Mádara ja ”ajan ihme”

Esittelyssä Mádaran anti age -linja Time Miracle.

Tämä on se koivunmahlaan perustuva tuotelinja, joka lupaa todella tehokasta hoitoa ikääntymisen merkkejä vastaan. Koivunmahlan luvataan stimuloivan sekä dermiksen että epidermiksen soluja ja hidastavan solujen ikääntymistä.

MadaraTimeMiracle_paivavoide_seerumi

Kuten aiemmin kerroin, lupaus Time Miraclen aktiiviainesosien tehosta perustuu tutkimusprojektiin, jonka Mádara toteutti yhdessä kahden yliopiston kanssa (Latvian Yliopiston bioanalytiikan ja biodosimetrian laitoksen sekä Riga Stradins -yliopiston). Tutkimus käsitteli kasvien bioaktiivisten aineiden anti-age ominaisuuksia, eli kykyä vähentää kronologisia sekä ympäristö- ja hormonaalisista tekijöistä johtuvia ikääntymisen merkkejä.

Tutkimuksen kohteena oli mm. koivunmahla (Mádaran perustajan Lotte Tisenkopfa-Iltneren idean perusteella) sekä useita kasviuutteita. Testit osoittivat, että koivunmahlalla on kyky lisätä ihosolujen jakaantumista jopa 25% ja että se on erittäin antioksidanttista (= suojaa soluja hapettumisvaurioilta). Tutkimusten pohjalta Mádara kehitti Time Miracle -linjan, joka pohjautuu koivunmahlaan sekä seitsemästä kasviuutteesta koostuvaan Galium 7 -yhdisteeseen.

Kaikkia lukijoita ei kiinnosta tämä ”tieteellisempi mambo-jambo”, joten käydään tässä välissä läpi omat tuotekokemukseni. Kerron postauksen lopussa lisää koivunmahlauutteen testausmetodista vastauksena Mádaran tuotekehittelyä koskevassa postauksessa esiinnousseisiin kysymyksiin.

MadaraTimeMiracleSerum

Time Miracle -linjaan kuuluu seerumi, päivä- ja yövoide sekä silmänympärysvoide. Kaikissa linjan tuotteissa puhdas vesi on korvattu koivunmahlalla. Koivunmahlassa itsessään tietysti on vettä, eli siinä mielessä sarja ei ole täysin ”water-free” niinkuin tuoteselosteessa lukee.

Sain testiin seerumin ja päivävoiteen.

Time Miracle -seerumi

Koostumukseltaan maito-fluidimainen, väriltään vihertävä, hujauksessa ihoon imeytyvä. Mielenkiintoisen tuoksuinen, samalla kevyen metsäinen ja jopa hieman mausteinen (minulle tuli tästä heti jouluassosiaatio!), mutta kuitenkin raikas.

Seerumissa on kaikkein korkein pitoisuus koivunmahlaa – peräti 80%.

Pidin seerumista – olenhan muuttunut viime vuosina Seerumitytöksi ;) En kuitenkaan voi olla vertaamatta sitä viimeisimpään suosikkiini eli Estelle & Thildin Super BioActive -seerumiin, joka tuntui vielä kosteuttavammalta.

Anti age -tuotteiden arviointi on itse asiassa vähän tylsää, tiesittekös. Koska juuri niitä anti age -ominaisuuksia on käytännössä mahdoton havaita edes parin kuukauden käytön aikana, muutaman viikon koeajosta puhumattakaan. Antioksidanttista tehoa ei juuri voi silmin havainnoidakaan, sillä sen vaikutukset ilmenevät vasta todella pitkällä aikavälillä – puhutaan jopa vuosista. En usko, että solujen vilkkaampaa jakaantumistakaan näkee ihan äkkiä kasvoillaan konkreettisena muutoksena. Harva kuitenkin loppupeleissä käyttää samaa tuotetta monta vuotta putkeen, jolloin visuaalisten vaikutusten havainnoinnista voitaisiin puhua. Oletteko miettineet tätä..?

Mitä tuotteista sitten voi arvioida? Kosmeettista kokonaisuutta ja kosteutustehoa. Time Miracle -seerumi tuntuu raikkaalta ja miellyttävältä ja kosteuttaa kiitettävästi. Ero ”normikosmetiikan” valtaosin silikonipohjaisiin koostumuksiin on kirkas kuin päivä. Testasin juuri muutaman kerran erästä silikoniseerumia (edullinen versio ehkäpä maailman tämän hetken suosituimmasta mainstream-selektiivisestä seerumista ;)), ja pyörittelin taas päätäni. Ymmärrän jos muut tykkäävät sellaisesta muovipinnoituksesta, mutta itse en kertakaikkiaan… ihan hirveän tuntuinen.

 

MadaraTimeMiracleDayCream

Time Miracle -päivävoide

Aavistuksen jäykähkö voide, mutta ei kuitenkaan rasvainen, imeytyy hyvin. Kevyesti suojaavan tuntuinen, jättää siis ihon pintaan ”jotain”, mutta jälkituntu miellyttävä. Jännä tuoksu, jotenkin mausteinen mutta ei samanlainen kuin seerumissa. Voimakkaampi, jopa vähän itämainen. Aivan erilainen kuin Mádaran peruskosteuttavissa voiteissa.

Päivä-, yö- ja silmänympärysvoiteessa koivunmahlan pitoisuus on noin 60%.

En osannut oikein päättää pidänkö Time Miracle -voiteesta. Joo, kokemus oli positiivinen, mutta olen yrittänyt pohtia, jäisinkö käyttämään voidetta pidemmäksi aikaa jos tilanne sen sallisi (eli perässä ei olisi ikuista uusien testituotteiden jonoa). Voide ei siis missään nimessä ollut epämiellyttävän tuntuinen ja se kosteutti riittävästi, mutta kaltaiselleni raikkaiden, fluidimaisten koostumusten ystävälle Time Miracle -päivävoide on kenties hitusen liian suojaavan tuntuista. Moni muu taas kaipaa nimenomaan tätä ominaisuutta.

Summa summarum: hyvät tuotteet ja mielenkiintoiset aktiiviaineet, mutta eivät yllä ihan suosikeikseni. Seerumin käytän varmasti loppuun.

MadaraTimeMiracleSerum2

Sitten vastauksia Lotelta muutamaan lukijoiden esittämään kysymykseen.

* Kokeissa ihosoluja stimuloitiin puhtaalla koivunmahlalla. Puhdas koivunmahla käyttäytyy varmasti eri tavalla kuin valmis tuote, jossa on muitakin ainesosia kuin pelkkää mahlaa. Miten puhtaalla mahlalla aikaansaatu koetulos (solujen lisääntyminen 25%:lla) vertautuu valmiin tuotteen vaikutuksiin iholla?

Lotte vastaa: ”Koivunmahlaa sisältävää voidetta testattiin plasebo-kontrollilla (eli testissä oli mukana myös voide jossa oli mahlan sijaan vettä), iho analysoitiin ”spectrophotometric intra cutaneous” -laitteella (valitettavasti en osaa tuota suomentaa), ja testi osoitti kollageenisäikeiden lisääntyneen sekä muita positiivisia rakenteellisia muutoksia plaseboon verrattuna. Myöhemmin tuotekehityksessä jokainen lopputuote testattiin vielä erikseen.”

Tämä ei nyt ihan suoraan vastannut kysymykseen, tai ainakaan siihen onko lopputuotteella myös mahdollista saavuttaa in vitro- testeissä saatu 25% tulos, mutta esitän vastauksen niinkuin sen Lotelta sain.

* In vitro -testauksesta: miten testaus eristetyillä ihosoluilla eroaa testauksesta keinoiholla?

Saanko anteeksi, kun en jaksanut enää pähkäillä tämän pitkän vastauksen suomennoksen parissa? :) Asiasta kiinnostuneet jaksavat toivottavasti lukea vastauksen englanniksi.

