Mádara Smart Antioxidants

Mádara on lanseerannut uuden hoitovoiteen meille 3-kymppisille: Smart Antioxidants.

Juttelin tuotteista Mádaran perustajan Loten kanssa viime syyskuun Mádara-vierailulla ja hän kertoi innoissaan juuri julkaisun kynnyksellä olevasta voiteesta, jonka mainoskasvo hän itse 33-vuotiaana tulisi olemaan. Suomeen Smart Antioxidants saapui tämän vuoden alussa.

Smart Antioxidants on tarkoitettu ensimmäisten ikääntymisen merkkien häivyttämiseen ja tulevien ennaltaehkäisyyn, ja se sijoittuu peruskosteuttavien Deep Moisture – ja SOS-tuotelinjojen ja 45+ ikäisille suunnatun Time Miracle -linjan väliin.

Madara Smart Antioxidants Fluid

Smart Antioxidants -voiteesta on kaksi eri koostumusta; ohut ja kevyt fluidi normaalista sekaiholle ja täyteläisempi voide kuivalle iholle. Minä sain maahantuojalta testiin ohuemman.

Antioksidanttipitoinen voide hoitaa ihoa neutraloimalla vapaiden radikaalien vaikutuksia. Ensimmäiset iholla näkyvät ikääntymisen merkit kuten pienet juonteet, täyteläisyyden puute, laajentueet ihohuokoset, epätasainen ihonsävy ja pigmenttilaikut ovat seurausta ennen kaikkea vapaiden radikaalien vaikutuksista soluissa.

Vapaat radikaalit ovat helposti reagoivia happimolekyylejä jotka vaurioittavat soluja ja nopeuttavat elimistön ja ihon vanhenemisprosesseja. Paras suoja hapetusstressiä vastaan tulee sisäisesti nautitun ravinnon kautta, mutta myös kosmetiikan keinoin on mahdollista vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita.

Madara Smart Antioxidants inci

Mádaran voiteen antioksidanttiyhdiste koostuu jäkälän (cetraria islandica), sammaleen (sphagnum magellanicum), saniaisen (polypodium vulgare) ja poimulehden (alchemilla vulgaris) uutteista.

Voidepohjassa on muitakin tuttuja antioksidantteja kuten oliiviöljyä ja C-vitamiinia.

Voide lupaa vähentää vapaiden radikaalien vaikutuksia iholla jopa 90% .

Madara Smart Antioxidants
Kuva: Mádara

Tykkään voiteesta kovasti, koostumus on tuttua, miellyttävää Mádaraa. En ole tainnut pettyä minkään Mádaralta testaamani voiteen suhteen, jopa superpaksulle Pihlaja-DD:lle löytyi lopulta käyttöä yökäsivoiteena. (Ja tuoksu on mitä koukuttavin..!)

Smart Antioxidants Fluid on Deep Moisture Fluidin ohella ohuin kokeilemani Mádara-voide. Se riittää kosteuttamaan minun normaalin ihoni mutta sopii selvästi parhaiten kesäaikaan, näin talvella voiteessa saa olla vähän enemmän täyteläisyyttä koska iho on kuivempi. Tällä hetkellä omistamani Mádaran päivävoiteet ovat täyteläisyysjärjestyksessä: Smart Antioxidants, SOS Hydra Recharge ja Time Miracle Day Cream. Nyt kun vertailin näitä niin huomasin, että alun perin hitusen liian paksuna omaan makuuni pitämä Time Miracle tuntuukin nyt todella hyvältä enkä pidä ihofiilistä yhtää liian ”suojaavana”.

Mádaran tuoksumaailma on mielenkiintoinen. Se on selkeästi luonnonkosmetiikkamainen tuomalla mieleen kasvikunnan (heinäinen niitty Deep Moisturessa, mausteet ja metsä Time Miraclessa, mausteinen kukkaisuus SOSissa), mutta tuoksut eivät ole samalla lailla yrttisiä, vahvoja ja eteeristen öljyjen sävyttämiä kuin monissa luonnonkosmetiikan sarjoissa, etenkin perinteisemmissä. Smart Antioxidants -voiteessa on tähän mennessä raikkain Mádara-tuoksu; aistin siinä jopa vähän lakritsaa. Taitaa olla suosikkituoksuni Pihlajan rinnalla.

Madara Smart Antioxidants Lotte
Kuva: Mádara

Lopuksi tekee vain mieli todeta, että Mádaralle ei varmastikaan ole ollut haittaa perustajansa ulkonäöstä… Lotte Tisenkopfa-Iltnere on häkellyttävän upea ilmestys, myös luonnossa (ja normaalisti vähemmällä meikillä). Kyllä näillä kasvoilla kelpaa puhua sarjansa puolesta – emme kyllä kaikki taida saada Loten hipiää vaikka hoitaisimmekin ihoamme Smart Antioxidantsilla. ;)

Smart Antioxidants -voiteilla on hintaa 39,80€ ja pakkauksen koko on 50 ml.

Kommentit (26)
 1. Siis tuossa kuvassa on tämä Lotte? Wau!
  Minusta ei saisi edes Photoshopilla tuollaista…

  Miten nämä (naama täynnä reikiä) suurentuneet ihohuokoset liittyvät ikääntymiseen? Eli kun on aina ollut suuret huokoset, niin tämäkö vain pahenee ajan kanssa?

  1. Siis tuossa kuvassa on tämä Lotte? Wau!

   Kyllä..! Aikamoinen kaunotar… Mun mielestä Lotte kuuluu juuri sellaisiin luonnollisiin kaunottariin joita meikki ei enää mitenkään ”kohenna” vaan päinvastoin less is more. Kun tapasin Loten ensimmäisen kerran pari vuotta sitten hänellä oli vain sävyttävää päivävoidetta ja ripsaria ja olin vain että jessus miten upea nainen.

   Miten nämä (naama täynnä reikiä) suurentuneet ihohuokoset liittyvät ikääntymiseen?

   Samaa olen miettinyt itsekin jo pidempään kun törmään laajentuneisiin ihonhuokosiin tuon tuostakin anti age -tuotteiden teksteissä. Ehkä se liittyy ihon löystymiseen..? Eli tulisivatko huokoset jotenkin paremmin esiin ihon kimmoisuuden ja napakkuuden vähentyessä..? En yhtään tiedä. Minäkin olin aina ajatellut että suuret/laajentuneet huokoset ovat vain ihotyypin ominaisuus eivätkä ikääntymisen merkki. Ilmeisesti ne ovat kumpaakin, eli henkilön, jolla on nuorena ollut pienihuokoinen hipiä, iho voi iän myötä muuttua laajempihuokoiseksi.

 2. Jos tuollaisen naaman saa, niin kyllä vaikka kylpisin tuossa Madaran voiteessa :D Näin ihan off-topic: Oletko kokeillut Tata Harperin tuotteita? Jos olet, oletko tykännyt?

  1. En ole kokeillut Tata Harperia.

   Jos tuollaisen naaman saa, niin kyllä vaikka kylpisin tuossa Madaran voiteessa :D

   Hahah… ^_^ No tosiaan..! ^_^ Mä olisin henk. koht. valmis maksamaan suuriakin summia saadakseni etenkin Loten HIUKSET….

  2. Minä kokeilin Tata Harperin kokeilupakkauksen, jossa on 7 tuotetta ja lisäksi sain näytteen öljyputsarista. Valitettavasti en tykännyt tuotteista. Melkein kaikissa on ihan kauhean vahva haju, ja eri tuotteiden tuoksut ovat keskenään vähän erilaisia. Jos käyttäisi melkein kaikkia yhtaikaa, kuten neuvotaan, se hajujen kakofonia olisi vaan jotain tajunnanräjäyttävää.

   Regenerating cleanserissa oli miellyttävä ja raikas hedelmän, ei-niin-vahva, tuoksu, mutta putsari kuivatti, eikä ihme koska siinä on kuorivia rakeita. Öljyputsari oli ihan ok, aika voimakas tuoksu, muuttui iholla vaahtomaiseksi ja kuivatti vähemmän. Repairative moisturizer oli todella kevyt fluidimainen voide, eikä haissut kauhean vahvalta, kosteutti ihan ok ja imeytyi aika nopsaan. Silmänympärysvoiteesta en osaa sanoa mitään, näytepakkaus riitti muutamaan käyttökertaan. Ihan ok tuote. Sen sijaan Hydrating floral essence, Rejuvenating serum ja Replenishing Nutrient Comlex olivat ihan järkyn voimakkaan hajuisia. Minulla ei ole kauheasti kokemusta seerumeista ja vastaavista tuotteista, joten en osaa arvioida muita ominaisuuksia.

   Kaiken kaikkiaan tuotteet olivat pettymys, ennen kaikkea hirveän vahvan hajun takia. Toisekseen en kokenut, että tuotteet olisivat olleet mitenkään erityisiä halvempiin verrattuna. En kyllä osaa naamioita ja seerumeita arvioida, kuten jo kirjoitin. Jos tykkää vahvoista hajusteista, niin ehkä merkkiä kannattaa kokeilla, tuotteiden tehoja on kyllä monessa blogissa kehuttu.

   Tässä tilaamani pakkaus:
   https://naturelle.fi/collections/tata-harper/products/tata-harper-natural-antiaging-skincare-discovery-kit-matkapakkaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *