä syystä, etteivät sävyttävät kosteusvoiteet ole koskaan sopineet minulle. Iho ei tykkää (liian rasvaisia, eivät imeydy ja/tai tukkivat jotenkin) ja ne ovat aina olleet liian tummiakin. Vasta BB-voiteiden tultua olen voinut käyttää yhtä voidetta, aikaisemmin käytin aina päivävoide+meikkipohja-yhdistelmää.

  Eli vaikka sanotaankin, että BB-voide on pelkkää nimensä vaihtanutta sävyttävää kosteusvoidetta, niin minun ihoni on ollut eri mieltä.

  • Sanni

   BB-voiteissa on laajempi valikoima niin koostumusten kuin sävyjensä puolesta kuin sävyttävissä päivävoiteissa, että siltä pohjalta ymmärrän kertomasi oikein hyvin :)

 7. minä vain

  Kiitos muistutuksesta! Mäkin joskus käytin tota, ja se oli ihanaa! ja tuoksu mun makuun. pitää ostaa taas!

 8. Sissi

  Minä vaihdoin aiemmin käyttämäni meikkipuuterin pari vuotta sitte pois kun lopetin e-pillerit ja ihon laatu muuttui totaalisesti. Aiemmin iho oli todella tasainen ja hyvä ja käytin meikkipuuteria vai t-alueella. E-pillereiden lopettamisesta johtuvien iho-oireiden tasaannuttua iho jäi kuitenkin ihan erilaiseksi ja jouduin etsimään uutta tuotetta. Meikkipuuterilla ei tullut mitään. Se näytti pakkelilta. Kokeilin eri meikkivoiteita ja muutamia bb-voiteita ja parhaaksi itselle on osoittautunut diorskin nude bb-voide. Käytän sitä kuin meikkivoidetta enkä erityisesti etsinyt bb-voidetta. Vaan omalle iholle ja arkeen jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettua sopivasti peittävää tuotetta. Myyjälle kerroin tarpeeni ja hän kehotti kokeilemaan tätä ennemmin kuin meikkivoiteita. Itse tykkään. Tuote antaa peittoa, mutta siihen jää vielä luonnollista hehkua. Puuteria joudun laittamaan nenään, leukaan ja otsalle ja kosteusseerumin alle. Idunin mineraalipohja olen myös kokeillut mutta välillä tuntuu että epäpuhtaudet korostuu sen kanssa ja se sopii vain hyviin ihopäiviin.

 9. Henni

  Käytän sekä bb-voidetta diorilta että sävyttävää päivävoidetta Bobby Brownilta. Bb-voiteen alle tarvitsen kunnon päivävoiteen mutta sävyttävän päivävoiteen alle laitan vain ohuen seerumin. Kyseessä on siis se ravitsevampi sävyttäväpäivävoide Bobby Brownilta.

  Olen kokenut sävyttävän päivävoiteen helpommaksi ja riittäväksi iholleni. Silmänaluset ja hieman punoittavat kohdat hoitelen kevyellä peitevoiteella.

  Tuo kajaali jota käytit tightliningiin kiinnosti, pysyykö kyseinen tuote hyvin? Mulla kun ei meinaan kyseisessä paikassa meinaa pysyä mikään eyelineri. Sitten vielä kysyisin olikohan sulla joku tutoriaali silmänalusien peittämisestä? Olen seurannut blogiasi pitkään mutta en muista onko sellaista ollut. Joskus näyttää siltä että kun peitän silmänaluset näytän vain väsyneemmältä. Enkä edes käytä valokynää silmien alla joka voisi kyseisen vaikutelman tehdä.

  • Sanni

   Tuo kajaali jota käytit tightliningiin kiinnosti, pysyykö kyseinen tuote hyvin?

   Se ei ole kajal vaan geelimäinen (voidemainen), vedenkestävä rajausväri. Kajal leviää aina, joten käytän tightliningiin lähes poikkeuksetta Gel Eyelineria. Suosittelen muillekin kokeilemaan, jos kynämäisen rajaustuotteen kanssa on ongelmia. :)

   Sitten vielä kysyisin olikohan sulla joku tutoriaali silmänalusien peittämisestä?

   Ei ole tutorialia, mutta erilaisia peiteaineita silmänalusilla olen täällä esitellyt. Tässä muutama postaus:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/12/28/tummat-silmanaluset-ja-niiden-peitto/

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/09/silma-mustana-suuri-peiteainetesti/ (testasin viittä eri peiteainetta miehen mustaan silmään :))

   Tässä yksi jossa erityisen hyvä demonstraatio – testasin

   • Nimetön

    Ei liity asiaan, mutta kuulin, että E & T tuotteet eivät enää valmistettaisi Suomessa..

    • Sanni

     Kommentoitkin tätä jo tuonne Estetiikka-postaukseen, ja kysyin siellä sinulta mistä tieto on peräisin :) En saanut vastausta.

     Voin tietysti laittaa meiliä E&T:n PR:lle, sillähän tuo selviää. :)

 10. M

  Nyt on pakko kysyä!

  Olen tässä seuraillut sun blogia ja yrittänyt miettiä potentiaalisia meikkivoidekandidaatteja. Mulla on pintakuiva sekaiho, jossa on kyllä epäpuhtauksia vähän väliä ja huokoset näkyy poskissa ja nenässä. Mietinkin siis, että mikä näistä olisi paras meikkivoide? Mun iho on lämminsävyinen ja etin nyt talveksi sopivaa meikkivoidetta; mulle on ongelma se, että en löydä tarpeeksi vaaleita mutta lämpimänsävyisiä meikkivoiteita, kun suurin osa niistä vaaleista taittaa pinkkiin.
  Mikä näistä vois susta olla mulle paras tän kuvailun jälkeen? Lancôme City Miracle CC Cream, Clarins Everlasting vai Lancôme Teint Miracle?

  Oon myös harkinnut mineraalipohjan hankkimista, itse asiassa tällä hetkellä on käytössä Emani pressed mineral foundation, mutta tää on liian tumma mun talvi-iholle, ja haluaisin kokeilla jotain erilaista. Oon kyllä miettinyt tota sun hehkuttamaa Lily Loloa, mutta siinä on ongelmana se, että en tiiä mikä sävy ois mulle paras kun joutuu netistä tilaamaan :/ Lisäks en oikeen tiiä käykö tämmöset mineraalipohjat, kun peitän kuitenkin epäpuhtaudet ihan erillisellä peiteaineella?

  • Sanni

   Mikä näistä vois susta olla mulle paras tän kuvailun jälkeen? Lancôme City Miracle CC Cream, Clarins Everlasting vai Lancôme Teint Miracle?

   City Miraclen sävyistä en tunne kuin sen 02:n mikä mulle lähetettiin kesällä, ja se oli kauhean tumma. Muita en ole nähnyt. Clarinsin Everlastingissä on hyvät sävyt, siellä on keltapohjaisiakin vaaleita sävyjä (niinkuin kaikissa Clarinsin meikkivoiteissa). Lancômen Teint Miraclessa ei ole muistaakseni kovin lämmintä vaaleaa sävyä, ainakaan Suomen Lancôme-valikoimassa, ellei sävyvalikoima ole päivittynyt sen jälkeen kun lopetin työt myyjänä. Minusta Lancômen meikkivoidesävyt on muutenkin kummia – minulle käy kaikilta muilta merkeiltä lämpimät tai neutraalit sävyt, mutta Lancômen Teint Miraclesta mun sävy olikin 02 Lys Rose, eli roosaan taittava. Mun iholla se ei ole roosa, mutta Lancômen määritelmän mukaan kyllä. Se 01 tai 010, en enää muista miten nuo sävynumeroinnit menee, oli jotenkin tosi harmaa (minun iholla).

   Epäpuhtaalle iholle suosittelisin melkeinpä Cliniquen Anti-Blemis Solutionsia. Mutta jos noista ylläolevista pitää valita, niin sanon Clarins Everlasting. Teint Miracle on sen verran hohtava että korostaa huokosia, eli ei ole paras mahdollinen suurihuokoiselle iholle.

   Mitä mineraaliin tulee, miksi et voisi peittää epäpuhtauksia myös mineraalipeiteaineella? ;) Lololta voi tilata edullisia näytekokoja, melkein kaikki aloittavat Lolo-taipaleensa tilaamalla ensin niitä ja valitsemalla sävyn niiden perusteella. :)

   • M

    Ahaa, olen selvästi aivan uuno näissä mineraalijutuissa – en ole koskaan edes kuullut mineraalipeiteaineista.. :D Täytyykin sitten varmaan tutustua tarkemmin noihin Lily Lolon nettisivuihin ja yrittää löytää sieltä sopivaa (eli kevyttä mutta silti tarpeeksi peittävää :)) yhdistelmää. Kestääkö sulla muuten noi mineraalipohjat hyvin koko päivän?

    Aivan niin muuten, olinkin joskus aiemmin silmäillyt täällä tuota Cliniquen vaihtoehtoa, en vaan muistanut sitä ollenkaan!! Voi että, valinnanvaikeus tässä ihan tulee, koska sinänsä tuommoinen näppyjä hoitava kuulostaa todella houkuttelevalta.

    Mutta siis, kiitos todella paljon! :)

    • Sanni

     Täytyykin sitten varmaan tutustua tarkemmin noihin Lily Lolon nettisivuihin ja yrittää löytää sieltä sopivaa (eli kevyttä mutta silti tarpeeksi peittävää :)) yhdistelmää.

     Lily Lololla on vain yhden vahvuinen meikkipohja, peittävyyteen voi vaikuttaa lisäämällä pohjaan Cover Up -peitejauhetta tai tietysti kerrostamalla. Saatat kenties olla kiinnostuneempi merkeistä, joilla on tarjota eri vahvuisia pohjia. Itse en niihin ole tutustunut käytännön tasolla Bare Mineralsia lukuun ottamatta, joten en ikävä kyllä osaa vinkata mikä olisi ns. ”paras” (ja sehän on muutenkin subjektiivinen kokemus), mutta pari suosittua:

     Everyday Minerals
     – kolme eri pohjaa, Jojoba kevyin ja Semi-Matte ilmeisesti peittävin (sen kohdalla lukee ’full coverage’)
     Meow Cosmetics – kolme eri pohjaa light-mediumista heavy coverageen, peittävyyasteet selitetty selkeästi
     Bare Minerals – kaksi eri jauhepohjaa (heillä on muitakin meikkipphjia), hohtava ja matta. Monet pitävät mattaa peittävämpänä, mutta itse koin päinvastoin. Original on ”kosteamman” koostumuksensa vuoksi helpommin kerrostuva.

     Kestääkö sulla muuten noi mineraalipohjat hyvin koko päivän?

     Kyllä. Mutta minulla ei ole yhtään rasvoittuva iho, toisen ihotyypin omaava voisi vastata eri lailla. ;)

     • M

      (Ilmeisesti edellinen vastaus oli Indiedaysille liikaa, kun kuulemma kirjoitin kommentteja liian nopeasti :D)

      Mutta siis kiitos paljon! Tutustunkin noihin seuraavaksi :)

      • Sanni

       (Ilmeisesti edellinen vastaus oli Indiedaysille liikaa, kun kuulemma kirjoitin kommentteja liian nopeasti :D)

       Tätä herjaa ilmestyy kuulema kommenttiboksiin nykyään koko ajan :P

    • milipili

     Meowin peittävin on tosi peittävä , jos tilaat näytteen ota myös tummempana , mun passeli sävyni oli aivan liian vaalea peittävämpänä kuin kevyemmällä koostumuksella.

     • -m-

      Täältä peukku Meow:ille! Itsellä sopiva sävy syntyy sekoittelemalla #2 ja #3 -tummuusasteita (iso tummuusero!), ja peitetuotteena käytän samaa tavaraa #2 -tummuisena ja vain peitesiveltimellä levitettynä. Peittävin pohja siis käytössä.

 11. nasaali

  Hei! käyn kokkipuolta ja meille tuli tehtäväksi valmistaa ahvenanmaalainen menú. Netistä löytyy todella köyhästi tietoa ahvenanmaan ruoasta. Tehtävänä oli tosiaan valmistaa alku-,pää ja jälkiruoka. olisiko sinulla mitään reseptejä ennimmäkseen juuri jälkiruokaan koska ahvenanmaan pannukakku on hieman tylsä :D mutta jos löytyisi jotain pääruoastakin niin nekin olisi tervetulleita :)kiitos näin etukäteen jos jotain tulee mieleen :)

  • Sanni

   Voi, valitettavasti en osaa auttaa :/ Ei minullekaan mitään muuta tule mieleen kuin Ålands Pannkaka. Ja muista ruoista lähinnä ahven ja svartbröd.

   Mutta laitapa viestiä Smakbyn’iin (kokki Micke Björklundin ravintola ja ruokaelämyskeskus Ahvenanmaalla), siellä osataan varmasti auttaa.

   info@smakbyn.ax

   (tai tuohon osoitteeseen kannattaa varmaan kirjoittaa ruotsiksi tai englanniksi, kaikki Smakbynin hlökunta ei varmaan puhu suomea).

 12. Painajainen

  En tiedä miksi sisärajaus on mun mielestä niin luotaantyöntävä, silmiä alkaa hiertää jos esim. videotutoriaalissa näytetään, miten se tehdään.:D Pakko katsoa poispäin. Lopputuloksesta kyllä tykkään, mutten ole itselleni edes uskaltanut kokeilla, kun jokin tökkää. Käytän kyllä piilareita ihan sujuvasti, eli mistään laajemmasta en-koske-silmään -ällötyksestä ei ole kyse.

 13. anonymous

  miten toi sunflower voi näyttää sulla tuolta! ite näytän sen kanssa oranssinruskeelta pelleltä kun oisin jostain keikistelykisojen lavalta nykästy. oon ratkaissut luovasti meikkipohjaongelmani kun en jaksa perehtyä eri lk- tai mineraalipohjiin hankkiakseni uuden pohjan sekoittamalla tuota sunfloweria johonkin ihan liian vaaleaan ikivanhaan meikkivoiteeseen.. :D en ole koskaan käyttänyt bb:itä ja sävyttävistä tuo sunflower on ainokaiseni. jos kosteuttaisi enemmän niin hankkisin varmaan moonflowerin sitten kun se loppuu, mutta nyt jään varmaan kamppailemaan pohjaongelmieni kanssa. pakko myöntää että bb:tä tekisi mieli kokeilla! on tehnyt jo niin kauan kuin jostain hassusta aasia-fanin kauneusblogista siitä luin kauan ennen buumin alkua. harmi kun netistä on niin vaikeaa tilata pohjaa!

  pakko, sori (mutta eiks oo kivaa kun on erilaisia lukijoita? ^^): ”ideana mahdollisimman meikittömän näköinen silmä” = jätä silmä meikkaamatta..? :D:D:D asia jota en koskaan opi sen paremmin ymmärtämään (kyllä, ymmärrän että se silmä saattaa ainakin omistajansa mielikuvissa hehkeytyä, mutta muuta en sitten ymmärräkään) tai hyväksymään :D

  • Sanni

   miten toi sunflower voi näyttää sulla tuolta! ite näytän sen kanssa oranssinruskeelta pelleltä kun oisin jostain keikistelykisojen lavalta nykästy.

   No, mun naama on todennäköisesti sinuun verrattuna ”oranssinruskea” seitsemän Kreikan viikon jälkeen :D Ei tämä mun normaalin kalpeaan ihonsävyyn sopisi.

   sori (mutta eiks oo kivaa kun on erilaisia lukijoita? ^^): “ideana mahdollisimman meikittömän näköinen silmä” = jätä silmä meikkaamatta..? :D:D:

   Jepjep :D Mutta oikeasti meikkaamaton silmä ei tule esiin niinkuin ”mahdollisimman meikittömän näköisesti meikattu” silmä. ;) Ellei sitten oma silmä ole jo luonnostaan ”näyttävä” eli silmä on kauniin muotoinen ja rakenteinen, omaa tummat, paksut ripset ja ripsityvi on pigmentoitutunut (joillainhan ripsityvi on tosiaan luonnostaan kuin ”rajattu”, oletko kiinnittänyt huomiota? Megakateus..!).

   Me, joilla on luonnostaan valjut, värittömät ja etenkin syvärakenteiset silmät, hyödymme aina silmän meikkaamisesta, jopa siitä hienovaraisesta. Joskus on mukava meikata niin ettei meikki hyppää esiin täysin ilmeisenä, vaan tuo silmän esiin ilman vahvasti erottuvia rajoja ja varjostuksia.

 14. Kikkis

  Madaralla on muuten tänään 6.11 iso osa tuotteista -40% ja yövoide kaupan päälle jos tilaus ylittää 60 euroa. Näin niinkun vinkkinä kaikille sisäisille laihialaisille. :D Sitä pihlajavoidettakin saa alennuksella, päätin tilata testiin! Itse kerkisin siis jo nyt yömyöhään tilauksen päräyttämään.. :D

 15. TiinaT

  Madaran sävyttävä, mulla Moon Flower, on ollut käytössä jo useamman vuoden. Tarvittaessa laitan päälle mineraalipohjan. Ihana se minusta juuri vesimäisyytensä takia :). Kiitos Madaran verkkokauppa-vinkistä!

  T: Madara-fani

 16. Kanerva

  Tämä on juuri sitä, mistä melkoisena meikkinoviisina innostun! En olisi ikinä itse keksinyt, miten tuollainen beauty-meikki toteutetaan, mutta sun ohjeilla se oli tosi helppoa. Tykkään!

  Mulle eivät BB- eivätkä meikkivoiteet koskaan yksistään riitä, aina tarvitsen lisäksi puuterin. Mulla on niin öljyisen rasvoittuva iho, että kaikki hehkutuotteet ovat ihan no-no. Tämä on siis taistelua kiiltoa ja huokosten peittämistä vastaan, vaikka ikää on kohta 40. :P

  • Sanni

   mutta sun ohjeilla se oli tosi helppoa. Tykkään!

   Jee, tosi kiva kuulla! :)

   Oletko kokeillut huokosten tasoitukseen primereita?

 17. Punaposki

  Hei! Rakastan kevyen kuulasta meikkiä, mutta kärsin punoittavista poskipäistä (couperosaan taipuvaa oletan) ja näin ollen muuten hyvään ihoon kevyt meikki ei ole riittävä. Markkinoilla on paljon ”vihertäviä” pohjustusvoiteita yms joiden pitäisi taittaa punaisuutta mutta niitä voi olla arvokasta lähteä umpimähkään testaamaan. Onko sinulla kokemusta asiasta/onko tiedossasi tuotetta joka on koettu vaivaan toimivaksi?

  • Sanni

   Markkinoilla on paljon “vihertäviä” pohjustusvoiteita yms joiden pitäisi taittaa punaisuutta mutta niitä voi olla arvokasta lähteä umpimähkään testaamaan. Onko sinulla kokemusta asiasta/onko tiedossasi tuotetta joka on koettu vaivaan toimivaksi?

   Hei Punaposki!

   Tunnen tuon tyypin tuotteita, mutta kovin monesta en ole kokemuksia kuullut. Myyjävuosieni aikana Cliniquen keltainen Instant Relief -mineraalipuuteri oli ainoa, josta asiakkaat erityisesti kommentoivat että tehoaa hyvin. Tämä tosin ei ole pohjustus- vaan viimeistelytuote. Tai mikäli käyttää puuterimaista meikkipohjaa, voi Intant Relief -puuterin laittaa sen allekin (parhaan tuloksen saamiseksi sekä alle että päälle).

   Make Up For Everin vihreää HD Primeria kehuttiin MUFEn taholta loistavaksi punaisuuden taittajaksi, mutta itse en ole päässyt sen tehoja käytännössä näkemään, joten vaikea sanoa mitään. (Tietysti merkit itse hehkuttavat tuotteitaan ;)) HD Primer on todella ohutta, joten en usko sen pystyvän suuriin ihmeisiin voimakkaan punoituksen kohdalla (mitä enemmän pigmenttiä, sitä paksumpi tuotteen koostumus).

   Oletko kokeillut vahamaisia, todella pigmenttisiä corrector/neutralizer -tuotteita? Eivät siis ole primereita vaan peiteaineita. Esimerkiksi Joe Blascolla on useita erilaisia neutralisoijia:
   http://camerareadycosmetics.com/products/joe-blasco-neutralizer-and-tattoo-cover.html

   Punaisuuteen Blascolla on kolmekin erilaista peiteainetta. Tämän tyyppiset tuotteet jättävät tietysti helpommin vähän meikatumman vaikutelman koska ovat niin paksuja, mutta mikään muu tuote ei yllä samaan tehoon. Kun laittaa tarpeeksi ohuen kerroksen vain paikallisesti punoittavan kohdan päälle, niin meikki ei muutu pakkeliksi. :) Tämän tyyppiset tuotteet vaativat aina puuterikiinnityksen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.