Lotte vastaa: ”Isolated skin cells are first-choice test system for evaluation of active substances (test substances) safety and efficacy. Use of isolated cells allows researchers to identify effect of test substances on specific cell types and molecular processes in them. These tests can give very accurate information about the mode of action of test. Testing on ”isolated skin cells” not always meens that only one cell type is used. Often we combine in a cell culture two cell tipes (so called co-culture), for example keratinocytes and fibroblasts, fibroblasts and blood vessel cells (endothelial cells), to see how test substances affect cell interactions. Analytical methods are used to analyze changes in gene activity, production of signal molecules (growth factors), cell proliferation, migration, resistance to environmental stress etc.

Artificial skin is most often used to test final compositions (not only combinations of active substances), which contanin lipophilic ingredients (oils). This test is suitable to evaluate how products and/or active substances change tissue structure (this is evaluated using histological methods) and gene activity. Other changes are difficult to analyze in this complex test system.”

Lisää koivunmahlan ja Galium 7 -yhdisteen kasviuutteiden tutkimuksesta ja vaikutuksista täällä.

kauneus
Kommentit (25)
 1. Kiitos taas hyvästä jutusta! :-) Tässä suomennos viimeiselle vastaukselle, jos joku sellaista kaipaa. Sanni osannee tämän alan sanaston ammattilaisena korjata mahdolliset käännöskukkaset :)

  Eristetyt ihosolut ovat ensisijainen valinta testiin, kun arvioidaan aktiivisten aineiden (testiaineet) turvallisuutta ja tehokkuutta.
  Käyttämällä eristettyjä ihosoluja tutkijat voivat tunnistaa testiaineiden vaikutuksen tietyllä solutyypeillä ja huomata niiden molekyyliset tapahtumat.
  Nämä testit tarjoavat hyvin täsmällistä tietoa testin vaikutustavasta.

  Eristetyillä ihosoluilla testaamisessa ei aina käytetä vain yhtä ihosolutyyppiä. Usein yhdistämme soluviljelyssä kaksi solutyyppiä (ns. yhteisviljely) esimerkiksi keratinosyytit ja fibroblastit tai fibroblastit ja verisuonten solut (endoteelisolut) nähdäksemme, miten testiainesosat vaikuttavat solujen vuorovaikutukseen. Analyyttisia metodeita käytetään analysoimaan muutoksia solujen aktiivisuudessa, viestimolekyylien tuotannossa (kasvutekijät), solujen lisääntymisessä, liikkumisessa, vastustuskyvyssä ympäristön kuormitukselle jne.

  Keinoihoa, joka sisältää lipofiinisiä ainesosia (öljyjä), käytetään useinmiten lopullisten koostumusten (ei ainoastaan aktiivisten ainesosien) testaamiseen. Tällainen testi on sopiva arvioimaan miten tuotteet ja/tai aktiiviset aineet muuttavat kudoksen rakennetta (tätä arvioidaan histologisin menetelmin) sekä geenien aktiivisuutta. Muita muutoksia on vaikea analysoida tällä monimutkaisella testitavalla.

  1. Suuri kiitos Jaana! :)

 2. Heippa! Tää asia ei nyt liity mitenkää tähän postaukseen, mutta mulla on todella sähköiset hiukset enkä tiedä mitä tehdä! Onko sulla mitää vinkkiä,että mikä toimisi tai jotain ainetta, joka ei olisi kovin kallis?Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! :)

  1. Ns. ”Frizz Free” -voiteet eli silottavat muotoilu- tai viimeistelyvoiteet vähentävät sähköisyyttä. On myös erikseen suihkeita, jotka on kehitetty nimenomaan sähköisyyttä taltuttamaan. Minulla on juuri testissä yksi tällainen, siinä ei ole mitään muotoilevia ominaisuuksia, se ainoastaan poistaa sähköisyyttä. Tuote on SIMin Forme Anti-Static Spray ja sitä myydään kampaamoissa.

   Edullisemmista tuotteista minulle ei tähän hätään tule mieleen kuin XZ:n hoitosuihkeet; Niiskuneiti, Suklaa-Vanilja ja Vanilla-Café. Ne lupaavat kaikki poistaa sähköisyyttä.

   Olisiko kellään lukijalla heittää vinkkiä markettivalikoimasta löytyvästä, sähköisyyttä vähentävästä muotoilutuotteesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *